χρηστος42 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 14, 2009 Είναι η πρώτη φορά που γράφω και χαίρομαι που υπάρχει ένας όμορφος χώρος για να μοιράζονται οι χρήστες της γνώσεις τους.Εάν μπορείτε θα ήθελα να με βοηθήσετε να στήσω το πλέον οικονομικό σύστημα για linux με σκοπό την εκμάθηση του λειτουρικού:crazy_pilot: (όσο επιτρέπει ο χρόνος και το κεφάλι):mamba:.Δεν ενδιαφέρομαι για παιχνίδια και άλλα απαιτητικά προγράμματα απλή χρήση ιντερνετ και τριβής με το εν λόγω λειτουργικό.Σύνθεση μόνο tower. Ευχαριστώ εκ των προτέρων:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadas Αύγουστος 14, 2009 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Δεν χρειαζεται καποιο ιδιαιτερο υλικο για Linux, ουτως ή αλλως τα Linux υποστηριζουν περισσοτερες συσκευες απο τα Windows. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Αύγουστος 14, 2009 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Τι ποσό δίνεις και θες hardware καλό να υπάρχει ή απλά να δουλεύει σωστά με linux; Για ρίξε ματιές εδώ,το τέλειο pc για linux και όχι μόνο Καλώς ήρθες στο forum. @jadas το αντίθετο λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Αύγουστος 14, 2009 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Ακομα και με celeron Ε1200 + 1 GB ram και εναν 80αρη σκληρό (λέμε τώρα) και μια μητρική που να εχει Onboard καρτα γραφικών μπορείς να μάθεις λίνουξ ...δηλαδή να δώσεις 200 ευρώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Αύγουστος 14, 2009 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Πάρε μια γευση... κουτάκι με τροφοδοτικό σου έβαλα και μητρική πολύ καλή για τα λεφτά της (την εχω σε φτηνο σύστημα) Ακόμα πιο φτηνό Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Αύγουστος 14, 2009 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Ξέχασα το DVD RW να βάλω... αντε πές +18 ευρώ...:sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
topas Αύγουστος 14, 2009 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 για τσεκαρε το παρακατω λιγο πιο ακριβο απο τα προιγουμενα του MUL αλλα νομιζω οτι αχιζει τα παραπανω χρηματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jadas Αύγουστος 14, 2009 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Βαλε και καμια δισκετα μηπως χρειαστει : 5-6 ευρω. @jadas το αντίθετο λες Μπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Αύγουστος 14, 2009 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Άσε το τι λέει εκεί,δεν υπάρχουν drivers,αν χρησιμοποιήσεις linux θα δεις τι τρέχει,στο linux τα μισά λειτουργούν,ένα μέρος συσκεύων υπολειτουργεί,και μερικά δεν δουλεύουν καθόλου.Έχω βάλει διάφορες διανομές,και μου έχουν τύχει δύο κάρτες ήχου να μην έχουν 5.1 ήχο με τίποτα μιλάμε,3 SiS IGP να μην παίζουν σωστά με τίποτα (αναλύσεις-επιδόσεις-3d),και ένα modem χωρίς driver (πάλι καλά που ήταν modem-router και είχε και ethernet),και πιάσε τώρα τα ασύρματα desksets που δεν δουλεύουν,πιάσε τα modem,πιάσε τις κάρτες γραφικών και ήχου,και όλα αυτά να φανταστείς ότι δουλεύουν ρολόι στα windows.Τώρα αν πιστεύει κάποιος ότι το linux έχει καλύτερη υποστήριξη συσκεύων,ας το πιστεύει,μέχρι εκεί όμως θα μείνει.@MUL καλές οι συνθέσεις σου,αλλά ένα gigabyte ram ακόμα 10ε έχει γιατί όχι.Πάντως για 150ε αν τα δίνει,αξίζει η σύνθεση μου,γιατί για linux λέει ότι το θέλει,είμαι 60% σίγουρος ότι θα απελπιστεί και θα βάλει windows που θα πάει,τουλάχιστον θα έχει pc που θα παίζει games αρκετά σωστά,και θα πάει ρολόι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apollokk Αύγουστος 14, 2009 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Πόσα δίνεις;Μια που είχα φτιάξει εγώ για μένα:http://imageshack.gr/files/qh5zw0nczvdbgd5bjcj7.png:triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρηστος42 Αύγουστος 14, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 ευχαριστώ για την άμμεση αντίδραση όλων σαςόπως έγραψα και στο αρχικό μου μήνυμα θέλω το πλέον φθηνό pc γιαυτού του είδουςτην χρήση.