Jump to content

ati vs Nvidia

jimakoZzz

ati vs Nvidia  

252 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Eμενα κατι μου λεει οτι με αυτα τα specs που εχει το FERMI, δεν εχει καμια ελπιδα η ΑΤΙ...πρεπει αναγκαστικα να βγαλει νεες καρτες για να το πιασει!

Δεν με εχει πεισει το 58... θα περιμενω fermi και στο τελος θα αποφασισω...

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply
Eμενα κατι μου λεει οτι με αυτα τα specs που εχει το FERMI, δεν εχει καμια ελπιδα η ΑΤΙ...πρεπει αναγκαστικα να βγαλει νεες καρτες για να το πιασει!

Δεν με εχει πεισει το 58... θα περιμενω fermi και στο τελος θα αποφασισω...

Eμένα πάλι από τα specs που έχει το FERMI βλέπω πως δεν έχει καμιά ελπίδα να μπει στο pc μου και δεν πιστεύω με τίποτα να μπορέσει να ανακόψει την πορεία των ATI 5800 !!!!

Οι λόγοι είναι προφανείς !!

1) Η 5870 φτάνει και υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις και των ποιο απαιτητικών games !!! Πλήρως εξοπλισμένη ενώ συμβαδίζει με τα τελευταία πρότυπα! Εδώ καλά καλά πολλοί επεξεργαστές δεν μπορούν να την τρέξουν όπως πρέπει ....!

2) Με την πάροδο του χρόνου και με σωστούς DRIVERS θα πάρει ακόμα ένα +15-25% σε απόδοση όπως κάνουν οι περισσότερες ΑΤΙ ! Θα δείξει δηλαδή την ανωτερότητά της σε σχέση με ότι άλλο υπάρχει αυτή την στιγμή!

3) Πολύ καλό scaling σε crossfire, που σε συνδαισμό με τις πολλές cross. μητρικές που κυκλοφορούν στα χέρια των καταναλωτών αργά ή γρήγορα θα γίνει best choice!! Θα υπάρξει σίγουρα και διπύρηνο μοντέλο πράγμα που ίσως να μην δούμε στο FERMI για πολύ καιρό!!! Αρα η διπύρηνη παίζει να είναι η δυνατότερη κάρτα!!!

4) Αλλος ένας βασικός λόγος είναι η πολύ χαμηλή κατανάλωσή της σε IDLE κατάσταση 27Watt που το FERMI με τίποτα δεν μπορεί να πιάσει !!! Aυτό συνεπάγεται και μειωμένες θερμοκρασίες - θόρυβο !!!!

5) Δεν θα θέλει γομάρια τροφοδοτικά που θα θέλει (από τα specs συμπεραίνεται) το FERMI ! Άρα πολύ εύκολα θα μπαίνει σε παλιά pc !!! Προσφέρεται για αναβάθμιση των παλιών GAMING PC!!!

6) Η 5800 θα είναι άκρως ανταγωνιστική τιμολογιακά σε σχέση με το FERMI που μόνο και μόνο βάση χαρακτηριστικών δεν μπορεί να πλασαριστεί σε αρκετά χαμηλές τιμές όπου υπάρχει και ο όγκος των πωλήσεων!

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για την αργοπορία την NVIDIA, προβλέπω πως η 5800 θα είναι ότι καλύτερο αυτό τον χειμώνα για τους καταναλωτές και την ίδια την ΑΤΙ !

Και εγω για ΑΤΙ μου φαινεται θα προσανατολιστω φετος.Φαινονται καλες οι καινουριες και αρκετα φτηνες.Εκτος και αν βγαλει κατι καλυτερο η nVidia(πραμα που θα το δουμε απο τα benches και οχι απο υποθεσεις οπως τωρα) ,τοτε δε θα διστασω να δωσω και 50 ευρω παραπανω.

νομιζω οτι το να αγωρασεις 300+ ευρω μια καρτα και να περιμενεις μετα 5 μηνες να βγει ο driver που θα την κανει να τρεξει σωστα ειναι........!

2) benches αν σας ενδιαφερουν και μονο αυτα τοτε η ζυγαρια θα γερνει ποιο πολυ παντα στην ΑΤΙ

3) νομίζω οτι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους τι θέλουμε παιχνίδια ή benches

4)αν δε δω δεν πιστεύω τίποτα ποια!

