Jump to content

Τρελαμενος Caviar Black 1tb...

nick-firestorm

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

αγορασα λοιπον τον 1tb WD cav black στα 82 ευρω απο πλαισιο...

τον βαζω στο pc τα στηνω ολα καλα...

και με το boot αντι να μου βγαλει

IDE CHANNEL 0 MASTER: WDFALS κλπ κλπ...

μου βγαζει

IDE CHANNEL 0 MASTER:

ενα κενο...ενω στα αδεια channel λεει None...

Η πρωτη σκεψη ηταν "καμενος ειναι κ ποιος στελνει δισκους αθηνα για rma...:TD::TD:"

αλλα μετα ερχεται στο μυαλο η πονεμενη λεξη "troubleshooting" ετσι λοιπον και ξεκινησα...

και το προβλημα ειναι πως, οταν ειναι συνδεμενος το pc κολλαει απιστευτα πολυ ακομα και στο Post/bios...

επειδη με καμια παναγια δεν εκανε Boot απο floppy (wd diag για να κανω κανα install Μπας και νιωσει) βρηκα εναν ξεχασμενο 80αρη seagate, εβαλα τα XP και γραφω τωρα απο εδω...

η φαση τωρα ειναι, πως μετα απ ολα αυτα τα ανεξηγητα, προσπαθω να bootαρω με τον 1tb black συνδεμενο και βγαζει στιγμιαιο BSOD στο φορτωμα των windows k κανει Reset :giveup::giveup:

Ουτε το floppy φορτονει...

Ειχα την ελπιδα λοιπον να μπορεσω να μπω στα XP να κανω τη δουλεια μου μεσα απ το λειτουργικο...

Α ξεχασα να γραψω πιο πανω, πριν περασω τα xp στον 80αρη , δοκιμασα με hiren's boot CD για να εγκαταστησω τον 1tb...ΠΑΠΑΛΑ, βγαζει error το application Μολις φορτονει, ενω αν το φορτωσω με τον 1tb ξεσυνδεμενο δεν εχει κανενα προβλημα...

Πιστευω τα ειπα ολα ..τα φωτα σας ισως μπορεσω και ανοιξω το προγραμμα της WD ενω εχω τον σκληρο συνδεμενο με καποιο τροπο... αλλιως rma :X

θα επικοινωνησω και με Plaisio να μου πουν οι τεχνικοι τι γινεται :magic:

Φίλε μου , το πρόβλημα σου μπορεί να είναι περισσότερο περίπλοκο απο όσο νομίζεις..

Αρχικά δεν μας λές τι PSU έχεις .. για να γνωρίζουμε αν κολάει απο αυτο.. Επομένως δεν αναφέρεις το M/b που έχεις και το Ver του bios που έχεις πάνω.. Γενικά δοκίμασε να κάνεις Bios upgrate και δές και τίποτα Jumpers του δίσκου σου μήπως δεν είναι συμβατός με το Sata σου και το κάνεις Apo Sata2 σε Sata1 . Και στο Βιος δές αν το έχεις σαν απλο Sata (ide mode) ή raid / Ahcd .

Mobo DFI DK P45-TR2S .. το λεει η υπογραφη μου.

PSU ειναι Nexus 850W Modular Silent...ουτε 300 δεν καιει το Pc Μου ετσι οπως το εχω τωρα , 2 στα 10 Modular cables Εχω συνδεμενα ;)

και ουτως η αλλως stam, αν ηταν απο κατι αλλο θα κολλουσε και στον 80αρη seagate , που Δεν κολλαει...αρα το προβλημα ειναι στον σκληρο =/

SirDiman θα το ηθελα πολυ αλλα ενας φιλος μου που ασχοληθηκε με bootable usb δεν μπορεσε να βγαλει ακρη και ξερει τα ιδια πραγματα με μενα σε software (σε Hard δν ξερει τπτ :p)...αλλα και παλι πιστευω πως θα εχει προβλημα γιατι και τα xp που παει να φορτωσει βγαζει bsod :X

Εκτός από καμιά κουφή ασυμβατότητα ή BIOS όταν το μηχάνημα κολλάει στο ποστ από σκληρό, :rip:

(θέλω να πιστεύω ότι χρησιμοποιείς το ίδιο sata port και το ίδιο καλώδιο με τον 80άρη)

Γιατί λέει ide master? Sata δεν είναι? Συνδεσέ τον στα port του Intel controller να δείς τι παίζει...

