venom7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2009 Γεια σας guys!Θα ξεκινήσω από την αρχή για να καταλάβετε τι πρόβλημα παίζει για να με βοηθήσετε όσο περισσότερο και καλύτερα γίνεται! Λοιπόν εχθές καθώς έπαιζα ένα παιχνίδι(συγκεκριμένα crysis warhead) ξαφνικά τα χρώματα τα έπαιξαν και κόλλησε ο υπολογιστής!!!Έμεινα κάγκελο!Πατάω το reset και ξαναξεκινάει.Λέω όλα καλά αλλά μέχρι να το πω...βλέπω στην οθόνη στο μπουτάρισμα να μου βγάζει κάποιες λέξεις λάθος γραμμένες και κάτι τελίτσες από δω και από κει στην οθόνη σε μοβ χρώμα! π.χ. μία λέξη "controller" την έγραφε "controll&r" και σε μια φάση σε ένα σημείο της οθόνης υπήρχε ένα "?" αλλά ανάποδα κιόλας ξεκάρφωτο! Εντάξει λέω τα είδα όλα!Έλα μου όμως που έχει και συνέχεια!!! Μπαίνω στα windows κανονικά και δοκίμασα να τρέξω στην οθόνη ένα διαγνωστικό μπας και παίζουν είτε καμμένα πίξελ είτε κολλημένα.Το διαγνωστικό ήταν ψιλο-μπακαλίστικο αλλά είχε αποτέλεσμα.Έτρεξα σε full screen τα χρώματα (κόκκινο,κίτρινο,πράσινο,άσπρο, μπλε και μαύρο).Σέ όλα δεν έβλεπα τίποτα μέχρι που μπήκε το μαύρο!Βλέπω από δω και από κει σε όλη την οθόνη κάτι μπλε τελίτσες που ψιλο-τρεμοπαίζουν κιόλας!!!Ανάλογα την εικόνα δημιουργούνται και διαφορετικό χρώμα τελίτσες και κάποιες φορές πιο μεγάλες.Μετά ξανακοίταξα τα άλλα χρώματα πάλι και είδα ότι και σε αυτά υπάρχουν αλλά δεν φαινόντουσαν πολύ καλά οι τελίτσες γιατί αλλάζει και το φόντο αλλά και το χρώμα από τις τελίτσες! Εδώ είναι και οι φωτό για να καταλάβετε... Οι δοκιμές που έγιναν για να βγάλω άκρη αν είναι θέμα οθόνης ή καρτας γραφηκών είναι: 1)Έτρεξα 3dmark06 χωρίς πρόβλημα 2)Επειδή έχω συνδέσει την κάρτα γραφικών και με την τηλεόρασή μου δοκίμασα να στείλω σήμα στην τηλεόραση είτε με dual view είτε clone και όλα κομπλέ.Ούτε τελίτσες σε μαύρο και σε άλλα χρώματα ούτε τίποτα.Το δοκίμασα επίσης και με χρήση μόνο της τηλεόρασης αλλά και πάλι όλα κομπλέ στην τηλεόραση.Μόλις ξαναγυρνάω στην οθόνη τότε πάλι τα ίδια στα χρώματα και ειδικά στο μαύρο με τα σημάδια!Επίσης παρατήρησα ότι όταν αφήσω το μαύρο φόντο στην οθόνη για ώρα, ο υπολογιστής κολλάει καμιά φορά για λίγο!!!Ούτε mouse ούτε τίποτα ,αλλά ξαναεπανέρχεται! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!!!Από τα τεστ που έκανα κατέλληξα στο ότι κάτι έπαθε η οθόνη(ίσως κόλλημα πίξελ) και όχι κάρτα γραφηκών, γιατί αν ήταν η κάρτα φαντάζομαι θα μου το έκανε και στην τηλεόραση που έστελνα σήμα(εκτός αν χάλασε η μία εκ των δύο dvi θύρων(αυτή που στέλνει σήμα στην οθόνη) της κάρτας στα καλά καθούμενα αλλά μου φαίνεται κουλό!).Δεν ξέρω...είναι η οθόνη ή η κάρτα γραφικών ή μήπως τίποτε άλλο??? Παιδιά χρειάζομαι την βοήθεια σας!Please :help1: Τι μπορεί να είναι και τι μπορώ να κάνω???Κάποιο διαγνωστικό???Κάποιο πρόγραμμα για αντιμετώπιση κολλημένων πίξελ???Δεν ξέρω τι και πως! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρω για τον χρόνο σας!Είστε η μόνη μου βοήθεια και πιστεύω ότι θα με βοηθείσετε όπως έχετε κάνει και άλλες φορες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Αύγουστος 5, 2009 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Δεν τσεκάρεις κάνα dvi για αρχή;Στις photos δεν βλέπω κάτι,κανονικές είναι.Αυτό πάντως που λες ότι έλεγε controll&r,δεν μου μοιάζει για πρόβλημα της οθόνης με τίποτα,πιο πολύ για καμιά βλακεία του λειτουργικού.Στο post και στο bios τα δείχνει σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 5, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Δεν ξέρω γιατί δεν φαίνεται στις φοτο!!!Σε εμένα φαίνεται!Κουλό!!!Και στο post αλλά και στο bios πάλι δείχνει τις τελίτσες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 5, 2009 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Το Print screen εμφανιζει την εικονα που βγαζει η καρτα οχι την οθονη Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 5, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Και τι πρέπει να κάνω για να σας δείξω αυτό που βλέπω?Αλλιώς τι μπορώ να κάνω και τι μπορεί να φταίει παιδιά??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Αύγουστος 5, 2009 #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Βγάλε photo την οθόνη με ψηφιακή/κινητό,ότι έχεις,αλλά πρώτα άλλαξε θέση dvi στην οθόνη,ή ακόμα και καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 6, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2009 Καλημέρα παιδιά!Λοιπόν, βασικά δοκίμασα και στις δύο θύρες της κάρτας γραφικών αλλά πάλι φαινόντουσαν και δοκίμασα και σε μία άλλη οθόνη αλλά και πάλι τα ίδια!!!Οπότε κατέληξα ότι δεν είναι θέμα οθόνης!Πλέον έχω καταλήξει στο να τα έχει παίξει η κάρτα γραφικών!Εσείς τι λέτε?Μπορώ να κάνω κάτι για να δω τελικά αν είναι κάρτα η κάτι άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 7, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Καμία βοήθεια???Δεν γνωρίζει κανείς κάτι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnsonb Αύγουστος 7, 2009 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Δες θερμοκρασίες,βάλτην σε άλλο slot αν έχεις,και αν πάλι το ίδιο:RMAΒασικά δοκίμασε και με άλλη κάρτα,ή να βάλεις την κάρτα σε άλλο pc,για να είσαι σίγουρος ότι δεν παίζει τίποτα από μητρική,μνήμες,και τέτοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Αύγουστος 7, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Αυτά που βλέπω στην οθόνη δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο πέρα από οθόνη ή κάρτα γραφικών.Και η οθόνη απορύφθηκε.Ότι και να κάνω τα βλέπω αυτά!Βασικά έτρεξα 3dmark06 ξανά και στο 5ο τεστ τα χρώματα χάλασαν,έγιναν σαν αρνητικά!!!Οπότε λέω καρτούλα...:bye: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Αύγουστος 9, 2009 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2009 Μήπως τα έπαιξε η κάρτα στο 2D τομέα? το 5ο τεστ στο 3dMark τι τεστάρει 2D ή 3D? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.