Jump to content

Προβλημα με μητρική Asus M2N68-AM

alexis2044

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το πρόβλημα είναι το εξής:

Μετά από αρκετό καιρό λειτουργίας, ξαφνικά άρχισε να μην βλέπει το sata αντιγραφικό.

Το αντιγραφικό παρουσιάζεται στον device manager, αλλά με κίτρινο θαυμαστικό και τα windows δηλωνουν οτι ο driver είναι corrupted.

Εδώ αρχίζουν τα κουφά. Στα IDE ATA/ATAPI Devices έχει 4 nforce Serial ATA drivers. Το ένα δουλεύει κανονικά και άλλα 4 είναι με κίτρινο θαυμαστικό/corrupt.

Έχω βάλει και έχω βγάλει και βάλει άπειρα drivers από το site της asus και της nvidia αλλά δεν είδα καμία προκοπή, το αντιγραφικό αρνείται πεισματικά να αναγνωριστεί.

Το SATA mode είναι σε AHCI.

Βοηθάτε γιατί μου χει βγάλει την πίστη.

Αν το αποσυνδέσεις τον controller τον βλέπει κανονικά? Σε άλλο PC τι συμπεριφορά έχει?

Σε άλλο λειτουργικό έχει πρόβλημα; Πχ σε ένα Linux LiveCD αναγνωρίζεται; Μήπως τα είδε ο ελεγκτής...;

Λοιπόν...

Σε Linux Ubuntu 8.10 αναγνωρίζεται το αντιγραφικό κανονικά, και ο σκληρός δίσκος.

Άρα δεν νομίζω ότι φταίει ο κοντρολερ.

Παίζω με ρυθμίσεις registry και πακετα driver τις τελευταίες δύο ώρες. Μου χει σπάσει τα νευρα.

Κάτι μάλλον χάλασε το windows update.

Όποια επιπλέον άποψη/πρόταση ευπρόσδεκτη.

:(

Λοιπόν...

Σε Linux Ubuntu 8.10 αναγνωρίζεται το αντιγραφικό κανονικά, και ο σκληρός δίσκος.

Παίζω με ρυθμίσεις registry και πακετα driver τις τελευταίες δύο ώρες. Μου χει σπάσει τα νευρα.

Μπορούσες στη θύρα sata που βάζεις το οπτικό να βάλεις το σκληρό σου. Αν τον έβλεπε κανονικά τότε ο sata controler της μητρικής ήτανε εντάξει. Όμως και με linux live cd το ίδιο είναι. Πιθανόν τα windows να έχουν πρόβλημα και να χρειαστεί να κάνεις format. Είναι κάτι που το προτιμώ σαν την τελευταία λύση, όμως μπορεί να έχουν μπερδευτεί οι drivers με αρχεία του συστήματος και να παιδεύεσαι άδικα για να τα διορθώσεις.

Είσαι με Vista? 7? XP? 32 bit ή 64bit?

Μήπως ένα system restore το φτιάξει;

Vista x64. System restore έγινε και σε διάφορα σημεία στο παρελθόν, αλλά τζίφος.

Μπορούσες στη θύρα sata που βάζεις το οπτικό να βάλεις το σκληρό σου. Αν τον έβλεπε κανονικά τότε ο sata controler της μητρικής ήτανε εντάξει. Όμως και με linux live cd το ίδιο είναι. Πιθανόν τα windows να έχουν πρόβλημα και να χρειαστεί να κάνεις format. Είναι κάτι που το προτιμώ σαν την τελευταία λύση, όμως μπορεί να έχουν μπερδευτεί οι drivers με αρχεία του συστήματος και να παιδεύεσαι άδικα για να τα διορθώσεις.

Για φορμάτ την βλέπω και γω την δουλειά... :suicide2:

Εντάξει μην βιαστείς να κάνεις format, μπορεί να λύνει την κατάσταση αλλά δεν είναι η απόλυτη λύση, σιγά μην κατεβάζουμε κινητήρα κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε σέρβις. Μπορείς να φτίαξεις ένα μικρό παρτίσιον και να περάσεις εκεί το λειτουργικό να δεις αν δουλεύει. Μην φορμάρεις αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα φτιάξει!

