elpadrone Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 13, 2009 Με λενε Γιαννη και ειμαι καλα. Ορισμενους απο εσας σας γνωριζω, ειτε προσωπικα ειτε ιντερνετικα. Καποιοι δε, ενδεχετε να αναγνωρισουν την γραφη μου. Ειμουν ενας πρωην αλκοο...εε...μοντερ. Ο πρωτος μου υπολογιστης ηταν το 1994 ενα 286 με 256k ραμ στο οποιο επαιζα indiana jones and the fate of atlantis. Αργοτερα οι γονεις μου πηραν ενα apple quadra 650, με τον καταπληκτικο τοτε motorola 68040, εκει εμαθα το ιντερνετ και το φοτοσοπ βασικα (και τα δυο τα εχω ξεχασει) και ξεκινησα να παιζω με το 3d animation στο επισης φανταστικο infini d 3.1 (και αυτο το ξεχασα). Περασα απο ενα αθλιο apple performa 6300, στο οποιο ελιωνα στο σταρκραφτ και μετα στα πισια. Το πρωτο πισι που αγορασα γνωριζοντας τι αγοραζω ηταν ενα αθλον 1200, εντος λιγων μηνων (το 2000 αυτο) εμαθα τι εστι ζεστα καθοτι μου κολουσε στο θερμο αθηναικο καλοκαιρι. Αγορασα απο ενα μαγαζι τοτε μια ψυκτρα aftermarket, εχω ξεχασει πως λεγεται πια το μαγαζι, τα γραφεια τους μμιπαντως ηταν στον πυργο των αθηνων, αν καποιος μπορει να θυμηθει το ονομα θα τον ευγνομωνω, δεν ξερω αν υπαρχουν πια. Η ψυκτρα ελυσε το προβλημα των κοληματων αλλα δημιουργησε το προβλημα της φασαριας. Καθοτι επι 2000 δεν υπηρχαν οι πολυτελειες του χαλκου και των μεγαλων ανεμιστηρων, ειχα χασει τον υπνο μου και απο το ιδιο μαγαζι παραγγειλα ενα waterblock, πρεπει να ημουν απο τους πρωτους στην ελλαδα που εβαζε watercooling, το πηγαινα βημα βημα μαζι με ενα παλικαρι απο το overclockers.com που αργοτερα εβγαλε δικα του waterblocks. Καταφερα με τα 1000 ζορια και το εστησα (εχω ακομα το πρωτο μου waterblock), οχι μονο αυτο αλλα εκανα οβερκλοκ τον 1200 αθλον. Για το συστημα δε αγορασα ενα adtronics κουτι, ολο ατσαλι, παιδια ζυγηζε ισα με 578 κιλα. Μετα απο χμμμ...4 χρονια, 3 διαφορετικα συστηματα υδροψυξης (ενα μαλιστα με waterblock απο τον eleven) 4 καμενες καρτες γραφικων (οι τρεις επιτηδες), 4 μητρηκες, 7 επεξεργαστες, απειρες μνημες, εκατονταδες χιλιαδες δραχμες και σκετο χιλιαδες ευρω μετα ειχα φτασει να εχω εναν αθλον 2100 mobile στα 2680, μια υπερχρονισμενη 9800προ και κατι κακομοιρες kingston μνημες που ακομα τις βλεπω και τις λυπαμαι για το τι ειχαν τραβηξει. Ειχα μεσα στον εθισμο μου βαλει το πισι του πατερα μου, τα δυο της θειας μου, ενα παλιο δικο μου, της αδελφης μου και του ξαδελφου μου να κανουν folding at home για να αυξανουν τον αριθμο μου σε ενα site ελληνικο απο το οποιο νομιζω καποια μελη ιδρυσαν το thelab, δεν θυμαμαι ακριβως τα γεγονοτα, θυμαμαι ομως οτι εκεινο το site ηταν κοκκινοασπρο και προθυστερο του thelab. Ειχα αγορασει dremel και τρυπισει το κουτι, τα δαχτυλα, τα πατωματα, μεχρι και το σκυλο (ζαχαριας θεος σχωρεστον). Το πισι περισοτερο ηταν λυμενο σε κοματια στο πατωμα παρα λειτουργουσε. Μεχρι στο τελος ειχα βαλει και φωτα παναθεμα με για να δειχνει πιο ωραιο το βραδυ. Βεβαια φωτα, αντλιες, τροφοδοτικα, καρτες γραφικων, το ειχα στο διπλα δωματιο