Οι συνθέσεις του MUL είναι ποιό κοντά σ'αυτό που σκέφτομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρηστος42 Αύγουστος 14, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Άσε το τι λέει εκεί,δεν υπάρχουν drivers,αν χρησιμοποιήσεις linux θα δεις τι τρέχει,στο linux τα μισά λειτουργούν,ένα μέρος συσκεύων υπολειτουργεί,και μερικά δεν δουλεύουν καθόλου.Έχω βάλει διάφορες διανομές,και μου έχουν τύχει δύο κάρτες ήχου να μην έχουν 5.1 ήχο με τίποτα μιλάμε,3 SiS IGP να μην παίζουν σωστά με τίποτα (αναλύσεις-επιδόσεις-3d),και ένα modem χωρίς driver (πάλι καλά που ήταν modem-router και είχε και ethernet),και πιάσε τώρα τα ασύρματα desksets που δεν δουλεύουν,πιάσε τα modem,πιάσε τις κάρτες γραφικών και ήχου,και όλα αυτά να φανταστείς ότι δουλεύουν ρολόι στα windows.Τώρα αν πιστεύει κάποιος ότι το linux έχει καλύτερη υποστήριξη συσκεύων,ας το πιστεύει,μέχρι εκεί όμως θα μείνει.@MUL καλές οι συνθέσεις σου,αλλά ένα gigabyte ram ακόμα 10ε έχει γιατί όχι.Πάντως για 150ε αν τα δίνει,αξίζει η σύνθεση μου,γιατί για linux λέει ότι το θέλει,είμαι 60% σίγουρος ότι θα απελπιστεί και θα βάλει windows που θα πάει,τουλάχιστον θα έχει pc που θα παίζει games αρκετά σωστά,και θα πάει ρολόι.Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα.......Υπάρχουν άλλο ένα tower με xp και ένα laptop με vista γιαυτό ζητώ το πλέον οικονομικό μόνο για πειραματισμόμε το εν λόγω λειτουργικό.Όσο για την ram συμφωνώ για το δεκάευρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Αύγουστος 14, 2009 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 τον wubi (http://wubi-installer.org/) τον εχεις δοκιμάσει? κανει install στα windows και σου περναει ubuntu.. αν δεν τα θες μετά πας μεσα στα win και κανεις unistall λες και ειναι απλο πρόγραμμα (μαλιστα το αποθηκευει στα program files) Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρηστος42 Αύγουστος 14, 2009 Author #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 τον wubi (http://wubi-installer.org/) τον εχεις δοκιμάσει? κανει install στα windows και σου περναει ubuntu.. αν δεν τα θες μετά πας μεσα στα win και κανεις unistall λες και ειναι απλο πρόγραμμα (μαλιστα το αποθηκευει στα program files)Δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο.Προτιμώ ένα ανεξάρτητο κουτί για να αποφύγω τους καυγάδες με τους υπόλοιπους της οικογένειας.Βλέπε γιός tower και κόρη λαπτοπ οπότε ο πατέρας πρέπει να δώσει μάχη για μία θέση στον ήλιο:giveup:Πάντως τώρα που λείπει ο γιός είναι μία καλή ιδέα για πρώτη επαφή.Το κουτί που έχει και τροφοδοτικό είναι ενδιαφέρον όμως δεν μπόρεσα να το βρώ κάπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Αύγουστος 14, 2009 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Ακομα και linux που τρέχει απο USB φλασακι μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς να επηρεάσεις το PC που εχει win...Οδηγιες... http://www.pendrivelinux.com/all-in-one-usb-slaxzip/Slax http://www.slax.org/get_slax.php (αρκετά μικρή διανομη - 200mb) Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρηστος42 Αύγουστος 14, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις.Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες,πάντως ποιό πολύ προσανατολίζομαι στο επιπλέον κουτί για τους λόγους που προανέφερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Αύγουστος 15, 2009 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 MUL based Αν μπει και πάνω μια 8400gs που το προτείνω,θα πάει 230 max. Link to comment Share on other sites More sharing options...
χρηστος42 Αύγουστος 24, 2009 Author #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 24, 2009 Τελική επιλογή για αρχή wi-bi(ubuntu) στο λάπτοπ που ήδη χρησιμοποιώ.Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας και ιδιαιτέρως τον MUL για την λύση του αινίγματος που με απασχολούσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.