windman Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 8, 2009 Καλησπέρα σε όλους,έχω εναν παλιό server ο οποίος τρέχει σε windows server 2000 και ms sql 2000. To μηχανηματάκι δεν έχει ούτε καν τη δυνατότητα για raid. Δε θέλω να χάσω σετάρισμα και databases που έχει σε περίπτωση πχ που σκάσει ο σκληρός και θα ήθελα να μάθω κατα πόσο είναι εφικτό το hardware raid μεσω μιας pci καρτας στο συγκεκριμένο pc.Σε περίπτωση οπου είναι εφικτό η διαδικασία ποια είναι? Είναι δύσκολη?π.χ βάζω τη καρτα συνδέω το σκληρό που δουλεύει, βάζω και δεύτερο φορμαρισμένο σκληρό, σετάρω απο boot screen του windows setup με F6 και θα τον αναγνωρίσει μόνο του? Και στο τέλος αφου δουλεύει το raid άμα πάθει κάτι ο σκληρός απλά τοποθετώ καινούργιο και τέλος?όπως καταλαβαίνετε έχω μπερδευτεί και θα ήθελα λίγο τη βοήθεια σαςΕυχαριστώ
dpolal Αύγουστος 8, 2009 #2 Αύγουστος 8, 2009 Είχα δοκιμάσει κάτι τέτοιο σε παλιό server με Adaptec pci raid κάρτα πριν από χρόνια και δεν είχε λειτουργήσει σωστά.Έπρεπε να στηθεί το raid ΑΠΟ την αρχή για να πετύχω αυτό που ήθελα, δηλαδή ότι ψάχνεις και εσύ...Επειδή λοιπόν στήσιμο από την αρχή δεν παίζει στην περίπτωση σου, βάζεις την raid κάρτα και 2 νέους δίσκους επάνω τους οποίους σετάρεις σε raid-1 για ασφάλεια και εκεί μετά μεταφέρεις εκεί την sql db...Λειτουργικό θα τρέχει από τον παλιό δίσκο και απλά θα περάσεις τους απαραίτητους drivers για να αναγνωρίσει τους νέους δίσκους και το raid-1.Κατόπιν θα μεταφέρεις εκεί την sql και είσαι οκ.Για backup του παλιού δίσκου με το λειτουργικό η μόνη λύση είναι norton ghost ή acronis ή ότι άλλο βρείς....
mech5107 Αύγουστος 8, 2009 #3 Αύγουστος 8, 2009 Image με Achronis, κάνεις ότι θες, περνας το image στο raid και είσαι άρχοντας...Λογικά τα 2000 δεν έχουν πρόβλημα με την αλλαγή του controller.
windman Αύγουστος 8, 2009 Author #4 Αύγουστος 8, 2009 κατι τέτοιο υπέθεσα να κάνω αλλα για να το κάνω ακόμα καλύτερο, πήρα τα πάντα απο το σκληρό με backup των windows server 2000, σεταρα στο pc μου virtual pc 2007 που τρέχει win server 2000 και μετά restore το backup που είχα κάνει.Ναι μεν έχουν περαστεί τα πάντα αλλά δε δουλεύουν... Κάνω κάτι λάθος?Αυτό το προσπάθησα για να έχω σετάρισμένο το σκληρό που θα πάει για το νέο raid χωρίς να κρατήσω καθόλου το παλιο σκληρό.
neuromancer Αύγουστος 8, 2009 #5 Αύγουστος 8, 2009 Να πω κι εγώ την ιστορία μου...Στο σύστημα της υπογραφής (ενσωματωμένος RAID controler), αρχικά είχα ένα δίσκο. Στο BIOS δήλωσα RAID και στην εγκατάσταση των Win (XP32) πέρασα με F6 τους RAID drivers. Προφανώς και δεν είχα RAID (ένας δίσκος γαρ) αλλά ήμουν RAID ready. 1.5 χρόνο μετά πήρα ένα ίδιο δίσκο, τον κούμπωσα απλά πάνω και όταν bootαραν τα win με ρώτησε το Matrix αν ήθελα να κάνω RAID. Διάλεξα RAID1 και τέλος.Στην περίπτωσή σου, το πρόβλημα είναι πώς θα κάνεις το δίσκο σου να παραμείνει bootable και working βάζοντάς τον πάνω στον RAID controller. Αν προβλέπεται κάτι τέτοιο και το κάνεις, μετά λογικά θα βάλεις δεύτερο δίσκο χωρίς πολλά-πολλά. Γίνεται όμως η μεταφορά του δίσκου στον controller χωρίς να τα στήσεις από την αρχη?Η διαδικασία με το back-up δε σε καλύπτει γιατί το back-up ΔΕΝ έχει τον controller μέσα. Αν έχω λάθος τότε πέφτεις στην περίπτωση που λέω παραπάνω. Απλά θα κουμπώσεις δεύτερο δίσκο.BTW, το να μεταφέρεις μια database σε SQL Server είναι πολύ απλό. Υπάρχει back-up και restore διαδικασία στο SQL Server Management Studio.
windman Αύγουστος 8, 2009 Author #6 Αύγουστος 8, 2009 to ms sql το σηκώνω όπως λές απλά, έλα όμως που το μηχανηματάκι έχει και ένα software που συλλέγει data και έχει και κάποια sevices του οποίου software ο κατασεκυαστής δεν υπάρχει πλέον και το μηχάνημα είχε έρθει με το πρόγραμμα σεταρισμένο οπότε δεν υπάρχει και τρόπος να το ξαναπεράσω σε άλλο σκληρό....................
neuromancer Αύγουστος 8, 2009 #7 Αύγουστος 8, 2009 Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε αργά ή γρήγορα θα βρεθείς με την πλάτη στον τοίχο. Και όσο περναει ο καιρός (και μαζεύονται data) η ανάγκη θα είναι εντονότερη.Αν επιτρέπεται, τι ακριβώς λογισμικό είναι? site? ταμειακή? αποθήκη?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.