Jump to content

ati vs Nvidia

jimakoZzz

ati vs Nvidia  

252 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Σε λίγο θα αρχίσουμε να βλέπουμε και τις 120hz οθόνες οπότε το vsync θα πάει στα 120fps! και οι κάρτες τέρατα θα ειναι MUST.

+1 για nvidia γιατί μολις βγουν 30άρες στα 120hz έφυγαν και 3d γυαλιά...

Τι να κλάσει το physx μετα...θα παιζεις racing games και θα αποφεύγεις τα συντρίμια απο τους μπροστά!

ακυρο πανυγυρικο, σε 120hz εχεις ελαχιστο tearring ρωτα και εμενα που δουλευω ακομα crt στα 100/120hz. οποτε vsync δεν χρειαζεσαι, επισης δεν ξερω αν το εχεις παρει χαμπαρι αλλα το performance drop στα περισσοτερα games οταν ενεργοποιεις το stereo 3d ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

ati γιατί δίνει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τις τιμές της. φυσικά το cuda αύριο μεθαύριο θα δείξει κατά πολύ τα δόντια του και εύχομαι να βγάλει κάτι ανάλογο σύντομα και η ατι.

Όταν βγήκαν οι 9ΧΧΧ σειρά της Ατι, πήρα την 9500pro, όταν βγήκε η 6ΧΧΧ σειρά της nvidia 6600GT, ομοίως με τις σειρές 8ΧΧΧ (8800gts) και τέλος 48ΧΧ της ατι με την 4850. Και οι 2 εταιρίες έχουν βγάλει διαμάντια, και οι 2 εταιρίες έχουν βγάλει πατάτες. Και οι 2 εταιρίες έχουν ανα διαστήματα ικανοποιητικούς drivers αλλά αντίστοιχα και προβληματικούς.

Τώρα άμα το πάρουμε με αντιστοιχία "ποδοσφαιρικών ομάδων", θα έλεγα nvidia, γιατι η πρώτη σοβαρή κάρτα που πήρα (ΤΝΤ2 ultra) μου επέτρεψε να βουλώσω έναν κολλητό μου, που μου τα είχε κάνει τσουρέκια τότε με την Amiga. Τώρα άμα το θέτω αυτό σαν κριτήριο για να αγοράσω την αυριανή κάρτα γραφικών;όχι..

• 2 weeks later...

Riva tnt2

3dfx Bansee

Geforce 256

Geforce 2

Geforce 3 Ti(έτσι δε λεγόταν ή γερνάω?)

Radeon 9500

Geforce 4 Ti

Ραδεον 9800

Geforce 5950 Ultra

Radeon 1950 GT

Geforce 6600 GT [μπόλικες]

Radeon 1950 Pro [μπόλικες]

Geforce 7950 GX2

8800 GTX

8800 GT

HD 2900 Pro [μπόλικες]

8800 GTS 512 [μπόλικες]

HD 2400(κάτι κάτι)

8500 GT [μπόλικες]

HD 3870 [μπόλικες]

HD 4850 [μπόλικες]

9800 GTX+

HD 4870 [μπόλικες]

k σε περίπου μια βδομάδα καμιά 40αρια 5850 ακόμα κ τέλος ο οβολός μου για την nvidia. :stop:

πιστευω οτι γινεται τωρα με την ΑΤΙ , εγινε τοτε με το g80..

εχασε εδαφος η ΑΤΙ τοτε , τωρα χανει η πρασινη..περιμεναμε την 2900XT , μας βγηκε μουφα , ελπιζω να μην βγει μουφα το G300

πιστευω οτι γινεται τωρα με την ΑΤΙ , εγινε τοτε με το g80..

εχασε εδαφος η ΑΤΙ τοτε , τωρα χανει η πρασινη..περιμεναμε την 2900XT , μας βγηκε μουφα , ελπιζω να μην βγει μουφα το G300

Μα γιατί να βγει μούφα η GF100? Το συμφέρον μας σαν καταναλωτές είναι να πετύχει...Αυτό θα οδηγήσει σε πτώση τιμών, όπως και γρηγορότερη έλευση νέων προϊόντων στην αγορά. :triniti:

Μα γιατί να βγει μούφα η GF100? Το συμφέρον μας σαν καταναλωτές είναι να πετύχει...Αυτό θα οδηγήσει σε πτώση τιμών, όπως και γρηγορότερη έλευση νέων προϊόντων στην αγορά. :triniti:

Ο Gomar εύχεται να μην είναι το G300 αποτυχία όπως η 2900ΧΤ , το ίδιο πράγμα εύχεστε και οι δυο :)

ati γτ εχουν καλυτερη αναλογια τιμης/αποδοσης κατα την ταπεινη μου αποψη κ επισης μαρεσει που βγαζει πιο συχνα drivers

ati γτ εχουν καλυτερη αναλογια τιμης/αποδοσης κατα την ταπεινη μου αποψη κ επισης μαρεσει που βγαζει πιο συχνα drivers

???

