Jump to content

Μνήμες και timings

larryf13

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έψαχνα για μνήμες αυτόν το καιρό και λέω να ανοίξω ένα τόπικ που θα περιέχει συμπυκνωμένες όλες τις γνώσεις μας.

Θα ξεκινήσω με το θέμα των DDR2, και πιο συγκεκριμένα

1. Υπάρχουν DDR2@800ΜΗz που να δουλεύουν στα 1.8V και να έχουν 4άρια timings?

2. Αν έχεις DDR2@800 έχει μεγάλη διαφορά CL5 με CL4?

3. Έστω ότι έχεις μνήμες στα 800 κλασσικά με timings 5-5-5-18, και τις ανεβάζεις σε MHz και αναγκαστικά αυξάνεις και τα timings σε 6-6-6-18. To 18άρι πειράζει; Κάνω αυτό το ερώτημα καθώς οι kingston μου είναι 5-5-5-18 και τις έχω πετάξει στα 6-6-6-18, δε μπορώ να αυξήσω το tRAS και δεν ξέρω αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα καθώς 6+6+6=18 και είναι οριακά; Τι έχετε να πείτε;

1. γενικά υπάρχουν και δεν είναι δύσκολο να βρείς. αλλά δεν σε χαλά αν δουλεύουν 1066 με 2 volt ή 2.1...

2. στο μάτι όχι. καθε μερα οχι. σε μετρήσεις-benchmarks κάτι δίνει. για χρήση καθημερινή δεν θα αλλάξει και ο κόσμος σου.

3. το 18 δεν πειραζει. το νόημα είναι να έχεις σφιχτά τα πρώτα. απο αυτά βγαίνει η γενική απόδοση. αν μπορεις τα μειώνεις. και αν τις ανεβάσεις και κολλάνε μειώνεις το τελευταίο πρώτα που έχει λιγότερη επίδραση στην απόδοση.

Ωραίαααα. Ευχαριστώ!

Τώρα έχω 2χ2GB, να χτυπήσω άλλα 2χ2GB και να δουλεύω με αυτά τα timings ή να πετάξω τις τωρινές και να πάω από την αρχή; Αξίζει δλδ τα λεφτά η διαδικασία ή κερδίζω ψίχουλα;

Ωραίαααα. Ευχαριστώ!

Τώρα έχω 2χ2GB, να χτυπήσω άλλα 2χ2GB και να δουλεύω με αυτά τα timings ή να πετάξω τις τωρινές και να πάω από την αρχή; Αξίζει δλδ τα λεφτά η διαδικασία ή κερδίζω ψίχουλα;

Είσαι 1 χαρά με 4 giga, τσάμπα $$ θα δόσεις ....

Δε με ενδιαφέρουν τα benches.

Όσο για το μέγεθος, αν και δεν ασχολούμαι επαγγελματικά, χρησιμοποιώ αρκετά photoshop, premiere και σία. Το premiere με 4 γίγα μνήμη που έχω τώρα, αν του βάλω πάνω από κάπου 500 frames που έχουν γίνει render στη maya μένει από μνήμη. Ε μου χει σπάσει να νεύρα, ένα βίντεο ήθελα να κάνω και μου βγήκε η ψυχή, οπότε θα βάλω άλλα 4 γίγα μνήμη μόνο για το γαμώτο, το χω υποσχεθεί στον εαυτό μου.

Με ενδιαφέρουν μόνο επιδόσεις σε εφαρμογές όπως Office, Photoshop, Premiere, Visual Studio κτλ.

Ωραια...

Θα σου προτεινα να αφησεις τις kingston στην ακρη - να τις πουλησεις

και να χτυπησεις ειτε 2 τετοια ζευγαρια ειτε 2 τετοια αν εχεις 20 ευρω παραπανω.

Ειναι μνημες που δουλευουν εγγυημενα στα 800 με cl4.

Σου προτεινω να βαλεις στην ακρη τις kingston γιατι οταν εχεις 2 modules μπορεις να υπερχρονισεις πολυ πιο ευκολα σε σχεση με 4.

Γι αυτο καλο θα ηταν οι μνημες να εχουν τις προδιαγραφες για καλους χρονισμους ηδη απο την εταιρια.

• 2 weeks later...

Τελικά έχω καταλήξει σε FSB 240 και οι μνήμες είναι στα 960MHz, με χρονισμό 6-6-6-18. Τις έχω στα 1,8V αλλά καμιά φορά κάνει και κανα restart. Τις πέταξα στα 1,9V. Θα ψοφήσουν;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553829

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.