Jump to content

Aφάλεια αυτοκινήτου σε νέους οδηγούς !

pastelidis.n.s.

Recommended Posts

Εφοσον παμε για την αγορα αυτοκινητου αρχιζω και σκεφτομαι και τα αλλοα που θα με φανε...η ασφαλεια. Ξερετε τι παιζει...για τι ποσα μιλαμε...αν θα ειναι μικτη ή οχι...Οσες πληροφοριες τοσο το καλυτερο...:)

Ως νεος οδηγος εχεις προσαυξηση 20% στα ασφαλιστρα για ενα χρονο ;)

Μικτη δεν σε υποχρεωνει κανενας την κανεις μονο αν το θελεις εσυ

Δεν ξέρω πόσο ισχύει αυτό πλέον γιατί εμένα στν interamerican είπαν 80% πλέον... :TD:

Κι εγω για προσαυξηση 20% ξερω. Βεβαια ισως απο ασφαλεια σε ασφαλεια διαφερει.

Μιας και εισαι νεος οδηγος θα κοιτουσα και την μικτη. Υπολογισε ομως αυτοματως τα διπλα λεφτα αλλα ξεγνοιαστα. Το μονο που θα πρεπει να προσεξεις στην μικτη ειναι το ποσο της απαλλαγης.

Επισης αν το αυτοκινητο ειναι με δανειο σε τραπεζα εισαι υποχρεωμενος να εχεις καποιες συγκεκριμενες καλυψεις (κλοπη, φωτια, τρομοκρατικες ενεργειες, ακραια καιρικα φαινομενα κτλ).

Αν το αυτοκίνητο το αγοράσεις καινούργιο, μέχρι να το ξεχρεώσεις σε αναγκάζει η τράπεζα να το κάνεις μικτή ασφάλεια για να είναι καλυμμένη. Εξαρτάται από τον κυβισμό η ασφάλεια. Για ένα 1400άρη πάει κοντά στα 600 με 700 ευρώ το χρόνο αν θυμάμαι καλά.

Αν το αυτοκίνητο το αγοράσεις καινούργιο, μέχρι να το ξεχρεώσεις σε αναγκάζει η τράπεζα να το κάνεις μικτή ασφάλεια για να είναι καλυμμένη. Εξαρτάται από τον κυβισμό η ασφάλεια. Για ένα 1400άρη πάει κοντά στα 600 με 700 ευρώ το χρόνο αν θυμάμαι καλά.

Δεν ειναι απαραιτητη η μικτη. Απαραιτητες ειναι ομως καποιες εξτρα καλυψεις που ανεφερα παραπανω.

Επισης δεν παιζουν τοσο μεγαλο ρολο τα κυβικα, οσο το ασφαλιζομενο ποσο, δηλαδη η αξια του αυτοκινητου.

Επειδη το εψαξα πολύ με τις ασφάλειες Μικτή δεν σε υποχρεώνει κανείς να βάλεις.

Μικτή μπορεις να βαλεις και ας εισαι νεος οδηγος.

Η αντιπροσωπια δεν σε υποχρεωνει να βαλεις σε αυτούς, αν το εχεις με δώσεις απλά η τράπεζα σου δινει καποια στάντας να τηρεί τα οποία μην σε αγχώνουν είναι τα βασικά κάθε ασφάλειας. Και να ετοιμάζεσαι για αυξηση ολων των ασφαλειων μιας και πολλές μικρές πλέον πάνε για κλείσιμο.

Όταν πάτε στην αντιπροσωπεία θα σας πούνε τι ισχύει.

Αν είναι να περιμένεις να σου πει την ωμή αλήθεια η αντιπροσωπεία περαστικά σου, και ελπίζω να συνήθισες πλέον στο χούφτωμα ( λαϊκιστί "μας πιάνουν τον κώλο" )

Το αυτοκινητο το πηρα στο ονομα του πατερα μου γιατι οταν το πηρα δεν ειχα εισοδημα.

Η ασφαλεια βγηκε στο ονομα μου με 20% προσαυξηση σα νεος οδηγος (κι ας ειχα διπλωμα 4 χρονια πρεπει να εχεις συμπληρωσει και τα 23 για να σε καλυπτει η απλη ασφαλεια γι αυτο προσεξτε το-ειναι στο ψιλα γραμματα της ασφαλειας)

Την ασφαλεια την εκανα στην AIG...μετα απο 2 χρονια την εκοψα και τωρα εβαλα συνεταιριστικη ασφαλιστικη.120 ευρω λιγοτερα το χρονο με τις ιδιες παροχες.Για μικτη ουτε λογος και ας μην εχω ξεχρεωσει ακομα το αυτοκινητο.

Υπαρχει νομος που απαγορευει την υποχρεωση απο την αντιπροσωπια να βαλεις ασφαλεια σε αυτούς.

Αν σου πει οτι δεν μπορεις να βαλεις εκτος ενημερωσε τον πως ξερεις τι ισχυει. Εγω πηρα ενα golf V και μου ελεγε αυτα τα κλασσικά αλλα απο προσωπική φιλία με ασφαλιστή ειχα ενημερώθει πριν παω. Και οταν του ειπα οτι ξερω πως υπαρχει νομος και μπλα μπλα εμεινε καγκελο και μου ζητησε να μεινει μεταξυ μας η συζητηση και να μην αναφερω την ολη κουβέντα και ζητησε και συγγνώμη. Δεν θα κάνουμε και οτι θελουν αυτοί...Εχουν προμήθεια για καθε ασφαλεια που εκδιδουν...

