Dolly Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2009 Καλημέρα παιδιά, Καθότι στο στήσιμο σπιτιού τώρα, μέσα στην βδομάδα θα προβώ στην αγορά 42-46άρας Full HD τηλεόρασης.Δεδομένου πως δεν θα πάρω PS3 γιατί στοιχίζει και δεν είναι εποχή για πολυτέλειες, σκεφτόμουνα ένα Xbox 360 για το occasional gaming (Forsa 3), για DVD Player, και για να το συνδέσω με το πι-σι για να παίζω μέσο αυτού τις Full HD ταινίες που έχω μέσα, σε ανάλυση 1080p. Το σκεπτικό είναι η αγορά της κονσόλας, του addon για να συνδέεται ασύρματα ( http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=32741 ) και η σύνδεση με το πι-σι για τα υπόλοιπα. Η ερωτήσεις είναι οι εξής. • Το έχει κάνει κανείς από εδώ? Είναι εύκολο το στήσιμο και όσο ονειρικό και εύκολο / εύχρηστο όσο ακούγεται? • Είμαι με XP στο πι-σι μου, αποτελεί πρόβλημα, ή καθότι M$ η κονσόλα «απαιτεί» Vista για να μάθω ο κακός που δεν έβαλα ότι πιο τελευταίο? • Μέσο του wireless θα έχει θέμα να κάνει stream μια full hd ταινία on the fly για να την παίζει στην τηλεόραση χωρίς να χρειάζεται πιο πριν να την περάσω στον σκληρό του XBOX? • Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ή δεν έχω καταλάβει καλά στην όλη διαδικασία? Το wireless είναι σημαντικό για μένα για να μην περνάω καλώδιο σε όλο το σπίτι. • Το θέλω και για DVD player αλλά και ως μέσο για να επικοινωνώ με το πι-σι για τις άλλες ταινίες, υπάρχει κάτι άλλο εναλλακτικό και πιο οικονομικό (αν αφήσουμε τα παιχνίδια που παίζει η κονσόλα στην άκρη προς στιγμήν) από αυτή την λύση?Ευχαριστώ πολύ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Αύγουστος 10, 2009 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 αν οι ταινιες σου ειναι .mkv ξεχνα την αναπαρωγη μεσω Xbox...Για HD μονο WMV...σαν δικτυωση ειναι ευκολη..απλα ορισε μερικους shared φακελους και το 360 θα τους δει μολις μπει στο δικτυο...ετσι το εχω εγω σε ΧΡ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Αύγουστος 10, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 Με το MKV τι παίζει? Δεν το βλέπει το XBOX?Γιατί πολλές αν όχι οι πιο πολλές από τις ταινίες είναι σε αυτό το format. Ή μου το λες συμβουλευτικά πως είναι καλύτερο σαν format γενικά?-OFF TOPICΦαντάζομε υπάρχει software να τις κάνω από MKV σε WMD έτσι?Μπάς και πιάσει λίγο τόπο ο Q μου κιόλας... Κάνει μέρες για το encode? -OFF TOPIC Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th. Αύγουστος 10, 2009 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 δεν τις βλεπει καθολου το 360 ναι...μονο WMV για HD..δοκιμαστικα εβαλα το 360 encode και επαιξε μια χαρα..απο ωρα δεν θυμαμαι ακριβως αλλα δεν βραδιασε κιολας...:yes4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Αύγουστος 10, 2009 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 Εάν το θες μόνο για streaming και το gaming στο xbox το θεωρείς παράπλευρο κέρδος γιατί να ξοδευτείς και να μην πάρεις κάποιο από αυτά ? Να συμπληρώσω ότι ούτε έχω αλλά ούτε έχω δοκιμάσει κάποιο από τα μαραφέτια αλλά έχω διαβάσει και μου έχουν πει ότι κάνουν καλή δουλειά. Αν θες το ψάχνεις.Edit: Αν είναι να κάνεις encode κάθε φορά που θες να δεις μια ταινία κλάφτα ! Εγώ προτείνω να χρησιμοποιήσεις πιο ευέλικτες λύσεις όπως streaming boxes, media centers ή στην τελική σύνδεση της τηλεόρασης με το pc εκτός αν είναι πολύ μακρυά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Αύγουστος 10, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 Αυτά δεν έχουν DVD και πρέπει να πάρω + 1 σκληρό για να τα τρέξω, και από ότι βλέπω το κόστος πάει μια ή άλλη με το XBOX, και έχω και παιχνιδομηχανή. Έχω δοκιμάσει το WD πχ, και είναι όντως καταπληκτικό, αλλά πρέπει να πάρω (και να γράφω κάθε φορά) ένα 16άρι USB stick για να πηγαινοφέρνω τις ταινίες, οπότε και πάλι φαίνεται value for money σχετικά το XBOX.Το encoding δεν με πορώνει να το κάνω σε κάθε ταινία, αλλά είναι μισές μισές σε MKV και με τον τετραπύρινο στα 4 δεν νομίζω να με ζορίζει και πάρα πολύ αν είναι να έχω όλα τα άλλα οφέλη και ευκολίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Αύγουστος 10, 2009 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 Κάποιο ασύρματο που δεν θέλει usb stick ή εξωτερικό σκληρό ? Πληροφοριακά στον επεξεργαστή μου με τη χρήση του ConvertXtoDVD το mkv για να γίνει dvd θέλει περίπου μια ώρα εκτός αν το μετατρέψεις σε άλλη μορφή και με άλλο πρόγραμμα οπότε δεν ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Αύγουστος 10, 2009 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 Με το MKV τι παίζει? Δεν το βλέπει το XBOX?Γιατί πολλές αν όχι οι πιο πολλές από τις ταινίες είναι σε αυτό το format. Ή μου το λες συμβουλευτικά πως είναι καλύτερο σαν format γενικά?-OFF TOPICΦαντάζομε υπάρχει software να τις κάνω από MKV σε WMD έτσι?Μπάς και πιάσει λίγο τόπο ο Q μου κιόλας... Κάνει μέρες για το encode? -OFF TOPIChttp://www.afterdawn.com/guides/archive/how_to_play_mkv_content_on_xbox_360.cfm Link to comment Share on other sites More sharing options...
