Jump to content

Επιλογη τροφοδοτικου

dimi80

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θελω να φτιαξω για το ξαδερφακι μου ενα PC ( κυριως για games) ο οποιος θα αποτελειται απο:

CPU : phenom 9550 2.2 Μhz

Mobo : ECS A780GM-A SVGA (AM2+, DDR2, 780)

Και ισως μια καρτα γραφικων 3870 που περισευει για να παιζει κανα παιχνιδακι

σκληρο δισκο 320 GB

Ο υπολογιστης δεν προκειται ποτε του να αναβαθμιστει. Ολα θα μεινουνε ως εχουν μεχρι τελικης πτωσεως.

Επειδη δεν υπαρχουνε πολλα χρηματα για τροφοδοτικο περιμενω προτασεις για μαρκα και ισχυ.

Ποια η αποψη σας για no name και ειδικα γιαυτο; http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1174401

Εχει παρει κανεις εδω τετοιο τροφοδοτικο για αναλογο σκοπο; Π.χ. το συγκεκριμενο εχει και 2 ετη εγγυηση απο πλαισιο. Η καλυτερα ενα επωνυμο με 400-450W και ποιο;

Περιμενω προτασεις σας.

Thanks!

Δες το hiper 425(max 495)watt.

Yποθετω πως ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις με λιγα χρηματα,αλλα απο την αλλη 4πυρηνο κ 3870 μπορει να το ζορισουν...

*Εχω παρει καμια 10αρια για συνθεσεις φιλων αλλα το πιο βαρυ απο αυτα ηταν c2d 8400 2hd και 9600gt clockαρισμενα...Αλλα εσυ θα του ζητησεις αρκετα περισσοτερα..

Παντως το σιγουρο ειναι οτι θα σαι καλυτερα παρα το premier παρολα τα 125 watt περισσοτερα που ταζει.

Κοιτα man.

Απο τη στιγμη που θες για καρτουλα την 4870, καρτα που ζηταει 2 *6πιν εξωτερικη τροφοδοσια δλδ, καλο θα ηταν το τροφοδοτικο σου να βγαζει τετοιες εξοδους.

Οχι οτι δεν υπαρχει και πατεντα (υπαρχει καλωδιο που σου μετατρεπει δυο τετραπινα μολεξ-σε ενα 6πινο για την καρτα) αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Καλο δλδ to premier αλλα για μενα ανεπαρκες.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700624

Κατι τετοιο θα κοιταζα.

Αν θες βεβαια το premier για να γλιτωσεις χρημα, θα μπορουσες να το συνδιασεις με καρτα γραφικων την 4850 που χρειαζεται μονο 1 εξαπινο βυσμα.

Βρες την πιο preovercklocked 4850 (καμια toxic ή καμια gainward) για να ειναι οτι πιο κοντα σε επιδοσεις με την 4870 και γλιτωνεις και κανα 30ρι ευρω ακομα για να παρεις σκληρο 750ρι (τα 320 λιγα ειναι που λες).

Κοιτα man.

Απο τη στιγμη που θες για καρτουλα την 4870, καρτα που ζηταει 2 *6πιν εξωτερικη τροφοδοσια δλδ, καλο θα ηταν το τροφοδοτικο σου να βγαζει τετοιες εξοδους.

Οχι οτι δεν υπαρχει και πατεντα (υπαρχει καλωδιο που σου μετατρεπει δυο τετραπινα μολεξ-σε ενα 6πινο για την καρτα) αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Κατι τετοιο θα κοιταζα.

Αν θες βεβαια το premier για να γλιτωσεις χρημα, θα μπορουσες να το συνδιασεις με καρτα γραφικων την 4850 που χρειαζεται μονο 1 εξαπινο βυσμα.

Βρες την πιο preovercklocked 4850 (καμια toxic ή καμια gainward) για να ειναι οτι πιο κοντα σε επιδοσεις με την 4870 και γλιτωνεις και κανα 30ρι ευρω ακομα για να παρεις σκληρο 750ρι (τα 320 λιγα ειναι που λες).

ο φιλος μιλησε για 3870 και οχι για 4870!

το τροφοδοτικο θα ειναι μια χαρα φιλε μου. μην ανησυχεις! αν τα αφησεις και στις στοκ συχνοτητες μαλιστα, τοτε κανενα προβλημα!

