GruntGR Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2009 Eιχα παρει ενα ζευγαρακι ραπτορες 74αρηδες 300 ευρω πριν 3 χρονια απτο overclockers.co.uk ( βγαινανε 50ευρω+ φθηνοτεροι απο ελλαδα και τσιγκουνευτηκα, oχι πως θα σωζοτανε η κατασταση αφου η εγγυση εληξε πριν 1 μηνα ετσι κι αλλιως ) δεν τους εβαζα και τπτ το σπουδαιο μεσα, κατι ακυρα screenshot απτο fraps και μερικα παιχνιδακια ( ευτυχως που τα saves πανε my documents που ειναι στον αλλον σκληρο ) που και που και κανενα μεγαλο αρχειο video για συμπιεση/encoding σε αλλο φορματ Ε σημερα το μεσημερι ολως περιεργως το intel matrix storage console μου εβγαλε σφαλμα, για να μην τα πολυλογω ο ενας raptor τα εφτυσε τελειως το raid 0 array εφαγε delete και ο αλλος εγινε πριν 1 ωρα format με 16K allocation unit size, ετρεξα ενα HD tach λοιπον να δω τι λεει το ραπτορι μονο του, 76mb/s average read speed 8.3ms access time και 135mb/s burst speed, ο 600αρης ( WD6401AALS ) που εχω απ'τον μαρτιο και εχει 300gb+ ελευθερα βγαζει 97mb/s average read 12.5ms access και 253mb/s burst speed αντιστοιχα. Τελικα τα games σε ποιον σκληρο απ'τους θα φορτωνουν πιο γρηγορα ? Γενικα με το real world perfomance τι παιζει ? αξιζει να προτιμησω τον raptor για καποια δουλεια λογω του μικροτερου access time ή τον ξεπερναει παντου ο 600αρης χαρη στο μεγαλυτερο burst speed και το average read ? Το sata controller ειναι το on-board της dfi 975x/g (ICH7R ) Ενας velociraptor 150gb σκετος θα ειναι πιο γρηγορος σε ολα απο τους 2 74αρηδες που ειχα σε raid 0 τοσο καιρο ? Απτον 600αρη ποση διαφορα θα εχω ? Ψαχτηρια του φορουμ βοηθηστε
mech5107 Ιούλιος 27, 2009 #2 Ιούλιος 27, 2009 Αυτοί οι raptor είναι "παλιάς" γενειάς και sata1. Λογικό ένας σύγχρονος sata2 να τους ρίχνει σε ταχύτητα.Το access είναι που μετράει στους raptors, αν και εκεί βλέπω ότι δεν απέχουν πάρα πολύ...O veloci είναι ποιο γρήγορος από όλα τα άλλα, αλλά και πάλι η διαφορά του από τον 640άρη, δεν δικαιολογεί την τιμή (...κατ' εμένα)
Kostas007 Ιούλιος 27, 2009 #3 Ιούλιος 27, 2009 αν ειναι να παρεις καινουργιο δισκο εννοειται οτι θα παρεις SSD.στα παιχνιδια πιστευω στον ραπτορ θα φορωνει καλυτερα.ο 600ρης θα ειναι πιο γρηγορος σε copy paste μεγαλων αρχειων
Hydrus Ιούλιος 30, 2009 #4 Ιούλιος 30, 2009 Κατ' αρχάς έχεις ακόμα εγγύηση απ ευθείας απο WD διότι όλοι οι Raptors έχουν 5 έτη εγγύηση.Τσέκαρέ το και απο εδώ [πάτα το serial]http://websupport.wdc.com/warranty/serialinput.asp?aspsid=186856100&custtype=end&requesttype=warranty〈=enΠαρόμοια φάση με σένα είμαι και γω.Απο raid0 2X74GB πρώτα σε nF4 και μετά σε P45 και μετά ένας WD6400AAKS πάνω στο Ρ45.Άν και το raid έβγαζε ή 150 ή 160MB/s άν θυμάμαι καλά στην πράξη ούτε τα games φόρτωναν γρήγορα ούτε το pc άνοιγε γρήγορα γενικα καμία διαφορά με ένα μονό WD200GB που έιχα τότε...Όταν όμως έβαλα τον 640GB νόμιζα οτι έβαλα SSD.Τόσο γρήγορα δέν έχω δει να φορτώνουν τα Vista...Επίσης έχω και έναν 7200.12 500GB και έναν 1ΤΒ επίσης.Καμία σχέση το boot με τον 640...Θα σου πρότεινα στον Black που έχεις ένα partition 80GB για τα win και άλλον ένα 640 ή 7200.12 1ΤΒ για τα παιχνίδια λόγω του μεγάλου seq στην ανάγνωση μέχρι να γίνουν πιό ανθρώπινες οι τιμές στα SSD.Τώρα ο raptor 36GB μήν το ψάχνεις είναι πολυ πιο αργός στην πράξη απ'τους 640GB και 1ΤΒ που σου προανέφερα όπως επίσης στην πράξη ένας velociraptor 300/150GB σε αίσθηση δέν έχει ΚΑΜΙΑ διαφορα κυρίως απ τον 640GB είτε blue είτε black.Δια του λόγου το αληθές διάβασε αυτό το χορταστικό review ;-)http://techreport.com/articles.x/17183/5Ελπίζω να σε καλυψα!!!σημείωση:εγω με WD6401AALS Black σε Χ38 δέν μπορώ να πιάσω με το boot του αδερφού μου σε P45 WD6400AAKS!!!Ίσως να φταίει ο ICH10R εφόσον όλα τα υποσυστήματα είναι ίδια...Και για να μή με πουν ψεύτη ορίστεhttp://techreport.com/articles.x/16472/5
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.