Jump to content

ati vs Nvidia

jimakoZzz

ati vs Nvidia  

252 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

[offtopic]Δεν έχω τσακωθεί με τα μάτια μου,αλλά θέλω εκτός από κονσόλα μια όμορφη πολυσυσκεύη διότι προορίζεται για σαλόνι όπως και θα ξέρεις και θα παίζουν ενισχυτές και κόλπα,γιατί αν πάρω xbox θέλω άλλα 300ε για blu-ray player,και άλλα 250ε για media player,mkv κτλ,αν και η tv που θέλω να πάρω τα παίζει αυτά από usb (htpc qq).:T:[/offtopic]

Το ομορφη πολυσυσκευη μου αρεσε!

Αν δεν το παρεις τωρα το ps3 απο 1η Σεπτεμβριου θα παρεις μια ασχημη πολυσυσκευη με το ονομα PS3 SLIM !

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply
προφανως αυτοι που το καναν δε ξεραν τι θελουν ;)

Ακριβώς το αντίθετο επελέξαν παιχνιδομηχανές και παιζουν τα παιχνίδια σε τηλεοράσης 32", 40" 46" ιντσών κτλ.

χωρίς προβλήματα και χωρίς να χρειάζονται αναβαθμίσεις και ακριβές κάρτες γραφικών επειδή βγήκε για παράδειγμα. το Crysis 2.

Ακριβώς το αντίθετο επελέξαν παιχνιδομηχανές και παιζουν τα παιχνίδια σε τηλεοράσης 32", 40" 46" ιντσών κτλ.

χωρίς προβλήματα και χωρίς να χρειάζονται αναβαθμίσεις και ακριβές κάρτες γραφικών επειδή βγήκε για παράδειγμα. το Crysis 2.

αυτο λεω μαν...για να επιλεξεις το pc ως παιχνιδομηχανη πρεπει να ξερεις για ποιο λογο το κανεις.Προφανως αυτοι δε ξεραν και γιαυτο ακολουθησαν τετοιες λυσεις (xbox , ps3 κλπ)

αλλα αστο αυτο το θεμα καλυτερα γιατι εχουν γινει απειρες φορες εδω μεσα και δεν καταληγει καπου.Γιατι το λαθος βρισκεται στο οτι ορισμενοι καθονται και συγκρινουν αυτα τα 2 ανωμια πραγματα

Δεν ειμαι κολλημενος σε καμια εταιρεια, υποστηριζω αυτην που θα κανω την δουλεια μου χωρις προβληματα.

Καρτες εχω δουλεψει απο sis και voodoo εως matrox ,rivaTNT ,geforce 1-8 κτλ

Μεχρι στιγμης ειμαι υπερ-ευχαριστημενος με την 8800GT ,τοσο που σκεφτομαι αν θα παρω αλλη καρτα,αλλα και αν παρω θα πρεπει

1.Να αξιζει η αλλαγη (οχι 10fps παραπανω..)

2. Να μην χρειαστει να πουλησω το αυτοκινητο μου

3 Να ειναι αθορυβη και να μην ζεσταινεται πολυ (εχω zalman ψυκτρα στην 8800)

4.Να μην χρειαστει να ψαχνω λυσεις καθε τοσο για προβληματα που θα σκανε

Ατι ειχα παρει 1 φορα την 9600xt agp.Την αλλαξα 3 φορες στην εγγυηση και τελικα απελπιστηκαν οι ανθρωποι και μου εδωσαν ανταλλαγη την GForce 6200 και ολα καλα.

Στις Ati 48xx μου αρεσει το συτημα ψυξης ,και οτι μπορει να παρει aftermarket ευκολα και φτηνο ,ενω στις gtx2xx ειναι ακριβοτερο και αμφιβολο αν κανει δουλεια.

Αν θα αγοραζα αλλη θα πηγαινα στα σιγουρα nvidia ,gtx275 μαλλον ,και θα εβλεπα τι θα εκανα για την ψυξη.Ουτως η αλλως και ατι να επαιρνα θα αλλαζα την μαμισια ψυκτρα.