μην ξυπνησει και με φαει το βραδυ, αλλα δεν πειραζει, χαλαλι του σκεφτομουν, παιζει τo benchmark στα ψηλα 5000 (δεν θυμαμαι ακριβως τους αριθμους ουτε καν το ονομα του benchmark) fast forward αλλα 4 χρονια, δεν εχω καν desktop, εχω ενα macbook, δουλευω 14 ωρες τη μερα πληρωνω 900ε σε νοικι και εχω σκυλο. Η ιδεα και μονο να ξαναστησω ενα παλιο πισι που ειχα το οποιο τα εφτυσε για αγνωστο λογο (παλιοτερα θα τον εβρισκα, τωρα πια δεν εχω χρονο ουτε να βρω γιατι με ποναει το χερι μου - μαλλον τροφοδοτικο - το πισι οχι το χερι) με κουραζει. Το λαπτοπακι απλα λειτουργει. Και μου βγαζει λεφτα. Μου περασε η ιδεα να τα πεταξω ολα οσα εχω σε κοματια (ενα αεροψυκτο dual core 1.6 intel και 2gb μνημη) αλλα δεν θελω να χασω τα 400gb σκληρων που ετσι και αλλιως ομως δεν εχω στημενα πουθενα οποτε ειναι as good as lost. Να τα πεταξω ολα και να παω να αγορασω ενα καινουριο pc from scratch, τωρα πια βγαζω λεφτα, δεν με περιοριζει το ποσα θα μου δωσει ο μπαμπας και η θεια, αν θελω πισι των 5000 ευρω μπορω να το αγορασω. Λιγα απο εκεινα τα παλια συναισθηματα μου ηρθαν παλι. Σκεφτικα να βαλω υδροψυξη παλι, να ειναι αθορηβο να παρω ενα λιαν λι κουτι των 500ε την καλυτερη μητρικη τον καλυτερο επεξεργαστη 8 γιγα μνημη και τοσες sli καρτες γραφικων που να μπορω να κανω render το toy story σε πραγματικο χρονο. Χμ σκεφτικα, αυτα θα κανουν φασαρια, θα βαλω λοιπον waterblock παντου και ουτος η αλλος τωρα πια ολα αυτα υπαρχουν ετοιμα, δεν χρειαζεται να παρω αντλια απο ενυδριο και ψυγειο απο αυτοκινητο! And then it all came back to me. Οι απειρες χαμενες ωρες προσπαθοντας να βρω που ειναι η διαροη, τι διαολο παει λαθος και δεν ποσταρει ΠΑΛΙ, απο που ***** κανω reset το CMOS και ποια απο ολες της μνημες ειναι η προβληματικη. Και αν δεν βαλω σωστο το πολλαπλασιαστη? Αλλα πιο πολυ απο ολα μου ηρθε το ποσο *λιγο* ζουσα εκεινη την περιοδο...ναι τωρα δουλευω πολυ, και οσο ελευθερο χρονο εχω θελω να τον περναω με φιλους και φιλες πινοντας γαμημενα μοχιτο. Εγινα...εγινα ενας τρεντυς? Στην πυρα συνειδητοποιησα και αποφασισα οτι πρεπει τελικα να το αγορασω το γαμημενο, αλλα οχι ετοιμο, οχι 5000 ευρω, οχι, πισω στις ριζες, οσο πιο φτηνα, να τα ξεζουμισω οσο δεν γινεται, να βαλω λινουξ αυτη τη φορα και να...να...ε....να...εεεε....? Τι ακριβως θα το κανω αυτο το πισι? ... Το λαπτοπακι ρε γαμωτο. Δουλευει τοσο καλα... Y.Γ. checkmate το μαγαζι:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Αύγουστος 13, 2009 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2009 τόσα πολλά μαζεμένα σε ένα ποστ.....δε ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω. η ενασχόληση και το ξεζούμισμα σε βαθμό ναρκωτικού είναι θέμα ηλικίας.....πάει ωρίμασες...γέρασες....