vazelos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2009 Παιδια εγκατεστησα σημερα το προγραμματακι αυτο για κλοκαρω ελαφρως την καρτα μου αλλα μολις παω ν'ανοιξω την καρτελα performnce μου πεταει αμεσως μπλε οθονη με το ονομα του αρχειου ...clock.sis.Εχω την τελευταια εκδοση του προγραμματος καθως και τους τελευταιους drivers 190.38.Το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τους 185...Εχετε καποια αποψη???
XLV Ιούλιος 30, 2009 #3 Ιούλιος 30, 2009 Το Ntune νομιζω ειναι πλεον παρωχημενο.. αυτο που πρεπει να τρεξεις ειναι το NVIDIA System Tools with ESA Support http://www.nvidia.com/object/nvidia_system_tools_6.05.html
vazelos Ιούλιος 31, 2009 Author #5 Ιούλιος 31, 2009 Μια και το πιασαμε το θεμα,να ρωτησω και κατι αλλο?Ο το graphics clock (default 700mhz) δε παει πανω απο 730...Δηλαδη, μου βγαζει μηνυμα ''changes made were invalid and will not be apllied''...Μπορω να κανω κατι γι'αυτο???Με 730 ειμαι μια χαρα,δεν κολλαει και μαλλον σηκωνει και παραπανω...Το memory clock μεχρι ποσο μπορω να το παω πανω κατω???
XLV Ιούλιος 31, 2009 #6 Ιούλιος 31, 2009 Τα utilities για overclock της NVidia δεν επιτρεπουν μεγαλη αυξηση των συχνοτητων, δοκιμασε με το rivatuner.. τωρα, για το ποσο μπορεις να το ανεβασεις, παιζουν πολλα ρολο, με το βασικοτερο αν δεχετε το τσιπακι αρκετο voltage, και αν ψυχεται αρκετα.. για το voltage μονο με voltage mod η επεμβαση στο BIOS μπορεις να το αυξησεις, για την ψυξη ελεγχε τις θερμοκρασιες, αμα τις δεις να ανεβαινουν πανω απο 80-90C σε load, βαλε κανενα 12cm ανεμιστηρα να ριχνει αερα πανω στην καρτα γραφικων, η αλλιως καμια aftermarket ψυκτρα για καρτες γραφικων.
vazelos Αύγουστος 1, 2009 Author #7 Αύγουστος 1, 2009 Λοιπον αλλαξα τον τιτλο του θεματος για να μην ανοιγουμε αλλο...Με το NVIDIA System Tools παμε μια χαρα.Απο καποιο σημειο και μετα ομως και συγκεκριμενα απο τα 740mhz και πανω εχω bottleneck...Διορθωνεται αυτο η πρεπει να κατεβασω συχνοτητα???Το υπολοιπο συστημα ειναι της υπογραφης μου με τον 920@4.00...
XLV Αύγουστος 1, 2009 #8 Αύγουστος 1, 2009 Τι εννοεις Bottleneck? δεν ανεβαινουν αλλο τα fps σε καποιο παιχνδι? δεν ανεβαινει η συχνοτητα αλλο?
vazelos Αύγουστος 1, 2009 Author #9 Αύγουστος 1, 2009 Οχι μονο δεν ανεβαινουν τα fps (σε bench βασικα) αλλα ενω ξεκινανε δυνατα μετα απο λιγο πεφτουν στο 1/3 απ'οσο επρεπε...Η συχνοτητα ανεβαινει αρκετα ακομα χωρις να κολλαει αλλα τα σκορ πεφτουν κατω απο το μισω οσο ανεβαζω πανω απο τα 740...