Κάνας μπέτα driver της μητρικής παίζει;

Εντάξει μην βιαστείς να κάνεις format, μπορεί να λύνει την κατάσταση αλλά δεν είναι η απόλυτη λύση, σιγά μην κατεβάζουμε κινητήρα κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε σέρβις. Μπορείς να φτίαξεις ένα μικρό παρτίσιον και να περάσεις εκεί το λειτουργικό να δεις αν δουλεύει. Μην φορμάρεις αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα φτιάξει!

Κάνας μπέτα driver της μητρικής παίζει;

Κοίτα, σίγουρα είναι η έσχατη λύση το φορμάτ,αλλά αφού το λίνουξ φορτώνει και κάνει mount και τον σκληρό δεν είναι καταλήγουμε ουσιαστικά στο συμπέρασμα ότι ο controller δουλεύει;

Λοιπόν...

Αν δεν κάνεις format δε θα καταλήξεις στο αν είναι software ή hardware και μπορεί να φας ακόμη περισσότερες ώρες. Αν θέλεις κάνεις format και περνάς έναν έναν τους drivers κάνοντας κάθε φορά επανεκκίνηση. Αν κάπου δεις να υπάρχει πρόβλημα τότε βρήκες τον ένοχο. Αν όμως μετά το format και χωρίς να έχεις περάσει τους drivers το πρόβλημα υπάρχει, ψάχνεις τι μπορεί να φταίει στο hardware. An o controller της μητρικής δε δούλευε δε θα έβλεπες το οπτικό εκτός από τη διαχείριση συσκευών και στο bios. Στο bios το οπτικό σου το βλέπεις;

Αν δεν κάνεις format δε θα καταλήξεις στο αν είναι software ή hardware και μπορεί να φας ακόμη περισσότερες ώρες. Αν θέλεις κάνεις format και περνάς έναν έναν τους drivers κάνοντας κάθε φορά επανεκκίνηση. Αν κάπου δεις να υπάρχει πρόβλημα τότε βρήκες τον ένοχο. Αν όμως μετά το format και χωρίς να έχεις περάσει τους drivers το πρόβλημα υπάρχει, ψάχνεις τι μπορεί να φταίει στο hardware. An o controller της μητρικής δε δούλευε δε θα έβλεπες το οπτικό εκτός από τη διαχείριση συσκευών και στο bios. Στο bios το οπτικό σου το βλέπεις;

Ναι αφού φορτώνει και το LiveCD του ubuntu...

Κοίτα, σίγουρα είναι η έσχατη λύση το φορμάτ,αλλά αφού το λίνουξ φορτώνει και κάνει mount και τον σκληρό δεν είναι καταλήγουμε ουσιαστικά στο συμπέρασμα ότι ο controller δουλεύει;

Μαζί σου και εγώ, δεν διαφωνώ, αφού το λινουξάκι έπαιξε φταίνε τα windows, απλά για να μην φορμάρεις κλπ, κάνε ένα γρήγορο παρτίσιον, περνα το OS και δοκίμασε μήπως πχ, οι παλιοί drivers παίξουν, ή φταίει κάποιο Win Update, απλά εγώ θυμάμαι πόσο επίπονο ήταν το φορμάτ και μετά όλο το software install από το μηδέν και φαντάζομαι θες και εσύ να αποφύγεις αυτήν την διαδικασία...

• 2 weeks later...
Αν ο σκληρός φαίνεται στο bios τότε ο controller είναι μια χαρά.

Φαίνεται και ο σκληρός και το DVD Drive.

• 4 weeks later...

Κυρίες κύριοι το πρόβλημα βρέθηκε και είναι το πρόγραμμα AnyDvd. Με το που έκανα φορματ και μπήκαν τα 7, μόλις εγκατασταθηκε το εν λόγω πρόγραμμα ξανάρχισαν τα ίδια. Με το που απεγκαταστάθηκε, όλα καλά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, και έχετε υπόψιν σας όσοι το χρησιμοποιείτε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.