Jump to content

ati vs Nvidia

jimakoZzz

ati vs Nvidia  

252 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Τα πάντα εξαρτώνται από το timing...

Όταν έιχαν βγεί οι 8800 ο έξυπνος/έμπειρος πελάτης θα αγόραζε Nvidia, μετά 2 χρόνια με τις 4850/4870 προφανώς οι ΑΤΙ ήταν πιο συμφέρουσα αγορά.

Νομίζω ότι όποιος δεν λειτουργεί με αυτό το σκεπτικό απλά δεν σέβεται την τσέπη...

ATI διότι αυτήν έχω τώρα. Αν είχα NVidia θα προτιμούσα προφανώς NVidia :daisy:

Nvidia από εμένα.

Cuda για διάφορα,PhysX,πιο ποιοτικές κάρτες,πιο αθόρυβες και όμορφες οι reference,nvidia optimized games,plug and play drivers κτλ.

Οι Ati δεν έχουν κάτι,εκτός από (οι περισσότερες) λίγα ευρώ φτηνότερη η κάθε κάρτα απ'την αντίστοιχη nvidia,και ή λίγα % πιο κάτω επιδόσεις θα έχει,ή λίγα % πιο πάνω,χωρίς τα καλούδια της nvidia.

καπου ειδα μεσα στο φορουμ οτι οι ατι εχουν πιο ζωντανα χρωματα...αληθευει?
Προσωπικά το έχω ακούσει,δεν ξέρω τι παίζει αλλά από την στιγμή που και στην οθόνη και στο nvidia-ati catalyst control panel μπορείς να πειράξεις τα χρώματα και γίνονται όπως το θες,μου φαίνεται δικαιολογία να χαίρονται τα fanboys.

Το αν έχουν καλύτερα χρώματα κλπ, πιστεύω είναι υποκειμενικό κριτήριο, ο καθένας έχει άλλα γουστα!

Προσωπικά θα εστιάσω στην τιμή και εκεί νομίζω υπερισχύει η ΑΤΙ.....στα ίδια λεφτά μιας καλής κάρτας ΑΤΙ, δύσκολα θα βρεις αντίστοιχη σε επιδόσεις Nvidia:D

Απο περσι το καλοκαιρι περασαν απο τα χερια μου 2χ4850 απο ΑΤΙ οπου εμεινα ευχαριστημενος απολυτα. Μετα περασε μια 9800gx2 πολυ καλη γενικα , μετα μια 280gtx μετρια πραγματα αλλα το κερασακι στην τουρτα ηταν η ASUS 295 GTX αλλιως ΚΟΛΑΣΗ :hehe: με καλυψε σαν καρτα 100% απο ολες τις αποψεις drivers, physics, oc

NVIDIA

Απο περσι το καλοκαιρι περασαν απο τα χερια μου 2χ4850 απο ΑΤΙ οπου εμεινα ευχαριστημενος απολυτα. Μετα περασε μια 9800gx2 πολυ καλη γενικα , μετα μια 280gtx μετρια πραγματα αλλα το κερασακι στην τουρτα ηταν η ASUS 295 GTX αλλιως ΚΟΛΑΣΗ :hehe: με καλυψε σαν καρτα 100% απο ολες τις αποψεις drivers, physics, oc

NVIDIA

Κολασμένε αποστάτη :) (με την καλή έννοια)

Εχοντας 8800Gts πριν και τωρα Ati4870 θα πω Αti γιατι εχουν πιο ζωντανα χρωματα αν και κατα την γνωμη μου ειναι πιο ασταθεις και θα συμφωνησω με τον φιλο πριν αναλογα και με το τι ειναι καλυτερο σε καθε εποχη....Τον τελευταιο χρονο αναλογα με την αξια τους ηταν οι Αti καθως οι 260/275/280/295 ηταν πολυ πιο ακριβες...

αν δεν βαλεις ιδια setup σε 2 δυο οθονες δεν μπορεις να κρινεις ευκολα.οι διαφορες ειναι ελαχιστες εως ανυπαρκτες.

