Jump to content

Αξίζει η Eheim;

dohc161416003179

Recommended Posts

Ψάχνω για αντλία για απλό συστηματάκι, θα ψύξω μόνο επεξεργαστή, απλά έχω 3πλο ψυγείο. Στο παρελθόν είχα L20 k L30 αλλά μετά από κάποιο διάστημα άρχισαν να κάνουν θόρυβο, παρά τις προσεκτικές εξαερώσεις. Νομίζω κάποιος είχε πει εδώ μέσα πως οι συνεχείς επανεκινήσεις, από το άνοιγμα - κλείσε του υπολογιστή προκαλούν εν τέλει πρόβλημα σε τέτοιες αντλίες που είναι φτιαγμένς για συνεχή λειτουργία.

Οπότε είμαι μεταξύ 2 αντλιών, της Eheim 1048(τη μικρή δλδ) και της laing D5. Kαταλαβαίνω ότι η Laing είναι πολύ καλύτερη, αλλά δεδομένου του σχετικά μικρού κυκλώματος, θεωρώ ότι καλύπτομαι και από την Eheim. To ερώτημα μου είναι εάν έχει κάποιος πείρα από την Eheim κυρίως όσον αφορά το θόρυβο μετά από κάποιο χρόνο χρήσης.

50 έχει η eheim k 84 η D5...

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?products_id=184&osCsid=862d265030d681ae87f6ec97040416c9

http://xtremeshop.com.gr/catalog/product_info.php?products_id=169

...τα μεγάλα μαγαζιά(πλαίσο-μούλτι) δεν φέρνουν τέτοια κομμάτια...

Πάντως ακόμα για το πιο απλό κύκλωμα θα πήγαινα στη Laing για να έχω το περιθώριο αναβάθμισης έστω και τη d1 με άλλα top βέβαια

Ναι όντως το συγκεκριμένο καπάκι είναι για σωλήνες καλαμάκια....:TD:

Την Eheim (1248) την δουλευα 4 χρονια 24/7.Ποιοτικη κατασκευη και απολυτα αθορυβη.Κανενα προβλημα...

Απο την αλλη, μεγαλη καταναλωση,εβαζε η ιδια πολυ θερμοτητα στο κυκλωμα και το χειροτερο πολυ χαμηλο head pressure.

Την Eheim (1248) την δουλευα 4 χρονια 24/7.Ποιοτικη κατασκευη και απολυτα αθορυβη.Κανενα προβλημα...

Απο την αλλη, μεγαλη καταναλωση,εβαζε η ιδια πολυ θερμοτητα στο κυκλωμα και το χειροτερο πολυ χαμηλο head pressure.

Τι ενοείς χαμηλο head pressure; δλδ το υψομετρικο της ήταν χαμηλο; βασικα ενδιαφερόμουν για την 1048 που απο το όνομα μάλλον παραπέμπει σε πιο μικρό μοντέλο...

http://en.wikipedia.org/wiki/Pressure_head

Με απλα λογια σημαινει οτι δεν μπορεις να εκμεταλευτεις τα καινουρια μπλοκ τα οποια στραγγαλιζουν την ροη προκειμενου να ψεκαζουν με μεγαλυτερη πιεση στο κεντρο του πυρηνα.

θα δουλευει το κυκλωμα,θα εχεις ροη αλλα δεν θα επωφεληθεις σε θερμοκρασιες απο ενα καλο μπλοκ.

post-620-1416074081,244_thumb.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Pressure_head

Με απλα λογια σημαινει οτι δεν μπορεις να εκμεταλευτεις τα καινουρια μπλοκ τα οποια στραγγαλιζουν την ροη προκειμενου να ψεκαζουν με μεγαλυτερη πιεση στο κεντρο του πυρηνα.

θα δουλευει το κυκλωμα,θα εχεις ροη αλλα δεν θα επωφεληθεις σε θερμοκρασιες απο ενα καλο μπλοκ.

Μάλιστα, κατάλαβα, αλλά χρησιμοποιώ μπλοκ του eleven, που δεν έχουν τέτοια χαρακτηριστικά.

Τι ενοείς χαμηλο head pressure; δλδ το υψομετρικο της ήταν χαμηλο; βασικα ενδιαφερόμουν για την 1048 που απο το όνομα μάλλον παραπέμπει σε πιο μικρό μοντέλο...

Μανομετρικό λέγεται...

Εγώ έχω χρόνια μια L30...την έχω σπάσει 3 φορές από δικό μου λάθος την φτερωτή. Την έχω κολλήσει με κόλλα και είναι μια χαρά...Με ρελέ από την πρώτη μέρα για να ανοιγοκλείνει με το PC.

Από κάτω ένα κομματάκι από το αφρώδες που έχουν μέσα τα κουτιά των μητρικών...

Υπερευχαριστημένος, δυνατή, αθόρυβη και σκυλί.

τιποτα δεν ακουγεται,απλα θελει ενα μαξιλαρακι τυπου neopren απο κατω για τους κραδασμους...ξερω,μετα τις hydor και εγω αυτο το σκαλωμα με τον θορυβο ειχα και γι αυτο την πηρα.

Α, μπράβο, με κατάλαβες απόλυτα.

@mech

Τι να πω...και η L20(καινούρια) και η L30(καινούρια) μετά από λίγους μήνες άρχιζαν το τρίξιμο....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.