Jump to content

Βοήθεια για σύνθεση 2ου PC

Vasilis 07

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μέσα στο επόμενο διάστημα πρέπει να προχωρήσω στην απόκτηση ενώς 2ου PC.Επειδή η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται το να επενδύεις σημαντικά ποσά σε αυτήν δεν είναι λογικό και προσωπικά "έχω καεί".Οι επιλογές που έχω είναι:

α)Να "χτίσω" ένα PC όπου 2 τμηματά του (CPU,Mobo) θα κοστίζουν 100 Ευρώ (για CPU λέω τον Intel Dual Core E6300).

β)Να "χτίσω" ένα PC καλύτερο από αυτό που έχω τώρα (το οποίο όμως με καλύπτει 100% και μόνο RAM επιπλέον θέλει).Σε αυτήν την περίπτωση σκεφτόμουν ένα σύστημα γύρω από τον I7 για τον οποίο όμως ακούω πώς δεν αξίζει να επενδύση κανείς μιας και είναι υπό κατάργηση :crazy:

Θα ήθελα την βοηθειά σας σχετικά με το θέμα.Βέββαια όπως είπα το υπάρχον PC με καλύπτει,το 2007 μου είχε κοστίσει 1500 ευρώ μόνο το tower και δεν σκοπεύω να δώσω τόσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

PSU PC Power & Cooling Silencer Quad Cf S75CF-EU (750W)

CPU:C2D E6600 @ 3.2Ghz

MB:ASUS P5W DH Deluxe

RAM:1x2GB Cellshock 800Mhz

VGA:Albatron 8800 GTS 320 MB

HDD:2x500GB Seagate 16MB Barracuda

DVD RW: ASUS 1608

Monitor:LG 19"

Από τα υπόλοιπα parts 99% θα πάρω

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1141473

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1310356

Συγνώμη, ξεχάστηκα..

πες και ένα συνολικό ποσό που θα ήθελες να διαθέσεις αν σου είναι εύκολο, επίσης τελικά θέλεις ένα καινούργιο pc που να είναι φθηνό και καλό για βασικό ή ένα 2ο που απλά να κάνει ότι και το πρώτο σου;;; Μέσα να έχει και οθόνη;

Επειδή όσο περνάει ο καιρός ενημερώνομαι καλύτερα έχω 2 σκέψεις είτε να πάω σε 4πύρηνο είτε να πάω σε Ι7 (αλλά πείτε ρε παιδιά αν αξίζει ?,διαβάζω ότι δεν έχουν μέλλον-τεχνολογία υπό κατάργηση,διαβάζω για υψηλές θερμοκρασίες :-O κτλ).

Αν πάω σε Ι7 έχω καταλήξη στα εξής

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1229753

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1225952

Για 4πύρηνο δεν έχω βρεί ακόμα τα 2 βασικά parts.Μέχρι 800 θέλω να δώσω (όχι οθόνη) αλλά αν πήγαινε και λιγότερα δεν θα έλεγα όχι.Αλλά για Ι7 βλέπω κάπου εκεί να πάει το μαλλί.

Κοίτα και για AMD

π.χ.:

Κουτί

Τροφοδοτικό

Μητρική

Επεξεργαστής

Μνήμες

Σκληρός

Κάρτα Γραφικών

Και για i7

Μνήμες

Μητρική

Επεξεργαστής

Έχουν αρκετή διαφορά μεταξύ τους στην τιμή αλλά και αρκετές διαφορές στις δυνατότητες τους. Βέβαια για την δική σου περίπτωση προτείνω το 1ο με τον AMD μιας που θα σε ΥΠΕΡ - καλύψει. Και τα 2 συστήματα είναι ανώτερα από αυτό που έχει τώρα, άρα τα έχεις για το βασικό σου pc.

Ο i7 με καλά εξαρτήματα βγαίνει ποιο πάνω από το 800E που δίνεις βέβαια.

Τώρα για τις θερμοκρασίες του i7 είναι λίγο ποιο ζεστός αλλά με σωστή χρήση και ψύξη είναι όλα μια χαρά. Για το αν θα εκλείψει η όχι δεν νομίζω αλλά από την άλλη δεν είμαι και ο ποιο ειδικός επί του θέματος.

Κουτί έχω πάρει (Stacker 831 SE).Τους AMD δεν τους έχω και σε μεγάλη υπόληψη.

Η RAM που έβαλα δεν είναι καλή ? Άσε που δεν τα μπορώ τα 1GB.Και σε αυτόν που έχω 2*1GB έχει και αν χρειαστεί να βάλω άλλες θα πρέπει αυτά να τα βγάλω.

Μια χαρά είναι και αυτές που έβαλες, απλά εγώ στις έβαλα για ποιο οικονομικές με μια καλύτερη mobo :)

ε άρα κατέληξες πάνω κάτω δλδ, και μνήμες βρήκες και mobo βρήκες, επεξεργαστή λέω να πάρεις τον μικρό

επεξεργαστή λέω να πάρεις τον μικρό

Όταν λές μικρό για ποιόν μιλάς ?

Νομίζω σιγά σιγά πώς καταλήγω κάπου.Μόνο η VGA απομένει.Βέββαια βγαίνουν αυτές που υποστηρίζουν DX 11 τον Σεπτέμβρη.Ελπίζω σε λογική τιμή.Αλλιώς με την πτώση των τιμών θα πάρω μια από τις πολύ καλές που τώρα έχουν 300+ :dance3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.