Jump to content

Intel Postville 80GB ή Χ25-Μ 80gb???

Jim@kiS

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για σας παιδια...Φτιαχνω ενα pcακι για εναν φιλο που ειναι κτινος και 8ελουμε να βαλουμε 2 ssd για raid αλλα δεν ξερουμε ποιους απο τους 2 να παρουμε να βαλουμε τον παλια Χ25-Μ η να περιμενουμε να βαλουμε τον νεο που ειναι και πιο φ8ηνος....Τελικα πιος ειναι ο καλυτερος γιατι εχω μπερδευτει λιγο....

Ευχαριστω

αν διάβασες προσεκτικά το thread Intel SSDs αποκλείεται να μην κατάλαβες τι παίζει με τον καινούριο και αν θα είναι καλύτερος από τον παλιό.

το 8εμα δεν ειναι αν συμφερουν το 8εμα ειναι πιος ειναι ο καλυτερος

:yes2:

και πως γινεται να ειναι τοσο πιο φ8ηνοι και τοσο πιο καλοι.....?

Ο νέος είναι ωραίος και ο παλιός πιο αργός :p

Edit: Νέα τεχνολογία κατασκευής στα 34nm. Διάβασε αυτό, ειδικά τις τελευταίες σελίδες και θα διαφωτιστείς πλήρως.

το 8εμα δεν ειναι αν συμφερουν το 8εμα ειναι πιος ειναι ο καλυτερος

:yes2:

και πως γινεται να ειναι τοσο πιο φ8ηνοι και τοσο πιο καλοι.....?

Μικρότερη λιθογραφία (34 nm) => χαμηλότερο κόστος

Κατά τα άλλα οι διαφορές δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν αύξηση κόστους. Η υλοποίηση είναι παρόμοια με βελτιώσεις κυρίως στο σχεδιασμό/ software.

ειναι καλυτερο ομως το να εχει μικροτερη λι8ογραφια?Οποτε κατα τα αλλα ειναι σχεδον ιδιοι...

Θα ήθελες να χρησιμοποιείς Θ αντί για 8? Είναι μόλις ένα πλήκτρο κάτω από το 8 και όταν χρησιμοποιείς το 8 για τις λέξεις σου τις καθιστάς άχρηστες στην αναζήτηση..

κρινοντας απο τους επεξεργαστες μικραινει η καταναλωση , αυξανουν οι επιδοσεις (γιατι αυξανονται τα τρανζιστορ)

ειναι καλυτερο ομως το να εχει μικροτερη λι8ογραφια?Οποτε κατα τα αλλα ειναι σχεδον ιδιοι...

Είναι κατά κανόνα καλύτερο!

Με αυτή την τεχνολογία θα αυξηθούν δραματικά οι χωρητικότητες το επόμενο διάστημα.

Στο θέμα σου τώρα.

Απ' όσα λένε τα διάφορα review (δες και το θέμα intel ssd) οι επιδόσεις είναι από οριακά καλύτερες έως και 40% αυξημένες σε κάποιες (σημαντικές) παραμέτρους.

Αν προσθέσεις και το γεγονός πως οι G1 - παλιότεροι - θα είναι μάλλον ασύμβατοι με την επερχόμενη τεχνολογία TRIM των Windows 7 (βοηθάει στις επιδόσεις και τη μακροζωία του δίσκου), μάλλον έχει σοβαρά πλεονεκτήματα ο "νέος".

The choise is yours...

ειναι περιεργο ομως γιατι ο Χ25 κανει 300+ ο αλλος 200 και ειναι τοσο καλυτερος...

Ξερουμε ποτε 8α ερ8ει τελικα ο postville?Εχω ακουσει αρχες σεμτεμβρη..:suicide:

ειναι περιεργο ομως γιατι ο Χ25 κανει 300+ ο αλλος 200 και ειναι τοσο καλυτερος...

Αν μιλάς για τον X25-M G1, (υποθέτω) γιατί έχει αγοραστεί και από τα μαγαζιά σε ψηλές τιμές. Επίσης όσο δεν είναι η δεύτερη γενιά διαθέσιμη, θα κρατάνε τιμές...κάτι που θα αλλάξει μόλις οι G2 βγούν στα ράφια.

Περίεργο ήταν όταν έκανε και ο Pentium 4 Extreme Edition 1.000€ και ο πρώτος C2D E6300 των 200 ευρώ τον έκανε σκόνη για πλάκα με τα μισά ρολόγια (αν θυμάμαι καλά την τιμή του κάπου εκεί νομίζω είχε όταν βγήκε)

Αν διάβασα καλά τις προάλες, η Intel έκανε πατατα με τους νεους SSD. Αν έβαζες password νομίζω έμενες απέξω και έδωσε οδηγία να μην το κάνεις μέχρι το νεο firmware.

(μέσες - άκρες τα λέω :giveup:)

ναι ετσι εγινε και γι αυτο τους πηραν ολους πισω και 8α τους βγαλουν στις αρχες σεπτεμβρη στην αγορα...θα αργησουν πολυ:TD:

Ναί μας έπεισαν, μόνο αυτό τείναι το πρόβλημα.Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.Το παλιό [G1] με το καινούριο [G2] εκτός απ τις διαφορές στα χαρτιά , στην πράξη δέν έχουν σχεδόν καμία και μιλάμε ΚΥΡΙΩΣ για τα 80GB.Aν παρατηρήσατε καλά η Ιntel κατέκλεισε τους reviewers με τα 160GB που είναι γρηγορότερα ΜΟΝΟ στα IOPS στα seq RW είναι παρόμοια. Άν ο φίλος σου δέν κρατιέται και το υπαρχον A-DATA με τα 200€ είναι μια χαρά.Απλά το G2 θα έχει και trim support μέσω του καινούριου fw που θα κυκλοφορήσει μαζί με τα win7.Κατ εμέ μόνο αυτή είναι η διαφορά (πάντα για το 80GB).Προσοχή όμως λόγω του ότι το G2 έχει νεότερο controller με αυξημένη cache [16->32MB] κανείς δέν σου εγγυάται οτι στο μέλλον δέν θα δέις και ίσως παραπάνω ταχύτητες κυρίως στην εγγραφή με μελλοντικό fw update.Θα σου πρότεινα να βολευτείς με ένα συμβατικό γρήγορο δίσκο προς το παρόν [WD6400AAKS] και να αποκτήσεις το Σεπτέμβρη και ίσως αργότερα το SSD με ακόμη πιό μειωμένη τιμή ;-)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.