Για τα χρωματα νομιζω ειναι θεμα γουστου.Αλλος θελει λιγο πιο ζεστα, αλλος πιο ψυχρα, αλλα αυτα ετσι κι αλλιως ρυθμιζοντα

Για το θεμα χρηματων ,η 4890 νομιζω απο αποδοση ειναι ισως χειροτερη της gtx270 και στοιχιζει το ιδιο ,οποτε nvidia vs ati = 1 απο μενα

ΑΤΙ γιατι ετσι μας αρέσει!!

1.Το βασικότερο κατ εμέ σχέση αποδοσης-τιμης και

2.γιατι έχω ΑΤΙ κ δεν είχα ποτε κανένα πρόβλημα!!:T:

Και το scoda 2Τ περνά το c180. Αλλά mercedes δεν θα γίνει ποτέ :p

Ότι πληρώνεις παίρνεις.

nvidia+nvidia+nvidia

Ότι πληρώνεις παίρνεις.

nvidia+nvidia+nvidia

Αυτό από πού προκύπτει; "Ό,τι πληρώνεις παίρνεις" άρα οι πιο ακριβές έιναι καλύτερες; Από πού κι ως πού είναι χειρότερη ποιοτικά η ati? Μη λέμε ό,τι να 'ναι.

Η Ati είναι γνωστό ότι κόβει ποιότητα από όπου βρεί (ψύχτρες κτλ) για να μειώσει την τιμή.

Βέβαια αυτό για κάποιους είναι μείων,για κάποιους "αφού παίζει πιο γρήγορα από nvidia,ας κολλήσουν τον πυρήνα και σε A4..."

Οι ακριβότερες κάρτες τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα κατασκευασμένες,όπως κάποιες με non-reference pcb.

Οι ακριβότερες nvidia έχουν άλλα κόλπα που δεν τα έχουν οι φτηνότερες Ati.

Ότι πληρώνεις παίρνεις.

nvidia+nvidia+nvidia

Για να μην διαβαζουμε διαφορα εδω οι ΑΤΙ τεκμηριωμενα ειναι ποιο εξελιγμενες τεχνολογικα απο τις nvidia. Το DDR5 σε σχεση με το DDR3 της nvidia και μονο αρκει. Τα δυο κυρια χαρακτηριστικα που υπερτερει η nvidia ειναι οτι το 80% περιπου των παιχνιδιων ειναι κομμενα και ραμενα στα μετρα της οπως επισης εχει και καλυτερο marketing- διαφιμηση σε σχεση με την ΑΤΙ και αυτο ειναι κυριως το παραπανω που πληρωνεις. Συνηθως παιρνεις αυτο που χρειαζεσαι : ο καθαροαιμος gamer που θελει το κατι παραπανω θα παρει nvidia ενω καποιος που δεν εχει αποκλειστικο κριτηριο τα games και σεβεται και τη τσεπη του θα παρει ΑΤΙ. Προσωπικα εχω δουλεψει και τις δυο εταιρειες και δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ειχα η τη μια η την αλλη εταιρεια απλα επελεξα τη 4890 για τη τιμη της και για το οτι καλυπτει απολυτα τις αναγκες μου σ'αυτα που προσφερει..

Απλα κι εδω κυριαρχει το μονοπωλειο με θυματα εμας τους τελικους αποδεκτες μιας και οι τιμες και των δυο εταιρειων ηταν και θα ειναι παντα υπερτιμιμενες. Και για λιγο χιουμορ μια καλυτερη επικεφαλιδα του θεματος: (ATI + NVIDIA) vs "εμας" :)

Έχω αγοράσει και δοκιμάσει πάρα πολλές κάρτες και των δυο εταιριών από την εποχή των PIII και AMD THUNDERBIRD δηλαδή από το 1999 με 2000 !!!!

Αρχισα με μια ATI EXPERT FURY PRO 32MB (AGPX4), συνέχισα με μια ATI RANGE FURY PRO 32MB αργότερα πέρασα στο στρατόπεδο nvidia με μια NVIDIA MX400 και 2 NVIDIA MX440!!

