Jump to content

ati vs Nvidia

jimakoZzz

ati vs Nvidia  

252 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

ειμαι πιο πρασινος και απο τον παγκαλο

MX400-5600XT-6600GT-7900GT-7950GT-8800GTS G92 SLI

α)ποτε μα ποτε δεν ειχα προβλημα με drivers κλπ

β)οταν αναβαθμιζω δεν χρειαστηκε να φορμαρω ποτε.Απλα ο ντραιβερ αναγνωριζει μια χαρα την καινουρια καρτα.

γ)οταν πηρα την δευτερη 8800 για SLI το εκανα απλα για να πεταξω λεφτα.Κι ομως αποδιδει παρα πολυ καλα,και σε μερικες περιπτωσεις βλεπω θηριωδεις αποδοσεις (πχ two worlds,συγχρονο παιχνιδι και βλεπω και 100-120 fps σε ψιλοανοιχτο χωρο με 1680χ1050 8χΑΑ και 16Αf,ολα στο full)

δ)physX ...μια χαρα τροπος να αξιοποιειται η περισσεια επεξεργαστικης ισχυος,και εκτος αυτου οσο πανε τα παιχνιδια με αυτο "ομορφαινουν" (πχ συγκρινεται warmonger με UT3 physX?)

ε)αν περναγα σε ΑΤΙ θα επρεπε να αλλαξω και μητρικη κλπ

στ)θεωρω οτι αν υπαρχει καρτα και τσιπσετ ιδιου κατασκευαστη,το συστημα λειτουργει καλυτερα και ισως λιγο δυνατοτερα ..παλαιοτερα τουλαχιστον το ειχα δει με το linkboost η κατι παρεμφερες της nv

ζ)the way its meant to be played :δεν με νοιαζει τι παιχνιδια παιζονται πισω απο αυτο το λογκο,αλλα ξερω οτι ενα παιχνιδι θα λειτουργησει εγγυημενα καλυτερα με nv γιατι εχει πεσει και χρημα ,

η)ειδικα η σειρα 8 ηταν τρελλη επιτυχια για την nv ...ενας με 8800GTX απο το 2006 εξακολουθει να εχει αξιοπρεπεστατη καρτα γραφικων ακομη και σημερα.

θ)η nv κανει πιο εξυπνο μαρκετινγκ και πχ δινει κατιτις τσαμπα (βλ δωρεαν παιχνιδια της Valve σε οσους ειχαν GF 7)

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Nvidia και απο μένα.(palit gtx 275)

κυρίως ειναι επιλογή λόγο κολλήματος ΑΛΛΑ και απο αυτα τα 2-3:

1)σχεδόν ίδια τιμή,την τοτε στιγμή,με 4890

2)με βολεύει αρκετά το πρόγραμμα της nvidia για τα χρώματα,ρυθμίσεις.

3)phys-x

4)cuda,αχρείαστο μέχρι στιγμής αλλα δεν θα έλεγα οχι

ειμαι πιο πρασινος και απο τον παγκαλο

MX400-5600XT-6600GT-7900GT-7950GT-8800GTS G92 SLI

α)ποτε μα ποτε δεν ειχα προβλημα με drivers κλπ

β)οταν αναβαθμιζω δεν χρειαστηκε να φορμαρω ποτε.Απλα ο ντραιβερ αναγνωριζει μια χαρα την καινουρια καρτα.

γ)οταν πηρα την δευτερη 8800 για SLI το εκανα απλα για να πεταξω λεφτα.Κι ομως αποδιδει παρα πολυ καλα,και σε μερικες περιπτωσεις βλεπω θηριωδεις αποδοσεις (πχ two worlds,συγχρονο παιχνιδι και βλεπω και 100-120 fps σε ψιλοανοιχτο χωρο με 1680χ1050 8χΑΑ και 16Αf,ολα στο full)

δ)physX ...μια χαρα τροπος να αξιοποιειται η περισσεια επεξεργαστικης ισχυος,και εκτος αυτου οσο πανε τα παιχνιδια με αυτο "ομορφαινουν" (πχ συγκρινεται warmonger με UT3 physX?)