XLV Αύγουστος 1, 2009 #10 Αύγουστος 1, 2009 Οσον αφορα τα fps να πεφτουν ενω τρεχει το bench, δεν ξερω τι μπορει να ειναι.. αλλα να πεφτουν ( αλλα σε συγκριμενο αριθμο, οχι να αρχιζουν πολλα και να μειωνονται ) τα fps οταν αυξανεις τις συχνοτητες, δεν ειναι απιθανο, καθως οπως και οι επεξεργαστες, ετσι και οι gpus εχουν "σκαλοπατια" που οταν τα ξεπερνας, ανεβαινουν τα timings στη μνημη κλπ, οποτε πρεπει να ανεβασεις την συχνοτητα ακομα περισσοτερο, για να ανατρεψεις την μειωση αυτη.. η αυξηση αποδοσης δηλαδη δεν ειναι τελειως γραμμικη, με την αυξηση της συχνοτητας..
vazelos Αύγουστος 1, 2009 Author #11 Αύγουστος 1, 2009 Μαλλον για το ιδιο πραγμα λεμε...Οσων αφορα τη γραμμικοτητα το ξερω,το θεμα ειναι οτι απο τα 740Mhz ανεβαζω στα 760 και παλι το ιδιο κολπο εχω...Στα πρωτα δευτερολεπτα τα fps ξεκινανε πολυ ψηλα οπως θα επρεπε και μετα απο ελαχιστο χρονο πεφτουν κατακορυφα και μενουν ετσι μεχρι το τελος του τεστ....
XLV Αύγουστος 1, 2009 #12 Αύγουστος 1, 2009 Μηπως παραζεσταινεται και κανει καποιο ειδους throttling? Τι θερμοκρασιες εχεις οταν τρεχεις τα bench? Χρησιμοποιησε το riva tuner, βαλτο να logαρει gpu και cpu/mb θερμοκρασιες ενω τρεχεις το bench.
KoMM Αύγουστος 1, 2009 #13 Αύγουστος 1, 2009 μηπως κανει underclocking η καρτα ; δοκιμασε απο rivatuner να κανεις force 3d performance μονο.
vazelos Αύγουστος 1, 2009 Author #14 Αύγουστος 1, 2009 μηπως κανει underclocking η καρτα ; δοκιμασε απο rivatuner να κανεις force 3d performance μονο.Τι εννοεις ακριβως???:red:
KoMM Αύγουστος 2, 2009 #15 Αύγουστος 2, 2009 οκ, κατεβασε το rivatuner και ανοιξε το monitoring. μετα τρεξε τα παιχνιδια-benchmarks και οταν πεσουν τα φπς κανε ενα alttab και δες τα ρολογια που βρισκονται.εμενα η 275 μετα απο 2-3 λεπτα μου εριχνε τα ρολογια.επισης απο nv control panel αλλαξε το power management mode σε prefer max performance και δες αμα υπαρχει αλλαγη.
vazelos Αύγουστος 2, 2009 Author #16 Αύγουστος 2, 2009 Λοιπον το εκανα,πεφτουν απο το 750 στο 399...Οποτε ετσι δικαιολογειται και η πτωση στα fps...Αρα τι κανουμε???
pank Αύγουστος 2, 2009 #17 Αύγουστος 2, 2009 επισης απο nv control panel αλλαξε το power management mode σε prefer max performance και δες αμα υπαρχει αλλαγη.αυτό το δοκίμασες ;
vazelos Αύγουστος 2, 2009 Author #18 Αύγουστος 2, 2009 αυτό το δοκίμασες ;Ναι...Δυστυχως μια απο τα ιδια...Μπορω να κανω κατι ή μενω με 740mhz ταβανι???
XLV Αύγουστος 2, 2009 #19 Αύγουστος 2, 2009 Δηλαδη στα 740 δεν σου κανει το προβλημα να πεφτουν οι συχνοτητες μετα απο 2-3 λεπτα μεσα στο παιχνιδι/bench?
vazelos Αύγουστος 2, 2009 Author #20 Αύγουστος 2, 2009 Δηλαδη στα 740 δεν σου κανει το προβλημα να πεφτουν οι συχνοτητες μετα απο 2-3 λεπτα μεσα στο παιχνιδι/bench?Οχι...Ειναι η μεγαλυτερη συχνοτητα που δουλευει κανονικα...Απο τα 740 και πανω εχω αυτο το κολπο...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.