ο φιλος μιλησε για 3870 και οχι για 4870!

το τροφοδοτικο θα ειναι μια χαρα φιλε μου. μην ανησυχεις! αν τα αφησεις και στις στοκ συχνοτητες μαλιστα, τοτε κανενα προβλημα!

Ωπ.Sry.Ο καφες δεν ενεργησε ακομα Τ_Τ

Ναι με 3870 οντως δεν εχεις κανενα προβλημα απολυτως.

Εχω 3870 με psu 450W της lase (οχι και οτι καλυτερο δλδ) και δεν ειχα κανενα προβλημα μεχρι τωρα.

Κοιτα man.

Κατι τετοιο θα κοιταζα.

Ευχαριστω φιλε αλλα η καρτα θα ειναι 3870 και οχι 4870. Αρα ειμαι μεταξυ http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1174401 και http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1093797&catalog=20&category=69977705&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE34B5C798FF3210F6263B74E7FF3644B9D5B18C1CBFCA3A175E6E40B6A42BEEFC703EB709E0AE200EA1A1658EBD1514CEA6FA21CA4AFD51399B26F9FCBC75CEB1099FEE2F727FB2868B39280FFD0909D0847147FC521EBF32E6EEC2ECA34969C7F5AD2A90D84E4C36A8ACB8C2C6DA4071FDBC7CA9EAA8686B9E59F70CF957B81B

Η τελικη σας προταση;

Φίλε μου εγώ διαφωνώ ακόμα και με την 3870. Πιστεύω ότι το σύστημα θα είναι οριακά και θα κινδυνεύει να τα πάρει όλα στο χέρι. Δες το δικό μου σύστημα, δεν έχω κάρτα γραφικών και είμαι οριακά χωρίς OC. Και τα HEC είναι σαφέστατα πιο καλές κατασκευές από το Premier. Βάλτε (εσύ ή ξάδερφος) λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή κάντε υπομονή μέχρι να πέσει λίγο μαρουλόφυλο παραπάνω και πάρτε ένα καλύτερο PSU για το μηχάνημα.

Φίλε μου εγώ διαφωνώ ακόμα και με την 3870. Πιστεύω ότι το σύστημα θα είναι οριακά και θα κινδυνεύει να τα πάρει όλα στο χέρι. Δες το δικό μου σύστημα, δεν έχω κάρτα γραφικών και είμαι οριακά χωρίς OC. Και τα HEC είναι σαφέστατα πιο καλές κατασκευές από το Premier. Βάλτε (εσύ ή ξάδερφος) λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ή κάντε υπομονή μέχρι να πέσει λίγο μαρουλόφυλο παραπάνω και πάρτε ένα καλύτερο PSU για το μηχάνημα.

Φιλε δχομαι την αποψη σου οτι θα ειναι οριακα απλα μη ξεχνας πως στο δικο σου συστημα ο 9950 ειναι στα 140W ενω ο 9550 αν δεν κανω λαθος στα 95 W. Στο πισι που αναφερω δεν θα γινει ποτε OC η θα προστεθει ποτε κατι αλλο. Ο προβληματισμος μου ειναι αν τα δυο συγκεκριμενα τροφοδοτικα αποδιδουν οντος την ισχυ πυ αναφερουνε χωρις προβληματα διαφορετικα τα 500 και 550 W ειναι υπεραρκετα για το συστημα αυτο.

Ουσιατικα θελω να ξερω ποιοι εχουνε δουλεψει τα συγκεκριμενα τροφοδοτικα τις αποψεις τους και ποιοα τυχον προβληματα εχουνε παρουσιαστει μιας και δεν υπαρχουνε χρηματα για κατι καλυτερο.

Φιλε δχομαι την αποψη σου οτι θα ειναι οριακα απλα μη ξεχνας πως στο δικο σου συστημα ο 9950 ειναι στα 140W ενω ο 9550 αν δεν κανω λαθος στα 95 W. Στο πισι που αναφερω δεν θα γινει ποτε OC η θα προστεθει ποτε κατι αλλο. Ο προβληματισμος μου ειναι αν τα δυο συγκεκριμενα τροφοδοτικα αποδιδουν οντος την ισχυ πυ αναφερουνε χωρις προβληματα διαφορετικα τα 500 και 550 W ειναι υπεραρκετα για το συστημα αυτο.

