Jump to content

ati vs Nvidia

jimakoZzz

ati vs Nvidia  

252 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Η επιλογη μου βασιζεται καθαρα απ το αν η αξια της καρτας τη συγκεκριμενη περιοδο δικαιολογει τα λεφτα που κανει απο αποψη επιδοσεων, σε σχεση με τις καρτες της αντιπαλης εταιριας.

αυτο κ γω..

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply
Διαφορες στα χρωματα ειδες επειδη βλεπω πως ειχες αρκετες καρτες και απο τις 2 εταιριες και θα με ενδιεφερε η γνωμη σου

Φιλε μου εγω διαφορα στα χρωματα ουτε ειδα, ουτε καταλαβα.

Και γιατι να υπαρχει αλλωστε διαφορα?

32bit χρωματα δε βγαζουν ολες? (μη μου θυμηθει κανεις τωρα την matrox millenium που εβγαζε 40 bit)

Τα πάντα εξαρτώνται από το timing...

Όταν έιχαν βγεί οι 8800 ο έξυπνος/έμπειρος πελάτης θα αγόραζε Nvidia, μετά 2 χρόνια με τις 4850/4870 προφανώς οι ΑΤΙ ήταν πιο συμφέρουσα αγορά.

Νομίζω ότι όποιος δεν λειτουργεί με αυτό το σκεπτικό απλά δεν σέβεται την τσέπη...

Η επιλογη μου βασιζεται καθαρα απ το αν η αξια της καρτας τη συγκεκριμενη περιοδο δικαιολογει τα λεφτα που κανει απο αποψη επιδοσεων, σε σχεση με τις καρτες της αντιπαλης εταιριας.

+1 Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω...

... Αλλά θα ψηφίσω ATI γιατί τώρα έχω μια 4850.

NVIDIA γιατί πριν από 1 χρόνο και 8 μήνες έδωσα 182€ για μια 8800GT και παίζει ακόμα τα πάντα νερό χωρίς θορύβους και υπερβολικές θερμοκρασίες. Το καλύτερο value for money που έχω δει μέχρι αυτή τη στιγμή. (Ισως και ο Q6600 μου :p)

ΑTI

+1 για τις καλυτερες τιμες.

+1 για το DDR5 που μου ακουγεται καλυτερα απο το DDR3 των nvidia

Θεωρω πως δυο 4890 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει αυτη τη στιγμη και στα χρηματα και στις αποδοσεις

Nvidia

1) Όσο είχα ATI, είχα προβλήματα με τους drivers. Από τότε που έβαλα nvidia όχι ότι εξαφανίστηκαν αλλά μπορώ και τα διορθώνω χωρίς να κάνω format.

2) F@H. Για δίπλωμα με κάρτα γραφικών έχεις καλύτερη απόδοση.

Nvidia γιατί τα πάει καλύτερα με το linux. Είχα και Ati και nVidia, στο λινουξ δεν συγκρίνονται οι drivers και η ευκολία τους. Αν δεν είχα λινουξ, πιθανότατα να έβαζα Ati για το πολύ καλύτερο value for money. Προφανώς θα είχα και διαφορετική MB...

Εγω οπως βλεπετε και απο την υπογραφη μου εχω και τα δυο.:-O

Θα δωσω ομως +1 στην nvidia εχει το κατι παραπανω.:jump:

Όπως πολύ σωστά έχει ειπωθεί το timing καθορίζει την επιλογή. Και την παρούσα φάση ο ζυγός γέρνει στα τελευταία μοντέλα της NVIDIA (σε σύγκριση με τα τελευταία μοντέλα της ATI).

εμαι κάτοχος μιας 9600 των 256bit με 512MB πάνω σε έναν τριάρη Prescott με 3,5 GB RAM και δηλώνω ευχαριστημένος αλλά!

Υποστηρίζω Ati.... Σχέση τιμής απόδοσης άριστες.... Η κάρτα του προλετάριου... Η σοσιαλιστική κάρτα...

Viva la revolution ATI!

(μμμ ναι.... το επόμενο σύστημα θα ναι όλο AMD...):jump:

Έχουν περάσει πολλές απ' τα χέρια μου..Αυτή τη στιγμή έχω 4870Χ2 αλλα πρίν απ' αυτή είχα GTX295..Απο επιδόσεις δεν έχω δει διαφορά..Δε με ενδιαφέρει αν η Nvidia έχει 20fps παραπάνω..Ό,τι έπαιζα πρίν, παίζω και τώρα χωρίς καμία θυσία σε φίλτρα κλπ :) Το μοναδικό πράγμα που μου έχει "λείψει" απ' την Nvidia είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες..

Δυστυχώς με την ATi -ειδικά τώρα το καλοκαίρι- καταλαβαίνω την αλλαγή θερμοκρασίας του δωματίου μετά απο μία ώρα παιχνιδιού..:unsure: Κόλαση όπως λέει και ο sebastian.

ati εννοειτε! 4870x2 σε συνδιασμο με nvidia για physx:T:

Hondo τα physx σου δουλευουν καλα? χωρις κουλα ? Δηλαδη σε batman arkham assylum, mirrors edge, cryostasis, δουλευουν σωστα τα physx ?

Nvidia

1) Γιατί δεν έχει προβλήματα με drivers

2) Δεν μου αρέσει το κόκκινο

3) Δεν σέβομαι την τσέπη μου , θέλω το καλύτερο :giveup:

Nvidia

Ούτε οι ΑΤΙ έχουν πλέων θέμα με drivers πάντως.

Και τι πάει να πει θέλεις το καλύτερο? Αν θέλεις το καλύτερο, δεν πάει μαζί με το «δεν μου αρέσει το κόκκινο» πάει το «πάω σε όποια εταιρία έχει την καλύτερη υλοποίηση στην κατηγορία τιμής που είμαι διατεθειμένος να μπω, την δεδομένη στιγμή που αγοράζω κάρτα».

Το «δεν μου αρέσει το κόκκινο» είναι fanboy-σμός (και καλά κάνεις και τον έχεις) αλλά ταυτόχρονα αν σε κάποια φάση έχει κάτι υποδεέστερο η Nvidia όπως έχει συμβεί γιατί εναλλάσσονται τα στέμματα πιο συχνά από ότι τα πουκάμισα όπως θα έχεις δει, τότε δεν θα έχεις το καλύτερο που λες.

Nvidia

2) Δεν μου αρέσει το κόκκινο

Αυτη η καρτα εδω εχει φτιαχτει ειδικα για σενα τοτε :)

ΑΤΙ φυσικά, γιατί όταν η nVidia έφτιαχνε drivers για ambient occlusion shadows κτλ:TD:. Η ΑΤΙ είχε ήδη shaders-hardware για directx 10.1:D

ati γιατί

1. η 780G μου δουλεύει άψογα με Hybrid crossfire σε winxp 64

2. γιατί τα χρώματα σε default είναι πιο ζεστά και όμορφα

3. είναι φτηνότερες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.