Συνέχισα με NVIDIA με μια NVIDIA FX5500 που ήταν από τις χειρότερες κάρτες που είχα και αμέσως πέρασα σε μια ΑΤΙ 9200 silent ! Από εκεί και πέρα στα χέρια μου ήρθε μια 6600gt και μια 7200gs, μια ΑΤΙ X1650PRO , μια 7600GT μια X1650XT, μια ATI X1950PRO, δυο ATI 2600XT silent, δυο 8800GT, μια NV 8600GT, μια ΑΤΙ 3650, μια ΑΤΙ 3870 δυο ΑΤΙ 4850 κ.α. !!!

Μετά από τόσες κάρτες και τόσα χρόνια έχω να πω πως και οι δυο εταιρίες κατά καιρούς έχουν δημιουργήσει διαμάντια!!

-Οι ΑΤΙ γενικά είναι ποιο ποιοτικές, δεν χαλάνε, δεν καίγονται και δεν ψοφάνε τα ανεμιστήρια τους! Ακόμα έχω τις δυο πρώτες ΑΤΙ έτοιμες να δουλέψουν μετά από 10χρόνια.........

-Σε ότι αφορά την ποιοτητασ απεικόνισης οι ΑΤΙ έχουν σαφώς καλύτερα χρώματα και καλύτερη ευκρίνεια!!! Οσο ποιο πίσω πάμε στο χρόνο τόσο ποιο φανερό γίνεται πως οι ΑΤΙ είχαν και έχουν καλύτερη εικόνα ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις!!! Πχ. παίρνω σήμερα την ΑΤΙ 9200 SILENT και την συνδέω στην T240 oθόνη μου σε ανάλυση 190x1200 και βλέπω μια χαρά!!!! Παίρνω και την ΝV 7200GS και κάνοντας το ίδιο βλέπω θολούρα!! Θόρυβο και πάλι θόρυβο!!! Το ίδιο γίνεται με όλες σχεδόν τις κάρτες.......σε κάθε σύγκριση ανά εποχή!

-Στον τομέα των επιδόσεων υπήρχαν εποχές που η NVIDIA ήταν μπροστά και άλλες που ήταν η ΑΤΙ ! Πάντα όμως η ΑΤΙ έδινε καλύτερη απόδοση/τιμή! Τα προιόντα της ήταν ποιο τίμια για την τιμή τους!

-Στον τομέα των DRIVER σχεδόν ποτέ δεν είχα πρόβλημα!!! Και από τις δυο εταιρίες είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!!!

Συμπερασματικά, γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του gaming με την NVIDIA να μπορεί να επιρεάζει καταστάσεις και να φτιάχνει τα games και τα benches στα μέτρα της, πιστεύω πως αξίζει να ψηφίσω την ΑΤΙ σαν καλύτερη εταιρία που εκτός συστήματος έχει καταφέρει να δίνει στον καταναλωτή αξιόλογο προιόν σε πολύ καλές τιμές και κορυφαία ποιότητα!!!

Ειδικά για την ποιότητα απεικόνισης που μέσα στον χρόνο και τα τόσα μοντέλα ήταν πάντα ένα σκαλι επάνω από τον ανταγωνισμό ψηφίζω ATI !!!!! Απλά γιατί κάρτα γραφικών σημαίνει ΕΙΚΟΝΑ!

Δεκτά όλα αυτά,μέχρι που έπεσα στο:

-Σε ότι αφορά την ποιοτητασ απεικόνισης οι ΑΤΙ έχουν σαφώς καλύτερα χρώματα και καλύτερη ευκρίνεια!!! Οσο ποιο πίσω πάμε στο χρόνο τόσο ποιο φανερό γίνεται πως οι ΑΤΙ είχαν και έχουν καλύτερη εικόνα ειδικά σε μεγάλες αναλύσεις!!! Πχ. παίρνω σήμερα την ΑΤΙ 9200 SILENT και την συνδέω στην T240 oθόνη μου σε ανάλυση 190x1200 και βλέπω μια χαρά!!!! Παίρνω και την ΝV 7200GS και κάνοντας το ίδιο βλέπω θολούρα!! Θόρυβο και πάλι θόρυβο!!! Το ίδιο γίνεται με όλες σχεδόν τις κάρτες.......σε κάθε σύγκριση ανά εποχή!