ε)αν περναγα σε ΑΤΙ θα επρεπε να αλλαξω και μητρικη κλπ

στ)θεωρω οτι αν υπαρχει καρτα και τσιπσετ ιδιου κατασκευαστη,το συστημα λειτουργει καλυτερα και ισως λιγο δυνατοτερα ..παλαιοτερα τουλαχιστον το ειχα δει με το linkboost η κατι παρεμφερες της nv

ζ)the way its meant to be played :δεν με νοιαζει τι παιχνιδια παιζονται πισω απο αυτο το λογκο,αλλα ξερω οτι ενα παιχνιδι θα λειτουργησει εγγυημενα καλυτερα με nv γιατι εχει πεσει και χρημα ,

η)ειδικα η σειρα 8 ηταν τρελλη επιτυχια για την nv ...ενας με 8800GTX απο το 2006 εξακολουθει να εχει αξιοπρεπεστατη καρτα γραφικων ακομη και σημερα.

θ)η nv κανει πιο εξυπνο μαρκετινγκ και πχ δινει κατιτις τσαμπα (βλ δωρεαν παιχνιδια της Valve σε οσους ειχαν GF 7)

diamond viper 550 16mb ( riva TNT) geforce 3 6800gt 1900xt 8800gt 4850 gtx260, ειμαι πιο καφε και απτα σκ*τα :p :P

α) προβληματα ειχα κατα καιρους και με τις 2 εταιρειες, εχει να κανει με το αν θα σου κατσει ή οχι και το ποσο ψαχτηρι εισαι, ειτε οι drivers θα μου βγαζανε την χολη ειτε οι φτηνιαρικες στοκ ψυκτρες τους http://www.thelab.gr/showpost.php?p=1062609969&postcount=13 http://www.thelab.gr/showpost.php?p=892519&postcount=937 http://www.thelab.gr/showpost.php?p=652997&postcount=865 http://www.thelab.gr/showpost.php?p=657875&postcount=170 http://www.thelab.gr/showpost.php?p=675576&postcount=191 http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=95845&st=0&start=0

β) format για νεα καρτα ουτε εγω χρειαστηκε ποτε να κανω ακομα και οταν πηγαινα απο nvidia σε ati κατευθειαν ή τουμαπαλιν, uninstall τους παλιους - boot σε safe mode - 2 λεπτα δουλιτσα με το driver cleaner/ driver sweeper και μετα εβγαζα την παλια και εβαζα την καινουργια.

γ)εδω συμφωνω, το SLI μου φαινεται πιο προσεγμενο αποτι το crossfire σε επιδοσεις και συμβατοτητα αλλα δεν εχω hands-on εμπειρια με κανενα απ'τα 2.

δ) καλη φαση και τα physics αλλα αμα υπαρχει μονοπωλιο δεν γινεται δουλεια, ο σκοπος ειναι με την ελευση του DX11 να μπει και η ATI στο παιχνιδι και ολα αυτα τα βρακια που κουνιουνται με τον αερα και σκιζονται να μπορουν να τα βλεπουν και οι κατοχοι κονσολων, δεν γινεται να φτιαχνει ο αλλος ολοκληρο παιχνιδι και να του βαζει εφφε που μπορουν να τα δουν μονο το 5% των υποψηφιων αγοραστων ειτε επειδη εχουνε κονσολα ειτε επειδη δεν εχουνε ppu / geforce 8800+ , μεχρι να φτασουμε σε αυτο το σημειο βολευομαι και με τα physics του crysis :)

ε) εγω εχω ακομα μητρικη με intel 975 chipset και 2 θυρες για crossfire, και ati και nvidia εχουνε παιξει απροβληματιστα πανω, καποτε ειχανε κυκλοφορησει και modded drivers για να παιζει και sli αλλα φανταζομαι τωρα θα τους εχουν παρατησει σε καμια αρχαια εκδοση, ποιος ασχολειται με τετοια πραγματα και μαλιστα χωρις να πληρωνεται ? :p

ζ) μεγαλος μυθος απο καταλοιπα του παρελθοντος( ατςςςςς ), πλεον στο 90% των παιχνιδιων οι αντιστοιχες καρτες nvidia και ati αποδιδουν πανω κατω τα ιδια. Πολυ δυσκολα θα δεις μια gtx260 να ταπωνει μια 4890 ξερω γω λογω της σταμπας "the way it's meant to be ruined" :p

η) συμφωνω, οι gtx και οι gts βγαλανε τα λεφτα τους και με το παραπανω, οι μονοι χαμμενοι ητανε ολοι αυτοι που περιμενανε τις 2900 για να ανανεωσουν το συστημα τους.