εγω ξαναγυρισα σε nvidia παλι για 4 βασικους λογους που δεν με ειχε ευχαριστησει η ΑΤΙ:

1)καλυτερη συμβατοτητα-υποστηριξη σε Linux

2)λογω cuda και καποιες εφαρμογες του που πλεον ειναι αναγκαιες στην δικη μου περιπτωση καθως στην ΑΤΙ δεν υπαρχουν και πολλες εφαρμογες εκμεταλευσης των πυρηνων.

3)λογω ζεστης..οι 2 4850 εψηναν κυριολεκτικα τα παντα μες το κουτι..

4) λογω catalyst(στα win)..Μου ειχε απλα σπασει τα νευρα καθε φορα που επρεπε να να περασω καινουργιους drivers με αμετρητες φορες install/uninstall/driver sweeper μεχρι τελικα να δουλεψει σωστα το catalyst..

Παντως στα χρωματα δεν μου φανηκε η διαφορα να πω την αληθεια..

Στα παιχνιδια...δεν εχω ακομα αποψη γιατι τον τελευταιο καιρο τα χω παρατησει τελειως..:rip::suicide2:

Απο τοτε που αρχισα να ασχολουμε με pc περασαν απ τα χερια μου

καρτες κι απ τις δυο εταιριες.

Αρχισα με nvidia mx440 , ti 4200 , fx5600, μετα το γυρισα σε ατι με 9600xt , 9800 pro, μετα ξαναπηγα nvidia με 6800gt και τελικα στα πιο συγχρονα ξαναπηγα σε ατι με 3850 και μετα 4850.Τωρα πλεον πηγα σε 275gtx.

H αληθεια ειναι οτι απο ολες τις καρτες (εκτος της 5600fx) εμεινα ικανοποιημενος.

Προβληματα με drivers να πω την αληθεια δεν ειχα με καμια εταιρια.

Δεν ειμαι fan κανενος στρατοπαιδου.

Η επιλογη μου βασιζεται καθαρα απ το αν η αξια της καρτας τη συγκεκριμενη περιοδο δικαιολογει τα λεφτα που κανει απο αποψη επιδοσεων, σε σχεση με τις καρτες της αντιπαλης εταιριας.

Απο τοτε που αρχισα να ασχολουμε με pc περασαν απ τα χερια μου

καρτες κι απ τις δυο εταιριες.

Αρχισα με nvidia mx440 , ti 4200 , fx5600, μετα το γυρισα σε ατι με 9600xt , 9800 pro, μετα ξαναπηγα nvidia με 6800gt και τελικα στα πιο συγχρονα ξαναπηγα σε ατι με 3850 και μετα 4850.Τωρα πλεον πηγα σε 275gtx.

H αληθεια ειναι οτι απο ολες τις καρτες (εκτος της 5600fx) εμεινα ικανοποιημενος.

Προβληματα με drivers να πω την αληθεια δεν ειχα με καμια εταιρια.

Δεν ειμαι fan κανενος στρατοπαιδου.

Η επιλογη μου βασιζεται καθαρα απ το αν η αξια της καρτας τη συγκεκριμενη περιοδο δικαιολογει τα λεφτα που κανει απο αποψη επιδοσεων, σε σχεση με τις καρτες της αντιπαλης εταιριας.

Διαφορες στα χρωματα ειδες επειδη βλεπω πως ειχες αρκετες καρτες και απο τις 2 εταιριες και θα με ενδιεφερε η γνωμη σου

Οταν ξεκίνησα να ασχολούμαι είχα πάρει μια τέτοια http://www.ixbt.com/video2/images/over2k4/gf2u.jpg είχα πληρώσει και 25 χιλιάρικα

(τότε) για το tv out module και ειμουν ενας ευχαριστημενος χρήστης έως οτου

έκανα αναβάθμιση. Όταν είχα πάρει την tyan ηταν η μοναδική ασύμβατη κάρτα >.<

Απο τότε μέχρι σήμερα πλέον μόνο Ati.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.