Delijohn Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2009 Παιδιά γράφω κώδικα vb σε .net 2005 και θέλω να γράψω ένα connection string το οποίο θα χτυπάει σε ένα σέρβερ στο internet. Μέχρι εδώ όλα οκ.. το θέμα μου είναι πως αυτό το ερώτημα πρέπει να περνάει μέσα από ένα proxy server. Για να το κάνω πιο κατανοητό: Μέχρι τώρα κάνω αυτό: Το μηχάνημά μου--->internet-->Server Το μηχάνημά μου--->proxy server-->internet-->Server Πως θα αλλάξω το connection string? Θα ανοίγω 2 connection τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 29, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Κάπου σε έχασα...Τι σε πειράζει αν υπάρχει proxy server...? Το connection string θα πρέπει να δείχνει τον server σου, από εκεί και πέρα ο proxy τι σε ενδιαφέρει..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 29, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Για να μπω στο νετ στο νέο pc θα πρέπει να χτυπήσω το proxy.. από εκεί θα βγαίνω στο νετ. Για να χτυπήσω την ip του sql server που είναι έξω στο νετ, δε πρέπει πρώτα να ανοίγω κάπως το connection μέχρι το proxy? Σε web requests που έχω βρει μέχρι τώρα στο νετ, ανοίγει 2 φορές το connection.. μια ως τον proxy και μετά από λίγο ξανά ως την ip του σερβερ στο σύννεφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 29, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Αν και εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα (μπορεί κάτι να μου διαφεύγει), μιας και είναι απλά θέμα routing δες αυτό το link μήπως είναι αυτό που ζητάς...Εδιτ:Με RDS συνδέεσαι...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowRunner Ιούλιος 29, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Καλά λέει ο Jaco, δεν χρειάζεται να το κάνεις 2 φορές, δεν νομίζω δλδ, μάλλον αναφέρεσαι σε κάτι άλλο. Το Connection string σου το κάνεις κανονικά και κοιτάς τον sql σου. ο proxy δεν νομίζω να παίζει κάποιον ρόλο σε αυτό.Είσαι σε εταιρικό; Μήπως ο admin δεν αφήνει κάποιο μηχανάκι να κοιτάει εξωτερικά αν δεν πληρεί κάποιες προϋποθέσεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 29, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Μέχρι τώρα το sql ερώτημα μέσα από την εφαρμογή γινόταν καρφωτό σε [μια εξωτερική ip,την πόρτα που ήταν ανοιχτή]. Τώρα που θα παρεμβάλεται ο proxy απλά αναρωτιέμαι αν θα αλλάξει κάτι.. αυτή τη φορά το μηχάνημα θα μπει σε εταιρεία η οποία θα δίνει πρόσβαση στο internet στο μηχάνημά μας, σε συγκεκριμένη ip και συγκεκριμένη θύρα.. Δλδ έστω ότι μέχρι τώρα τα μηχανήματά μας ρωτάνε έναν συγκεκριμένο εξωτερικό σέρβερ το query με τα στοιχεία 88.88.88.88,3883Αν ένα μηχάνημά μας το βάλουμε σε ένα εταιρικό δίκτυο το οποίο θα παίρνει δίκτυο απο τον proxy του με στοιχεία 192.168.1.255 και θύρα την 80. Έστω ότι ο admin αυτά μας δώσει.. Εμείς μέσα από την εφαρμογή θα εξακολουθούμε απλά να ανοίγουμε connection σε vb για την 88.88.88.88,3883? :to_pick_ones_nose: Την εφαρμογή δεν την έχω σχεδιάσει εγώ αλλά το πρόβλημα που διατυπώθηκε είναι πώς θα βγαίνει αυτό το ερώτημα στο νετ και να φτάνει στο σέρβερ που θέλουμε εμείς.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 29, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Δεν υπάρχει μια απάντηση, είναι θέμα στησίματος και routing... Κανονικά ο διαχειριστής θα πρέπει να φτιάξει τους κανόνες που πρέπει έτσι ώστε να αφήνει το traffic του λογισμικού σου να περνάει στις πόρτες που χρειάζεται...Στην περίπτωση που πρέπει να περάσει υποχρεωτικά από κάποιον http proxy, τότε αν χρησιμοποιείς RDS για τις remote συνδέσεις θα πρέπει να γυρίσεις (ή αυτός που γράφει το λογισμικό) σε SOAP, η οποία παρέχει τα εργαλεία που χρειάζονται για την περίπτωση αυτή...Βασικά θα πρέπει να συννενοηθείς με τον διαχειριστή... είναι δική του ευθύνη να σου δώσει πρόσβαση από την στιγμή που η εταιρία του θα χρησιμοποιήσει το λογισμικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 29, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Προς παρόν σας thankάρω και θα σας ενημερώσω με νεότερα.. :yes2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 29, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2009 Ναι, αν βγάλεις άκρη πες γιατί είναι κάτι το οποίο προσωπικά θα ήθελα να ξέρω τι παίζει... για το ρεπερτόριο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 30, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2009 Λεπόν.. καλημέρα σας και καλή σας μέρα. Οι administratorες της εταιρίας που θα βάλουμε το πρόγραμμα δεν ανοίγουν τπτ. Δε βγαίνει τπτ προς τα έξω.. :-O Μόνο από το proxy τους από τη θύρα 80 πχ.. το θέμα είναι ότι η εφαρμογή μας θέλουμε να κοιτάει έξω στο νετ, στον χ σερβερ με τη χ ip στη 3883 του και μέσα από τη vb να ανοίγει sql connection και να ρωτάει με sql κάτι... αυτό το κάναμε τελικά και ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.. ένα