johngamer Αύγουστος 10, 2009 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 το xbox 360 μπορει να παιξει matroska αν το ψαξεις λιγο περισσοτερο...και πολυ πιο ευκολα απο το link που εδωσε ο tassoss...εγω χρησιμοποιω ενα προγραμματακι που ειναι βασικα για το ps3 αλλα μπορει πολυ ευκολα να δουλεψει και για xbox...λεγεται ps3 media server... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Αύγουστος 10, 2009 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 Πάνω κάτω με αυτό τον οδηγό δηλαδή:http://www.thelab.gr/showthread.php?t=59385 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Αύγουστος 13, 2009 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2009 Εγω που εχω και pc και xbox 360 συνδεδεμενα μεσω hdmi σε 40αρα LCD με full HD ποιο απ'τα 2 ειναι προτιμοτερο για multimedia playback ? συγκεκριμενα εχω μια συλλογη απο DVD που πιανουν εδω και καιρο σκονη και θα ηθελα να ξερω που θα φανουν καλυτερα και με τι ρυθμισεις, ο ηχος δεν με ενδιαφερει τοσο αφου προς παρων χρησιμοποιηω ή τα ηχεια της τηλεορασης ή hifi στερεοφωνικα ακουστικα συνδεδεμενα σε DAC που παιρνει usb/coax/optical. Αυτο που με ενδιεφερει ειναι απο ποια απ'τις 2 συσκευες θα εχω καλυτερα χρωματα και λιγοτερα artifacts/θορυβο , να υποθεσω software upscaler για τα dvd δεν παιζει σε pc ε ? αρα να προτιμησω 360 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anthis Αύγουστος 17, 2009 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2009 To 360 natively εχει χαλια υποστηριξη, δηλαδη ΔΕΝ υποστηριζει εξωτερικους υποτιτλους .srt κλπ, ενω επισης δεν παιζει mkv ανεπεξεργαστα.. Δυο ειναι οι τροποι για να το χρησιμοποιησεις ως media player.. Να ενσωματωνεις τους υποτιτλους στο βιντεο με προγραμμα απο τον υπολογιστη ή να χρησιμοποιήσεις καποιο δικτυακο προγραμμα που τρεχει απο τον υπολογιστη οπως TVersity ή PS3 media server τα οποια υποστηριζουν και υποτιτλους και πολλους τυπους αρχειων.. Προσωπικα δεν καταφερα με TVersity να δω υποτιτλους οπως επισης δεν ειχα καλη ποιοτητα εικονας λογω κακης ληψης ασυρματου δικτυου (το ρουτερ ειναι μακρια) Εncode απο υπολογιστη το εβρισκα βαρετο να κανω για καθε ταινια.. Οποτε δυο λυσεις βρηκα.. Για DVD quality ταινιες χρησιμοποιουσα μονταρισμενο ΧΒΟΧ (το πρωτο) το οποιο παιζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ με υποτιτλους (εκτος high definition) Mακαρι να βγει καποια μοντα καποτε και για το 360 να δουμε ασπρη μερα!! Και τελος η λυση που βρηκα τωρα ειναι ενα φτηνο HTPC το οποιο μετα απο πολυ ψαξιμο εστησα με 150 ευρω (!) (με μεταχειρισμενα, stock και προσφορες) το οποιο παραμενει παντα η καλυτερη επιλογη Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarasque Αύγουστος 17, 2009 #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2009 το pc παραμένει μακρύα από άλλες λύσεις όσον αφορά ποιότητα (upscaling, χρώματα), υποστήριξη όλων των format, ευκολία πρόσβασης (κατεβάζεις κατευθείαν και δε μεταφέρεις αρχεία), επεκτασιμότητα (δίσκων) και value for moneyειδικά για Full HD τηλεοράσεις όπου το τάισμα των mkv είναι απολαυστικότατο το θεωρώ ως τη βελτιστη λύσηεναλλακτικά μια πιο green λύση είναι η standalone συσκευές τύπου WDC TV HD Media Player Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.