Eμένα πάλι από τα specs που έχει το FERMI βλέπω πως δεν έχει καμιά ελπίδα να μπει στο pc μου και δεν πιστεύω με τίποτα να μπορέσει να ανακόψει την πορεία των ATI 5800 !!!!

Οι λόγοι είναι προφανείς !!

1) Η 5870 φτάνει και υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις και των ποιο απαιτητικών games !!! Πλήρως εξοπλισμένη ενώ συμβαδίζει με τα τελευταία πρότυπα! Εδώ καλά καλά πολλοί επεξεργαστές δεν μπορούν να την τρέξουν όπως πρέπει ....!

2) Με την πάροδο του χρόνου και με σωστούς DRIVERS θα πάρει ακόμα ένα +15-25% σε απόδοση όπως κάνουν οι περισσότερες ΑΤΙ ! Θα δείξει δηλαδή την ανωτερότητά της σε σχέση με ότι άλλο υπάρχει αυτή την στιγμή!

3) Πολύ καλό scaling σε crossfire, που σε συνδαισμό με τις πολλές cross. μητρικές που κυκλοφορούν στα χέρια των καταναλωτών αργά ή γρήγορα θα γίνει best choice!! Θα υπάρξει σίγουρα και διπύρηνο μοντέλο πράγμα που ίσως να μην δούμε στο FERMI για πολύ καιρό!!! Αρα η διπύρηνη παίζει να είναι η δυνατότερη κάρτα!!!

4) Αλλος ένας βασικός λόγος είναι η πολύ χαμηλή κατανάλωσή της σε IDLE κατάσταση 27Watt που το FERMI με τίποτα δεν μπορεί να πιάσει !!! Aυτό συνεπάγεται και μειωμένες θερμοκρασίες - θόρυβο !!!!

5) Δεν θα θέλει γομάρια τροφοδοτικά που θα θέλει (από τα specs συμπεραίνεται) το FERMI ! Άρα πολύ εύκολα θα μπαίνει σε παλιά pc !!! Προσφέρεται για αναβάθμιση των παλιών GAMING PC!!!

6) Η 5800 θα είναι άκρως ανταγωνιστική τιμολογιακά σε σχέση με το FERMI που μόνο και μόνο βάση χαρακτηριστικών δεν μπορεί να πλασαριστεί σε αρκετά χαμηλές τιμές όπου υπάρχει και ο όγκος των πωλήσεων!

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για την αργοπορία την NVIDIA, προβλέπω πως η 5800 θα είναι ότι καλύτερο αυτό τον χειμώνα για τους καταναλωτές και την ίδια την ΑΤΙ !

εφοσον η 5870 υπερκαλυπτει τις αναγκες των παιχνιδιων, βαλε +20% απο οδηγους, ποιο το νοημα του crossfire και της 5870χ2 και τι νοημα εχει η αναβαθμιση παλιων η/υ οταν οι καινουργιοι επεξεργαστες δε την τρεχουν οπως πρεπει ?

εφοσον η 5870 υπερκαλυπτει τις αναγκες των παιχνιδιων, βαλε +20% απο οδηγους, ποιο το νοημα του crossfire και της 5870χ2 και τι νοημα εχει η αναβαθμιση παλιων η/υ οταν οι καινουργιοι επεξεργαστες δε την τρεχουν οπως πρεπει ?

1. Οι enthusiasts δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το perf/$ της επένδυσής τους, αλλά για τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Η 5870x2 όπως και η GF100 όταν έρθει θα είναι κάρτες που απευθύνονται στο enthusiast market segment. Εκεί συνήθως αγοράζεις βάσει συναισθήματος, όχι πορτοφολιού.

2. Οι users που αγοράζουν αυτές τις κάρτες συνήθως δεν τις βάζουν σε φθηνά rigs, αλλά σε OCed gaming setups με ακριβούς επεξεργαστές και περιφερειακά.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν κανόνα για κανέναν, απλά είναι η τάση της αγοράς στην οποία απευθύνονται οι εταιρίες στον τομέα. :fun:

Παίδες οι εταιρείες σημερα ανεβαίνουν και πέφτουν γρήγορα και συχνά πολύ αθόρυβα. 3-4 εξάμηνα να μπείς μέσα και είσαι για λουκέτο. Οι εταιρείες επανεπενδύουν τα έσοδα σε τέτοιο ρυθμό που ΔΕΝ έχουν αποθέματα για δύσκολες μέρες.

