Jump to content

DDR-500 cl3 vs DDR 400 cl2

KaralisD

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά,

Σε μια ASUS A8N SLI, με opteron 165 ποιες μνήμες να προτιμήσω?

DDR-500 ώστε να έχω εγγυημένα τα 250 άλλα να είμαι cl3 ή να πάρω ποιοτικές 400 cL2 που λογικά θα έχουν τα 250?

O opteron μολις ήρθε και είναι ακόμα stock.

Ευχαριστώ

Δημήτρης

Ποιες DDR400 με CL2 θα πάνε 250???

Μόνο καλά BH και με μπόλικο ρεύμα.

Το θέμα είναι που θα τις βρεις...

Επίσης με ΒΗ, μόνο μέχρι 1gb θα πας στο μέγιστο...

Από την άλλη τα kit των DDR500 υπάρχουν και σε 2gb και ανάλογα, μπορούν να πάνε λίγο ή πολύ παραπάνω.

Βέβαια, όλα είναι ανώφελα, αν αναλογιστείς την μηδαμινή (για τα σημερινά δεδομένα) διαφορά, τους περιορισμούς στο μέγεθος της μνήμης και το κόστος.

θα μπορουσες να μας δωσεις link απ τις μνημες που ειδες να ειναι ddr 400 cl 2 και απ τις ddr 500 cl3 ?

Το λεω γιατι απ οτι θυμαμαι (πανε και 5 χρονια τωρα) οι ddr400 οι γρηγορες βγαιναν με cl2,5 και οι πιο normal βγαιναν με cl3.

Οσο για ddr500 δε θυμαμαι να υπηρξε ποτε, κι αν υπηρξε αντε να το χει βγαλει μια εταιρια το πολυ.(Οπως εβγαλε πχ η gskill ddr2 στα 1000 ενω ολες οι αλλες βγαζουν 1066)

Απο ddr400 μετα δε πηγαινε ddr533?

Μπορει να κανω και λαθος βεβαια.

Παντως παλια οι μνημες δε φημιζοταν και πολυ για το overclocking ability οποτε καλυτερα παρε τις 533, αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις με κλοκαρισματα - οχι οτι θα κερδισεις πολλα πραματα σε τετοιο συστημα αλλα τεσπα.

Πολλές εταιρίες (σχεδόν όλες) είχαν DDR500, κάποιες έβγαλαν DRR550 και υπήρξαν και κάποιες DDR600, υπερακριβές παίζαν σε ελάχιστες μητρικές και γενικά δεν ευδοκίμησαν.

http://cgi.ebay.de/G-Skill-Kit-2048MB-PC4000-DDR-F1-4000USU2-2GBHZ_W0QQitemZ330352073745QQcmdZViewItemQQptZDE_Technik_Computerzubeh%C3%B6r_Arbeitsspeicher?hash=item4cea849c11&_trksid=p3286.c0.m14

http://cgi.ebay.de/OCZ-DIMM-2-GB-DDR-400-Kit-OCZ4002048ELDCPE-K-Platinum_W0QQitemZ180394056804QQcmdZViewItemQQptZDE_Technik_Computerzubeh%C3%B6r_Arbeitsspeicher?hash=item2a0052dc64&_trksid=p3286.c0.m14

Μεταξύ των 2 είμαι...

υπολογίζω ότι θα πανε κάπου στα 50€...

Τωρα έχω 2χ512 οι οποίες όμωε είμαι η μια single side και η άλλη double side και δεν τις βλέπει dual channel...

Με 2χ1gb μην περιμένεις DDR500 με cl2...

Το ότι δεν στις παίζει dual channel, δεν οφείλεται στο οτι η μια είναι μονή και η άλλη διπλή...

DDR500 θα είναι cl3... σίγουρο αυτό... απλά οι 400αρες ρυθμίζονται λίγο καλύτερα και ήθελα να ξέρω μετράει περισσότερο:

να μην εμποδίζουν οι μνήμες το ανεβασμα του fsb ή να έχουν πιό σφικτές ρυθμίσεις?

Για το dual channel πάντως χρησιμοποιώ τις σωστες υποδοχές, και στο bios δεν βρήκα κάτι σχετικό! Βέβαια έχω παλιό bios...

Ειχα πληρωσει τοτε χρυσαφι 4χ 256 mb kingston hyperx 500 ddr . Ειχα δωσει 450 ευρω για μνημες, μια περιουσια !!!!

με CR2 (ελεω 4 στικς..) αν αυτο θα ηταν κολαση... τοτε εχει ξεκινησει η 2α παρουσια... . Σε δοκιμες μου τοτε με 4χ512 στα 250 (BH-x) ειχα πολυ χαλια αποδοση συγκρισιμη με 200 CR1... για αυτο σιγα σιγα για 2x1gb 24/7 συστημα στραφηκε ο κοσμος σε UCCC η σε Μicron

Τις πιο φτηνες θα επερνα για μια τοσο παλια πλατφορμα, αλλωστε οι διαφορες που θα δεις σε πραγματικες εφαρμογες ειναι ελαχιστες. Αν τωρα κυνηγας τα benches θα πηγαινα στις cl2(οι οποιες δεν ειναι bh5 και δεν θα κρατανε σφικτα timings πιο ψηλα).

Τουλάχιστον έπαιζαν κολασμένα ή πήγαν τσάμπα τα λεφτά; :)

τσαμπα πηγαν τα λεφτα :hehe: ειχα πεσει και σε εναν μπανανοnorthwood intel 3.0 ghz...ασε dirty situation :hehe:

αν εχεις καμια dfi expert και τις μνημες τις θες για κανα bench.παρε ενα κιτακι 2x256 bh5, ριξτους 4volt μεχρι να τις καψεις(εμενα πηγαιναν 276mhz 1-2-1-0 μεχρι να ψοφησουν) και κανε την πλακα σου.αλλιως πηγαινε σε καινουριο Pc

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.