jesus Αύγουστος 15, 2009 #81 Αύγουστος 15, 2009 Εγώ μάγκες πήγα σήμερα και κοινώνησα, έπειτα κατέβασα μισό κιλό τυρί και άλλο τόσο άρτο, έκανα το τεστ ζαχάρου και είχα πολυυυ κάτω από το όριο και ας είχα φάει ένα κάρο άμυλα. Αυτό για μένα είναι θαύμα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είναι ιατρικό παράδοξο σύμφωνα με τον διευθυντή Β' Παθολογικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.Ας ακούσω τώρα ότι είναι σύμπτωση που συνέβη την ημέρα της γιορτής της Παναγίας...Ας ακούσω επίσης ότι με αυθυποβολή κατάφερα να το ρίξω το ζάχαρο...Ας μου δώσει κάποιος διαβασμένος μια εξήγηση...φανταζομαι πλακα κανεις ε?πραγματικα πιστευεις οτι επειδη ειναι της παναγιας σημερα σε προστατευσαι ο καλος θεουλης?και εσενα μονο?τοσοι αλλοι που πεθαινουν τους εχει γραμμενους?ε εχεις τα μεσα φιλε μου
ΓιαγκΤ Αύγουστος 15, 2009 #82 Αύγουστος 15, 2009 Εγώ μάγκες πήγα σήμερα και κοινώνησα, έπειτα κατέβασα μισό κιλό τυρί και άλλο τόσο άρτο, έκανα το τεστ ζαχάρου και είχα πολυυυ κάτω από το όριο και ας είχα φάει ένα κάρο άμυλα. Αυτό για μένα είναι θαύμα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είναι ιατρικό παράδοξο σύμφωνα με τον διευθυντή Β' Παθολογικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.Ας ακούσω τώρα ότι είναι σύμπτωση που συνέβη την ημέρα της γιορτής της Παναγίας...Ας ακούσω επίσης ότι με αυθυποβολή κατάφερα να το ρίξω το ζάχαρο...Ας μου δώσει κάποιος διαβασμένος μια εξήγηση...Η ανθρώπινη πίστη φίλε μου είναι τεράστια δύναμη. Δεν ξέρω αν θα υπήρχε θεός χωρίς αυτήν την πίστη.Αν πιστεύεις πραγματικά αυτά που γράφεις, για μένα είναι αλήθεια.
elpadrone Αύγουστος 15, 2009 #83 Αύγουστος 15, 2009 Εγώ μάγκες πήγα σήμερα και κοινώνησα, έπειτα κατέβασα μισό κιλό τυρί και άλλο τόσο άρτο, έκανα το τεστ ζαχάρου και είχα πολυυυ κάτω από το όριο και ας είχα φάει ένα κάρο άμυλα.1) το ψωμι ειναι συνθετος υδατανθρακας, απο τη φυση απελευθερονετε αργα, πιπιλα τρεις κουταλιες ζαχαρι και τα ξαναλεμε2) το τυρι ειναι λιπαρο και καθυστερει τη γαστρικη κενοση κανοντας τους υδατανθρακες να απελευθερονονται στο αιμα ακομα πιο αργα3) αν ειχες υπεργλυκαιμια θα πεθαινες, ο οργανισμος γιαυτο παραγει την ινσουλινη4) εκανες πολλες μερες νηστεια, το σωμα σου ειχε αδειασει απο υπατικο γλυκογονο γιαυτο οσο εφαγες το αναπληροσε5) τι ειναι η ημιμαθεια?
