Jump to content

ati vs Nvidia

jimakoZzz

ati vs Nvidia  

252 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

αν και ψηφισα nvidia(αυτο εγινε οταν ειχα την 9800gτ),αλλαξα γνωμη οταν αγορασα την 4850...καλυτερα χρωματα,επιδοσεις και βαζοντας αλλη μια για crossfire θα δεσει το γλυκο...

nvidia διοτι:

1)sli 2x8800gtx +0.3V παίζω ακόμη όλα τα games που βγαίνουν σε 1680*1050 4xAA,16AF full γραφικά με εξαίρεση το crysis...

2)physx

3)η nvidia συναγωνίζεται την ati με παλαιότερης γενιάς specs nvidia-gddr3 vs gddr5-ati και ακόμα δεν εχουν μεγάλες διαφορές σε επιδόσεις,τί θα γίνει τωραα που η nvidia θα πάει σε gddr5 άραγε?

4)Nvidia γιατί έχει πιο σταθερούς drivers.Χωρίς να ειναι καλος ο οδηγός τι να κάνει το μηχάνημα όσο θηρίο και αν ειναι?

5)μπορώ να κανω alt+tab χωρίς να μασάει ο driver

6)δεν χρειάζονται προθέρμανση οπως οι ati οταν ξεκινάνε τα games.

7)full support απο rivatuner!

8)nvidia FTW!!!!!

9)η BFG μου δίνει 10 χρονια εγγυηση!

nvidia διοτι:

1)sli 2x8800gtx +0.3V παίζω ακόμη όλα τα games που βγαίνουν σε 1680*1050 4xAA,16AF full γραφικά με εξαίρεση το crysis...

2)physx

3)η nvidia συναγωνίζεται την ati με παλαιότερης γενιάς specs nvidia-gddr3 vs gddr5-ati και ακόμα δεν εχουν μεγάλες διαφορές σε επιδόσεις,τί θα γίνει τωραα που η nvidia θα πάει σε gddr5 άραγε?

4)Nvidia γιατί έχει πιο σταθερούς drivers.Χωρίς να ειναι καλος ο οδηγός τι να κάνει το μηχάνημα όσο θηρίο και αν ειναι?

5)μπορώ να κανω alt+tab χωρίς να μασάει ο driver

6)δεν χρειάζονται προθέρμανση οπως οι ati οταν ξεκινάνε τα games.

7)full support απο rivatuner!

8)nvidia FTW!!!!!

9)η BFG μου δίνει 10 χρονια εγγυηση!

1)ειχες δωσει δηλαδη 2Χ500 ευρω...1000 ευρω για καρτες?

1)ειχες δωσει δηλαδη 2Χ500 ευρω...1000 ευρω για καρτες?

είχα δώσει 650 για την μία και αλλα 100 για την δεύτερη πρόσφατα,βάλε και άλλα 150 για την ageia...

μιλάμε για τώρα τι παίζει...

το high end πάντα κόστιζε ,θυμάσαι την voodoo 5?

κάνε την σύγκριση με σημερινές τιμες.βρίσκεις 8800gtx με 100€ x2 πας στα 200€

και είμαι με το oc στα ίδια με 260gtx 180-230€.καλά δεν ειναι για μετά απο τόσα χρόνια?

Μονο που καις οσο 2*295..σορρυ αλλα δεν ειναι λογικη αυτη οτι περνας την 260! :giveup:

Τοσα χρηματα που δινεις παραπανω στην ΔΕΗ θα μπορουσες να τα δωσεις για μια 275 :fun:

Και εγω μπορω να χωσω αλλη μια 4870 και να κανω CF αλλα λεω να παρω την 5870 γιατι πολυ απλα τα 27w@idle τα γουσταρω τρελα ;)

πως κανετε ετσι ρε;

παρτε ATI καρτες και βαλτε nvidia bios...πωωωω

:p

Ποια ειναι τα + των καρτων της ΑΤΙ περα απο την πιο χαμηλη τους τιμη με σχεση των αναταγωνισμο! Οπου αυτο κανει μπαμ οτι ειναι απο την συνολικα χειροτερη υποστιριξη της σε software!

Gomar σιγα μην περασουμε και bios Larabee...

Μην ισοπεδονουμε τα πραγματα!

