Jump to content

Laptop ~500 ευρω

ALK1

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Ανοίγω ακόμα ένα τετριμμένο θέμα για επιλογή φορητού γύρω στα 500 ευρώ, οπότε παρακαλώ υπομονή.

Μετά από μικρή έρευνα και λανβανοντας υπόψην το σχετικό poll του lab κατέληξα σε dell ή toshiba από αποψη κατασκευαστή. Δυστυχώς σε αυτά τα λεφτά εγκαταλείπω κάθε ελπίδα για gaming (όπως θα το'θελα τουλαχιστον) οπότε η χρήση που απομένει είναι internet, multimedia, δουλειά σε office, ότι gaming μου επιτρεπέται και μικρο χρήσεις προγραμματων όπως photoshop. Σημαντική για μένα είναι η μνήμη μιας και τείνω να κανω πολλά πράματα μαζί και θα προτιμούσα και vista premium.

Μεχρι τώρα έχω τα εξής: Toshiba 1 539e, Toshiba 2 455e από http://www.image.gr

Διάβασα ότι η ΑΤΙ του 2ου είναι καλύτερη από τις GMA καθώς και οτι ο AMD του 2ου υπερεχει κάπως, οπότε θα μπορούσα απλά να βάλω άλλο 1G στον δεύτερο. Ο σκληρός μου φαινεται ήδη αρκετός οπότε 250/320 δε με πολυ απασχολεί.

Παίζουν και οι Inspiron για παράδειγμα, αλλά με vista basic.

Είμαι εξωτερικό και δεν έχω την ευκαιρία να πάω να ρωτήσω ο ίδιος και το θέμα επείγει λίγο...καμιά βδομάδα το μέγιστο η αγορά. Όποια γνώμη ή εμπειρία ευπρόσδεκτη.

edit: ειδα υπαρχει παρομοιο θεμα...ας μεταφερθει εκει αν χρειαζεται...

Καλο το Lenovo αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το προτεινουν αρκετοι απο μνημη επεξεργαστη και σκληρο καλο ειναι μηπως το θεωρειτε καλυτερο λογω καρτας γραφικων γιατι τα υπολοιπα 3 τα βρισκουμε και αλλου....Και εγω φιλε θελω να παρω ενα γυρω στα 500 αλλα υπαρχει και η λυση ενος μεταχειρισμενου που αρχικα θα εκανε 800 περιππου να το παρεις π.χ 500...Εγω παντως μετα απο πολυ ψαξιμο εχω καταληξει σε κατι τετοιο Turbo-X Steel SN42-432..Δεν ξερω τι λετε οι υπολοιποι;

Δεν εχει αντιπαλο οκ αλλα γιατι τι το τοσο ξεχωριστο εχει;Το Turbo-x δεν νομιζω να υστερει καπου και η τιμη πανω κατω ειναι η ιδια..Kανω λαθος; Ασε που αμα συμβει κατι το πας στο Πλαισιο το αλλου που θα το παω;

Καλυτερη καρτα γραφικων και επεξεργαστη και καλη ποιοτητα κατασκευης (ο φορητος της κοστιζει τα διπλασια λεφτα οποτε το λες ευκαιρια)

ναι εχει κανονικο sku το lenovo, καλυτερη καρτα γραφικων, αλλα εκει που κανει την διαφορα ειναι στην ποιοτητα κατασκευης, στο roll cage που εχει η οθονη καθως και τους μεταλλικους μεντεσεδες, αλλα περαν αυτου εχει τις απειρες αναβαθμισεις που μπορεις να κανεις, οπως και ενα πολυ μεγαλο community που unofficial to υποστηριζει και βλεπεις οτι θελεις πανω σε αυτα. Αλλες οθονες με μεγαλυτερες αναλυσεις, αλλες καρτες γραφικων etc, και ολα αυτα παιζουνε μεσα σε ενα σασι που τα εχει τακτοποιημενα με οδηγους για καλωδια, sleevaρισμενα κλπ,

Γενικα πολυ τιμιο για τα λεφτα του και πολυ αναβαθμισιμο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκατέχω σε ότι αφορά τα lenovo...