bezdim Αύγουστος 16, 2009 #84 Αύγουστος 16, 2009 1) το ψωμι ειναι συνθετος υδατανθρακας, απο τη φυση απελευθερονετε αργα, πιπιλα τρεις κουταλιες ζαχαρι και τα ξαναλεμε2) το τυρι ειναι λιπαρο και καθυστερει τη γαστρικη κενοση κανοντας τους υδατανθρακες να απελευθερονονται στο αιμα ακομα πιο αργα3) αν ειχες υπεργλυκαιμια θα πεθαινες, ο οργανισμος γιαυτο παραγει την ινσουλινη4) εκανες πολλες μερες νηστεια, το σωμα σου ειχε αδειασει απο υπατικο γλυκογονο γιαυτο οσο εφαγες το αναπληροσε5) τι ειναι η ημιμαθεια?1) & 2) Δεν είπα μετά από πόση ώρα έκανα το τεστάκι.3) Μεταξύ υπογλυκαιμίας και υπεργλυκαιμίας υπάρχουν άπειρες τιμές. Δεν είπα δα πως είμαι με το ένα πόδι στον τάφο.4) Έκανα μια και μόνο μέρα νηστεία, παραβαίνοντας φυσικα τους κανόνες που κάποιος γήινος θέσπισε.5) Η ημιμάθεια είναι χειρότερη και από την αμάθια.Μέτρησες πόσες υποθέσεις έκανες προκειμένου να φτάσεις στο Νο 5 και να μου την πεις; Γιατί τόσο μένος πια για κάποιον που επέλεξε να πιστεύει;
elpadrone Αύγουστος 16, 2009 #85 Αύγουστος 16, 2009 1) & 2) Δεν είπα μετά από πόση ώρα έκανα το τεστάκι.δεν εχει σημασια, οπως σου ειπα παλι οι υδατανθρακες του ψωμιου (ειδικα σε συνδιασμο με το λιπος του τυριου) απελευθεροντονται αργα, ομαλα, δεν αναιβαζουν αποτομα (η πολυ) τα επιπεδα γλυκοζης στο αιμα.ερωτηση: τιμη βασης πηρες? Δηλαδη πριν φας τυρια/ψωμια/κρασια και δεν συμαζευεται εκανες μετρηση? Κατι μου λεει οχι γιατι θα το ανεφερες...4) Έκανα μια και μόνο μέρα νηστεία, παραβαίνοντας φυσικα τους κανόνες που κάποιος γήινος θέσπισε.it just so happens να εχω και εγω ενα μετρητη γλυκοζης (accucheck aviva), χτες το βραδυ δεν εφαγα υδατανθρακες, (δεν εκανα διαιτα αλλα εφαγα 4 καλαμακια κοτοπουλο και μια σαλατα του σεφ), σημερα το πρωι:τιμη πριν απο γευμα: 68mg/ml, γευμα που συνηστατο απο δυο τοστ, τρια αυγα, 50γρ τυρι μιλνερ, 100γρ δημητριακα (fitness), 70mg/ml, μιση ωρα μετα, 72mg/ml, μια ωρα μετα, 74mg/mlθαυμα μαλλον ειναι...Μέτρησες πόσες υποθέσεις έκανες προκειμένου να φτάσεις στο Νο 5 και να μου την πεις; Γιατί τόσο μένος πια για κάποιον που επέλεξε να πιστεύεμενος? που το βλεπεις μωρε το μενος, αυτο που λεω ειναι οτι υπαρχουν 1500 τροποι να εξηγησεις το οτι δεν αναιβηκε πολυ το ζαχαρο σου πριν καταληξεις να το πεις θαυμα. Δηλαδη και πιστος να ημουν παλι θα εβρισκα την ιδεα οτι ο θεος επελεξε εσενα για να κρατησει τα επιπεδα ζαχαρου στο αιμα σου χαμηλα βλακωδη.Γενικος οι χριστιαννοι εχουν μια αυτοερωτικη ταση να γινονται μαρτυρες, ο φροιντ εκει κατι θα ελεγε για τη σχεση σας με τη μαμα σας...