Απλα τωρα που οι καρτες ειναι ισοδυναμες και παιζουν τα παντα, η τελικη αγορα σου θα κριθει απο το software και την συνολικη υποστιριξη....

Μην ισοπεδονουμε τα πραγματα!

Απλα τωρα που οι καρτες ειναι ισοδυναμες και παιζουν τα παντα, η τελικη αγορα σου θα κριθει απο το software και την συνολικη υποστιριξη....

Αν και έκανα πλάκα, θα σου πω το εξής. Δεν παίρνουν όλοι κάρτες μόνο για τα games, αλλά και για άλλες εργασίες.

Όποιος θέλει μπορεί να κάτσει και να ψάξει τι υποστήριξη έχει η ATi σε εφαρμογές (π.χ. 3d studio max, Video encoding) και πόσο καλά παίζει σε αυτές, και ας συγκρίνει με nvidia. Δεν θα αναφερθώ ΚΑΝ σε εφαρμογές που επιταχύνουν μέσω CUDA διάφορες εργασίες.

Εμένα αυτό που με ενοχλεί ιδιαίτερα είναι η νοοτροπία κάποιων ότι οι κάρτες είναι ίδιες (όχι ισοδύναμες όπως λες εσυ, μιλάω για άτομα που τις θεωρούν ίδιες με μόνη διαφορά τις επιδόσεις). Αυτό δείχνει κατά την γνώμη μου δύο πράγματα.

Ότι το άτομο που λέει κάτι τέτοιο ΔΕΝ έχει δουλέψει σοβαρά συγκεκριμένες εφαρμογές σε ATi ή ότι απλά δεν αναγνωρίζει την πραγματικότητα η οποία είναι η υποστήριξη της nvidia.

Απο κει και πέρα, επειδή θέλω να είμαι αντικειμενικός θα πω πως η 4650 που έβαλα στο pc της δουλειάς μου έβγαλε την ψυχή για να παίξει σωστά κι ακόμα κάνει "κόλπα".

Mεσα στην υποστιριξη συμπεριλαμβανω και τα physics, CUDA, drivers, και γενικα optimisation....που σε αυτα η nvidia ειναι μπροστα!

Απο τα χερια μου εχουν περασει FX5200(αχρηστη),9600(καλα εκει η ΑΤί απλα εσκισε,ηταν φοβερη η καρτα),7800GS(πολυ καλη καρτα,επαιζε crysis στα medium χαλαρα με τον Ρ4@3 γιγα),3870,3870CF,4870+4850@CF,4870.οπως βλεπετε εχω δοκιμασει αρκετους συνδυασμους με ΑΤί καρτες κυριως,ενω εχουν περασει και αλλες καρτες στα χερια μου κυριως επειδη τις εβαζα σε φιλους μου και τις δοκιμαζα.απο drivers με τις nvidia δεν ειχα ποτε προβλημα,αυτο να λεγεται.με τις ΑΤί δεν ειχα ποτε προβλημα με drivers μεν,αλλα εχω αλλαξει τουλαχιστον 2 με εγγυηση δε,κυριως με προβλημα στην μνημη και τρελα artifacts(μια 3870 και μια 4870).Τα CF μου δουλευαν απροβληματιστα και με τις 3870 αλλα και με την 4870+4850.απο θερμοκρασιες,η αληθεια ειναι οτι οι ΑΤί ανεβαζαν λιγο παραπανω,επειδη ηθελαν να κρατησουν τον θορυβο σε χαμηλα επιπεδα.τωρα που μου δωσαν μια custom 4870,με αλλο συστημα ψυξης,βλεπω μεχρι 70-75 και θορυβο μηδενικο.Εδω να σημειωσω κατι για το SLi και το CF.το CF εχει καλυτερο scalling απο το SLi οποτε μην ακουω οτι το SLi ειναι ανωτερο...Επισης γινεται πολυ πιο ευκολα.για παραδειγμα η 4870+4850.ειχε αποδοση λιγο καλυτερη απο 2 4850,που πιστευω οτι ειναι αρκετα καλη.η ψηφος μου παντως παει στην ΑΤί,γιατι με 150Ε οποτε θες παιρνεις καρτα με επιδοσεις.ενω απο την nvidia για να παρεις αξιολογη καρτα με 150Ε πρεπει να την πετυχεις η οταν ειναι ετοιμη να βγαλει αλλη σειρα η οταν εχει στριμωχτει.βεβαια με το physX και το meant to be played αλλαζουν λιγο τα πραγματα αλλα πιστευω οτι μετα την απαντηση της ΑΤί,θα παραμενει και τοτε συμφερουρα αγορα.

