Jump to content

Μηνυση προς τον Δημο? Διαδικασιες?

Daytime Dreamer

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Φευγοντας τα ξημερωματα απο το σπιτι μου ενας φιλος, επεσε σε μια τεραστια λακουβα στην Κλεισθενους (δημος Γερακα) η οποια ηταν παρατημενη απο κατι εργα που κανανε εκει. ΤΟ αποτελεσμα : να του σκασουν και οι 2 μπροστινοι τροχοι (ισως υπαρχουν και αλλες ζημιες)

Το αμαξι παει συνεργειο τωρα. Φωτο απο την λακουβα και την κατασταση του αμαξιου εχουν παρθει (και video). Μετα την κλεισανε την τρυπα βεβαια οι εργατες του δημου αλλα μεχρι τοτε η ζημια ειχε γινει

Εχει τυχει σε καποιον αυτο? Ξερετε ποιες ειναι οι διαδικασιες για μηνυση προς τον Δημο Γερακα?

Παω να ξεραθω γιατι ειμαι αυπνος ... ευχαριστω για οποιες απαντησεις

Είχε τύχει σε φίλο παρόμοια περίπτωση. Στην αγωγή κατά του δήμου τον βοήθησε η νομική κάλυψη της ασφαλιστικής του. Δείτε μήπως και μπορείτε να βγάλετε άκρη μέσω αυτών.

Μην τους χαριστείτε ούτε στιγμή, θα ταλαιπωρηθείτε λίγο με τα δικαστήρια αλλά μην το βάλετε κάτω πάρτε τους και τα σώβρακα.

Αν είναι ποτέ δυνατόν, έλεος. Βρείτε φίλε μου έναν καλό δικηγόρο και θα ξέρει αυτός απο κει και πέρα τις διαδικασίες.

edit: καλό θα ήταν να πας να το δηλώσεις και στην πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή και να πάρεις και Δελτίο συμβάντων.

Απο αυριο θα κινησει λογικα ο φιλος διαδικασιες. Σημερα ηταν ολη μερα με το αμαξι στο συνεργειο

δε πιστευω να το εφτιαξε?!

γιατι αν το φτιαξει δε θα αναγνωρισουν καμια ζημια.

αν πάει στο συνεργείο μετά από υπογεγραμμένα χαρτιά του εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής οτι όντως ήταν φταίξιμο του δρόμου δεν έχει σημασία αν θα αναγνωρίσουν τη ζημιά.....αλλά οτι η ασφαλιστική θα ζητήσει τα λεφτά από τον αρμόδιο όποιος και αν ευθύνεται......εακόμα πιο σίγουρα αν έχει καλέσει και τροχαία για αυτοψία όταν έγινε το συμβάν.

Kαι τι θα κανει? Θα μεινει χωρις τουτου μεχρι να αναγνωρισουν την ζημια? Δεν νομιζω να ισχυει αυτο μαν ...

Καλεστηκε η τροχαια και εγινε καταγραφη του συμβαντος. Αυριο με δικηγορο λογικα στην τροχαια

edit : Υπαρχουν και μαρτυρες απο το πρατηριο της Dragoil που το ειδαν να συμβαινει

αν πάει στο συνεργείο μετά από υπογεγραμμένα χαρτιά του εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής οτι όντως ήταν φταίξιμο του δρόμου δεν έχει σημασία αν θα αναγνωρίσουν τη ζημιά.....αλλά οτι η ασφαλιστική θα ζητήσει τα λεφτά από τον αρμόδιο όποιος και αν ευθύνεται......εακόμα πιο σίγουρα αν έχει καλέσει και τροχαία για αυτοψία όταν έγινε το συμβάν.

αααα

οκ τοτε,νομιζα οτι το φτιαξε πριν γινουν ολα αυτα:no:

βεβαιωθητε οτι φταει ο δημος και οχι το υπεχωδε ευδαπ κτλ... Μην κανετε αλλου για αλλου μηνυση... Αν οντως φταει ο δημος μπορειτε να κλεισετε ενα ραντεβου με τον ιδιο τον δημαρχο η τον αρμοδιο(οδοποιηας) αντιδημαρχο-δημοτικο συμβουλο... Να σας κατευτηνει αυτος... Αυτα ολα αν δεν βαλετε δικηγορο... Σε περιπτωση που βαλετε τα αναλμβανει ολα αυτος για αυτο αλλωστε πληρωνετε. Το θεμα ειναι το ποτε και αν τελικα βγητε κερδισμενοι...

Εγω θα εκανα μια βολτα πρωτα απο το δημαρχειο...:T:

Η τροχαια εκανε μηνυση αυτεπαγκελτα???

