Jump to content

επιλογη projector

def

Recommended Posts

παιδια θελω να επιλεξω εναν projector(ξερετε την λοξα μου flightsim-x)γιατι αρχιζω και στηνω σιγα-σιγα το MY HOME-SIMULATOR τα χρηματα που δινω ειναι μεχρι 3000ευρο και θελω να εχει πολυ καλη αναλυση.

Optoma HD800XLV

Epson EH-TW3000

Και οι δύο είναι FULL HD θα σε καλύψουν απόλυτα για αυτό που θες.

Προσωπικά προτιμώ τον Optoma που είναι DLP αλλά είναι συζητήσιμο το θέμα....είναι και πολύ μικρότερος σε μέγεθος και πιο κομψός επίσης.

Υπάρχει και ο Sony VPL-HW10 που είναι SXRD τεχνολογίας αλλά δεν έχω προσωπική άποψη.

Παίρνεις και ένα πανάκι και είσαι πολύ δυνατός κάτω απο 2000€.

White Box Οθόνη Προβολή Τοίχου 2.30 X 1.72m Ηλεκτρική

λιγα λογια για τους προτζεκτορες..να ξερεις οι dlp εχουν δυσκολια στην τοποθετηση.τα φτηνα μοντελα δεν εχουν lens shift οποτε ο προβολεας πρεπει να ειναι σε συγκεκριμενο υψος αν θες να αποφυγεις το τραπεζιο..

οποιαδηποτε διορθωση με keystone απαγορευται δια ροπαλου στην βιντεοπροβολη.επισης οι dlp για να ανοιξουν πολλες ιντσες θελουν αποσταση γιατι εχουν φακο long throw.παραδειγμα.εγω που εχω τον sony vpl-hw15 απο 3.8 μετρα βγαζω 104" με το zoom στη μεση.

ο optoma hd 800x στην ιδια αποσταση με το zoom στη μεση παντα βγαζει 84" ιντσες.

επισης οι dlp εχουν το φαινομενο του rainbow efect,που μπορει να σε κουρασει.πρεπει να δεις πρωτα καποιον για καμια ωρα και μετα να δεις αν βλεπεις το φαινομενο η αν σε ζαλιζει.

τωρα οι sxrd-lcd εχουν lens shift,που εχουν τρομερη ευκολια εγκαταστασης και προβαλουν πολλες ιντσες σε μικροτερη αποσταση.η ψαλιδα μεταξυ dlp-lcd-sxrd εχει κλεισει παρα πολυ.τα ποιο ακριβα dlp διαθετουν lens shift.

πολυ σημαντικο ειναι η διαρκεια ζωης της λαμπας.μετα της 500 ωρες αρχιζει η κατηφορα..τα περισοτερα μοντελα εχουν 2000 ωρες ζωης.τα μοντελα της optoma και γενικα τα dlp ειναι πολυ φωτεινα.κοστος λαμπας αναλογα το μοντελο.απο 250 ευρω εως και 500-600...

τωρα το μελον ειναι projectors με led λαμπα,αλλα ακομα και εχουν βγει 2-3 μοντελα με 20.000 ωρες ζωης!!ειναι ακομα πανακριβα και δεν εχουν αρκετο φως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.