Jump to content

Νέα σύνθεση desktop

KostantinosGr

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.Ήρθε η ώρα να συνθέσω ένα υπολογιστή στον οποιον θα μπορώ να καίγομαι άνετα στην φοιτητική μου ζωή.:clap:

Η χρήση που προορίζεται είναι λίγο gaming 3-4 φορες τον μηνα να παιξω κανα cod η καποιο racing game.

Ιντερνετ,photoshop,cad,video encoding(λιγο 1~2 φορες τον μηνα),ταινιες,μουσικες κλπ...

Μεγιστο συνολικο budget κουτι+μονιτορ+ηχεια+πολυμηχανημα+πληκτρολογιο+headphones 2000ευρω αντε 2100 max...

Case CM690

Psu Coolermaster 700watt silent pro

Cpu Q9550

Cpu Cooler TrueBlack120

Mobo Gigabyte DS5 X48

Ram OCZ 2x2GB 1066

Vga HD4870 1GB

2x1tb wd green@data storage

intel x25-m 80Gb@OS

optical drive lg sata dvd-rw

Asus d2x Sound card

24'' monitor LG full HD

Speakers z5500

keyboard logi mx5500

Headphones logi

Epson πολ/νημα

Τα ηχεια+πολυμηχανημα+keyboard+ακουστικα θα αγοραστουνε στανταρ...

Για τα υπολοιπα θελω την γνωμη σας και αν θελετε και καινουρια συνθεση να μου προτεινετε...

Για i7 δεν το συζηταμε γιατι ξεφευγει το θεμα απο αποψη χρηματων:p

Προτιμησα την συγκεκριμενη οθονη γιατι ειναι καλη απο αποψη κοστους,εχει καλη εγγυηση απο οτι εχω διαβασει η LG αλλα και καλα χαρακτηριστικα...Αν εχετε να προτεινετε καποια αλλη 24αρα περιπου στα ιδια λεφτα,ευπροσδεκτη η γνωμη σας.

Τελος επελεξα 1GB καρτα γραφικων γιατι θα προστεθει καποια στιγμη 2ο μονιτορ μιας και εχω συνηθισει να δουλευω σε dual screen.Η καρτα γραφικων θα σηκωνει ανετα 2χ24αρες σε φουλ αναλυση η θα χρειαστει να βαλω 2η καρτα γραφικων σε crossfire για να γινει αυτο?

Προτεινετε να βαλω 512mb προς το παρον για το ενα μονιτορ και οταν παρω 2ο μονιτορ να βαλω αλλη μια 512mb σε crossfire?:man_in_love:

Αυτα..Οποιαδηποτε γνωμη ευπροσδεκτη...Εχω αρκετο χρονο να καταληξω στην τελικη συνθεση εφοσον η αγορα θα γινει τον αλλο μηνα εφοσον εγκατασταθω στο καινουριο σπιτι οποτε ριξτε ιδεες στο τραπεζι...:fun:

Για τα δύο μόνιτορ που ρωτάς, εγώ δουλέυα επί ένα χρόνο μια LG 26" σε 1920χ1200 και μια LG 17" σε 1280Χ1024 με μια Sapphire Radeon 4850 512mb. Η συγκεκριμένη κάρτα είχε δυο εξόδους DVI και δεν είχα πότε κανένα πρόβλημα, τώρα την έχω Crossfire 2Χ4850 αλλά δεν είδα θεαμάτικες διαφορές.

Άποψη μου είναι να πάς σε i7 αφου μιλάς για photoshop και encoding, κάνεις πολύ καλό σύστημα και στα ίδια λεφτά.

Δεύτερον μακριά απο τους Green , διάβασε και εδω μέσα , έχουν πολλά προβλήματα.

Η Asus d2x Sound card είναι υπερβολή, πάρε την dx που έχω και εγω Και είναι πάρα πολύ καλή. Την διαφορά στα λεφτά την βάζεις για i7.

Δηλαδή για το κουτί πάνε περίπου στα 1000 ευρώ - 200 o intel ?

@apodra δηλαδη με μια 4870 θα καθονται 2 24αρες ανετα λες και συμφωνα με τα λεγομενα σου δεν υπαρχει λογος για crossfire εφοσον δεν υπαρχουνε διαφορες...

@mandridis για να παω σε i7 ξεφευγει το θεμα και δεν θελω να κοψω ουτε τον ssd ουτε της asus.

Την dx την εχω ηδη στο pc που δουλευω αυτη την στιγμη και ειμαι υπερευχαριστημενος αλλα παω στην d2x γιατι ειμαι ψειρας με τον ηχο,ακουω μουσικη αρκετες ωρες μεσα στην ημερα,θελω αριστο ηχο,οχι πως δεν μου τον προσφερει η dx απλως θελω να δοκιμασω και αυτη που υποτιθετε ειναι ακομα καλυτερη.

Με τους green υπαρχει προβλημα ε?:...: Καλως θα αλλαχτουνε με 2χ1 tb αλλους...