Υπαρχει νομος που απαγορευει την υποχρεωση απο την αντιπροσωπια να βαλεις ασφαλεια σε αυτούς.

Αν σου πει οτι δεν μπορεις να βαλεις εκτος ενημερωσε τον πως ξερεις τι ισχυει. Εγω πηρα ενα golf V και μου ελεγε αυτα τα κλασσικά αλλα απο προσωπική φιλία με ασφαλιστή ειχα ενημερώθει πριν παω. Και οταν του ειπα οτι ξερω πως υπαρχει νομος και μπλα μπλα εμεινε καγκελο και μου ζητησε να μεινει μεταξυ μας η συζητηση και να μην αναφερω την ολη κουβέντα και ζητησε και συγγνώμη. Δεν θα κάνουμε και οτι θελουν αυτοί...Εχουν προμήθεια για καθε ασφαλεια που εκδιδουν...

Ήμουν με τρεις φίλους όταν πήγανε να πάρουν αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία. Ο ένας πήρε το Ibiza, ο άλλος το Leon και ο άλλος το Corrola. Και στις τρεις περιπτώσεις η εκάστοτε τράπεζα που συνεργαζότανε με την κάθε αντιπροσωπεία (Seat και Toyota) για να χορηγήσει δάνειο απαιτούσε η ασφάλεια να είναι μικτή γιατί: αν τυχόν κατά την αποπληρωμή του δανείου το αμάξι πάθαινε ζημία μικρή ή μεγάλη, η τράπεζα ήθελε να είναι εξασφαλισμένη πως δε θα είχες προβλήματα στην αποπληρωμή του αυτοκινήτου, αφού το κόστος επισκευής του θα το αναλάμβανε η ασφαλιστική. Και όντως ο ένας με το Seat που το προσγείωσε με τον ουρανό σε ένα χωράφι με ζημία 5000 ευρώ λόγω της μικτής ασφάλειας πλήρωσε το 10% τη ζημίας. Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία και για εμένα και να μη ζητάνε, καλό είναι όσο ξεχρεώνεις το αμάξι να έχει μικτή για αν το στουκάρεις (χτύπα ξύλο) να μην έχεις και τη δόση να τρέχει και το λαμαρινά, μπογιατζή, μηχανικό να σου ζητάνε τα λεφτά.

Υ.Γ.

Για 1300cc πόσο πληρώνετε; Εμένα μου ζητάνε 380 το χρόνο.....

Εγώ -ώς νέος οδηγός βέβαια- πλήρωσα το εξάμηνο 235€...Αρα 470€ το χρόνο..Καλύπτομαι απο τα πάντα (δε μιλάω για μικτή) σύν οδική βοήθεια.. (το αυτοκίνητο είναι 1242cc)

Σε ευχαριστώ gregorisvas για την ενημέρωση. Το εξάμηνο 180 πληρώνω και είναι και το δικο μου 1242cc. Οδική βοήθεια πληρώνω χώρια. Γίνεται με pm να μου πεις σε ποια ασφαλιστική είσαι για να μην πληρώνω χώρια την οδική βοήθεια;

Σε ευχαριστώ

Ακραια καιρικα φαινομενα ειναι must για μενα,γιατι ποτέ δεν ξερεις πότε θα ριξει χαλαζι σε μεγεθος μανταρινιου(μου εχει τυχει και πληρωθηκα κανονικοτατα) ή πότε θα ριξει την μπορα της δεκαετιας και θα βρεις το αυτοκινητο σου παρκαρισμενο σε κολωνα,72 τετραγωνα πιο κατω απο εκει που ειχες παρκαρει

Τρομοκρατικες ενεργειες ειναι επισης must,γιατι ποτέ δεν ξερεις πότε θα περασει καποιος κομπλεξικος και θα σου σπασει παρμπριζ,καθρεφτη και θα σου βουλιαξει το φτερο(μου εχει τυχει,πληρωθηκα κανονικοτατα) ή πότε θα ξαναβγουν στους δρομους οι κουκουλοφοροι/γνωστοι-αγνωστοι/ολυμπιακοι -παναθηναικοι/απεργοι/συνταξιουχοι και θα σου το κανουν καλοκαιρινο,την ωρα που εσυ αγοραζεις αμεριμνος αθορυβα ανεμιστηρακια

Καλο ειναι επισης να διαλεξεις μια υπαρκτη ασφαλιστικη και οχι καποια εταιρεια φαντασμα/ενα βημα πριν το λουκετο επειδη ειναι η απολυτως φθηνοτερη,γιατι αν τυχει κατι πρεπει να τους βρεις ωστε να πληρωθεις.Ενημερωτικα,καποτε ειμασταν οικογενειακως ασφαλισμενοι στην Εγνατια Ασφαλιστικη(γιατι με αυτην δουλευε το ασφαλιστικο γραφειο που συνεργαζομαστε για χρονια)η οποια τελικα εκλεισε και μειναμε ξεκρεμαστοι για ενα Χ διαστημα

.Ενημερωτικα,καποτε ειμασταν οικογενειακως ασφαλισμενοι στην Εγνατια Ασφαλιστικη(γιατι με αυτην δουλευε το ασφαλιστικο γραφειο που συνεργαζομαστε για χρονια)η οποια τελικα εκλεισε και μειναμε ξεκρεμαστοι για ενα Χ διαστημα

Noμίζω υπάρχει σχετική νομοθεσία που ορίζει κάποια άλλη εταιρία υπεύθυνη για το συμβόλαιό σου μέχρι την λήξη του...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.