Ας δόυμε μόνο στο χώρο λίγα παραδείγματα:

Sega hardware Division

Cyrix Cpu

H 3dfx (χάθηκε μέσα σε ένα βράδυ ενώ η σειρά 5 vooodoo ήταν επιτυχημένη)

ATI εξαγοράστηκε από AMD

Η AMD/ATI ήταν έτοιμη για εξαγορά από την Nvidia πρίν από κάπου 15-18 μήνες.

To πρόβλημα της nvidia είναι ότι υπερεκτίμησε την ανάπτυξη της αγοράς General Purpose Graphics Processor Unit. Πρίν από 2 χρόνια υποτίθεται ότι το 2009 θα ήταν η χρονιά της GPGPU, η χρονιά δηλαδή που mainstream λειτουργικά θα χρησιμοποιούσαν την gpu για cpu tasks μέσω κατάλληλων apis και coding. Φυσικά αυτό δεν συνέβη.

Η nvidia τώρα βρίσκεται στην κατάσταση που πρέπει να προσαρμόσει όχι την εταιρική της στρατηγική στο περιβάλλον της αγοράς (κάτι που έιναι ο κανόνας) αλλά να προσαρμόσει το περιβάλλον της αγοράς στη στρατηγική της, αυτό είναι δύσκολο έως αδύνατον. Εκτός και αν μια εταιρεία είναι κυρίαρχη σε ένα κλάδο , δηλαδή ποσοστά της τάξεως 75% ++. Πως όμως η Nvidia μόνη της να επιβάλει το gpgpu σε μια αγορά η οπόια (όσον αφορά τις discreet λύσεις) σε ποστοστό κοντά στο 60% πλέον ανήκει στην ATI και όσον αφορά τα onboard gpu 80% στην Ιντελ.

Αποτέλεσμα---> Προιόντα φορτωμένα με features που δεν χρησιμοποιούνται τα οποία όμως:

1) Αυξάνουν το transistor count στα προιόντα της άρα μειώνουν τον αριθμό chips per waffer Δηλαδή αυξάνουν το κόστος παραγωγής και το Failure Rate.

2) Μια αρχιτεκρονική η οποία οδηγεί σε χειρότερο λόγο Απόδωσης/transistor. Ηδη στην γενιά ATI 4000/ Gt200 , οι κάρτες ATI με λιγότερο από ένα δισεκατομύριο τρανζιστορ κόντραραν το gt200 με 1.4 δισεκατομύρια τρανσίστορ δηλαδή 45% πάνω. Η gtx285 όμως ήταν δεν ήταν 5-8% πάνω από την 4890.

Τώρα οι 4890 πουλιούνται 160 δολάρια και gtx 285 δεν υπάρχουν, γιατί ?? διοτι λόγω κόστους δεν συμφέρει να τις παράγει κανείς.

Να γιατί οι gtx 285 σπανίζουν στην αγορά, και αρχίζουν να εξαφανίζονται και οι 275... τα περισσότερα μαγαζιά (online ή μη) είναι γεμάτα με gts 250....

Η Nvidia τώρα χάνει έσοδα και μερίδιο αγοράς κάθε μέρα.

Και τώρα στηρίζει όλες τις ελπίδες στο fermi. Θα είναι καλύτερο? σαν gpgpu σίγουρα σαν gpu όμως? Αν είναι όντως καλύτερο γενιούνται νέα ερωτήματα :Σε τί κόστος θα βγαίνει? Σε τί ποσότητες? Πότε θα είναι widely available.... ακούγονται φήμες για late q1...

