nikolasr200 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2009 Όπως λέει και ο τίτλος..ο υπολογιστής μου κάνει συνέχεια restart..όταν τον "πιάσει" το ανάποδο του.. Έχω λόγο να πιστεύω ότι πρόκειται για hardware περίπτωση, γιατί εκεί που κάνει restart ενώ τον χρησιμοποιώ..στη συνέχεια μπορεί να κάνει 4-5 συνεχόμενα restart ενώ φορτώνει bios ή windows! Μου το κανε και παλιότερα και πιστεύοντας ότι είχε να κάνει με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, είχα αλλάξει ψύκτρα..(πέρυσι) Του έκανα ένα σχετικά καλό καθάρισμα (κατά τη γνώμη μου) πριν δυο μέρες με αέρα από δοχείο σε πίεση (τα κλασσικά του εμπορίου) αλλά συνεχίζει και πλέον έχει παραγίνει το κακό.. Επίσης για το αν πρόκειται για θέμα θερμοκρασίας, έχω τις αμφιβολίες μου αφενός γιατί έχω συνέχεια a/c αναμμένο και αφετέρου έχει τύχει να το κάνει και το πρωί κατευθείαν μετά το άνοιγμα.. Καμιά ιδέα? μιλάμε για p4 στα 4ghz motherboard biostar, 2x512ram ddr1 s-ata hdd geforce 6600..ποιο πολύ προσανατολίζομαι σε ram, υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να κάνει κάποιο "test"? ξέρω ότι είναι σχετικά παλιό το σύστημα..αλλά δεν έχω μπει σε διαδικασία αλλαγής εφόσον με καλύπτει στις ανάγκες μου.. :help::help::help: ξέχασα να γράψω..σήμερα μετα τα απανωτά restart μου βγαλε αυτό το μήνυμα στο bios "system restarts due to overclock please setup cpu host clock in frequency features setup" δεν έχω κάνει overclock και η εν λόγω value ήταν στο min.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pblithis Αύγουστος 8, 2009 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2009 Κανε ενα load defauls sto bios, βγαλε και ξαναβαλε τις μνημες, και τελος δοκιμασε, αν εχεις, αλλο τροφοδοτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolasr200 Αύγουστος 8, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2009 Τις μνήμες τις έχω βγάλει και τις έχω ξαναβάλει αλλά δεν άλλαξε τίποτα..είναι δύο twinos μνήμες..πήρα και μια kingston 512 εχθές..έβαλα τη μία twinos και την kingston, λειτούργησε για κάμποση ώρα, μετά έκανε πάλι kana dyo restart..έβαλα την άλλη την twinos με την kingston, έκανε πιο σύντομα restart..και τώρα έχω αφήσει μόνο την kingston αλλά σέρνεται σε σχέση με το συνολικό 1gb..θα δοκιμάσω load default..τροφοδοτικο δεν έχω να υποθέσω δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ανιχνεύει hardware προβλήματα ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apodra74 Αύγουστος 10, 2009 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 Είχα και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου υπολογιστή μου έκανε restart όποτε ήθελε κυρίως όμως σε αντιγραφή αρχέιων, τον είχα πάει 3 φορές στο Πλαίσιο την πρώτη φορα δεν βρήκαν τίποτα.Την άλλη φορά μου άλλαξαν τροφοδοτίκο, την επόμενη φορά τις μνήμες παρόλα αυτά τα προβλήματα συνεχιζόταν μου είπαν να μην έχω τον υπολογιστή στο UPS (ε τι το πήρα τότε???) αλλα στην πρίζα και μετά να φέρω ηλεκτρολόγο να δει το ρεύμα αν έχω υπέρταση είχα μεν αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια. Τελικά ενώ τα restart κάναν πάρτυ συνέχεια, και αφού είχα βαρεθεί να πηγαίνω τον υπολογιστή βόλτα και έχει κανά 20 κιλά βάρος, αποφάσισα να κάνω ενα φορμάτ και να ξαναπεράσω τα Windows πήρα backup και πέρασα τα Windows XP από τότε σταμάτησαν τα restart μια και καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolasr200 Αύγουστος 10, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 σου έκανε restart και στο bios? ¨οπως κάνει σε μένα..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apodra74 Αύγουστος 10, 2009 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 10, 2009 σου έκανε restart και στο bios? ¨οπως κάνει σε μένα..?Στο bios όχι δεν μου εκανε restart.Από την στιγμη που ξαναπέρασα τα Windows έχω φροντίσει να μην έχω πολύ γεμάτο τον σκληρό δίσκο είναι η μόνη διαφορά με πριν που ο δίσκος ήταν από 75-95% γεμάτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snooze Αύγουστος 11, 2009 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2009 Δοκίμασες με bios defaults ?Επίσης έχει τύχει σε γνωστό μου να έχει παρόμοιο πρόβλημα και τελικά του βραχυκύκλωναν τα restart pin του mobo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolasr200 Αύγουστος 11, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 11, 2009 δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο, αλλά μπήκα στο setup του bios και φόρτωσα κάτι default που έλεγε..οπότε υποθέτω ότι το έχω κάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolasr200 Αύγουστος 18, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2009 τελικά μάλλον την κάνανε η ram τη δουλειά..ρυθμισμένες στο auto απ'το bios..όταν τις έβαλα manual στα 333mhz έδειχναν να δουλεύουν οκ..όταν τις ανέβασα στα 400 που θα πρεπε να δουλεύουν έκανε συνέχεια restart.. δοκίμασα τις twinmos εναλλαξ στα 400 μόνες τους..η μία ξεκίναγε..έδειχνε να την παλεύει..η άλλη δεν φόρτωνε καν bios..με το που τις ξανακατέβασα στα 333 "έστρωσαν" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.