Έχω αγοράσει αρκετές κάρτες και από τις δύο εταιρίες (και μερικές άλλες που δεν τις θυμάται κανένας τώρα). Θα έλεγα πως σαν προϊόντα έχω μείνει πιο ευχαριστημένος από αυτά της nvidia (ειδικά η 7600GS golden sample μου είναι αστέρι από τα λίγα). Όσον αφορά την πολιτική των εταιριών όμως, ATI/AMD all the way (ειδικά με τις τελευταίες καφρίλες του Huang).

Οπότε....the answer is both...:tomato:

ATi, γιατί η πολιτική της εταιρείας είναι έντιμη και σωστή απέναντι στον καταναλωτή.

Γιατί η nvidia όταν κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (μονοπώλιο), είχε τις τιμές στα ύψη. Ακόμη και τώρα είναι υπερκοστολογημένες οι κάρτες της nvidia, γι' αυτό επιλέγω ATi.

Γιατί οι ATi είναι δυνατότερες (βλέπε 5870 μονοπύρηνη που παίζει σχεδόν όσο καλά η διπύρηνη 295gtx), και είναι πολυ πιο φθηνές από το αντίπαλο δέος.

Eίχα τις:

Nvidia Riva TNT2 M64 16MB (Τρελό εργαλείο τότε. Με ψύξη/πατέντα από P3-660 και με το ανάλογο o/c έφτανε τα επίπεδα τις TNT2)

Nvidia Geforce FX5200 128MB (την είχα αγοράσει με το που είχε πρωτοβγεί και την πάλευε μια χαρά)

Nvidia Geforce 6600GT 128MB AGP (με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο αυτό το κομμάτι, όσο δε πάει)

Nvidia Quadro 4 980XGL στον ΙΒΜ server.

Η πρώτη ATi ήταν η Gecube X1950Pro 256MB. Την έχω ακόμα. Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει.

Ο αδερφός αναβάθμισε την 6600GT που του είχα πασάρει με HD2600Pro AGP.

Έπειτα και από τότε, έχω την Sapphire HD3870X2 1GB.

Λίαν συντόμως, θα πάρει πόδι και τη θέση της θα πάρει μια Sapphire 5870.

ATI, άριστα τοποθετημένες στην κλιμακα τιμής απόδοσης.Nvidia κυρίως για όσους έχουν ορέξεις και χρήμα για ultra high end, πλην της εξαίρεσης της περιόδου με τις 8800gt. Με drivers από εποχή 9700 δεν είχα πρόβλημα, και προσωπικά προτιμώ το ccc από control panel, ακόμα επειδή δεν μ'αρέσει το overclocking στις κάρτες γραφικών το overdrive με βολεύει αρκετά, με ένα κλικ έχεις μία ασφαλή μικρή βέβαια αύξηση. θετικό ακόμα αυτή την περίοδο η καλύτερη υποστήριξη hdmi από τις ΑΤΙ χωρίς ταρζανιές, κατά τη γνώμη μου είναι πολύ συνηθισμένο και απολαυστικό σενάριο να συνδέσεις το pc με μεγάλη LCD TV που είναι πλέον προσιτές. Το μόνο σοβαρό προσόν για nvidia είναι το physx (που φαίνεται να επικρατεί σε αυτή τη φάση στους developers παιχνιδιών). άλλες mainstream εφαρμογές να το εκμεταλλεύονται το CUDA δεν έχω ακούσει. Τώρα αν κάποιος το χρειάζεται σε κάποια εξειδικευμένη ας πάρει nvidia.

ρε παιδιά και η nVidia άμα έδιωχνε όλους τους προγραμματιστές τις και άφηνε 2-3 εθελοντές να κάνουν πως και καλά γραφουν drivers πιο φτηνή θα ήταν από την ati.

μονο που άμα διαβάσατε για τις 3xx κάρτες έχουνε ξεφύγει τελείως στην αρχιτεκτονική που χρησιμοποιούν και άφησαν την ati στην λίθινη εποχή

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.