Ο καθένας έχει μια κύρια ασχολία η δικιά μου είναι τα οικονομικά. Με την γνώση της αγοράς που έχω η ( οποία είναι αρκετά βαθιά παρόλο που η ενασχόληση μου με το χώρο είναι ερασιτεχνική) Αυτή είναι η ανάλυσή μου. Όποιος θέλει διαφωνεί μαζί μου αλλά για να γίνει συζήτηση καλό είναι να έχει επιχειρήματα πέραν του ότι το Fermi ROCKS & Fermi PAWNZZZ..... :beer:

1. Οι enthusiasts δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το perf/$ της επένδυσής τους, αλλά για τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Η 5870x2 όπως και η GF100 όταν έρθει θα είναι κάρτες που απευθύνονται στο enthusiast market segment. Εκεί συνήθως αγοράζεις βάσει συναισθήματος, όχι πορτοφολιού.

2. Οι users που αγοράζουν αυτές τις κάρτες συνήθως δεν τις βάζουν σε φθηνά rigs, αλλά σε OCed gaming setups με ακριβούς επεξεργαστές και περιφερειακά.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν κανόνα για κανέναν, απλά είναι η τάση της αγοράς στην οποία απευθύνονται οι εταιρίες στον τομέα. :fun:

μα δε διαφωνω απλα πιστευω ολα αυτα θα ειναι σχετικα με τις επιδοσεις που θα χει η καρτα της Νν. Προφανως τωρα η ατι θα κανει χρυσες πωλησεις αλλα το αν θα συνεχιστουν δεν ειναι αποκλειστικα στο χερι της. Τωρα αμα βγει το φερμι και κανει 600$ αλα gtx280 δε θα αλλαξουν πολλα.

πλακα θα χει παντως να συνεχισουν τα monolithic γομαρακια, οπως και να χει εχει γουστο να ξες οτι δουλευουν αρκετα δις τρανζιστορ για παρτυ σου :hehe:

νομιζω οτι το να αγωρασεις 300+ ευρω μια καρτα και να περιμενεις μετα 5 μηνες να βγει ο driver που θα την κανει να τρεξει σωστα ειναι........!

2) benches αν σας ενδιαφερουν και μονο αυτα τοτε η ζυγαρια θα γερνει ποιο πολυ παντα στην ΑΤΙ

3) νομίζω οτι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους τι θέλουμε παιχνίδια ή benches

4)αν δε δω δεν πιστεύω τίποτα ποια!

Aλλο είναι το τρέχει σωστά και άλλο το ποιο γρήγορα! Κανείς δεν είπε πως σήμερα η 5870 παρουσιάζει προβλήματα σε games, απλά όσο περνά ο καιρός οι drivers θα την κάνουν να κερδίζει σε δύναμη!

Και σε παιχνίδια και σε benches μια χαρά τα πάει η 5870/ 5850 !

Καλά και εμείς προγνώσεις κάνουμε! Κανείς δεν έχει benches στα χέρια του!

Το crossfire δεν χρειάζεται να γίνει από τώρα αλλά θα γίνει όταν χρειαστεί! Τουλάχιστον για αυτούς που δεν κοιτούν τα benches !!

Το ότι δεν μπορούν πάρα πολλοί επεξεργαστές να τρέξουν όπως πρέπει την 5870 (ειδικά ακλοκάριστοι) δεν σημαίνει πως το παιχνίδι θα τρέχει χειρότερα από ότι με μια άλλη κάρτα ! Επίσης δεν μίλησα για όλους τους επεξεργαστές και δεν έβαλα μέσα και το o/cing των κορυφαίων μοντέλων επεξεργαστών προηγούμενων σειρών που με το κλοκάρισμα είναι ικανοί να τις τρέξουν!

Τέλος τα παραπάνω που είπα είναι μερικές πιθανές εκδοχές για τους λόγους που θα επικρατήσει η 5870 στην αγορά! Δεν σημαίνει πως θα ισχύουν όλα σε κάθε περίπτωση χρήστη αλλά για κάθε περίπτωση υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα στείλουν κάποιον στην αγορά μιας ή δυο 5800!

Aλλο είναι το τρέχει σωστά και άλλο το ποιο γρήγορα! Κανείς δεν είπε πως σήμερα η 5870 παρουσιάζει προβλήματα σε games, απλά όσο περνά ο καιρός οι drivers θα την κάνουν να κερδίζει σε δύναμη!

Και σε παιχνίδια και σε benches μια χαρά τα πάει η 5870/ 5850 !