Ok δεκτό το ότι βλέπεις ποιοτικά τα ανεμιστήρια που τα reference μερικές φορές σου φέρνουν αμέσως κάτι κινέζικο στο μυαλό,αλλά το ότι βλέπεις σωστά στην 9200 και όχι στην 7200,αυτό μου κάνει ότι θες να βγάλεις απ'την μύγα ξύγκι ίσα ίσα να μαζέψεις πολλά υπέρ.

Εδώ αυτήν την στιγμή που μιλάμε έχω 22άρα συνδεμένη πάνω σε μια κάρτα γραφικών SiS 661 στο laptop που την gpu την έχω ανεβάσει σε οθόνη και στο full (2048x1536) και θόρυβο αν βρεις πες το μου.Αν έχεις σάπιο καλώδιο ή έχει σκουριάσει πχ η υποδοχή στην κάρτα ή ακόμα αν ήταν με ελάττωμα,τότε ναι,αλλά το να λες ότι η 7200 έχει χάλια εικόνα και η 9200 όχι,δεν μπορώ να το χονέψω,γιατί έχουν περάσει απ'τα χέρια μου: τρείς IGP SiS 661,μια Ati IGP 9100,μια 6200 nvidia,μια 6800 nvidia,μια 9600gt nvidia,μια 9800gtx nvidia,μια intel 940,και όλες σωστή εικόνα έβγαζαν,ασχέτως των επιδόσεων και το ποιές είχαν λίγο καλύτερα default ρυθμισμένα χρώματα.

-Στον τομέα των επιδόσεων υπήρχαν εποχές που η NVIDIA ήταν μπροστά και άλλες που ήταν η ΑΤΙ ! Πάντα όμως η ΑΤΙ έδινε καλύτερη απόδοση/τιμή! Τα προιόντα της ήταν ποιο τίμια για την τιμή τους!
Συμφωνώ εδώ,έτσι πάει μια η nvidia και μια η ati,αλλά πιστεύω τώρα ότι ή ati δεν πουλάει πλέον μέχρι να βγάλει άλλες κάρτες,γιατί πιάσε την 8400gs που κάνει 30ε και βασίζεις ολόκληρο home cinema πάνω της λόγο cuda και σε λίγο ακόμα και ο browser και όλα τα 3d μπλιμπλίκια cuda θα χρησιμοποιούν,μετά πήγαινε στην σύγκριση τιμής/απόδοσης 4850-gts250,και φτάσε 4870-gtx260 216-gtx275.

Και όμως είναι όπως τα λέω! Η 9200 έπαιζε καλύτερα από την 7200gs, και σε εμένα φάνηκε τρελό, αλλά όπου και αν κοιταξα για τυχόν πρόβλημα δεν είδα κάτι (φισάκι κ.λ.π.) !!! Σε χαμηλότερες αναλύσεις και οι δυο έπαιζαν ικανοποιητικά πάντα με την 9200 ένα κλικ ποιο πάνω! Μην σου πω για διαφορά fx5500 σε σχέση με Αti 9200 γιατί είναι σαν να κλέβεις εκκλησία! Η 5500 είναι απλά απαράδεκτη !!!

Ωφείλω πάντος να ομολογήσω πως όσο περνούν τα χρόνια οι διαφορές στην ποιότητα απεικόνισης μειώνονται ανάμεσα στις δυο εταιρίες!!! Οι τελευταίες κάρτες δεν διαφέρουν σημαντικά!

