nobig Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2009 Είμαι ανάμεσα σε δυο μητρικοεπεξεργαστές για τον πατέρα μου. Αυτό που κάνει είναι να στέλνει e-mail, intenret να κατεβάζει τις φωτογραφίες της μηχανής στο PCAMD Athlon LE1640 (sAM2, 2.70 GHz, Cache 640KB, Box)&Sapphire PE-AM2RS740G (AM2+ , DDR2, VGA)ήIntel Dual Core 1400 (s775, 2GHz, Cache 512KB, Box)&Asus P5KPL-AM SE (s775, DDR2, VGA, G31)Το κόστος μαζί με την μνήμη <90€ και με ενδιαφέρει η κατανάλωση γιατί ίσως να μπουν σε NAS αν η μητρική αναγνωρίζετε απο το freenas. Ποιο θα καίει λιγότερο άραγε;
ΝTG Ιούλιος 30, 2009 #2 Ιούλιος 30, 2009 σαν προταση πως σου φαινεται η ιδεα να του παρεις ενα "τουβλακι"?Αναφερομαι σε mini-itx..οπου η καταναλωση εχει τον πρωτο λογο..px..κουτι + μητρικη/cpu(με μια περαιτερω αναζητηση στο skroutz θα βρεις και φτηνοτερα)
nobig Ιούλιος 31, 2009 Author #3 Ιούλιος 31, 2009 Ψιλοσέρνονται οι ΑΤΟΜ νομίζω ακόμα και σε σχέση με τον Α643200+@2200 πόσο μάλλον με ον άλλο στο 2,6 ή τον dual core celeron. Εντάξει θα τον καλύπτει τον πατέρα μου αλλά, δεν ξέρω κατα πόσο θα με καλύπτει εμένα αν τελικά μπει στο NAS. 1ον έχει μόνο 2 SATA, προς το παρόν καλύπτομαι αλλά αργότερα δεν ξέρω μήπως φτιάξω κανα ZFS RAID 5 με encryption. Εκεί δεν θα έχω θύρα για τον 3ο δίσκο και ο ΑΤΟΜ θα τα βρει μπαστούνια. Παρεμπιπτόντως το mini itx μπαίνει σε κουτί ΑΤΧ γιατί και για κουτί έξτρα δεν πάμε.Απο τα παραπάνω 2 σε πιο κλείνεις πιο πολύ εσυ;
ΝTG Ιούλιος 31, 2009 #4 Ιούλιος 31, 2009 για αρχη, ναι ..το μινι-itx μπαινει σε μεγαλυτερο κουτι.Πρεπει να εχεις βρει μαλλον τα απολυτως φτηνοτερα λογικα : pτο αμδ εχει 6 σατα ,dvi και μονοπυρηνο!!Το ιντελ 4 σατα, μόνο d-sub , και διπυρηνο(μικρο celeron αλλα διπυρηνο)Ισως να εδινα κατιτις παραπανω (~20Ε?) και επαρνα αυτη τη μητρικη με καποιον καλυτερο cpu ..πχ αυτον ...,χωρις να ξερω βεβαια αν κατι απο αυτα μπορει να σε περιορισει με το nas που θες να φτιαξεις.
nobig Αύγουστος 1, 2009 Author #5 Αύγουστος 1, 2009 Μητρική και εγω αυτή σκέφτομαι αν πάω σε AMD. Η απορεία μου είναι ποιος είναι καλύτερος επεξεργαστής απόδοση προ κατανάλωση ο μονοπύρηνος AMD@2.6 ή ο διπλός celeron@2? Μάλλον ο 2ος νομίζω. Στηρίζετε στην αρχιτεκτονική core με τσεκουρεμένες cache???Ποιες οι διαφορές Intel Dual Core 2200 με Intel Dual Core 1500EDIT ίσως αντί για τον μονοπύρηνο να πάω στον AMD Athlon X2 5050e, απ'οτι βλέπω και αυτός 45watt καίει
JaguarOne Αύγουστος 1, 2009 #6 Αύγουστος 1, 2009 κάνει αρκετά παραπάνω από ότι ζητάς. τον έχω στο σπίτι σε pc για όλες τις δουλειές. μια χαρά τα πάει
nobig Αύγουστος 2, 2009 Author #7 Αύγουστος 2, 2009 κάνει αρκετά παραπάνω από ότι ζητάς. τον έχω στο σπίτι σε pc για όλες τις δουλειές. μια χαρά τα πάεισε ποιο επεξεργαστή αναφέρεσαι και με τι μητρική ον έχεις ζευγαρώσει;
cabdik Αύγουστος 3, 2009 #8 Αύγουστος 3, 2009 φιλε μου, ο 5050e ειναι ανωτερος απο ολους οσους εχουν αναφερθει μεχρι στιγμης! εχω στησει τον E1400 dual core σε δευτερο pc, σε ενα φιλο μου, και σε σχεση με το htpc μου, μου φαινεται πιο δυσκινητος!! δεν τρεχει μεσα στα win οπως ο 4000χ2, ποσο μαλλον αν συγκριθει με τον 5050e. πιστευω οτι αξιζει τη διαφορα των 10-15ευρω. και αργοτερα σε NAS, με CnQ, θα δουλευει οχι απλως ξεκουραστα, αλλα και κρυος! θα στον προτεινα απο την αρχη(5050), αλλα για σερφαρισμα, e-mail και μεταφορα φωτο, κανει ακομα και ο μονοπυρηνος χαλαρα! τετοιες δουλειες κανω ακομα και με ενα sempron 3400+ s754! αλλα αφου μετα ειπες και για NAS, θεωρω καλυτερα τον 5050ε, που εχει καλυτερη αναλογια οικονομιας/ισχυς.
nobig Αύγουστος 3, 2009 Author #9 Αύγουστος 3, 2009 Και εγώ αυτό σκέφτομαι αφου και οι δυο σύμφωνα με τα λεγόμενα της AMD καίνε 45 watt,δεν βαριέσαι δίνω 20€+ και με καλύπτει και μελλοντικά
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.