pank Αύγουστος 16, 2009 #86 Αύγουστος 16, 2009 @bedzim από τη στιγμή που πιστεύεις, μπορεί να ένιωσες μια ψυχική ανάταση από τη διαδικασία νηστεία/θεία κοινωνία. Από την καλή σου ψυχολογία, ίσως και να ευεργετήθηκε ο οργανισμός σου. Μπορεί να είναι και τυχαίο γεγονός πάλι. Αν υπάρχει Παναγία, σίγουρα θα έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί από το ζάχαρο σου. Το γεγονός ότι εσυ γίνεσαι καλύτερος(globally) μέσω της πίστης σου είναι κάτι πολύ καλό για εσένα. Αυτή νομίζω ότι είναι η πραγματική του διάσταση του ολου θέματος, και οχι κάποια μεταφυσική διεργασία.
bezdim Αύγουστος 16, 2009 #87 Αύγουστος 16, 2009 @ElpadroneΝαι μπορεί να ήταν και τυχαία η τόσο μικρή τιμή. Εξάλλου γιατρός μου είπε πως στην ιατρική 1+1 δεν κάνει πάντα 2. Εγώ δεν είπα πως το δέχτηκα σαν θαύμα και μόνο, απλά μου έκανε εντύπωση η μέρα. Ίσως κακώς το ανέφερα κιόλας. Όσο για το μένος, μάλλον κατάλαβα λάος και ζητώ συγγνώμη.@JesusΔικαίωμα μου να πιστεύω ναι ή όχι; Από εκεί και πέρα δεν είπα τίποτα για θαύματα και Παναγίες, εσείς τα συμπεράνατε.@tamerlan Φίλε μου ξέρω πως ανήκω σε μια ομάδα προικισμένων ανθρώπων που έχει τη δυνατότητα να φάει, να πιει, να δουλέψει να κάνει οικογένεια και πολλά άλλά. Όπως και οι περισσότεροι από εμάς εδώ πέρα. Όντως υπάρχουν τόσοι άλλοι στη σειρά αναμονής πριν από μένα, στην λίστα.@ΌλουςΓενικά δε ξέρω τι συνέβη. Οι γιαγιάδες μπορεί να το λεν θαύμα, οι γιατροί "στατιστικό παράδοξο". Πιστεύω πως κάτι έγινε χτες. Και όμως ούτε προετοιμασμένος ήμουν ούτε τίποτα. Ούτε διάβαζα Ευαγγέλια και απολυτίκια. Απλά συνέβη. Τα συμπεράσματα είναι του καθενός.Επίσης...Αυτό το thread το παρακολουθώ τόσο καιρό. Από νεότερος έτυχε να ζήσω για κάμποσο καιρό με μουσουλμάνους και χριστιανούς όλων των δογμάτων, 2 Εβραίους και κάμποσους αθεϊστές. Κάναμε τις απίστευτες συζητήσεις, αλλά στο τέλος καταλήξαμε να βλέπουμε τα κοινά μεταξύ πίστης/μη πίστης που φέρει ο κάθε άνθρωπος. Δηλαδή ουσιαστικά ομοιότητες ανθρώπινες. Δε σε αλλάζει η πίστη σε μια θρησκεία, ίσως επηρρεάσει τον τρόπο ζωής σου. Δεν υπάρχει βλάκας και ξύπνιος επειδή πιστεύει/δε πιστεύει.Υπάρχει όμως σίγουρα ο είρωνας, ο εγωιστής και ο αλαζόνας, που θέλει να βγεί ανώτερος από σένα no matter what.Γιατί κάθεστε και αντιπαρατίθεστε για θρησκείες και τέτοια. Ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει.Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος μπορεί να γεμίσει την καρδιά του με καλοσύνη και να την μοιράσει παντού, ας προσκυνάει και τον αντίχριστο, το ίδιο μου κάνει. Καλοσύνη παιδία, καλοσύνη, κατανόηση και συγαταβατικότητα. Όχι αυτά τα χαρακτηριστικά δε θα σε κάνουν ηγέτη, αλλά μάλλον υπ' άλληλο, το ξέρω καλά. Απλά ας κάνουμε το καλό, και καλό θα μας βρεί. Το έχω ζήσει. Έμπρακτα.
