Jump to content

AMD OC Database

PGM

Recommended Posts

[[Template forums/front/topics/post is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
  • 1 month later...

το cpuz και το nextsensor διαβαζουν 1,408v και απο bios set at 1.45v, pcix σταθερα σε 100.

τις μνημες τις τρεχω auto settings στα 196mhz, samsung chips (kingston) 2x512 και 2,6v

100% stable.αν ριξω το bus, τι κερδιζω?????

ThanXXXXX

Λοιπόν μιας και θέλουμε να παινέψουμε το σπίτι μας η μητρική όπως σου είπα χωρίς καθόλου τάση στο chipset πάει σταθερά 314ΜΗζ.

Για πιο πάνω με αέρα για κάθε μέρα δύσκολα η cpu.

Μέχρι 1.5V το πολύ θα βάλεις και κράτα θερμοκρασίες κάτω από 50 για cpu chipset και pwm 60. Αυτά από εμένα.

Δες εδώ το max μου:

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=374065#post374065

Καλησπερα σε ολους ειμαι νεος στο foroum,Θα ηθελα να ρωτησω ο 5600 ποσο ανεβαινει.Αυτη την στιγμη τον εχω στο 335*13 με ταση 1.33 idle 27-29 kai full 40-41.Mεχρι ποσο ρευμα μπορω να του δωσω?Το fsb το εχω ανεβασει μεχρι 245*12

Παιδιά όποιος μπορεί ας βοήθησει να κάνω τα πρώτα μου βήματα κ εγώ...

amd x2 4200 (s939) με gigabyte rocket cooler

dfi lanparty sli-dr expert

και μόλις απέκτησα 2x1gb corsair ddr500

τι μπορώ να κάνω για να κλοκάρω λίγο..?

δεν με ενδιαφέρει να πιάσω "ταβάνι"...

απλά να ανέβω λίγο για να αξιοποιήσω τις μνήμες και να

είμαι σταθερός χωρίς bsod...

ευχαριστώ..!

(αν μπορείτε πείτε κ κάποιες ενδεικτικές τιμές για τάσεις...)

στα 2.2 δεν είναι default ο επεξεργαστής? από το bios δοκίμασε να αλλάξεις το FSB και βάλε το στα 220mhz από 200 για αρχή........χωρίς να πειράζεις τάση.......μετά σιγά σιγά ανέβα μέχρι τα 250 όπου θα παίζουν στανταρ οι μνήμες σου.......και κοίτα άμα είσαι σταθερός στα windows με το orthos η με spi32m και βλέπεις.......

MΠΡΑΒΟ παλικάρια μου,

Κρατήστε γερά το OC στα συστήματά σας και μη μασάτε....:D

Σε λίγο θα δείτε κάτι PHENOM στα 3500 Μηz με αέρα και 3850 ΜΗΖ με νεράκι που θα σας δείξει ότι υπάρχει ελπίδα για AMD..... :T:

στα 2.2 δεν είναι default ο επεξεργαστής? από το bios δοκίμασε να αλλάξεις το FSB και βάλε το στα 220mhz από 200 για αρχή........χωρίς να πειράζεις τάση.......μετά σιγά σιγά ανέβα μέχρι τα 250 όπου θα παίζουν στανταρ οι μνήμες σου.......και κοίτα άμα είσαι σταθερός στα windows με το orthos η με spi32m και βλέπεις.......

Ναι, 2.2 είναι stock..

ευχαριστώ για την απάντηση!

Μόλις πάω σπίτι θα αρχίσω δοκιμές..!

Τώρα οι μνήμες τρέχουν στα 200...

θα πρέπει να τις ανεβάσω κ αυτές παράλληλα με τη cpu?

Δηλ. 220 fsb 220 και μνήμες..?

250 πως μπορύν να τρέξουν που είναι η "stock ρύθμιση"?

Πρέπει να πάει κ το fsb εκεί?

(Sorry αλλά είμαι newbie στο o/c:o )

αμα δεις το memory clock θα είναι στο αυτο........έτσι γίνεται αυτόματα.......για να είσαι σίγουρος οτι αλλάζει το fsb και η memory μαζί βάλε το εσύ στα 200mhz αντί για auto και θα είσαι οκ........250 μπορεί να τρέξουν οι μνήμες με ΄δυο τρόπους.......πρώτα να πας το fsb στα 250 και να πάει και ο επεξεργαστής όμως στα 11χ250μηζ (πρέπει να δεις άμα πηγαίνει τόσο ο επεξεργαστής)......και 2ον πάλι βάζεις 250 το fsb αλλά έχεις αλλάξει το multiplier του επεξεργαστή από x11 σε x9 παράδειγμα ή χ10 που θα ειναι sta 9χ250μηζ και 10χ250μηζ o cpu..........καλή τύχη :D

στα 11χ250 είσαι στα 2750μηζ ενώ στα 10χ250 είσαι στα 2500μηζ......τα πολλαπλασιάζεις αυτά......εξαρτάτε σε τι κομμάτι cpu έχεις πέσει.......άμα δεις πιο πάνω ο gogos είναι στα 3080μηζ.......δλδ 11χ280μηζ........με λίγη τάση κιόλας........αλλά απο ότι φαίνεται είναι διαμαντάκι.......

μια άλλη ερωτησούλα...

το orthos πόση ώρα να το αφήσω να τρέξει..?

Κ σχετικά με τα προηγούμενα...

Τι λές οτι είναι καλύτερο να κάνω..?

να αφήσω 11 κ να δω που φτάνει ή να πάω 10χ250 ώστε να

είναι 1/1 με τις μνήμες...

Όπως είχα πει κ πριν.. δε με ενδιαφέρει να πιάσω ταβάνι...

Αν το 10χ250 είναι σχετικά εύκολο, είμαι οκ...

Κ αργότερα το ξανακοιτάω... για πιο πάνω...

Επίσης για το 10χ250 θα χρειαστεί να δώσω καθόλου τάση..?

δεν ξέρω......:-$ κανα 2-3ωρο?

ξεκίνα 10χ250 και βλέπεις......αμα παίζει οκ βάλε 11χ240.......και μετά δες αν παίζει και αυτο οκ.....και σιγά σιγά ανέβαινε ;) το αν χρειαστεί να δώσεις τάσ.η το βλέπεις εσύ.....άμα δεν είναι σταθερό.......δώσε λίγη......

Λοιπόν αυτό που ήθελα το κατάφερα...

Εϊμαι στα 10x250 με μνήμες 1:1

Το orthos το άφησα όλη νύχτα που είχα βγεί κ έδειξε ΟΚ..!

Για πιο πάνω βλέπουμε μελλοντικά...

Ευχαριστώ F117 για τις συμβουλές σου..! :T:

oc3sn2.jpg

orthos2qj3.jpg