έχεις σπίτι,σκύλο και καθόλου χρόνο για παιχνίδια αυτού του είδους. ωραίο το κειμενάκι και οι μαζεμένες αναμνήσεις. αν γέμισες στον τομέα των υπολογιστών από τότε κοίτα να γεμίσεις τώρα τη ζωή σου με άλλα πράγματα που πιθανόν να έχανες τότε (καμιά εκδρομή στη φύση,extreme sports, γενικά άθληση, ταξίδια κλπ) ποτέ δεν είναι αργά και για μένα το σημαντικό είναι να τα ζήσεις όλα όσο περισσότερο γίνεται στο μέτρο του δυνατού και στην σωστή ηλικία για κάθε περίσταση. η τεχνολογία τότε δεν έτρεχε τόσο πολύ και την προλάβαινες σχετικά εύκολα....πλέον ρίχνε μια ματιά 1 φορά το χρόνο και θα είσαι πάντα μέσα στα πράγματα.:happy2: αν θες να ξανα-ασχοληθείς η καλύτερη ηλικία είναι με το που πάρεις τη σύνταξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Αύγουστος 13, 2009 #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2009 MrSeanKon ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Αύγουστος 13, 2009 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2009 MrSeanKon ? ΑΜΑΝ! εκεινος ο τιτανοτεραστιος που εβγαλε τον μαθηματικο τυπο για το ποτε θα καει ο επεξεργαστης? :respect: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Αύγουστος 13, 2009 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2009 ΑΜΑΝ!εκεινος ο τιτανοτεραστιος που εβγαλε τον μαθηματικο τυπο για το ποτε θα καει ο επεξεργαστης?:respect:Δεν νομιζω οτι υπαρχει αυτος ο τυπος. (οχι ο μαθηματικος, που δεν θυμαμαι καν τη μορφη του) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Αύγουστος 13, 2009 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2009 Oι πεθαμένοι δεν έχουν μορφή.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpadrone Αύγουστος 14, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 αν γέμισες στον τομέα των υπολογιστών από τότε κοίτα να γεμίσεις τώρα τη ζωή σου με άλλα πράγματα που πιθανόν να έχανες τότε (καμιά εκδρομή στη φύση,extreme sports, γενικά άθληση, ταξίδια κλπ)Καλα δεν με πειραν και τα χρονια 27 ειμαι, και οπως ζω τωρα θα ελεγα οτι μεσες ακρες ειμαι ευχαρηστιμενος, απλα θυμαμαι πως ηταν τοτε που με απασχολουσαν τα πισι ως χομπι, τωρα τα βλεπω σαν τοστιερες, θελω ΑΠΛΑ να λειτουργουν και οταν δεν λειτουργουν τα πεταω και παιρνω αλλα.Πραγμα τραγικο τελειως γιατι ε ξερω ειναι προσβλητικο ρε παιδι μου, περασα αρκετο καιρο με τους σοληνες που χρησημοποιουν σε αιμοκαθαρισμους επειδη ειναι πιο ελαστικοι ωστε να μη με νοιαζει.Αλλα αυτο ναι αλαζουν πρωτεραιοτητες...Καποτε επαιζα dnd, κοντα 6 χρονια ημουν dm, και τωρα βαριεμαι, δεν ξερω γιατι, δεν εχω κουραγιο, δεν ειναι ελειψη χρονου ακριβως, αν ηθελα θα εβρισκα το χρονο αλλα προτιμω αλλα πραγματα πολυ πιο...χμμμ...mainstream υποθετω. Καμια γκομενα, κανα ποτο, γυμναστικη, καμια ταινια, τετοιες χαζομαρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 14, 2009 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Καταπληκτικό post. Είχε ζωντάνια και "χρώμα" μέσα του ασχέτως που είπες πολλά μαζεμένα σε ένα ποστ. Βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Συνέχισε έτσι, κάνε ό,τι σε ευχαριστεί και σε ενθουσιάζει.Τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται? Να μαντέψω δουλεύεις εκτός Ελλάδας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
