Jump to content

ποια καλουλα ψηφ.φωτ.μηχανη στα 100-120€?

Recommended Posts

ψαχνω για μια καλουτσικη ψηφιακη μηχανη σε αυτα τα χρηματα. ξερω οτι δεν θα παρω κατι πολυ ποιοτικο αλλα τουλαχιστον να ειναι σε ανεκτα επιπεδα. περιμενω προτασεις!

Από αυτές της SONY θα διάλεγα την Τ200. Ιδανικο pocket μέγεθος και αποροσδόκητα ικανή.

Κοίτα όμως και τις Canon σε αυτή την κατηγορία τιμής. Ειδικοτερα την Α590is που αυτή την περίοδο παίζει στα €99.

Θα έλεγα όχι στην T200 και άλλη ίδια με την λογική της. Έχω πάρει την T70 και έχω να πω τα εξής:

- Φανταχτερή η μεγάλη touch screen αντί για κουμπιά, αλλά κοστίζει σε μπαταρία αρκετά και δεν βολεύει όταν θέλεις να κάνεις κάτι γρήγορα. 1000 φορές ένα κανονικό μενού με κουμπάκια.

- Έχω μετανιώσει άπειρες φορές που δεν πήρα μία με επεκτεινόμενο φακό στα ίδια λεφτά, ο φακουδάκος της κοστίζει σε πολλές περιστάσεις.

- Σε νυχτερινές λήψεις προσώπων με φλας είναι ανεπαρκής

- Το λεπτό της σχήμα είναι ένα plus, αλλά και αυτές με τον επεκτεινόμενο φακό είναι σχεδόν το ίδιο λεπτές όταν μαζευτεί ο φακός.

Θα έλεγα όχι στην T200 και άλλη ίδια με την λογική της. Έχω πάρει την T70 και έχω να πω τα εξής:

- Φανταχτερή η μεγάλη touch screen αντί για κουμπιά, αλλά κοστίζει σε μπαταρία αρκετά και δεν βολεύει όταν θέλεις να κάνεις κάτι γρήγορα. 1000 φορές ένα κανονικό μενού με κουμπάκια.

- Έχω μετανιώσει άπειρες φορές που δεν πήρα μία με επεκτεινόμενο φακό στα ίδια λεφτά, ο φακουδάκος της κοστίζει σε πολλές περιστάσεις.

- Σε νυχτερινές λήψεις προσώπων με φλας είναι ανεπαρκής

- Το λεπτό της σχήμα είναι ένα plus, αλλά και αυτές με τον επεκτεινόμενο φακό είναι σχεδόν το ίδιο λεπτές όταν μαζευτεί ο φακός.

-μη νομιζεις οτι ολες οι μηχανες εχουν τρελλη αυτονομια.

Στα επιπεδα της τ7/τ200 κυμαινεται ο μεσος ορος.Πρεπει να πας συγκεκριμενα σε μηχανη με μεγαλυτερη αυτονομια.

(το αλλο με το μενου το αφηνω...συνηθως θεμα συνηθειας ειναι..,ασε που δεν εχεις να κανεις και πολλα..,αυτες τις μηχανες τις αφηνεις στο auto και που και που πατας το preview.

-Aλλο τ7...αλλο Τ200..Δε εγινε τεχνολογικο αλμα (που μπορει και να εγινε) αλλα η β ειναι καλυτερη.Mεσολαβησαν και 2 χρονια αναμεσα τους (2005 με 2007..οι χρονιες τους....)

Σαν να κρινεις τη d90 εχοντας την d80.

Μη κολλας/τε στο φακο.(ναι μεν πεσαμε στη περιπτωση και ο συγκεκριμενος τυπος διαφερει αλλα προεχουν αλλα στις compact.)

Οι μηχανες κοντευουν 3ετια..Μη περιμενετε θαυματα.(μερικες να ειναι στη διετια)

-Οι περισσοτερες compact αν οχι ολες απογοητευουν σε νυχτερινες ληψεις προσωπων

anyway...

προσωπικα αν αγοραζα κατι απο εκει θα ηταν η τ200 μετα w90/80.

(βεβαια σε μενα το "αν" ειναι "δεν").Θα προτιμουσα κατι συγχρονο στα 120-150Ε αν ηθελα κατι φτηνο.

cabdik δες και την canon A1000is, την έχει η ηλεκτρονική στα 88.

Την πήρα πρόσφατα για τον πιτσιρικά και μου άφησε θετικές εντυπώσεις.

Έχει 4αρι zoom, εστιάζει εύκολα και γρήγορα, σωστά χρώματα,

ικανοποιητικό flash και το white balance θα σου δουλέψει σωστά στις

περισσότερες περιπτώσεις.

Μέχρι 200 άντε και 400 iso βγάζει καλές φωτογραφίες, μετά έχεις θόρυβο.

Βίντεο 640χ480 με ήχο.

Δεν έχει manual ρυθμίσεις για aperture ή shutter priority για να παίξεις

μόνος σου, οπότε αν θέλεις κάτι ανάλογο κοιτάς αλλού.

Επίσης υστερεί στο continuous shooting.

δες και τα ριβιουδάκια παρακάτω

http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3798

http://www.photographyblog.com/reviews_canon_powershot_a1000_is.php

+1 για την a1000is

(εχει σημερα η you προσφορα και την http://www.skroutz.gr/products/show/3403979 ..εισαι στα +20€ αλλα αν θες και λιγο zoom παραπανω ειναι κομπλε...δυστυχως η τιμη αφορα σε ροζ χρωμα ..εκτος αν παει σε γυναικα)

Ε διάλεξε μία από τις πιο ακριβές ντε :p

Πχ θα έπαιρνα μία SONY DSC-W90S ή την SONY DSC-S800 δες κανά review ή συγκριτικό και είσαι έτοιμος.

Η προσφορά είχε αναρτηθεί την Δευτέρα - από την Τρίτη έχει αφαιρεθεί και το link από την κεντρική τους - και αν προσέξετε όλες είναι εκτός stock.

cabdik δες και την canon A1000is, την έχει η ηλεκτρονική στα 88.

Την πήρα πρόσφατα για τον πιτσιρικά και μου άφησε θετικές εντυπώσεις.

Έχει 4αρι zoom, εστιάζει εύκολα και γρήγορα, σωστά χρώματα,

ικανοποιητικό flash και το white balance θα σου δουλέψει σωστά στις

περισσότερες περιπτώσεις.

Μέχρι 200 άντε και 400 iso βγάζει καλές φωτογραφίες, μετά έχεις θόρυβο.

Βίντεο 640χ480 με ήχο.

Δεν έχει manual ρυθμίσεις για aperture ή shutter priority για να παίξεις

μόνος σου, οπότε αν θέλεις κάτι ανάλογο κοιτάς αλλού.

Επίσης υστερεί στο continuous shooting.

δες και τα ριβιουδάκια παρακάτω

http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=3798

http://www.photographyblog.com/reviews_canon_powershot_a1000_is.php

ενταξει δεν ψαχνω και την τελεια μηχανη σε αυτα τα χρηματα, αλλα να ειναι καπως σωστη σε χρωματα και μην εχει πολυ θορυβο. μαλλον θα καταληξω στην canon A1000is.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.