Καλά και εμείς προγνώσεις κάνουμε! Κανείς δεν έχει benches στα χέρια του!

αν κρίνω απο την υπογραφή σου είσαι φαν της ΑΤΙ και καλα κάνεις! δεν θα σου κρύψω οτι και εγω είμαι φαν της κόκκινης κυρίας αλλά μέχρι να ξεπεράσει ορισμένα προβληματάκια που την παιδεύουν πολλά χρόνια είναι καλύτερα για έμενα να πάω σε ποιο ασφαλείς λύσεις (ομαλο game,drivers) κ.τ.λ μετά απο την μια λες οτι και σε παιχνίδια και σε benches μια χαρά τα πάει η 5870/ 5850 ! και απο την άλλη (Καλά και εμείς προγνώσεις κάνουμε! Κανείς δεν έχει benches στα χέρια του!) το ενα αναιρεί το άλλο! δεν αμφιβάλω οτι η 5870 ειναι ισχυρότερη απο την gtx285 αλλά βρε παιδί μου 1600 εναντίον 240 και 850 εργοστάσιο εναντίον 640 ειναι μεγαλη διαφορά μπροστά στην διαφορα τους στα παιχνιδια! που αυτο σημαίνει οτι η nvidia αν θεμε και δεν θεμε στους οδηγους ειναι πολύ μα πολυ μακρια και δυστηχος η ευτυχώς την καλη καρτα κατα ενα μεγαλο βαθμο την κανει ο οδηγος! φαντάσου την ΑΤΙ σαν μια φορμουλα F1 με 800++ αλογα και αντι για τον σουμι να βαλουν για πιλοτο τον παππου μου! και παλι το ξαναλεω οτι δεν εχω κανενα κολημα ειτε με την μια ειτε με την αλλη απλα αγωραζω με γνωμονα την αξιοπιστια το ομαλο game play και να υπαρχει συμβατοτητα! παντα φιλικα!:)

αν κρίνω απο την υπογραφή σου είσαι φαν της ΑΤΙ και καλα κάνεις!

κάτσε για να το καταλάβω λίγο αυτό...:hmm:

αν έχω στο PC μου 275 είμαι φαν της nvidia και αν έχω 4890 είμαι της ati? Τι σκεπτικό είναι αυτό?:hehe:

Μήπως μπορείτε να μου βρείτε μια Bansee διότι είμαι φαν της 3Dfx κ δε θελω να δημιουργήσω λάθος εντυπώσεις με τις υπογραφές.:pleasantry:

ε μα δηλαδή...

κάτσε για να το καταλάβω λίγο αυτό...:hmm:

αν έχω στο PC μου 275 είμαι φαν της nvidia και αν έχω 4890 είμαι της ati? Τι σκεπτικό είναι αυτό?:hehe:

Μήπως μπορείτε να μου βρείτε μια Bansee διότι είμαι φαν της 3Dfx κ δε θελω να δημιουργήσω λάθος εντυπώσεις με τις υπογραφές.:pleasantry:

ε μα δηλαδή...

μάλλον δεν είσαι παρατηρητικός! άλλο να έχεις ενα pc και μια 285 και άλλο να έχεις τρια και να έχεις και στα τρια την 285! κάτι δεν σημαίνει αυτο? και πριν γράψεις οτιδήποτε ξανακοιταξε προσεκτικά τα προηγούμενα ποστ γιατί μάλλον οτι παρεξηγεισες αυτά που είπα!!!!!

αλλά βρε παιδί μου 1600 εναντίον 240 και 850 εργοστάσιο εναντίον 640 ειναι μεγαλη διαφορά μπροστά στην διαφορα τους στα παιχνιδια! που αυτο σημαίνει οτι η nvidia αν θεμε και δεν θεμε στους οδηγους ειναι πολύ μα πολυ μακρια και δυστηχος η ευτυχώς την καλη καρτα κατα ενα μεγαλο βαθμο την κανει ο οδηγος!