Νομίζω ότι ακόμα και αν η λακούβα έγινε από αλλον (ΕΥΔΑΠ,ΥΠΕΧΩΔΕ), είναι υποχρέωση του δήμου να ελέγξει αν έκλεισε σωστά.

Στην περίπτωση του φίλου μου, δεν είχε καλέσει τροχαία αλλα τον εμπειρογνώμονα της ασφαλιστικής. Του έδωσε ένα χαρτί και με αυτό πήγε στην τροχαία και απο εκεί ξεκίνησε η όλη διαδικασία. Αλλά με τη βοήθεια της νομικής κάλυψης.

Αααααχ λίγο OT αλλά πρέπει να το πω, στον ίδιο δήμο, έρχεται συνεργείο στο δρόμο μου, κλείνει μια λακούβα και φεύγει. Λίγο πιο πέρα υπάρχει μια σχεδόν ίδια και χειρότερη. Ρωτάω τον εργάτη γιατί δεν φτιάχνει και την άλλη και απαντά "Δεν μου είπανε για αυτή. Την άλλη μόνο." - Σπάμε τα αμάξια ρε αδερφέ! -Και οι φαναρτζήδες κλέφτες θα γίνουν;

Περαστικά!

Αααααχ λίγο OT αλλά πρέπει να το πω, στον ίδιο δήμο, έρχεται συνεργείο στο δρόμο μου, κλείνει μια λακούβα και φεύγει. Λίγο πιο πέρα υπάρχει μια σχεδόν ίδια και χειρότερη. Ρωτάω τον εργάτη γιατί δεν φτιάχνει και την άλλη και απαντά "Δεν μου είπανε για αυτή. Την άλλη μόνο." - Σπάμε τα αμάξια ρε αδερφέ! -Και οι φαναρτζήδες κλέφτες θα γίνουν;

Περαστικά!

επειδη τυχενει συγγενης μου να δουλευει σε δημο στο τμημα της οδοποιοας ναι εχει δικιο ετσι οπως σου απαντησε... Μην ξεχνας οτι αυτος ειναι ο τελευτεος κρικος... Ειχε 10 κουβαδες με πισσα για συγκεκριμενες λακουβες, δεν ειναι στο χερι του... Ειναι σαν τα συνορα 2 δημων... απο την μερια του δρομου ειναι δημος αθηνας και την αλλη μερια δημος καλλιθεας( παραδειγμα)... Δεν μπορει ο σκουπιδιαρης της καλιθεας να μαζεψει τους καδους της Αθηνας και ας ειναι γεματοι και στα 2 μετρα απο τους αδειους καδους τις καλιθεας.. !

σαφως και δεν ειναι θεμα εργατη , αλλα το τι εντολες του εχουν δωσει.

Αυτος πολυ απλα την δουλεια του θα κανει και θα φυγει.Δε θα παρει πρωτοβουλια μονος του για το ποιες λακουβες θα φτιαξει.

Παντως αν τραβηξεις μηνυση κλπ , το μονο σιγουρο που μπορω να σου πω ειναι οτι θα τραβιεσαι (ο φιλος σου εννοω) μια ζωη με τα δικαστηρια :p

Κρατα μας ενημερους!

Εχουμε τη σκατονοτροποια εμεις οι Ελληνες για 200-300ευρο λεμε σιγα μωρε μην τρεχω στα δικαστηρεια εξοδα δικηγοροι κτλ ... Το μεροκαμματο που θα χασω την ημερα του δικαστηριου που θα παρκαρω ποσα θα πληρωσω στο δικηγορο που θα βρω ταξι κτλ... ολοι ετσι σκεφτομαστε...

Στο ευρωπη τι γινετε ρε παιδια σε τετοιες περιπτωσεις? Αν ο φιλος του παιδιου ηταν με μηχανη και ειχε σκοτωθει? Θα γινοταν καμια συλληψη αμεσως απο την αστυνομια?

αντε να δωσω και την τσακωνοσυμμετοχη...

http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=365

τι ειναι τουτο?ειναι ο Κωδικας Διοικητικης διαδικασιας,δηλαδη ο νομος που προβλεπει την διαδικασια που ακολουθειται οταν ενας πολιτης εχει παρε δωσε με το δημοσιο.Περιγραφει ολα τα δικαιωματα του πολιτη και τις αντιστοιχες υποχρεωσεις της διοικησης..

δωστε βαση γιατι σπανια τηρειται...;) και οποιος τον ξερει εχει ασσο στο μανικι.

ρε φιλε εγώ κάποτε είχα δει μια εκπομπή (του αφτιά νομίζω) που έλεγε πως οι δικαστές σε τέτοιες περιπτώσεις με την μια σε δικαιώνουν.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.