η ατι βγαζει μια φορα το μηνα

η nvidia Πολυ πιο συχνα...

Φοβάμαι ότι η Nvidia μέσα στο 2010 μπορεί να κινδυνέψει.

1)Η nvidia έχει χοντρά προβλήματα με τα 55nm chips.Δεν έχει διαθεσιμότητα καθόλου ούτε σε gt200 http://www.fudzilla.com/content/view/15919/1/

2)Το gt300 πάει για τέλος χρονιάς με πραγματικό availability Q1. ενώ η ΑΤΙ πουλάει τεράστιεσ ποσότητες http://www.fudzilla.com/content/view/15882/1/

3)Αποσύρεται από τα chipset i5/i3/i7

4) H ΑΤΙ ήδη κέρδισε το διαγωνισμό για το νέο XBOX http://www.fudzilla.com/content/view/15936/1/

5)Έκαναν πολύ γρήγορα τα βήματα προκειμένου να μετατρέψουν τα GPU τους σε CPU και σε κάποιες γενιές να τρέξουν πάνω τους λειτουργικό (το λέω εδώ και καιρό)

http://www.fudzilla.com/content/view/15940/1/

Αυτό το ρίσκο οποίο οδήγησε σε καθυστερήσεις με αποτέλεσμα έκεί που κάθε γενιά προηγούνταν 3+ μήνες η Nvidia τώρα 2 γενιές να μένει πίσω. Στα προιόντα τεχνολογίας να έχεις μεγαλύτερο κύκλο ανανέωσης προιόντος από τον αντίπαλο ισοδυναμεί με ταφόπλακα.

Η ΑΤΙ Μιλάει ήδη για την επόμενη αρχιτεκτονική της η οποία θα πωλείται μέσα τστο 2010..... http://www.fudzilla.com/content/view/15891/1/

Εάν οι φόβοι, που εκφράζονται πια από πολούς ,επαληθευτούν τα πράγματα θα είναι άσχημα για εμάς τους καταναλωτές (μονοπώλιο ΑΤΙ) μέχρις ότου να βρεθεί κάποιος επενδυτής που θα ξαναστήσει την Nvidia ή η Intel θα προχωρήσει με το Larabee.

Για όποιον κριτικάρει το Fudzilla είναι site που έχει βγεί αληθινό στις περισσότερες προβλέψεις του έως τώρα και δεν συνηθίζει να χαιδεύει καμία εταιρία.

sorry για το offtopic αλλά 5 (πεντε) links από fud δεν λένε και τίποτα, like http://www.fudzilla.com/content/view/15955/1/

The GT200 family is not as widely available anymore and it seems probable that someone at Nvidia messed up with 55nm wafer orders. We assume this mainly because Nvidia didn’t expect to have such strong demand in Q3 and Q4 and therefore partners are hoping that Fermi can remedy the situation.
:p

ati,nvidia,nvidia,ati,ati, nvidia ..................:hang3: ο καθένας έχει βέβαια την δικιά του <<σωστή>> και <<τεκμηριωμένη>> άποψη αλλά νομίζω οτι απάντηση στην ερώτηση ποια είναι καλύτερη δεν θα δοθεί ποτε!