demo που πήγαμε να τους δείξουμε, δεν παίζει.. Για να μη μπούμε σε συζήτηση περί administratorιλικιού και αν κάνουν καλά ή όχι αφού αυτοί θέλουν το πρόγραμμα.. εμείς να αλλάξουμε όλο το πρόγραμμα και να κάνει web request είναι λίγο χλωμό.. δεν υπάρχει ένας τρόπος, για έναν καημένο που γράφει σε vb, να κάνει ένα sql ερώτημα προς τα έξω σε sql server ενώ είναι πίσω από proxy? Μου φαίνεται λίγο κουλό το ΟΧΙ :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowRunner Ιούλιος 30, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2009 Η εφαρμογή σου είναι intranet ? Δλδ Web based ?, local αλλά σε exe ? Χρησιμοποιεί ODBC για να δημιουργήσει το connection ή είναι χύμα από ένα αρχείο asp ? Λογικά μπορείς να το κάνεις, ο administrator έχει ένα μηχάνημα που κοιτάει σίγουρα έξω, χωρίς να παρεμβάλλεται από τον proxy. Σίγουρα εκεί θα κάνει remote. Ίσως να μπορεί να εγκατασταθεί εκεί η εφαρμογή σου και να δημιουργήσεις ακόμα μια που να είναι client εφαρμογή στο terminal που θέλεις να παίζει. Θα ρωτήσω και έναν γνωστό αν τον βρω, που έχει κάνει κάτι παρόμοιο και θα σου πω τι έκανε αυτός.. Πάντως αποκλείεται να είναι ΟΧΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 30, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2009 Λίγο χαζό ακούγεται να θέλει να αγοράσει κάτι η εταιρία και να μην ανοίγουν την πόρτα οι Admin της....Η Microsoft λέει αυτό πάντως:http://support.microsoft.com/kb/216415Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς την έγκριση/βοήθεια από τους admin πάντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Ιούλιος 30, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2009 Η εφαρμογή είναι client server κι εμείς θα βάλουμε το client στην εταιρεία.. Χρησιμοποιείται το sqlclient.sqlconnection για να χτυπάει direct μια εξωτερική ip (του server).. Οι τυπάδες αποκλείεται να ανοίξουν οτιδήποτε αφού έχουν από πίσω πολυεθνική εταιρεία και το Policy έρχεται από εκεί.. βάλε και το ότι μάλλον δεν ξέρουν/φοβούνται, οπότε δεν παίζει τέτοιο σενάριο. Πριν λίγο είπα να μπω στο πειρασμό και να μπω και στο expertsexchange μήπως βρω τπτ αλλά ακόμα κι εκεί, ή δεν απαντάνε σωστά ή βρίσκουν ημίμετρα του στυλ webservice ή κάτι άλλο.. το σίγουρο είναι πως η microsoft δε λέει τι μπορεί να γίνει σε τέτοια περίπτωση. Φίλε kallileo αυτό που μου δίνεις το έχω δει, αλλά είναι όταν ο σέρβερ είναι πίσω από proxy. Το θέμα είναι πως αυτή η εταιρεία δεν είναι οι πελάτες.. απλά θέλουν να βλέπουν κι αυτοί ότι κι ο πελάτης. Μάλλον θα καταλήξουμε να τους το βάλουμε σε ένα λαπτοπάκι με 3g κάρτα να το ανοίγουν και να βλέπουν ότι θέλουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιούλιος 30, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2009 Είσαι πολύ χλωμός...Δες αυτό μπας και βγάλεις κάτι μέσω SSH αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο:http://www.buzzsurf.com/surfatwork/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 30, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2009 Τους εξηγήσατε ότι έχετε μια tcp εξερχόμενη σύνδεση στην πόρτα 3883 και να τους ρωτήσετε αν ξέρουν αυτοί κάποιο τρόπο να το κάνετε...? Αποκλείεται να μην έχουν άλλα services που τρέχουν σε άλλες πόρτες εκτός της 80, οπότε κάποιο τρόπο έχουν που κάνουν το routing, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα...Επίσης αν η 80 είναι όντως ελεύθερη (δηλαδή δεν είναι http proxy, οπότε θέλει μόνο get/post) και περνάνε όλα τα πακέτα χωρίς κάποιο φίλτρο που να κόβει δεδομένα, γυρίστε την πόρτα του server και του client στην 80 ή βάλτε κάποιο port repeater στον server σας, έτσι ώστε να κάνει replay εσωτερικά τα εισερχόμενα της 80 στην 3883 (tunneling δηλαδή)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Ιούλιος 30, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2009 Τους εξηγήσατε ότι έχετε μια tcp εξερχόμενη σύνδεση στην πόρτα 3883 και να τους ρωτήσετε αν ξέρουν αυτοί κάποιο τρόπο να το κάνετε...? Αποκλείεται να μην έχουν άλλα services που τρέχουν σε άλλες πόρτες εκτός της 80, οπότε κάποιο τρόπο έχουν που κάνουν το routing, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα...Επίσης αν η 80 είναι όντως ελεύθερη (δηλαδή δεν είναι http proxy, οπότε θέλει μόνο get/post) και περνάνε όλα τα πακέτα χωρίς κάποιο φίλτρο που να κόβει δεδομένα, γυρίστε την πόρτα του server και του client στην 80 ή βάλτε κάποιο port repeater στον server σας, έτσι ώστε να κάνει replay εσωτερικά τα εισερχόμενα της 80 στην 3883 (tunneling δηλαδή)...μιλώντας για tunneling και εφόσον έχετε port 80 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το http://www.http-tunnel.com/html/solutions/http_tunnel/client.asp ... αν δεν πληρώσετε είναι σχετικά αργό, ανάλογα πάντα με τον όγκο των δεδομένων που πηγαινοέρχοναι μεταξύ client/server Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.