ε) το marketing και απ'τις 2 εταιρειες μου φαινεται πανω κατω το ιδιο, αυτο με τα τζαμπα παιχνιδια της valve ειχε παιχτει και με τις 2900XT και τις 9800pro, so what ?? προσωπικα προτιμω να αγοραζω τα games που μαρεσουν κωψοχρονια απο ebay/play.com με το κουτακι τους και ολα παρα να τα παιρνω σε μορφη συνοδευτικου CD/ κουπονιου με κωδικους, Η μονη φορα που εκανα εξαιρεση ητανε με το black box που το τσιμπησα απεξω επειδη οι αμπαλοι στην valve κυκλοφορησαν μονο το orange box στα ραφια.

Απο 2006 ΑΤΙ οπότε ψηφίζω ΑΤΙ :p

Προβλήματα με drivers πολύ λίγες φορές είχα και ποτε δεν έκανα (μεχρι στιγμής) format για αυτόν τον λόγο. Να σημειώσω οτι παίζω παιχνίδια και ανανεώνω του drivers.

Δηλώσεις του στύλ ¨μηδενική υποστήριξη σε drivers¨ μου φαίνονται υπερβολικές.

Ati 9800 - NV6600-7900gt-8800gtx-8800 gts 512- 8800 gts 320 Sli - 9800gx2- 4870 x2 -gtx295 -4850 cf. Ψηφίζω ΑΤΙ για καλύτερα χρώματα, καλύτερη υποστήριξη HDMI (προβληματική έως αδύνατη η μεταφορά 'ηχου στις nvidia και η gtx295 ηθελε δευτερη οθόνη για να ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις το HDMI) χαμηλότερες θερμοκρασίες και γενικότερα μια αίσθηση πιο ολοκληρωμένου, λουστραρισμένου και προσεγμένου προιόντος από Nvidia.

Τα προιόντα nvidia μετά την σειρά 8800 έχουν μεν μεγάλες και σταθερές επιδόσεις όμως έχουν συχνά προβλήματα που δινουν μια άισθηση ότι το προιόν βγήκε οσο το δυνατόν γρηγορότερα στην αγορά με ατέλειες.

) μεγαλος μυθος απο καταλοιπα του παρελθοντος( ατςςςςς ), πλεον στο 90% των παιχνιδιων οι αντιστοιχες καρτες nvidia και ati αποδιδουν πανω κατω τα ιδια.

σεβομαι 1000% την αποψη σου και κολλαω με τα επιχειρηματα σου σε οτιδηποτε εχει σχεση με gaming αλλα θα ηθελα να δεις και το λινκακι.

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/08/20/does-nvidia-have-a-future/4

AGP : SiS 6320(ακυρο το ξερω.. :p)-Creative ΤΝΤ(burned..)-Creative TNT2 M64(με ΟC, πάντα.. άλλαζε τα φώτα στην ΤΝΤ)-GF2GTS-GF2Ti-GF4Ti4600-GF4Ti4200-GF4Ti4600-GF6800GT, PCI-E Era.. : 3870 CF - 3650 - GTX285. Αν και έχω μια κλίση προς nV , δεν είχα κανένα πρόβλημα με drivers κλπ. οι 3xx0 της ΑΤΙ που περασαν απο τα χερια μου, ολες ειχαν εγκατασταθει και δουλευαν αψογα στην κατηγορία τιμής τους(μέχρι που βγήκε η 9600gt..) καμία σχέση με το :

Καμια σχεση με την σειρα 3 που ανετα θα ελεγα οτι ηταν για τα μπαζα... Και 3870 αλλα και απο 3870χ2 μια ηταν η λεξη που τις χαρακτηριζε ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
, αν δε με ξενέρωνε το CF της ΑΤΙ στο crysis, οπου δούλευε σωστά μόνο σε ΗΙGH settings (μολις έβαζα natural mod/πειραζα cvars , είχε ιδια η και χειρότερη απόδοση... με μονη καρτα) , πιθανόν να έμενα ακόμη στο CF, π.χ. στο cod4 τοτε έκανε απίστευτο scalling. (ήταν και απο τις πιο εύκολες μηχανες σε αυτόν τον τομέα βεβαια..). Τώρα πάντως είμαι ευχαριστημένος με την 285 (ήταν και σε σχετικά καλή τιμή όταν την αγόρασα), και βλέπουμε για αναβάθμιση απο την μεθεπόμενη γενιά..

Αν και τώρα έχω ATI ψηφίζω nvidia.