electronic396 Αύγουστος 14, 2009 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 .....στον ελεύθερο τους χρόνο...άλλοι ασχολούνται με την κηπουρική και φυτεύουν λουλουδάκια και ζαρζαβατικά...άλλοι πιάνουν την ραπτική.... άλλοι ασχολούνται με το αμάξι τους....και άλλοι τρώνε κόλιμα με το το pc τους ανεξαρτήτως ηλικίας ......welcome to anonymoys pc-holics...we are here to help you καλές οι παρέες οι φίλοι οι γυναίκες τα σκυλιά και τα γατιά....αλλα και το pc έχει και αυτό το ρόλο του,είναι σαν ένα μεγάλο κέντρο ψυχαγωγίας που μπορείς να κάνεις πολλά μαζί του...πόσο μάλλον ένα pc που έχεις στήσει μόνος σου και έχεις βάλει μεράκι πάνω του για να το modareis όπως θές εσύ p.s=το laptop είναι για να κάνεις την δουλειά σου και το desktop για διασκέδαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpadrone Αύγουστος 14, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται? Να μαντέψω δουλεύεις εκτός Ελλάδας? Τσου ελλαδα ειμαι (καλως η κακως...), εχω περασει απο πολλες δουλειες, ορισμενες τραγικα αθλιες (πωλητης πχ), εχω κανα δυο πτυχια, κατι μεταπτυχιακα και τωρα ασχολουμε με το επιχειρην (λολ) τοσο σε προσωπικο επιπεδο, εχω ηδη κατι δικο μου και κατι ακομα στα σκαρια για σεπτεμβρη μερια, οσο και σε επιπεδα συμβουλευτικης/μανατζμεντ. Το πως κατεληξα εκει κανενας δεν το ξερει ουτε καν εγω. Ακουγεται πιο ψαρωτικο απο οτι ειναι δεν βγαζω απειρα λεφτα, αλλα ουτε μενω και στο δρομο. Θελει ενα α (και β και γ) τρεξημο αλλα προς το παρον μου αρεσει οποτε... αλλα και το pc έχει και αυτό το ρόλο του,είναι σαν ένα μεγάλο κέντρο ψυχαγωγίας που μπορείς να κάνεις πολλά μαζί του...πόσο μάλλον ένα pc που έχεις στήσει μόνος σου και έχεις βάλει μεράκι πάνω του για να το modareis όπως θές εσύ Ναι...το θυμαμαι αυτο που λες περισοτερο σαν συναισθημα, αλλα ειληκρινα δεν ξερω τι μπορει να μου προσφερει ενα πισι φουλ εξοπλησμενο τωρα, παιχνιδια δεν παιζω, δεν μου τραβανε την ορεξη τοσο πολυ, το εκλογικευω λεγοντας οτι εχουν γινει υπερβολικα πολυπλοκα, οτι ειναι τα ιδια και τα ιδια σαν ξαναζεσταμενο φαγητο και ενα καρο βλακειες, αλλα η ουσια ειναι μαλλον οτι εχω γερασει και ξεμωραθει:hang3: (αν και το σταρκραφτ 2 με ψηνει χαχα, παντος κατι crysis, far cry 2, call of duty κτλ που επαιξα στο ξαδελφο που εχει καλο πισιον δεν με τραβηξαν καθολου, βαριομουν τρομερα). Ταινιες και σειρες που βλεπω, ειτε στην τηλεοραση, ειτε στο λαπιτοπι στο κρεβατι/καναπε κτλ. Θελω να πω ο μονος λογος που πραγματικα βλεπω για κατι τετοιο ειναι το να παιξω κατασκευαζοντας ενα πισι οχι ο σκοπος που θα εξυπηρετει καθευατος. Εντομεταξυ τωρα πια δεν με νοιαζει και η υσηχια τοσο πολυ και σιγουρα οχι ο χωρος εχω ξεχωριστο γραφειο σπιτι μου οποτε. I mean jesus what have i become? ΠΑΝΤΟΣ το ολο νοημα νομιζω ειναι αλλου, αυτο που εχω προσεξει οτι εχουν σαν χαρακτηριστικο τα ατομα που απαρτιζουν τον "σκληρο πυρηνα" (pun intended) του moding community ειναι η επιθυμια να λυγιζουν τους κανονες, να μην συμβηβαζονται με το "επαρκως καλος" και να στοχευουν στο απολυτο λειτουργικο οριο για τις δεδομενες συνθηκες. Δεν εχει σημασια αν ο επεξεργαστης ειναι των 50ε η των 5000ε, σημασια εχει να δουλεψει οσο πιο ψηλα θα μπορουσε. Και αυτο διαχεεται σε ολους τους τομεις της ζωης τους νομιζω. Προσωπικα οτι εκανα στο πισι το εκανα στο σωμα μου (εχω υπαρξει αγωνιστικος αθλητης), στην παιδια μου, στη δουλεια μου και στα χομπι μου. Δεν εχει σημασια με τι εχεις να δουλεψεις, αλλα by god θα το κανεις οσο πιο καλα γινεται. Ειχα φιλους με τους οποιους ξεκινησαμε μαζι οι οποιοι εκαναν διδακτορικα, αλλοι δουλευουν σε επενδυτικους ομιλους και αλλοι εφτιαξαν γνωστα ιντερνετικα site. Και το χαρακτηριστικο τους ηταν οτι ξεκινησαν σαν μοντεραδες. Το attitude "it can go just that much further, that much faster, that much harder". Λολ το βλεπω να ερχεται, κουτες ατελειωτες απο το ισοπιον...god dammit:D:dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Αύγουστος 14, 2009 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Όντως ωραίο post:T:Νομίζω πως απλά άλλαξαν οι προτεραιότητες σου φίλε μου. Άλλαξαν και τα ενδιαφέροντα σου. Δεν ήταν χαμένος ο χρόνος που αφιέρωνες, καθώς το διασκέδαζες και σε ευχαριστούσε. Μην προσπαθείς να το αξιολογήσεις αποστασιοποιημένα και με το ενδιαφέρον σου να έχει ατονίσει. Όταν το ζούσες σε πραγματικό χρόνο, σίγουρα σε ευχαριστούσε.Τι ακριβως θα το κανω αυτο το πισι?Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση από τη στιγμή που μιλάμε για χόμπι. Πόσοι από εμάς που χρησιμοποιούμε το pc για διασκέδαση, έχουμε ανάγκη ολη την επεξεργαστική ισχύ που έχουμε στα χέρια μας ; Το δεύτερο μου χόμπι είναι το ψάρεμα. Δε με ενδιαφέρει να πιάνω ψάρια ούτε για να τα φαω, ούτε για να τα πουλήσω. Κι' όμως θα αγοράσω καλύτερο καλάμι/μπετονιές/δόλωμα και λοιπούς εξοπλισμούς.Η αλήθεια είναι πως η ενασχόληση με τους υπολογιστές είναι λίγο δαιμονοποιημένη. Οι περισσότεροι σου κολλάν αβίαστα την ταμπέλα του ''κολλημένου''. Έχουν σκεφτεί όμως οι συνάδελφοι, οι φίλοι μου ακόμα και η ίδια μου η γυναίκα, ότι εγω όταν είμαι σπίτι δε θα πατήσω ποτέ το κουμπί της τηλεόρασης παρα μόνο αν έχει ποδόσφαιρο ; Έχουν αναρωτηθεί αν στα δικά μου μάτια φαντάζουν, με τη σειρά τους, το ίδιο ''κολλημένοι'' με την τηλεόραση ; Απλά το δικό τους χόμπι (τρομάρα του), είναι mainstream. Το κάνει και ο παππούς σε ενα ορεινό χωριό στην άλλη άκρη της Ελλάδας, το κάνει και ο trendy πρωτευουσιάνος έφηβος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Αύγουστος 14, 2009 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 Ναι...το θυμαμαι αυτο που λες περισοτερο σαν συναισθημα, αλλα ειληκρινα δεν ξερω τι μπορει να μου προσφερει ενα πισι φουλ εξοπλησμενο τωρα, παιχνιδια δεν παιζω, δεν μου τραβανε την ορεξη τοσο πολυ, το εκλογικευω λεγοντας οτι εχουν γινει υπερβολικα πολυπλοκα, οτι ειναι τα ιδια και τα ιδια σαν ξαναζεσταμενο φαγητο και ενα καρο βλακειες, αλλα η ουσια ειναι μαλλον οτι εχω γερασει και ξεμωραθει (αν και το σταρκραφτ 2 με ψηνει χαχα, παντος κατι crysis, far cry 2, call of duty κτλ που επαιξα στο ξαδελφο που εχει καλο πισιον δεν με τραβηξαν καθολου, βαριομουν τρομερα).Δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα αυτό. Και όντως τα παιχνίδια έχουν γίνει λίγο βαρετά γιατί τα περισσότερα "πατούν" σε δοκιμασμένες φόρμες. Άτιμο μάρκετινγκ.ΠΑΝΤΟΣ το ολο νοημα νομιζω ειναι αλλου, αυτο που εχω προσεξει οτι εχουν σαν χαρακτηριστικο τα ατομα που απαρτιζουν τον "σκληρο πυρηνα" (pun intended) του moding community ειναι η επιθυμια να λυγιζουν τους κανονες, να μην συμβηβαζονται με το "επαρκως καλος" και να στοχευουν στο απολυτο λειτουργικο οριο για τις δεδομενες συνθηκες. Δεν εχει σημασια αν ο επεξεργαστης ειναι των 50ε η των 5000ε, σημασια εχει να δουλεψει οσο πιο ψηλα θα μπορουσε. Και αυτο διαχεεται σε ολους τους τομεις της ζωης τους νομιζω.Δεν υπήρξα ποτέ μου μοντεράς σε τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου εξυπνότερο από επαγγελματίες μηχανικούς οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τί κάνουν και γιατί το κάνουν.Η ίντελ φερ'ειπείν δεν είναι ηλίθια για να σου δίνει επεξεργαστή στα 2,66Ghz και να μην στον χρονίζει κατ'ευθείαν στα 4Ghz. Δεν πιάνεις κορόιδο μια εταιρεία που θησαυρίζει από το overclocking λόγω ανταγωνισμού σε ανούσια bechmark-που την ξεβρωμίζει από το high end υλικό της-και τόνους καμμένων επεξεργαστών που θέλουν αντικατάσταση.Όταν δε κάποιος αποφασίσει να κάνει oc για να παρατείνει την ζωή μιας cpu που είναι στα τελευταία της θα έχουν βγει στην αγορά μοντέλα 100% ταχύτερα το λιγότερο. Οπότε το oc και πάλι δεν σε σώζει. Και φυσικά δεν υπάρχουν παιχνίδια που να απαιτούν oc για να τρέξουν σωστά. Άρατο κορόιδο είσαι πάντοτε εσύ.Υ.Γ: Μου κάνει εντύπωση πάντως φίλε μου σε αυτό εδώ το φόρουμ να βλέπεις περισσότερες θεάσεις σε θρεντ όπως "Η καινούργια θερμοαγώγιμη πάστα της Γιαταφράγκα" παρά σε τόπικ με θέματα όπως "Παιχνίδια με τεχνητή νοημοσύνη που σχεδιάζουν από μόνα τους πίστες"(σαν αυτό που είχε ανεβάσει ο Chosen). Τί είδους τεχνολογικά ενδιαφέροντα είναι αυτά δεν μπορώ να το καταλάβω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Αύγουστος 14, 2009 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 14, 2009 ανταγωνισμού σε ανούσια bechmarkκαι το 0-100 ανουσιο ειναι.οπως και το 0-400οπως και το 0-160-0οπως και το ποια 11αδα θα βαλει πιο πολλες φορες την μπαλα στο διχτυοπως και το ποιος θα πετυχει πιο πολλες φορες με τις γροθιες του τον αντιπαλο τουοπως και το ποιος εχει μ@μησει τις πιο πολλεςοπως και το ποιος εχει την πιο ωραια γκομεναοπως και το ποιος εχει διαβασει περισσοτερα βιβλιαοπως και το ποιος εχει δει τα περισσοτερα μερη.οπως και το ποιος λεει τις καλυτερες εξυπναδεςαλλαλενε στο χωριο μουif there is two of them they will go racingο ανθρωπος γεννιεται και πεθαινει με τον ανταγωνισμο.Ειτε με ποντικια,ειτε με ρωμαικα αρματα,ειτε με μονοθεσια.