jesus Αύγουστος 16, 2009 #88 Αύγουστος 16, 2009 τι να σου πω ρε φιλε μου αν πραγματικα πιστευεις οτι κατι το υπερφυσικο εγινε χθες εισαι πολυ εγωιστης.ο πατερας του κολητου μου παντως αργοπεθαινει χρονια τωρα με σκλήρυνση κατά πλάκας και πλεον ειναι στα τελευταια του.ελα πες το σε αυτον οτι συνωμοτησαν οι αγιοι για να σου ριξουν το ζαχαρο.ε ρε αφελεια που πεφτει
bezdim Αύγουστος 16, 2009 #89 Αύγουστος 16, 2009 Δεν είπα πουθενά ότι έγινε θαύμα.Και αν εσύ μου λες για σκληρυνση κατά πλάκας, εγώ σου λέω για γνωστό μου με καρκίνο. Ούτε ο εκλεκτός είμαι ούτε φυσικά μου αξίζει. Έγραψα 5 αράδες για κάτι που μου συνέβη.
jesus Αύγουστος 16, 2009 #90 Αύγουστος 16, 2009 Εγώ μάγκες πήγα σήμερα και κοινώνησα, έπειτα κατέβασα μισό κιλό τυρί και άλλο τόσο άρτο, έκανα το τεστ ζαχάρου και είχα πολυυυ κάτω από το όριο και ας είχα φάει ένα κάρο άμυλα. Αυτό για μένα είναι θαύμα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είναι ιατρικό παράδοξο σύμφωνα με τον διευθυντή Β' Παθολογικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.Ας ακούσω τώρα ότι είναι σύμπτωση που συνέβη την ημέρα της γιορτής της Παναγίας... Ας ακούσω επίσης ότι με αυθυποβολή κατάφερα να το ρίξω το ζάχαρο... Ας μου δώσει κάποιος διαβασμένος μια εξήγηση... οχι καλε ποιος μιλησε για θαυμα λες ξεκαθαρα οτι προκειται περι θαυματος και οτι αυτο οφειλεται στην ημερα της γιορτης της παναγιας. anyway οπως ειπες ο καθενας μπορει να πιστευει σε οτι θελει.αυτο που μετραει και δεν εχει σχεση με θρησκειες και τα πιστευω του καθενος ειναι να ειμαστε σωστοι ανθρωποι
bezdim Αύγουστος 16, 2009 #91 Αύγουστος 16, 2009 jesus, ξέρω πολύ καλά τι είπαείπα πως για μένα είναι θαύμα, με την έννοια πως με εντυπωσίασε και δεν ήξερα να το εξηγήσω. Προφανώς δεν εννοούσα ότι είμαι ο εκλεκτός. Ειδάλλως θα άρχιζα την πρόταση με το "Παιδιά έγινε θαύμα".Θαύμα είναι για μένα και η ιατρική, μιας και υπάρχουν πράγματα που δε μπορώ να εξηγήσω. Ιατρικό παράδοξο είπε ο γιατρός. Μέσω τηλεφώνου φυσικά. Δεν έλαβα θέση για το αν είναι θαύμα ή όχι, απλά παρέθεσα τις 2 απόψεις.
elpadrone Αύγουστος 16, 2009 #92 Αύγουστος 16, 2009 Θαύμα είναι για μένα και η ιατρική, μιας και υπάρχουν πράγματα που δε μπορώ να εξηγήσω.η ιατρικη δεν ειναι θαυμα ειναι αποτελεσμα σκληρης δουλειας πολυ εξυπνων ανθρωπων!Γιατί κάθεστε και αντιπαρατίθεστε για θρησκείες και τέτοια. Ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει.αρκει να μην ζωνεται με μπομπες και σκοτωνει παιδακια/καβαλαει f16 και βομβαρδιζει παιδακια
Chosen Αύγουστος 16, 2009 #93 Αύγουστος 16, 2009 Η πίστη σε κάποιον θεό βάση κανόνων που έχουν οριστεί από ανθρώπους, είναι υπεύθυνη για μεγάλη ψυχική ευφορία και αγαλλίαση σε πολλούς ανθρώπους, καθώς επίσης και για τους περισσότερους πολέμους και περισσότερους νεκρούς απ'όλες τις επιδημίες των τελευταίων χιλιετιών μαζί.
