psyber Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2009 Έχοντας να ασχοληθω από παιδί με σοβαρή φωτογραφία ειπα να αναβιώσω το χομπυ μοιραια μακριά από τα φιλμ και πλεον με αισθητηρες πολλων μεγκαπιξελ. επειδη το διαθεσιμο ποσο ηταν σχετικα περιορισμενο μετα απο αρκετη έρευνα κατέληξα οτι η πιο συμφέρουσα αγορα ήταν αυτή της Nikon d60.Το πρωτο διλλημα ηταν να παρω με φακο VR ή όχι; Τεσπα επειδη ένα μαγαζί στο κεντρο της αθηνας έκανε καλη προσφορα στο πακετο με το VR αποφασισα να το παρω. Την έχω τωρα κανα 5ημερο και μπορω να πω οτι ειμαι ενθουσιασμένος. Πάμπολες ρυθμίσεις, αμέτρητες δυνατοτητες και καταλληλότητα τόσο για αυτοματη γρήγορη φωτο γράφηση όσο και για χειροκίνητες αισθητικες παρεμβάσεις. Οσο αφορα το VR ακόμα δεν είμαι σιγουρος αν κάνει όντως δουλειά. και λεω οτι δεν είμαι σίγουρος γιατί ακόμα δεν έχω φωτογραφήσει σε ποικιλία συνθηκών αλλά κυρίως μέσα στο σπίτι. μόλις έχω κάποια πιο σιγουρη άποψη θα σας τη μεταφέρω.Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι να μου προτείνετε κάποιο τηλεφακο. τι να προτιμησω: 55-200μμ ή 70-300μμ; Οι υλοποιησεις απο Tamron και SigmA τι λένε; εστιάζουν αυτόματα ή μόνο χειροκίνητα; Παιδιά δέχομαι προτάσεις και συμβουλές. Ευχαριστώ προκαταβολικα!:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούλιος 31, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 Επιδημία τηλεφακών έπεσε σήμερα; Ρίξε μία ματιά εδώ για αρχή μέχρι να απαντηθεί το ερώτημα σου πιο συγκεκριμένα. Σου αλλάζω λίγο και τον τίτλο να είναι πιο συγκεκριμένος. Α! και καλωσόρισες στο club της D60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 31, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 να σαι καλα φιλε μου. ευχαριστω για την παραπομπη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούλιος 31, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 προτιμησε της "μαμας" καλυτερα..τον 50-200mm f4-5.6 vr.Kαι λεω μαμας διοτι σαν δευτερη επιλογη παιζει o sigma 70-300mm f4-5.6 APO DG .Και οι δυο περιπου στα 200Ε καινουριοι.Aν τον βρεις (που δεν παιζει να μη δε βρισκεις) και μεταχειρισμενο ακομα καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 31, 2009 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 o sigma εχει καλυτερο ζουμ σωστα; αν ναι το προτιμω σε σχεση με το να πανε τα λεφτα στο VR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούλιος 31, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 καλυτερο δε το λες.....περισσοτερο ειναι.Πειραματισου με καποιον απο τους 2 ..οποιον και να παρεις καλος ειναι για αρχη.Απλα λογω του οτι πολλοι 55-200 της νικον δωθηκαν σαν συπληρωματικοι φακοι σε καποιο κιτ..θεωρω απι8ανο να μη δε βρεις καποιον στα 120-150 (περιπου) ευρω.Οχι οτι ο αλλος παιζει πιο ψηλα σαν μεταχειρισμενος ..απλα ειναι πιο δυσευρετος ,συν οτι μερικοι nikon παιζει να μην εχουν χρησιμοποιηθει ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Ιούλιος 31, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 για μεταχειρισμενα που θα μπορουσα να κοιταξω; υπαρχουν μαγαζια που ασχολουνται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 31, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 www.dpgr.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούλιος 31, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 το VR προσωπικά το βρίσκω πολύ χρήσιμο σε indoor φάση με χαμηλό φωτισμό... resized crop από ένα test στο σπίτι με τον δικό μου Nikon DX VR 18-200mm F3.5-5.6G κόντρα στον κλασσικό Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 που δεν έχει OS. και οι 2 φώτο στα 70mm, max aperture (ap.priority), 1/10, από τον καναπέ κάπου 4-5 μέτρα απόσταση... κ για να μπώ στο θέμα, στα mm που κοιτάς θα είναι ακόμα πιο χρήσιμο. εγώ θα το θεωρούσα σημαντικό παράγοντα ειδικά για κάποιον με λιγότερη εμπειρία άρα κ όχι τόσο σωστή στάση/σταθερό κράτημα... κ φυσικά σου δίνει stops που θα μεταφράζονταν πολλά $$ σε κάποιο γρηγορότερο φακό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Ιούλιος 31, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 Για πες τώρα πόσες φορές θα τραβήξεις ένα ψυγείο στο ζωή σου με 1/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Ιούλιος 31, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2009 μη με κάνεις να βγάζω πάλι excelάκια με % εγώ ένα demonstration (sic) της τεχνολογίας έκανα, μπορεί κάποτε να γίνω κ πλασιέ ψυγείων, δε ξέρεις ο καθένας ας το μεταφράσει όπως θέλει... για μένα απλά σημαίνει ότι σε κάποιες συνθήκες θα πετάξω λιγότερες φωτό στον κάδο... δεν έχω f2.8 σταθερούς καρντιά μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 1, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2009 voudas ειλικρινα ευχαριστω που μπηκες στον κοπο.