Εγω ειμαι αρκετα μπερδεμενος αλλα μααλλον κλεινω προς τις ATI γιατι ειναι πιο φθηνες και εχουν καλη ψυξη (vapor-x). Αν και εχω nvidia τις θεωρω ακριβες και δεν μ'αρεσουν και τα 896ΜΒ που βγαζει στις πιο πολλες καρτες. Αρα ΑΤΙ

Ιδια λευτα για ιδιες επιδοσεις εχουν..(με την nv να υπερεχει λογο physics imo) +1 σε nv για το cuda και τα physics +5 σε ati για την επιθετικη πολιτικη στης τιμες τον(ανταγωνιστικων)προιοντον της τα τελευτεα 2 χρονια περιπου.Που στην τελικη μας κανανε να απολαμβανουμε καρτες τερατα ισχυος στα 100 ευρο και απο της 2 πλευρες πλεον ;)

• 3 weeks later...
Δεκτά όλα αυτά,μέχρι που έπεσα στο:

Ok δεκτό το ότι βλέπεις ποιοτικά τα ανεμιστήρια που τα reference μερικές φορές σου φέρνουν αμέσως κάτι κινέζικο στο μυαλό,αλλά το ότι βλέπεις σωστά στην 9200 και όχι στην 7200,αυτό μου κάνει ότι θες να βγάλεις απ'την μύγα ξύγκι ίσα ίσα να μαζέψεις πολλά υπέρ.

Εδώ αυτήν την στιγμή που μιλάμε έχω 22άρα συνδεμένη πάνω σε μια κάρτα γραφικών SiS 661 στο laptop που την gpu την έχω ανεβάσει σε οθόνη και στο full (2048x1536) και θόρυβο αν βρεις πες το μου.Αν έχεις σάπιο καλώδιο ή έχει σκουριάσει πχ η υποδοχή στην κάρτα ή ακόμα αν ήταν με ελάττωμα,τότε ναι,αλλά το να λες ότι η 7200 έχει χάλια εικόνα και η 9200 όχι,δεν μπορώ να το χονέψω,γιατί έχουν περάσει απ'τα χέρια μου: τρείς IGP SiS 661,μια Ati IGP 9100,μια 6200 nvidia,μια 6800 nvidia,μια 9600gt nvidia,μια 9800gtx nvidia,μια intel 940,και όλες σωστή εικόνα έβγαζαν,ασχέτως των επιδόσεων και το ποιές είχαν λίγο καλύτερα default ρυθμισμένα χρώματα.

Συμφωνώ εδώ,έτσι πάει μια η nvidia και μια η ati,αλλά πιστεύω τώρα ότι ή ati δεν πουλάει πλέον μέχρι να βγάλει άλλες κάρτες,γιατί πιάσε την 8400gs που κάνει 30ε και βασίζεις ολόκληρο home cinema πάνω της λόγο cuda και σε λίγο ακόμα και ο browser και όλα τα 3d μπλιμπλίκια cuda θα χρησιμοποιούν,μετά πήγαινε στην σύγκριση τιμής/απόδοσης 4850-gts250,και φτάσε 4870-gtx260 216-gtx275.

Δεν είναι θέμα θορύβου αυτό που λέει αλλά χρωμάτων, εγώ τουλάχιστον για τέτοια διαφορά ξέρω. Ειδικά πριν κάποια χρόνια ήταν δεδομένο ότι οι Ati είχαν καλύτερα και πιο ζωντανά χρώματα, θυμάμαι ακόμα και σε περιοδικά να διαβάζω συγκριτικά που έβγαζαν την ati πρώτη. Πλέον δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει.

Eγω μια ati 3870 ειχα παιδια και πολλα προβληματα με τους drivers:rant:...κατι δεντρακια χανοταν στο crysis κατι μαθρα παραθυρα στο cod και τετοια...τορα ομως η drivers ειναι καλοι και η σειρα 4 εχει καλος drivers...Η επομενη καρτα θα ειναι nvidia γιατι κουραστικα με την 3870 na ψαχνω fix και drivers.:sarcastic:

nVidia γιατι οτι πληρωνεις παιρνεις,και τα 20-30 ευρω παραπανω τα αξιζει,γιατι τα παλια καλα με τους drivers της ΑΤΙ τα σιχαθηκα,γιατι παντα οπως και να το κανουμε η nVidia ηταν ενα βημα μπροστα.Η ΑΤΙ κανει επιπολεες κατασκευες.Νομιζω η nVidia θα κυκλοφορησει καρτες για DX 11? Και προσφερει 3D gaming? Εχει το point μου.:dirol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.