bezdim Αύγουστος 16, 2009 #94 Αύγουστος 16, 2009 Εν τέλει συμφωνώ με τους παραπάνω!@ChosenΠιστεύω πως η πίστη γενικά σε κάτι μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Αν είναι πίστη σε έναν ηγέτη, ίσως γίνουμε και φονιάδες για χάρη του, σε μια ανώτερη δύναμη, ίσως πετύχουμε κάτι που πριν ούτε καν σκεφτόμασταν να κάνουμε.Γενικά πιστεύω πως η πίστη σε κάτι/καθοδήγηση/ένταξη σε κάποιο δόγμα και η εκπροσώπιση όλων αυτών με ένα σύμβολο είναι, πως να το πω, κάτι σαν ένστικτο. Πάντα υπήρχε και πιστεύω ότι θα υπάρχει και στο μέλλον. Είναι κάτι σαν δίκοπο μαχαίρι, δηλαδή και καλό και κακό...
elpadrone Αύγουστος 16, 2009 #95 Αύγουστος 16, 2009 πως να το πω, κάτι σαν ένστικτοοχι ακριβως, ειναι υποπρωιον του τροπου που λειτουργει ο εγγεφαλος μας.i.e. ειμαστε φτιαγμενοι ετσι ωστε να προσωποποιουμε και να δινουμε σκοπημοτητα σε αψυχα πραγματα γιατι αυτο μας προστατευει (παραδειγμα βλεπεις μια περιεργη σκια το βραδυ και αυτο σε τρομαζει γιατι νομιζεις οτι ειναι κλεφτης, εξελικτικα αυτο βοηθαει γιατι αν ειναι οντως κλεφτης εφυγες και τη γλυτωσες, αν δεν ειναι δεν εγινε και τιποτα)και δευτερον ειμαστε φτιαγμενοι ετσι ωστε μεχρι την προεφηβηκη ηληκια να δεχομαστε ακριτα αυτα που μας λενε οι μεγαλυτεροι, γιατι το γατακι μπορει να πεσει απο το υψομα και να ζησει, το ανθρωπινο μωρο με τη τεραστια κεφαλα του αν πεσει σακατευτικε.add those two και εχεις τη θρησκια...
ΓιαγκΤ Αύγουστος 17, 2009 #96 Αύγουστος 17, 2009 Η πίστη σε κάποιον θεό βάση κανόνων που έχουν οριστεί από ανθρώπους, είναι υπεύθυνη για μεγάλη ψυχική ευφορία και αγαλλίαση σε πολλούς ανθρώπους, καθώς επίσης και για τους περισσότερους πολέμους και περισσότερους νεκρούς απ'όλες τις επιδημίες των τελευταίων χιλιετιών μαζί.Σαν αφορμή ναι.Πίσω από όλους τους πολέμους συμπεριλαμβανόμενους και τους θρησκευτικούς, η αιτία είναι το χρήμα
Narzul Αύγουστος 17, 2009 #97 Αύγουστος 17, 2009 Σαν αφορμή ναι.Πίσω από όλους τους πολέμους συμπεριλαμβανόμενους και τους θρησκευτικούς, η αιτία είναι το χρήμαΝαι αλλα το ονομα της πιστης επικαλλουντε για να αρχισει , για να χαλιναγωγησουν τη μαζα , για να την ξεσηκωσουν και να την κανουν να τυφλωθει απο μισος και οργη για τους απιστους εχθρους.Αν επικαλλουνταν το χρημα ως αιτια δε νομιζω να καταφερναν να ξεσηκωσουν ουτε τους μισους.