Αν ειναι ανουσιος ο ανταγωνισμος τοτε ειναι ανουσιο να υπαρχουν και παραπανω απο ενας ανθρωποι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Αύγουστος 15, 2009 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Ανούσιος γιατί:1) Κανένα σοβαρό επιστημονικό πρότζεκτ-με μεγάλες ανάγκες σε ταχύτητα-δεν θα χρησιμοποιήσει oc parts για λόγους αξιοπιστίας. Άρα επιστημονική χρησιμότητα γιοκ. Τουλάχιστον από τους αγώνες ταχύτητας βγαίνουν νέες τεχνολογίες και για τα απλά αυτοκίνητα. Βγαίνει κάτι χρήσιμο ρε παιδί μου. Προάγεται η επιστήμη και η τεχνολογία.2) Κανένα game δεν φτιάχνεται για τρελούς που φτάνουν τον επεξεργαστή τους στα 5Ghz υποχρεώνοντας και τους άλλους να ακολουθήσουν.Το game σου δίνει και κάποια οπτική απόλαυση όταν μπορείς να το τρέξεις στο φουλ με γερό μηχάνημα της αγοράς. Το benchmark είναι απλά ένα νούμερο στην οθόνη του πισιού. Νούμερο που στοιχίζει απίστευτα ποσά(και σπανίως έχει σχέση με τις επιδόσεις σε καθημερινές εφαρμογές).3) Οι overclockers δεν είναι εφευρέτες σε τίποτα. Δεν δίνουν κάτι νέο στην IT κοινότητα.Αγοράζουν εξαρτήματα με φανταχτερά ονόματα από το εμπόριο(άλλο που δεν θέλουν οι "χομπίστες των χρημάτων") και μετά πειραματίζονται με τις ελάχιστες παραμέτρους που μπορεί κανείς να πειραματιστεί στα κομψοτεχνήματα που λέγονται επεξεργαστές(και μην ακούσω ότι το κάνιστρο είναι εφεύρεση). Περισσότερο ψυκτικοί είναι οι άνθρωποι παρά γνώστες της τεχνολογίας των ημιαγωγών. Γιατί ακόμα και αν είσαι έξπερτ στο τελευταίο τον επεξεργαστή μέσα δεν τον πειράζεις.οπως και το ποια 11αδα θα βαλει πιο πολλες φορες την μπαλα στο διχτυΤέτοια τα ενδιαφέροντα, τέτοια και η κατάσταση μιας χώρας.οπως και το ποιος λεει τις καλυτερες εξυπναδεςΌπως και το ποιος είναι εξυπνότερος και δουλεύει για το συμφέρον του και όχι για τα συμφέροντα των άλλων. Που προσπαθούν με κάθε τρόπο να του πάρουν τα λεφτά και όταν τους ζητήσει λεφτά αυτοί τον λιώνουν για να του τα δώσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Αύγουστος 15, 2009 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Τουλάχιστον από τους αγώνες ταχύτητας βγαίνουν νέες τεχνολογίες και για τα απλά αυτοκίνητα. Βγαίνει κάτι χρήσιμο ρε παιδί μου. Προάγεται η επιστήμη και η τεχνολογία. δηλ μια μητρικη των 200 ευρω του 2004 σε σχεση με μια μητρικη των 200 ευρω του 2009 εχουν ιδιου επιπεδου τεχνολογια/παραμετροποιηση/oc potential?Η 2η δεν ειναι καρπος μιας καλπαζουσας τεχνολογικης εξελιξης στοχευμενης σε ενα συγκεκριμενο κοινο? ) Οι overclockers δεν είναι εφευρέτες σε τίποτα. Δεν δίνουν κάτι νέο στην IT κοινότητα. Ε τοτε γιατι οι κορυφαιοι προσλαμβανονται στις εταιριες που φτιαχνουν τετοιου ειδους προιοντα...?Η μηπως ο καθε ψυκτικος παιζει στα δαχτυλα τις 1000δες ρυθμισεις(και τους σωστους συνδυασμους ) του bios μιας ζορικης μητρικης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Αύγουστος 15, 2009 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 δηλ μια μητρικη των 200 ευρω του 2004 σε σχεση με μια μητρικη των 200 ευρω του 2009 εχουν ιδιου επιπεδου τεχνολογια/παραμετροποιηση/oc potential?