Τα χαρακτηριστικά των καρτών σε shaders κτλ δεν είναι συγκρίσιμα λόγω εντελώς διαφορετικής αρχιτεκτονικής. Είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με υποβρύχιο βανίλια. ;)

Τα χαρακτηριστικά των καρτών σε shaders κτλ δεν είναι συγκρίσιμα λόγω εντελώς διαφορετικής αρχιτεκτονικής. Είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με υποβρύχιο βανίλια. ;)

συμφωνώ έχεις δίκιο δεν μπωρουμε να συγκρίνουμε τις δυο εταιρείες λόγο του οτι η κάθε μια εχει διαφορετική προσεγγινση της τεχνολογίας και άλλη αντίληψη της ισχύος! ίσος πρέπει και εγώ να αναθεωρήσω ορισμένες απόψεις μου, αλλά βρε παιδιά ας τους πει κάποιος οτι οι κάρτες τους είναι πανίσχυρες δεν χρειάζεται να επενδύουν άλλο σε υλικό το βλέπω υπερβολικό να χρειάζεσαι μια κάρτα με 200 τεραφλοπ ισχύ για να παίξεις ένα παιχνίδι,ας ασχολειθουνε τώρα και με το λογισμικό που συνοδεύει το υλικό! εγώ τα έχω πάρει και με τις 2 κυρίες γιατί η μια ναι μεν σου δίνει κατι καλο αλλά ακριβό, κάθε τρις και ντα ει μετονομάζουμε ενα μοντελο και το ξαναπουλαμε σε τιμη αντιο! αντιο! και η άλλη βγάζει συνέχεια τιτάνες και γίγαντες ισχύος και μετά σου λεει εε!! ο οδηγός ειναι ακόμα beta!

:hang3:

μάλλον δεν είσαι παρατηρητικός! άλλο να έχεις ενα pc και μια 285 και άλλο να έχεις τρια και να έχεις και στα τρια την 285! κάτι δεν σημαίνει αυτο?

Διαφωνώ, αλλά όπως το δει κανείς...

δηλαδή πρέπει να έχω διαφορετικές κάρτες "για να μην δείχνω φαν"?

Riva TNT 128

Cirus Logic

nVidia Ti4200

ATI 1950 Pro

nVidia GTS 8800

nVidia GTX260

όπως βλέπετε δεν είμαι φανατικός - απλά όποτε ψωνίζω επιλέγω σωστά για τα φράγκα που διαθέτω

GeForce 4 Ti4200

Radeon 9200 SE

FX5200

Radeon 9600XT

GeForce 7800GT

GeForce 7800GTX

X800GTO

HD3850

Δεν θα έλεγα ότι μπορώ να διαλέξω πλευρά.

Εχουμε λαλησει τελειως ή μου φαινεται?

Πιστευετε δηλαδη οτι η Nvidia* και η καθε Nvidia, βασιζονται στις πωλησεις του GTX275/285 ή του Fermi????

* στο nvidia μπορειτε να συμπληρωσετε οτι θελετε (AMD/ATI, Nvidia, Intel)

Εχουμε λαλησει τελειως ή μου φαινεται?

Πιστευετε δηλαδη οτι η Nvidia* και η καθε Nvidia, βασιζονται στις πωλησεις του GTX275/285 ή του Fermi????

* στο nvidia μπορειτε να συμπληρωσετε οτι θελετε (AMD/ATI, Nvidia, Intel)

βασικά χωρίς να είμαι και οικονομικός αναλυτής πιστεύω ότι τώρα όντως η nvidia βασίζετε στον fermi για να ξανακερδίσει έδαφος.. μην ξεχνάς ότι οι gtx275/285 πλέον δεν υπάρχουν στην αγορά επειδή είναι μεγάλο το κόστος παράγωγης σε σχέση με τις αντίστοιχες ati.. και εκτός αυτού δεν έχει παρουσιάσει ακόμα κάρτες που να υποστηρίζουν dx11.. γενικά όλη η χρονιά ήταν δύσκολη για την nvidia γιατί οι κάρτες τις[πιστεύω λόγο τιμών] απευθύνοταν σε enthusiasts που δεν είχαν πρόβλημα να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη

όλα αυτά τα λέω με βάση τι βλέπω σε forums , e-shops και άρθρα χωρίς να βάλω το χέρι μου στην φωτιά.. μπορεί να κάνω και λάθος και θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος με επιχειρήματα με έβγαζε λάθος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.