Jump to content

Περι τροφοδοσιας Λαπτοπ

BeetleJuice

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

εχω δυο αποριες

παιρνω για παραδειγμα ενα λαπτοπ συγχρονο

1)

το τροφοδοτικο του ειναι 19βολτ και 4,74 αμπερ ,δηλαδη 90 βατ

απο τα 220 λεει οτι τραβαει 1,5 αμπερ , αρα 330 βατ

αυτο τι σημαινει οτι η αποδοση του ειναι 27% μολις?

2)

εχει μπαταρια 4000mAh και 11,1 βολτ

φορτιζει με 19 βολτ ,λογικο με 11,1 δεν θα φορτιζε

οταν ειναι λοιπον στην φορτιση , ή εστω μονο με το τροφοδοτικο , δουλευει με 19 βολτ

οταν ειναι με την μπαταρια , δουλευει με 11,1 (μαξ)

αμα του δωσω 12 βολτ που ειναι το προβλημα (π.χ αυτοκινητο)

προφανως δεν γινεται γιατι αλλιως δεν θα πουλουσαν ανταπτορες αυτοκινητου

το θεμα ειναι γιατι οχι

αφου δεχεται μαξ 19 βολτ απο το τροφοδοτικο του και αφου η μπαταρια του ειναι ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ στα 12 βολτ

ακομα και με 14,4 που φτανει τοπ η μπαταρια του αυτοκινητου να το δεις (οταν φορτιζει το αλτερνειτορ), παλι ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο το τροφοδοτικο ειναι και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο την μπαταρια τη μαμα

δηλαδη τα 12 ή τα 14,4 δεν ξεπερνουν το maχ ουτε πεφτουν κατω απο το min voltage Και ειναι και Pure dc

εχει κανεις εξηγηση?

για το 1 ναι τόση απόδοση έχουν.......γι αυτό ζεματάνε αν βλέπεις ακόμα και μετά από 10δευτερόλεπτα χρήσης.

για το 2 είναι διαφορετικά τα κυκλώματα τροφοδοσίας εσωτερικά για μπαταρία και διαφορετικά για το dc jack.

ειναι προφανες οτι απο αλλο σημειο μπαινει η ταση μπαταριας και απο αλλο σημειο η ταση απο το τροφοδοτικο

οταν εχω πανω μπαταρια εχω ταυτοχρονα και φορτιση και ταση λειτουργιας

ειτε το θελουμε ειτε οχι αυτα τα 19 βολτ φτανουν και στην μπαταρια

οποτε μπορει να εχουμε 2 σημεια εισοδου (μπαταρια και τροφοδοτικο) αλλα πιστευω οτι ΕΝΑ κυκλωμα αναλαμβανει να παρει τα 19 ή τα 11 και να τα κανει dc τασεις που επιθυμει το λαπτοπ

ασχετα απο αυτο ομως η ουσια ειναι οτι απο το τμημα μπαταριας στελνονται 11 βολτ και απο το τμημα τροφοδοτικου 19

οποτε η ερωτηση ειναι

τι θα γινει αν δωσω στη θεση μπαταριας 12 βολτ και γιατι να μην λειτουργησει?

τι θα γινει αν αντι για 19 δωσω 12 στο σημειο που μπαινει το τροφοδοτικο?

λογικα το τμημα που δινει τα 19 βολτ το τροφοδοτικο εχει λιγο παρακατω το dc-dc converter και το κανει οτι ταση χρειαζεται το laptop

αν αυτο το dc to dc μπορει να λειτουργησει με 12 βολτ οπως και με 19 τοτε γινεται αυτο που λεω

αν δουλευει ΜΟΝΟ με 19 βολτ αυστηρα τοτε οκ απο εκεινο το σημειο δεν μπορει να γινει τπτ

στο τμημα που η μπαταρια δινει την ταση της , αυτη θα ειναι απο 9 ας πουμε εως 11,1

εκει αν αντι για την μπαταρια συνδεσω εγω 12 βολτ γιατι να μην λειτουργησει το λαπτοπ?

να θυμισω εδω για τους δυσπιστους οτι τα car pc psu εχουν ελαχιστο μεγεθος (σαν usb stik ειναι), ξεπερνουν κατα πολυ τα 90 βατ που χρειαζομαστε και παιζουν απο 9 εως 19 βολτ ταση εισοδου

δεν λεω οτι αυτο σημαινει οτι σωνει και ντε απο την εισοδο τροφοδοτικου μπορεις να βαλεις οτι ταση θες στο λαπτοπ σου , απλα ισως να μην ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ 19 βολτ..

καταλαβαινω οτι ειναι ειδικο το θεμα πολυ αλλα μπορουμε να ακουσουμε αποψεις

το κρισιμο σημειο ειναι οτι απο τα 11,1 μεχρι τα 12 πραγματικα ειναι λιγο δυσκολο να δημιουργησουν προβλημα στο λαπτοπ

εγω πιστευω οτι θα δουλεψει κανονικα λες και ειχε μπαταρια

ισως δεν το κανουν γιατι πρεπει να φτιαξουν μια απομιμηση μπαταριας με το περιεργο ακροδεκτη στην ακρη , ενα ανταπτορα για καθε λαπτοπ και αντιγραφο της μπαταριας του

τα περισσοτερα που εχω δει εχουν μαχαιρωτες επαφες , ουτε καν το ακρο του πολυμετρου δεν χωνεται εκει μεσα.