μπορώ να τα σκεφτώ αν είναι όντως τόσο καλύτερο (πχ από αυτό)...είναι και η τιμή που ξεφεύγει λίγο.

Τα multirama, turbox, innovator ειναι out of the question...

άσχετο: Intel Core 2 Solo ULV2700 1.33 GHz τι σημαίνει; single core??

ναι τα ulv ειναι η ultra low voltage σειρα επεξεργαστων της intel, παιζει και το σκετο lv. Aυτοι ειναι επεξεργαστες πιο πολυ για subnotebooks, αυτα που ειναι απο 11.1- 13.3", ειναι για φορητοτητα αποτε και χαμηλη καταναλωση αλλα μειωμενη αποδοση.

u canτ go wrong with lenovo..εχει τα specs ενος πολυ ακριβοτερου και την υποδομη για ακομα ακριβοτερου.

καθολου κακο αυτο που προτεινεις αλλα τα 60 ευρω παραπανω στο lenovo θα τα χαιρεσαι καθε μερα. Εξαιρετικη η πλατφορμα της AMD στα γραφικα και στα fullHD, απλως λιγο πιο αδυναμος επεξεργαστης.

Αν μου ελεγες πχ αυτο, http://www.skroutz.gr/s/71026/HP-Presario-CQ60-230EV-T3400.html στα 395 θα το σκεφτομουνα πιο πολυ, αλλα αν θες καλη σειρα, με σοβαρα specs το lenovo ειναι μονοδρομος.

Να στο πω και αλλιως το σασι που μου εδειξες ειναι το ιδιο με το entry level που σου εδειξα, απλως τους εχουν βαλει λιγο καλυτερα specs, αρα προκειται για την budget σειρα της HP. To r61 ειναι το entry level της επαγγελματικης σειρας lenovo , εξου φοραει και καλα quadro, (βασικα σαν μια 8400GS ειναι). Και ακομα πιο απλα, αν το HP φοραγε αυτα τα εξαρτηματα, με αυτη την κατασκευη και επεκτασιμοτητα θα ειχε τουλαχιστον 750-800Ε.

εδιτ>τσεκαρε λιγο εδω για background σε mobile vga http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-Quadro-NVS-140M.4216.0.html

Μάλιστα...ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα το τσεκάρω σίγουρα.

Αν ήθελα κάτι πιο οικονομικό, σύμφωνα με το skroutz το προηγούμενο lenovo είναι αυτό. Είναι και αυτό τόσο καλό στα λεφτά του;

Ta Lenovo 3000 ειναι h budget σειρα οπως αυτα τα ΗΡ που μου εδειξες, καμια σχεση με τα κανονικα thinkpad που ειναι το r61. καλα κανεις παντως και το ψαχνεις μιας και πιο ευκολα θα καταλαβεις γιατι ειναι τοσο καλο για τα λεφτα του το r61. :)

Ναι εννοειται αλλα εισαι αναγκασμενος να το πηγαινεις εκει οπως ενας φιλος μου ειχε ενα Fujitsu και του χαλασε ο ανεμιστηρας και περιμενε 1 μηνα μεχρι να του το φτιαξουν στο Πλαισιο ομως δεν εχεις τετοια προβληματα σε 1 μερα ειναι ετοιμο..Μεγαλο πλεονεκτημα!!!

Βασικά γι'αυτό με απασχολεί να είναι κάτι ποιοτικό, καθότι θα είμαι στο εξωτερικό για τουλάχιστον 6 μήνες και δε θα μπορώ να το πάω πουθενά...

από την άλλη, μιας και είμαι κίνα, ίσως είναι ένας λόγος παραπάνω να πάω σε lenovo...:hmm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.