Ουσιατικα θελω να ξερω ποιοι εχουνε δουλεψει τα συγκεκριμενα τροφοδοτικα τις αποψεις τους και ποιοα τυχον προβληματα εχουνε παρουσιαστει μιας και δεν υπαρχουνε χρηματα για κατι καλυτερο.

μην μπερδευεστε με το TDP των επεξεργαστων. αλλο αυτο και αλλο η καταναλωση του καθενα. τα 140W δεν σημαινει οτι ο 9950 καταναλωνει και τοσα!!! ποσο μαλλον ο 9550 με 95W! και ενα καλο 400αρι τα σηκωνει χαλαρα! αντε γιατι καναμε τα Watt στραγαλια..!! το συστημα του φιλου, ειναι ζητημα αν καταναλωσει πανω απο 200W. το HTPC μου, το εστησα με ενα παλιο τροφοδοτικο που ειχα, noname φυσικα, των 280w και δουλευε αψογα. ασχετο αν εγω το αλλαξα για σιγουρια με ενα 400αρι.

edit: κι οπως βλεπετε στην υπογραφη, ακομα το παλιο εχω ξεχασει!!!!

Εγώ να υπογραμίσω το Efficiency 70 και 75% που έχουν τα τροφοδοτικά.

Επίσης προφανώς το TDP δεν έχει σχέση με το πραγματικό φορτίο, όμως το θέμα είναι τι γίνεται στα 12Volt που είναι και το μεγαλύτερο βάρος ενός σημερινού PSU. Θα αντέξουν τα τροφοδοτικά; Τι πυκνωτές θα έχουν;

[offtopic]ο 9950 μου είναι 125W TDP [/offtopic]

ΠΑΝΤΑ προτιμούμε ένα νουμεράκι μεγαλύτερο/ισχυρότερο/ποιοτικότερο τροφοδοτικό. Ακόμη κι αν το σύστημα δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί ή υπερχρονιστεί, ακόμη και να το hardware δεν είναι το πλέον ενεργοβόρο, δε σημαίνει ότι πρέπει να τρέχει και με το φτηνότερο δυνατόν τροφοδοτικό.

Αν το 30άρι ΧΨ τροφοδοτικό τα παίξει σε μερικούς μήνες και χρειαστείς νέο τροφοδοτικό, ίσως ξεπεράσεις τελικά ακόμη και το κόστος ενός μικρού αλλά ποιοτικού τροφοδοτικού...

Tυχαίο παράδειγμα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700413

μην μπερδευεστε με το TDP των επεξεργαστων. αλλο αυτο και αλλο η καταναλωση του καθενα. τα 140W δεν σημαινει οτι ο 9950 καταναλωνει και τοσα!!! ποσο μαλλον ο 9550 με 95W! και ενα καλο 400αρι τα σηκωνει χαλαρα! αντε γιατι καναμε τα Watt στραγαλια..!! το συστημα του φιλου, ειναι ζητημα αν καταναλωσει πανω απο 200W. το HTPC μου, το εστησα με ενα παλιο τροφοδοτικο που ειχα, noname φυσικα, των 280w και δουλευε αψογα. ασχετο αν εγω το αλλαξα για σιγουρια με ενα 400αρι.

edit: κι οπως βλεπετε στην υπογραφη, ακομα το παλιο εχω ξεχασει!!!!

To γνωριζω αυτο με το TDP απλα θελω να αναφερω πως ο 9550 καταναλωνει σιγουρα λιγοτερα σε φουλ λοαντετ απ οτι ο 9950 ΒΕ. Δε σημαινει πως ο ενας καταναλωνει 95 και ο αλλος 140 W ;) Κια εγω αυτο λεω για το συγκεκριμενο που θελω και με μια 3870 τα 500W ειναι υπεραρκετα απλα ρωταω για την αξιοπιστια των συγκεκριμενων τροφοδοτικων και κατα ποσο αποδιδουν αυτα που λενε.

Μαλλον θα πρεπει να ανοιξω ενα νεο θεμα κατα ποσο τα δυο συγκεκριμενα "no name" του πλαισιου ειναι φερεγγυα ή οχι απο προσωπικη εμπειρια του καθενως που τυχων το εχει αγορασει αυτος η καποιος γνωστος του.