elpadrone Αύγουστος 17, 2009 #98 Αύγουστος 17, 2009 Σαν αφορμή ναι.Πίσω από όλους τους πολέμους συμπεριλαμβανόμενους και τους θρησκευτικούς, η αιτία είναι το χρήμαΟυτε καν...ο πολεμος ειναι κατι τοσο εγγενες στην βιολογια ΟΛΩΝ των εδαφικα κυριαρχικων θηλαστικων οσο η αναγκη για νερο.Κοιτα οι ανθρωποι πολεμανε για τους εξις λογους:1) για να κερδισουν εδαφος με περισοτερους φυσικους πορους2) για να αποκτησουν περισοτερα θυλικα3) αμυνονται για να προστατεψουν τα παραπανω και να μην κολησουν αρρωστιεςΟλα τα υπολοιπα ηρθαν μετα για να δικαιολογισουν τα βασικα
Narzul Αύγουστος 17, 2009 #99 Αύγουστος 17, 2009 ^true that.Μηπως δεν ειχαν αρχισει οι πολεμοι πολυ πριν βγουν οι θρησκιες?Πριν και απ τον homo sapien.Απλα ειναι το οτι και οι πολεμοι και η θρησκεια ασχετα με τη χριστιανοσυνη που δημιουργηθηκε μεταγενεστερα απο τους φαραω και το δωδεκαθεο, υπηρχε κι αυτη σχεδον απ το 4000 πχ. οποτε και πολυς κοσμος το ταυτιζει και το συνδεει
ΓιαγκΤ Αύγουστος 17, 2009 #100 Αύγουστος 17, 2009 Ουτε καν...ο πολεμος ειναι κατι τοσο εγγενες στην βιολογια ΟΛΩΝ των εδαφικα κυριαρχικων θηλαστικων οσο η αναγκη για νερο.Κοιτα οι ανθρωποι πολεμανε για τους εξις λογους:1) για να κερδισουν εδαφος με περισοτερους φυσικους πορους2) για να αποκτησουν περισοτερα θυλικα3) αμυνονται για να προστατεψουν τα παραπανω και να μην κολησουν αρρωστιεςΟλα τα υπολοιπα ηρθαν μετα για να δικαιολογισουν τα βασικαΑν στερηθεί το νερό ο άνθρωπος σε λίγες μέρες πεθαίνει. Αντιθέτως ξέρω πολλά παραδείγματα ανθρώπων ακόμα και λαών που κατάφεραν να επιβιώσουν χωρίς να εμπλακούν σε κανέναν πόλεμο.Δεν χρειάζεται πλέον να οικειοποιούνται το έδαφος. Διαχειρίζονται τους φυσικούς πόρους ( το χρήμα δλδ ) χωρίς τα προβλήματα που συνεπάγεται η προσάρτηση των εδαφών. Η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε έλλειψη θηλυκών ήταν στον αποικισμό της Αμερικής και λιγότερο της Αυστραλίας, και αυτό δεν προκάλεσε καμία σύρραξη.. Αυτά στους ιστορικούς χρόνους. Αν αναφέρεσαι στους προϊστορικούς νομίζω δεν μας αφορά. Εκτός αν είσαι από αυτούς τους αγρότες που βγαίνουν στην τηλεόραση και ζητάνε γυναίκες, οπότε έχεις όλα τα δίκια. Κανένας πόλεμος δεν έγινε για αποφυγή ασθένειας, αλλά ούτε και γλιτώνεις από ασθένεια με πόλεμο.Η θρησκευτική πίστη από όπου και αν προέρχεται ποτέ δεν προκάλεσε σύρραξη. Αντίθετα πάρα πολλά συμφέροντα εκμεταλλεύτηκαν την ομοιογένεια και τον κοινό στόχο που μπορεί να δώσει μια θρησκεία για ίδιον όφελος. Πολλές δε αιρέσεις, ακόμα και θρησκείες, δημιουργήθηκαν με στόχο το οικονομικό όφελος.18-8-09 Εκτός θέματος
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.