Επισης πιστευω πως ενας quad+ssd μπορει ανετα να ανταποκριθει στις απαιτησεις μου για photoshop και cad και κυριως cad που και παλι θα το δουλευω περιστασιακα για projects της σχολης κλπ...

ο q9550 σαν τετραπυρηνος τα παει καλυτερα σε video encoding+photoshop+cad απο εναν 8500 η οχι?

Για την οθονη τι εχετε να πειτε?Την εχει καποιος να παρω και μια προσωπικη γνωμη...

Το 700αρη τροφοδοτικο σηκωνει ανετα τα παραπανω?

Οι ram πρεπει να αλλαχτουνε με καποιες αλλες η ειναι καλες?

Ευχαριστω:magic:

Στα Windows οι οθόνες δουλέυαν πολύ άνετα και με την μια 4850.

Στα παιχνίδια τα περισσότερα παιχνίδια τα έπαιζα σε 1920Χ1200 χωρίς κανένα πρόβλημα με όλα τα γραφικά στο φούλ, εκτός από το Crysis και το Crysis Warhead τα οποία πάλι τα παίζω σε 1920χ1200 ακόμα και με crossfire ζορίζουν με φουλ γραφικά το δε Crysis δεν με αφήνει καν να πάω τα γραφικά σε very high το οποίο ήταν απογοήτευση αυτά είναι και τα μόνα fps που δοκίμασα.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν πιο ελαφρία σίγουρα από αυτα τα δυο.

Ίσως να έπρεπε να παω σε μια κάρτα 4890 αλλά δεν ήθελα λόγο του ότι δίαβασα οτί έκανε περισσότερο θόρυβο.

Για το Crossfire καλύτερα να παρείς και καποιές άλλες γνώμες που έχουν κάνει μετρήσεις, ίσως και η οθόνη μου να είναι αργή ωστέ να δω διαφορά στα Crysis.

Τελικα βγηκε συνθεση με i7 στα ~2100 ευρω..Αλλαξα και καποια πραματακια και βγηκε κουτσα στραβα...

Αξιζει οντως να παω σε i7?Θα δω αισθητη διαφορα σε cad+photoshop+video encoding απο τον quad?

Ευχαριστω:fun:

post-11029-1416074087,82_thumb.jpg

Συγνώμη θα δώσεις 2100€ και θα πάρεις οθόνη των 200? :giveup:

Η καρτα ήχου 145€ ?

Νομίζω σπαταλάς χρήματα εκεί που δεν πρέπει και παραμελείς ίσως το σημαντικότερο εξάρτημα στον υπολογιστή σου.......

Συγνώμη θα δώσεις 2100€ και θα πάρεις οθόνη των 200? :giveup:

Η καρτα ήχου 145€ ?

Νομίζω σπαταλάς χρήματα εκεί που δεν πρέπει και παραμελείς ίσως το σημαντικότερο εξάρτημα στον υπολογιστή σου.......

Εν μερει εχεις δικαιο απλα δεν υπαρχει αλλο περιθωριο.Εκανα νεα συνθεση απο πανω με i7 εβαλα την dx τελικα.

Γιατι τι εχει δηλαδη η οθονη των 200ευρω?Ποσο πρεπει να εχει για να ειναι καλη γιατι τα χαρακτηριστικα της καλα μου φαινονται.Αν εχεις να προτεινεις κατι καλως...Γνωριζω πως υπαρχουνε πολυ καλυτερες και ξεκουραστες οθονες με αλλο πανελ κιολας αλλα....αλλα...

Σχετικα με το μεγεθος της οθονης 24 ιντσες με καλυπτουν anyway!

Το εξάρτημα που αντέχει περισσότερο στο χρόνο είναι η οθόνη (εκτός των καλύτερων χρωμάτων και την γωνία θέασης), ξεκινάς απλά και εύκολα με την πράξη 2100-600= 1500€ για πύργο....

Το εξάρτημα που αντέχει περισσότερο στο χρόνο είναι η οθόνη (εκτός των καλύτερων χρωμάτων και την γωνία θέασης), ξεκινάς απλά και εύκολα με την πράξη 2100-600= 1500€ για πύργο....

Ναι αν προσεξες ομως το αρχικο μου ποστ μεσα στα 2100 περιλαμβανονται και περιφερειακα οπως ηχεια+keyboard+πολυ/νημα+headphones.

Αρα 2100-600(οθονη)-600(ηχεια+πολ/νημα+keyboard+headphones)= 900 ο πυργος...

Αρα εαν πουμε πως παιρνω καλη οθονη+περιφερειακα απομενουν 900 για τον πυργο...

Κοίτα, άν φτιάχνεις μηχάνημα τώρα, είναι μονόδρομος ο i7 σε αυτά τα λεφτά. Θα σε κρατήσει τουλάχιστον 1-1,5 χρόνο παραπάνω απο τον Q9550.