Μου λείπουν οι drivers, και το control panel της, τα περισσότερα παιχνίδια είναι optimized για nvidia + τα physx, cuda.

Μπορεί η Ati να δίνει λίγο καλύτερες επιδόσεις σε λίγο καλύτερη τιμή άλλα η nvidia έχει πολλα συνοδευτικά που δεν αξίζει να τα θυσιάσεις για μερικά fps παραπάνω

Αν και τώρα έχω ATI ψηφίζω nvidia.

Μου λείπουν οι drivers, και το control panel της, τα περισσότερα παιχνίδια είναι optimized για nvidia + τα physx, cuda.

υπαρχει και συνδιασμος των δυο...για physx,folding κτλ...οπως εχω κανει εγω στα windows 7 ;)

Ναι άλλα ati+nvidia=ακόμα και 8400gs των 30ε να είναι η nvidia,πάλι είναι χρήματα δυό καρτών που τα δίνεις και παίρνεις αντίστοιχη nvidia που τα χει όλα μέσα :rolleyes:

ati στο windows pc

nvidia στο linux pc

Το ίδιο κι εγώ. Θεωρώ την ati καλύτερη, αλλά δεν θα έβαζα ati λόγω την αναπηρία του fglrx στο linux.

Αν πάρεις την ίδια σε palit @ 389ε σε χαλάει; Αυτή είναι special περίπτωση...
Αν πάρεις την ίδια σε palit @ 389ε σε χαλάει; Αυτή είναι special περίπτωση...

Δεν με χαλάει ιδιαίτερα αλλά ούτε και με φτιάχνει, με τα ίδια λεφτά παίρνω βέβαια και 2 κάρτες 4890.

Αύτο που δεν μου αρέσει από την πλευρά τις NVIDIA επειδή μου αρέσουν τα παιχνίδια να με τιμώρει με 500€ την κάρτα. Έχω φίλους οι οποίοι παράτησαν τα pc σαν εργαλείο για παιχνίδια και πήγαν σε XBOX και PS3 επειδή βαρέθηκαν να πετάνε λεφτά σε κάρτες γραφικών και βρήκαν την ησυχία τους.

Δεν με χαλάει ιδιαίτερα αλλά ούτε και με φτιάχνει, με τα ίδια λεφτά παίρνω βέβαια και 2 κάρτες 4890.

Αύτο που δεν μου αρέσει από την πλευρά τις NVIDIA επειδή μου αρέσουν τα παιχνίδια να με τιμώρει με 500€ την κάρτα. Έχω φίλους οι οποίοι παράτησαν τα pc σαν εργαλείο για παιχνίδια και πήγαν σε XBOX και PS3 επειδή βαρέθηκαν να πετάνε λεφτά σε κάρτες γραφικών και βρήκαν την ησυχία τους.

προφανως αυτοι που το καναν δε ξεραν τι θελουν ;)

Τεσπα αναλόγως την γνώμη,αλλά αν χρειάζεσαι μόνο επιδόσεις καλά ξηγιέσαι.

Πάντως και εγώ προς ps3 την κάνω σιγά σιγά με την αναβάθμιση σαλονιού,γιατί απελπίστηκα,ps2 από το 2003-2004 ξέρω ότι αν το βγάλω απ'το πατάρι θα παίζω pro street νεράκι και ας έχει και sd ανάλυση,ενώ αν συναρμολογίσω την σύνθεση του pc που πήρα τέλος 2005,θα παίζει τα φρίδια μου.

Johnsonb εχεις τσακωθει με τα ματια σου? τετοια τιμωρια γιατι? Εαν θες κονσολα να παιζει σωστα παρε χβοχ 360, εκτος και αν θες το αχριστο bluray τοτε παρε ps3...(εχω ps3 αλλα και απο χτες 2 χβοχ 360 (1xpro-ban kai 1xelite)

[offtopic]Δεν έχω τσακωθεί με τα μάτια μου,αλλά θέλω εκτός από κονσόλα μια όμορφη πολυσυσκεύη διότι προορίζεται για σαλόνι όπως και θα ξέρεις και θα παίζουν ενισχυτές και κόλπα,γιατί αν πάρω xbox θέλω άλλα 300ε για blu-ray player,και άλλα 250ε για media player,mkv κτλ,αν και η tv που θέλω να πάρω τα παίζει αυτά από usb (htpc qq).:T:[/offtopic]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.