Απο SATA δοκίμασες να βάλεις τα Jumpers στο δίσκο σου; αυτό που θέλω να πώ είναι ίσως όχι μόνο ασυμβατότητα αλλά και έλειψη υποστήριξης απο DFI / WD (Firmware). Μπορεί να παίζει σε "downgrade" Sata1 ..

αυτο μου θυμιζει ενα κουλο κολλημα με ενα raid controller κ ενα raptor που ειχα αντιμετωπισει πριν κανα χρονο

σημ. δεν εφταιγε ο δισκος, αλλα το πλαισιο μου τον αλλαξε για να ειμαι χαρουμενος πελατης

συγκεκριμενα ειχα "ξεχασει" οτι πανω στο πισι ειχα ενα raid controller (sata extension), εβγαλα την καρτουλα και ολα επαιξαν τελεια

σημ. η περιγραφη των προβληματων που σου κανει ο δισκος ειναι ακριβως τα ιδια με τα δικα μου, δεν ξερω αν βοηθαει αυτο

ps: τον δισκο τον αγορασες απο το online store ή απο το καταστημα?

στο πλαισιο συνηθως μου αντικαθιστουσαν τα "προβληματικα" hardware εκεινη τη στιγμη μετα απο ενα 20λεπτο ελεγχων με την αποδειξη αγορας απο το ταμειο

Πιστεύω οτι ο δίσκος αντιμετωπίζει πρόβλημα και χρειάζεται επιστροφή. Στο BIOS πρέπει να φαίνεται το αναγνωριστικό του δίσκου ανεξαρτήτως θύρας κλπ. Αν και καλό θα είναι να τον δοκιμάσεις και σε άλλες SATA για σιγουριά.

Αν δεν λέει τα αναγνωριστικά στο bios, ελαττωματικός είναι !!!

Το καλυτερο post :) Θα το εχω υποψην μου απο δω και στο εξης...

Μια απλη γνωση ειναι ρε παιδια δεν χρειαζεται να μπαινουμε σε κουραστικα και χρονοβορα troubleshootings ;)

Btw, πηρα τηλ σε πλαισιο θεσσνικης και μου λεει ο τεχνικος "ναι ειναι χαλασμενος στειλτον να σου κοψουμε πιστοτικο" ενω τον τεχνικο στο 801112345 άλλα του λεγα κ αλλα καταλαβενε το ζωον... :getlost:

και Btw, οσοι πηραν caviar black 1tb τον τελευταιο καιρο αντιμετωπισαν το ιδιο προβλημα...μαλλον προκειται για προβληματικη παρτιδα δισκων...

Μη μου λες τέτοια και έχω 300GB data μέσα.... :-O

Πότε τον πήρες? Τα περι προβληματικής παρτίδας είναι επίσημα ή "ράδιο αρβύλα"? Μπορούμε να έχουμε το part number / serial number ?

Βασικα οσοι ξερω απο τη "προβληματικη παρτιδα" ειναι DOA (dead on arrival) ... αρα δεν νομιζω πως θα σου βγαλει προβλημα ;)

Επισης δεν εχει ανακοινωθει τπτ επισημα μην ανυσηχεις...απλα με ανυσηχουν τοσα DOA... =/

Date 27 Jun 2009...

DOA Ολοι...χθες το παθε κ ενας ακομη που ξερω...

μολις ειπα στον τεχνικο του Plaisio δεν τον αναγνωριζει κολλαει το συστημα κλπ κλπ μου ειπε Ωχ στειλτον αμεσως :p

Date 27 Jun 2009...

DCM : HBRNHV2AB

DOA oloi...x8es to pa8e k enas akomh me ton idio =/

Πάντως απότι διαβάζω ή στο κάνει απο την αρχή η καθόλου ε; Γιατί πρόσφατα πήρα 2 απο άλλο μαγαζί και παίζουν μια χαρά. Ελπίζω να μην κάνουν κανα μπράφ και τραβάω τους μη γαλακτοφόρους αδένες μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.