Επίσης η οθόνη είναι μία χαρούλα για tn, οι 24άρες που είναι καλό Panel είναι πανάκριβες ακόμα.

Το τροφοδοτικό που διάλεξες είναι πολύ καλό και πάνω απόλα αθόρυβο, το έχω και ξέρω.

Πρίν που έκανα μία πρόχειρη λίστα για σύστημα i7 απο το Πλαίσιο εγώ έβαλα την http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1239619&SOCKET=s1366&Manufacturer=Foxconn&category=69977721&catalog=20

και για μνήμες

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1207520&MEMORY_CHANNEL=Triple&MEMORY_TECHNOLOGY=DDR3&page=2&category=69977727&catalog=20

Δεν ξέρω άν θα σε ενδιέφερε, γιατί είναι πολύ καλή τιμούλα:

http://hwbox.gr/showthread.php?t=5600

Εφοσον η συνθεση ι7 βγαινει περιπου στα ιδια λεφτα δεν υπαρχει πραγματικα λογος να παω σε c2q.

Η οθονη φαινεται μια χαρουλα με καλα χαρακτηριστικα.Βεβαια θα ηθελα καποια καλυτερη μιας και συμφωνω με τον leros γιατι τωρα που το ξανασκεφτομαι αρκετα εχω χαλασει τα ματια μου με τις οθονες που εχω τωρα 17αρες sammy tn μιας και δεν χωρανε μεγαλυτερες στο γραφειο μου και το εχω απωθημενο να χτυπησω μια dell s-pva 24αρα η 27αρα απο αγγλια αλλα το κοστος με κραταει λιγακι μακρυα.

Anyway τωρα ο leros με εβαλε σε σκεψεις οποτε για την οθονη κραταω τις επιφυλαξεις μου.Μπορει και να ξεπερασω το αρχικο budget λιγακι για χαρη μιας καλης και ξεκουραστης οθονης...

Για το case εχετε να προτεινετε καποια αλλαγη χωρις να αυξηθει ιδιαιτερο το συνολικο κοστος?

Leros οταν εννοεις καλες οθονες θα συμπεριλαμβανες στην λιστα σου ως καλες οθονες και τις dell ultrasharp s-pva?

Ριξε καμια ιδεα στο τραπεζι για μονιτορ...

Απο οτι ειδα η 27 παει περιπου στα ~541ευρω και η 24αρα ~430ευρω..dell@pcbuyit

δεν μπορω να καταλαβω γιατι πατε ολοι σε διπυρινα με τοσο χρημα και

δεν περνετε εναν ε8500 ε8600 να τα σκισετε ολα σε μονη διπλη εφαρμογη

γιατι μη μου πητε οτι κανετε ...και αν κανετε ποσες φορες στη ζωη σας πολαπλες

ταυτοχρωνα επεξεργασιες.

δεν μπορω να καταλαβω γιατι πατε ολοι σε διπυρινα με τοσο χρημα και

δεν περνετε εναν ε8500 ε8600 να τα σκισετε ολα σε μονη διπλη εφαρμογη

γιατι μη μου πητε οτι κανετε ...και αν κανετε ποσες φορες στη ζωη σας πολαπλες

ταυτοχρωνα επεξεργασιες.

φιλε μου για εναν υπολογιστη που χρησιμοποιειται για απλες καθημερινες εφαρμογες, οπως σερφαρισμα, ακροαση μουσικης, παρακολουθηση ταινιων και τετοια παρομοια, μπορεις να χρησιμοποιησεις και ενα Ε1400 ή εναν athlon x2 αντιστοιχα!! αν ομως θες να ασχοληθεις με προγραμματα επεξεργασιας εικονας και βιντεο, τοτε υποχρεωτικα θα πας σε 4πυρηνο. κανενας 2πυρηνος δεν μπορει να σου δωσει την ισχυ που εχει ο τετραπυρηνος σε τετοιες εφαρμογες. και αυτο γιατι, απλα, εκμεταλλευονται και τους τεσσερις πυρηνες. αρα....τι να σου κανει ενας 8600 εκει?

KostantinosGr οι επιλογές που έκανες στην σύνθεση i7 είναι πάρα πολύ καλές αλλά μπορείς να γλυτώσεις λεφτά από την ψήκτρα του επεξεργαστή μιας και θα την χρειαστείς μόνο αν κάνεις o/c κάτι το οποίο δεν θα στο συνιστούσα με την υπάρχουσα μητρική όχι ότι δεν θα ανέβει αλλά για να είσαι σταθερός και σίγουρος από προβλήματα το να κερδίσεις 400mhz (σιγουριά) δεν είναι και τρομερό. επίσης η 4850 είναι στα ίδια επίπεδα με την gts250 1gb άρα μπορείς να γλυτώσεις άλλα 45 ευρώ. όσο για την οθόνη όλες μια χαρά είναι αν δεν πάρεις καλό πάνελ για την δουλειά σου δεν θα δεις και διαφορές. καλές αγορές

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.