και δεν εχει 1-2 επαφες μονο ( + και -) , εχει πολυ περισσοτερες επαφες

αντε για να στροφαρουμε

για το 1 ναι τόση απόδοση έχουν.......γι αυτό ζεματάνε αν βλέπεις ακόμα και μετά από 10δευτερόλεπτα χρήσης.

για το 2 είναι διαφορετικά τα κυκλώματα τροφοδοσίας εσωτερικά για μπαταρία και διαφορετικά για το dc jack.

εννοεις οτι εχει 2 κυκλωματα , το ενα που βγαζει dc οταν τροφοδοτεις με μπαταρια και ενα που βγαζει dc οταν τροφοδοτεις με τροφοδοτικο?

αν ειναι ετσι τοτε πρεπει να υπαρχει και ενα κυκλωμα που να λεει οτι οταν ειναι η μπαταρια πανω πρεπει να διαλεξει μια πηγη και να κανει και φορτιση ταυτοχρονα

δεν γνωριζω απλα ρωταω

εννοεις οτι εχει 2 κυκλωματα , το ενα που βγαζει dc οταν τροφοδοτεις με μπαταρια και ενα που βγαζει dc οταν τροφοδοτεις με τροφοδοτικο?

αν ειναι ετσι τοτε πρεπει να υπαρχει και ενα κυκλωμα που να λεει οτι οταν ειναι η μπαταρια πανω πρεπει να διαλεξει μια πηγη και να κανει και φορτιση ταυτοχρονα

όπως το περιγράφεις είναι.....τουλάχιστον σαν διαδικασία.....οι γνώσεις μου στην ηλεκτρονική (τουλάχιστον όσο το έχω ψάξει) δεν είναι αρκετές για να σου δώσω και σχεδιαγράμματα.

Να πώ κάτι στα γρήγορα και η συνέχεια αύριο το πρωί.

Όταν μια μπαταρία είναι Rated 11v και την πολυμετρήσεις στα 11 τότε η μπαταρία είναι άδεια.

Με 11v όχι απλά δεν φορτίζει αλλά θα παραμένει και άδεια.

Αν δώσεις στην είσοδο του τροφοδοτικού 12v αντί για 19 δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα μιας και όλα τα εξαρτηματάκια μέσα είναι για να δουλεύουν στα 11-12ν

Επίσης όταν έχεις μπαταρία και ρεύμα μαζί έχω μια αίσθηση ότι το ρεύμα πάει στην μπαταρία και το laptop τραβάει αμέσως από εκεί.Για αυτό και άμα το έχεις τσίτες απλά η μπαταρία δεν φορτίζει ποτέ.Μπορεί βέβαια απλά να στέλνει το περισσευούμενο ρεύμα εκεί

Να πώ κάτι στα γρήγορα και η συνέχεια αύριο το πρωί.

Όταν μια μπαταρία είναι Rated 11v και την πολυμετρήσεις στα 11 τότε η μπαταρία είναι άδεια.

Με 11v όχι απλά δεν φορτίζει αλλά θα παραμένει και άδεια.

Αν δώσεις στην είσοδο του τροφοδοτικού 12v αντί για 19 δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα μιας και όλα τα εξαρτηματάκια μέσα είναι για να δουλεύουν στα 11-12ν

Επίσης όταν έχεις μπαταρία και ρεύμα μαζί έχω μια αίσθηση ότι το ρεύμα πάει στην μπαταρία και το laptop τραβάει αμέσως από εκεί.Για αυτό και άμα το έχεις τσίτες απλά η μπαταρία δεν φορτίζει ποτέ.Μπορεί βέβαια απλά να στέλνει το περισσευούμενο ρεύμα εκεί

χμ δεν διαφωνω ακη αλλα προκιπτουν τα εξης θεματα τωρα

το να δωσω 12 βολτ εκει που εμπαινε η μπαρατια , ναι λογικα δεν προξενει προβλημα , τι 11,1 τι 12 το ιδιο ειναι

το να δωσω 12 βολτ εκει που μπαινουν τα 19 ομως εχει 2 πιθανες καταληξεις.η να ειναι αυστηρο το κυκλωμα και να μη θελει ουτε παραπανω ουτε παρακατω και να καει ή να μην ειναι αυστηρο και να μπορει τα 12 να τα αξιοποιησει οποτε θα δουλεψει κανονικοτατα

η ανησυχια μου ξεκινησε απο τα βολτ της μπαταριας και το γεγονος οτι ενας "ανταπτορας αυτοκινητου" εχει 10 ΔΟΛΛΑΡΙΑ και ειναι και ρυθμιζομενος 5 σκαλες στα βολτ

μαντευω οτι για μολις 4 αμπερ το dc to dc chip πρεπει να ειναι πολυ φτηνο

btw στην αγορα αυτο πουλιεται απο 45 εως 90 ευρω (σαφως καλυτερης ποιοτητας)

ακη εχεις αναρωτηθει ποτε γιατι η μπαταρια εχει πολλαπλους μαχαιρωτους ακροδεκτες και οχι 2 μονο (+ κ -) ?

λες να υπαρχει κατι αλλο μεσα εκτος απο στοιχεια ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.