Η 2η δεν ειναι καρπος μιας καλπαζουσας τεχνολογικης εξελιξης στοχευμενης σε ενα συγκεκριμενο κοινο?Ε τοτε γιατι οι κορυφαιοι προσλαμβανονται στις εταιριες που φτιαχνουν τετοιου ειδους προιοντα...?Η μηπως ο καθε ψυκτικος παιζει στα δαχτυλα τις 1000δες ρυθμισεις(και τους σωστους συνδυασμους ) του bios μιας ζορικης μητρικης? Δες τα μαυρισμένα. Απάντησες ο ίδιος στα ερωτήματά σου.Και βέβαια θα προχωρούσε η τεχνολογία χωρίς το oc γιατί είναι τόσες πολλές οι εφαρμογές που θέλουν ταχύτητα και αξιοπιστία. Ταχύτητα πολλών τάξεων μεγέθους μεγαλύτερη από την σημερινή, όχι το +50% ενός καλού oc, και αξιοπιστία που το oc σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Αύγουστος 15, 2009 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Ε τοτε γιατι οι κορυφαιοι προσλαμβανονται στις εταιριες που φτιαχνουν τετοιου ειδους προιοντα...?γιατι υπαρχει μια αγορα και συμφερει να τη καλυψουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Land Αύγουστος 16, 2009 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2009 Καταλαβαίνω την νοσταλγία σου αγαπητέ, αλλά το που πας, όχι το από που ξεκίνησες έχει σημασία (κλεμμένο από Νίτσε). Ολα στον καιρό τους, ίσως να σου ξανάρθει να ξαναμπείς σε όλη αυτήν την διεργασία. Εώς τότε συνέχισε στα ήδη ενδιαφέροντά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Αύγουστος 17, 2009 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2009 Τα πραγματα ειναι πολυ απλα. Αυτο που θες να κανεις , σε ενθουσιαζει? το σκεφτεσαι συναιχεια? σε εξιταρει? γουσταρεις να το κανεις? Δωσε οσα λεφτα θες τοτε για να ικανοποιησεις το θελω σου. Ολος ο κοσμος μπορει να λεει οτι πετας τα λεφτα σου αλλα εσυ (ακομα κι αν το καταλαβαινεις κι ο ιδιος οτι ειναι υπερβολη να δινεις πολλα χρηματα σε κατι) θα ξερεις οτι δεν πανε διολου χαμενα εφοσον το ευχαριστιεσαι και σε κανει να νιωθεις ικανοποιηση. Τα λεφτα ειναι για να τα χρησιμοποιουμε ως μεσο ικανοποιησης των αναγκων μας. Για αυτο πασχιζουμε για να τα βγαλουμε. Γιατι εφοσον τα βγαλουμε θα μπορεσουμε να εκπληρωσουμε τα θελω μας. Μεγαλη προσοχη ομως. Τα θελω , πρεπει να ειναι δικα σου.Ολοδικα σου. Να μην εχουν επιβληθει απο τα θελω των αλλων ουτε απο τα must have της καργιας της τηλεορασης, και των διαφημισεων. Οι αλλοι να εισαι σιγουρος οτι δε θελουν οτι και εσυ.Αλλα θα σου επιβληθουν θεωροντας το θελω τους ως πιο σημαντικα απ τα οποιοδηποτε δικα σου θελω. Μην ακους κανενα.Σκεψου τι γουσταρεις να δοκιμασεις και καντο. Λιγο μαυρη η οπτικη μου , αλλα...Ποσο καιρο θα ζησουμε? Τοσοι πεθαινουν σε τροχαια , σε καθε ειδους ατυχηματα , απο καρκινο κτλπ. Ολοι τους βλεπουμε αλλα ολοι βαζουμε τον εαυτο μας ως εξαιρεση. Ολος ο κοσμος μπορει να το παθει , εκτος απο εμας....ετσι νομιζουμε. Ζησε το σημερα οσο το εχεις. Κλεινω με την τοπ φραση (κατ εμε) απο την ταινια kungfu panda την οποια ειπε ο master oogway Yesterday is history, tomorow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.