Κι εγω ειμαι της αποψης για ενα επωνυμο και δοκιμασμενο ( και σε οποιο μαγαζι και αν ρωτησεις τα ιδια θα σου πουνε) αλλα αν δεν φτανουνε τα λεφτα του πιτσιρικα και μας κανει τη δουλεια του ενα απο αυτα τα δυο τοτε γιατι να μην το παρει;

Γιαυτο ρωταω την εμπειρια αυτων που εχουν στη κατοχη τους ενα απο τα δυο αυτα τροφοδοτικα. Ενα παλικαρι που ρωτησα σημερα στο πλαισιο και εχει αρκετες γνωσεις και εμπειρια πανω σε hardware την ιδια αποψη ειχε απλα απο τα δυο φτηνα μου προτεινε το L&C 500W το οποιο και εχει ελαχιστες επιστροφες.

Δεν είναι τα 500 βατ που μετράνε αλλά το τι δίνει η γραμμή των 12 βολτ και με ποιο τρόπο το δίνει (πόσο "ποιοτικά" το κάνει εννοώ, με πόσες και ποιες διακυμάνσεις, πόση "βρωμιά" χώνει στο ρεύμα)...

Το φτηνό 500άρι μάλλον δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα μικρότερο αλλά ποιοτικότερο τροφοδοτικό. Αυτά είχα να σου πω, κάνε ότι σε φωτίσει ο All-Mighty...:cool:

Δεν είναι τα 500 βατ που μετράνε αλλά το τι δίνει η γραμμή των 12 βολτ και με ποιο τρόπο το δίνει (πόσο "ποιοτικά" το κάνει εννοώ, με πόσες και ποιες διακυμάνσεις, πόση "βρωμιά" χώνει στο ρεύμα)...

Το φτηνό 500άρι μάλλον δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ένα μικρότερο αλλά ποιοτικότερο τροφοδοτικό. Αυτά είχα να σου πω, κάνε ότι σε φωτίσει ο All-Mighty...:cool:

Φυσικα και δεν μπορει κατανοητο αυτο , αυτη ομως δεν ειναι και η ερωτηση μου. Ρωταω λοιπον ξανα ποιοι εχουνε δουλεψει αυτα τα 2 "μη ποιοτικα" και κατα ποσο αξιοπιστα ειναι για τη δουλεια που τα θελω. Δεν θα μπουμε σε αναλυσεις περι 12V κτλπ. απλα θελουμε στατιστικες. Αν πχ αγορασανε 10 το συγκεκριμενο νο ναμε και τα 8 απο αυτα βγηκανε σκαρτα τοτε σαφεστατα το αποριπτουμε. Αν ομως πχ τα 9 στα 10 δουλευουνε μια χαρα τοτε γιατι να μην το παρουμε;

Πολυς μπελας για το τιποτα μ φαινεται...

Επι του θεματος,

Αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700412 εχει ο κολλητος μου με

P4 PRESSCOT 3.4

3870 TOXIC

4ΓΙΓ HYPERX 6400

3 ΣΚΛΗΡΟΥΣ κλπ

Κανει μια χαρα δουλεια!!!

Δωσε ενα 40ευρο και πες οτι πηγες στ παραλια κ σ επεσε ενα 10ευρω απ την τσεπη(λιγα ειναι αλλα θα το κρατησει χρονια το τροφοδοτικο ο ξαδερφος οποτε θα κανει αποσβεση...)

Τα ΝΟ ΝΑΜΕ θα στην κανουν τη βλακεια εκει π δεν το περιμενεις!

Ξερω εκ πειρας...

Πολυς μπελας για το τιποτα μ φαινεται...

Επι του θεματος,

Αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700412 εχει ο κολλητος μου με

P4 PRESSCOT 3.4

3870 TOXIC

4ΓΙΓ HYPERX 6400

3 ΣΚΛΗΡΟΥΣ κλπ

Κανει μια χαρα δουλεια!!!

Δωσε ενα 40ευρο και πες οτι πηγες στ παραλια κ σ επεσε ενα 10ευρω απ την τσεπη(λιγα ειναι αλλα θα το κρατησει χρονια το τροφοδοτικο ο ξαδερφος οποτε θα κανει αποσβεση...)

Τα ΝΟ ΝΑΜΕ θα στην κανουν τη βλακεια εκει π δεν το περιμενεις!

Ξερω εκ πειρας...

κι αυτο noname ειναι.,,

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.