ηταν κατατοπιστικο. να εισαι καλα.:thank_you2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 1, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2009 παιδια βρηκα μεταχειρισμενο σε αριστη κατασταση αυτον:http://www.kenrockwell.com/nikon/70300af.htmαυτο για το οποίο δεν ειμαι σιγουρος ειναι αν θα κανει autofocus με την d60. πληροφοριες θα στελνει στο σκοπευτρο. αν ξερει καποιος ας με ενημερωσει ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grgkopanas Αύγουστος 2, 2009 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2009 hmmm η αλήθεια είναι οτι στα φωτογραφικά συνήθως συμβαίνει το ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Ο τέλειος φακός zoom είναι ο 70-200/2.8f της νίκον, βέβαια κοστίζει, κατα τη γνώμη μου η διαφορά με τους άλλους αντίστοιχους είναι φανερότατη και δεν φένεται μόνο στα μάτια του επαγγελματία, αλλα σε όλους, βέβαια η διαφορά είναι φανερότατη και στη τιμή. Οι καλοί φακοί όμως να ξέρεις οτι έχουν και καλή τιμή σα μεταχειρισμένοι δηλαδη αν δείς οτι δεν τον χρησιμοποιείς ή χρειαστείς τα λεφτά που έδωσες λόγω κάποιας επείγουσας κατάστασης μπορείς να τους πουλήσεις σχεδόν στην ίδια τιμή που τους αγόρασες, αν τους προσέχεις βέβαια...thats my 2 cents:victory:Ps: Όσο για το AF ορίστε ένα link http://bythom.com/lensacronyms.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubber Αύγουστος 2, 2009 #15 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2009 παιδια βρηκα μεταχειρισμενο σε αριστη κατασταση αυτον:http://www.kenrockwell.com/nikon/70300af.htmαυτο για το οποίο δεν ειμαι σιγουρος ειναι αν θα κανει autofocus με την d60. πληροφοριες θα στελνει στο σκοπευτρο. αν ξερει καποιος ας με ενημερωσει ευχαριστω.Πόσα λεφτά? Γενικά μια χαρά επιλογή είναι. Έτσι κι αλλιώς είσαι στην αρχή. Πάρτον και σε 2-3 χρόνια που θα έχεις κατασταλάξει τι θες, βλέπεις και κάνεις.Ξέρω, όλοι έχουμε γίνει επαγγελματίες επειδή πήραμε DSLR και θέλουμε το καλύτερο με διαφράγματα και τεχνολογίες που δεν ξέρουμε καν να χρησιμοποιούμε. Ξεκίνα από χαμηλά και βλέπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 2, 2009 Author #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2009 dubber δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο! η τιμη που τον βρηκα ειναι 120 ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 4, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2009 μια αλλη εναλλακτικη ειναι αυτος: http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all_details.asp?id=3303&navigator=3σε σχεση με τον nikon που σας εδειξα τι λετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Αύγουστος 4, 2009 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2009 τα ιδια σκα...πραματα ειναι πανω κατω.Ο σιγμα προταθηκε στην αρχη εναντι του 55-200 VR ..Γνωμη μου ειναι να βρεις τον συγκεκριμενο σε μεταχειρισμενο.(οχι τοσο για το vr που και αυτο ειναι στα συν της αγορας αλλα γιατι ειναι καλυτερος overall.)Oχι οτι θα δεις τις απολυτες διαφορες αλλα αν παιζει θεμα επιλογης παρε τον vr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Αύγουστος 5, 2009 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 τα ιδια σκα...πραματα ειναι πανω κατω.Ο σιγμα προταθηκε στην αρχη εναντι του 55-200 VR ..Γνωμη μου ειναι να βρεις τον συγκεκριμενο σε μεταχειρισμενο.(οχι τοσο για το vr που και αυτο ειναι στα συν της αγορας αλλα γιατι ειναι καλυτερος overall.)Oχι οτι θα δεις τις απολυτες διαφορες αλλα αν παιζει θεμα επιλογης παρε τον vr.περα απο τις διαφορες στην ποιοτητα που λογω απειριας δε θεωρω οτι θα αντιληφθω, δεν πιστευετε οτι τα +100μμ του sigma ή του παλιου Nikon που βρηκα μεταχειρισμενο ειναι ουσιαστικά? συγγνωμη αν οι ερωτησεις μου εκνευριζουν τους γνωστες αλλα ακομα δεν κατεχω αρκετα. γιατι διαφορετικα βαζω αλλα 50 ευρω και παιρνω τον 55-200 vr που μου προτεινετε.και κατι αλλο ρε guys. η d60 μου φαινεται καπως βαρια για το μεγεθος της και σκεφτομαι για κανενα αφτερμαρκετ grip. εχω δει στο ebay καποια no name και κάποια phottix και opteka. η οπτεκα μαλιστα λεει οτι εχει κοινο εργοστασιο με τη νικον.τι λετε? για μπαταριες που δεν ειναι της nikon τι αποψη έχετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Αύγουστος 5, 2009 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2009 Για την D60 η nikon δεν βγάζει grip για κάποιο λόγο...Υπάρχουν κάποια άλλα τα οποία συνδέονται μέσω του υπέρυθρου δέκτη με παράξενο τρόπο θα έλεγα, και λειτουργούν μόνο όταν πιάνεις τη μηχανή από το grip. Ειδάλλως διακόπτεται η δέσμη των υπερύθρων και τα κουμπιά του grip δε δουλεύουν.Προσωπικά δε θα εμπίστευόμουν την τροφοδοσία της μηχανής μου σε κάτι τέτοιο, όσο φτηνή και αν είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.