καταρχήν πιστεύω οτι δεν είναι οι 2 εταιρείες σε πόλεμο αλλά το αγοραστικό κοινό και αυτό οφείλεται στο οτι το ίδιο το καταναλωτικό κοινό <<γουστάρει>> τον πόλεμο. ο υγειης ανταγωνισμός είναι καλός και χρειάζεται για το καλο και των καταναλωτών αλλά και για την εξέλιξη της τεχνολογίας! τώρα επιδη άκουσα οτι κάρτα γραφικών =εικόνα! ναι οκ!=εικόνα. στον 1μου υπολογιστή που δεν με ενδιέφεραν τα παιχνίδια είχα μια ΑΤΙ ΑΧ300 128 για την δουλειά που την ήθελα ηταν κορφή! μέχρι που μπήκα και γω στο χορο των GAMES με ΑΧ300 CRISYS δεν παίζει!:no: μάζεψα λοιπόν ενα σεβαστό ποσο και αγόρασα την 3870χ2 της ASUS σκέτο κτήνος απο εμφανιση! την καρφώνω περνάω οδηγούς και αμεσως απογοητεύτηκα χάλια χάλια χάλια!σερνοτανε! την ιδια μερα μου την έδωσε και πηγα και πήρα μια 8800GT. κάρφωμα,drivers και φύγαμε! ολα τέλεια και windows και linux! όποτε εβγεναν καινούριοι οδηγοί της ατι την ξαναδοκιμαζα αλλα μάταια τσάμπα κοπος! ώσπου μια μερα βγήκαν οι 8,8 καταλιστ και πραγματικά τα επεξα με την δύναμη και αποδοτικότητα της σε σχεση με την 8800gt. μονο που κρατεισε λίγο πολύ λίγο! μέσα σε 5~6 μέρες κάηκε απο θερμ.την εστηλα πίσω στο δημιουργό της και ξαναβαλα την καλη και πιστη μου 8800 όπου και με αυτήν επεξα ολα τα παιχνίδια. αργότερα έκανα ενα update σε αυτην της υπογραφής μου! μια λεξη, άψογη!

το λέω και θα το λέω πάντα! η ΑΤΙ σε οτι έχει να κάνει με τεχνολογική εξέλιξη είναι μπροστά ναι στην ddr5 δώσε ρε @@μοτο και 512bit τη το θέλει ακόμα το 256 δεν <<καταλαβαίνω>> δηλαδή τι να το κάνεις το ddr5 όταν το ddr3 της gtx285 μου παει στα 1490 με bandwidth 190! εχει κατι επεξεργαστές όμως που τεχνολογικά σκοτώνουν! υψιλους χρονισμούς 1600 shaders κ.τλ. πάνω απο ολα ειμαι gamer και με αυτο το μυαλό μιλάω.

προσωπικά το γεγονός οτι οι καρτες της ΑΤΙ ειναι καλύτερες σε σχέση απόδοση τιμή δεν μου λεει τίποτα! θελω fps χαμηλές θερμοκρασίες και πανω απο ολα drivers! drivers! drivers!

τι να το κανεις το μονοθεσιο F1 βρε παππου!;)

ισως ήρθε καιρός ποια να αλαξει τρόπο προσεγγινσης και η ΑΤΙ γιατί δηλαδή σχεδόν ολα τα παιχνίδια να έχουν το λογότυπο της πράσινης κυριας γιατι άραγε? μήπως σε αυτο φταίει και η κόκκινη?

τέλος πάντων αρκετά σας κούρασα, δεν ειμαι φανατικός καμίας εταιρίας, απλά θέλω μια κάρτα να παίζω αξιοπρεπώς ολα τα παιχνίδια και χωρίς προβλήματα αν είναι πράσινη η κόκκινη η κίτρινη η μπλε δεν με απασχωλει καθόλου. οσο αφορα για την τιμή της ναι θα πρωτιμουσα να μου την κανανε δωρο:p αλλα αφου δεν γινεται τι να κάνω και εγώ θα την πληρώσω οσο κι αν κάνει πάντα με μέτρο! δεν χρειαζεσαι 4 gtx295 για το crisys:)μια φτάνει!

θελω πολυ να ξαναβαλω ΑΤΙ 5870 ή σε cf αλλά θυμάμαι το παρελθόν της 3870χ2 και δεν τολμώ!

Φίλε Blade, δεν κινδυνεύουν έτσι οι εταιρίες. Θυμήσου πως και οι 2 εταιρίες έχουν βγάλει πατάτες ανα καιρούς (NV30, R600), και δεν καταστράφηκαν. Αυτή είναι η φύση της αγοράς, την μια στιγμή βρίσκεται η nvidia πάνω, την άλλη η ati, και τούμπαλιν. Αυτό βοηθάει και εμάς σαν καταναλωτές, λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει στην αγορά.

Δεν έχουμε καμία ένδειξη πως οι GF100 θα είναι κακές κάρτες, το αντίστοιχο μάλιστα. Επίσης, ακόμα και η κάρτα να αποδεικνυόταν μάπα (που αμφιβάλλω τα μάλα), είναι σίγουρο πως θα πουλήσει καλά στην επαγγελματική αγορά, ανοίγοντας μάλιστα νέους δρόμους.

Τέλος έχε υπόψιν σου πως σε αυτή την χρονική συγκυρία, οι διαρροές της ATI για νέα αρχιτεκτονική και process μάλλον κακό κάνουν αντί για καλό στην τωρινή σειρά των προϊόντων της. :magic:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.