jesus Αύγουστος 7, 2009 #61 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Για να πω και εγω στο περιπου την αποψη μου γιατι βλεπω εχει παρει φωτια το thread.O ανθρωπως απο παλαιοτατων χρονων προσπαθει να εξηγησει ολα τα απιθανα πραγματα που βλεπει γυρω του.Σε ορισμενες περιπτωσεις που δεν μπορουσε να εξηγησει καποιο συγκεκριμενο φαινομενο απο φοβο και απο δεος το θεοποιουσε(πχ εχουμε δει τον ηλιο σαν θεοτητα η και την γυναικα ακομα κ.α.).Με την παροδο τον χρονων και με την αναπτυξη των επιστημων καταφεραμε να εξηγησουμε παρα πολλα πραγματα που δεν κατανουσαμε στο παρελθον.Αυτο που ακομα δεν μπορουμε να καταλαβουμε ειναι το ποιοι ειμαστε απο που ερχομαστε ποιος ειναι ο σκοπος μας στο συμπαν ερωτηματα καπως γενικα για να εξηγηθουν,και που κατα την γνωμη μου δεν θα μπορεσουμε ποτε να εξηγησουμε.Οι περισοτεροι ανθρωποι δεν μπορουν να ζουν με αυτη την αγνοια.Για αυτο το λογο δημιουργησαν ανωτερες οντοτητες και τους χρεωσαν την δημιουργια ολων.Τωρα παλι απο παλαιοτατων χρονων ορισμενοι καταλαβαν την αδυναμια πολλων ανθρωπων και προσπαθησαν να την εκμεταλευτουν προς οφελος τους.Πατησαν και πανω στην εμφανιση προσωπικοτητων οπως ο Χριστος και αλλων (που καμια συγγενεια φυσικα δεν ειχαν και ανωτερες οντοτητες ουτε η συλληψη τους εγινε με ενα λουλουδι),προσωπικοτητες που επηρεασαν παρα πολυ κοσμο και μπορεσαν σε τελικη αναλυση να χαλιναγωγησουν λαους ολοκληρους.Καταφεραν στο ονομα της πιστης να γινουν πραγματα αποτροπαια.Ποτε μου δεν καταλαβα για ποιο λογο καποιος εχει αναγκη να πιστεψει οτι υπαρχει ενας θεος,αδυναμια χαρακτηρα ειναι κατα την γνωμη μου.Παρ ολα αυτα τον σεβομαι.Ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστεψει οτι θελει. ΑΛΛΑ οσο αφορα την εκπαιδευση ενος μικρου παιδιου που καλα καλα δεν εχει καταλαβει ακομα τον κοσμο γυρω του ειναι τραγικο να διδασκονται θρησκευτικα στο σχολειο.Πρωτον γιατι καμια σχεση δεν εχει η εκπαιδευση με θρησκεια κλπ κλπ και δευτερον επειδη ενας ανθρωπος πρεπει μονος του να σχηματισει αποψη μεσα απο τις εμπειριες του.ΚΑΙ το πιο σημαντικο πρεπει να ΕΧΕΙ το δικαιωμα να μπορει να σχηματισει μονος του αποψη.Μην κρυβομαστε τα καλα που εχει προσφερει η πιστη στον πλανητη αυτο σε σχεση με τα κακα ειναι μηδαμινα.Ολοκληροι λαοι εχουν σφαγιαστει και ακομα μιλατε?Ειναι ισως κατα την γνωμη μου το πιο μαυρο σημαδι της ανθρωποτητας Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_g20 Αύγουστος 7, 2009 #62 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 αυτα ειναι μερικα παραδειγματα το πως καταφερνει η θρησκεια να πεισει προβατα να κανουν οτι τους πουνε.φυσικα θα μου πεις παλι οτι δε φταιει η θρησκεια αλλα αυτοι που την χειριζονται.μαλλον ειναι καιρος να καταλαβετε οτι οι θρησκειες επινοηθηκαν για να ελεγχουν τη μαζα.Δεν παλεύεσαι ρε φίλε τι να πώ. Μόνος σου τα εξηγείς μόνος σου τα απαντάς. Εμφανίστηκε ο Θεός μπροστά στους 1000000 στρατιώτες και τους είπε "κάφτε τα όλα" όπως η βίσση?? Είμαστε σοβαροί? Δεν διάβασες τίποτα από αυτά που έγραψα πρίν? Ή διαβάζεις μόνο αυτά που σε συμφέρουν? Μένω άφωνος. Μόνος σου απάντησες ότι δεν φταίει η πίστη στον θεό αλλά αυτοί που το εκμεταλεύονται. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μάλλον την θρησκεία (ή αλλιώς την πίστη στον θεό) με την εκκλησία. Αυτό επεσήμανε στα προηγούμενα post και ο Ιαγουάρος και όμως ακόμα τα ίδια λες. καποτε,ενας αυτοκρατορας ηθελε να κατακτησει καποιες αλλες χωρες,σκεφτοταν πως θα πεισει 1εκ ηλιθιους να πανε να πολεμησουν και να ψοφησουν για να τα κονομησει αυτος και οι "φιλοι" του,και σκεφτηκε να τους πει οτι ειδε ενα οραμα...καποτε καποιοι που λεγονταν σταυροφοροι πηγαν και κατακτησαν τη μιση ευρωπη,εις το ονομα του...σταυρου,φυσικα δεν καταστρεψαν,δε σκοτωσαν,δε κλεψαν,αλλα διδασκαν το εργο της θρησκειας.καποτε παλι,μπηκαν οι τουρκοι στη κωνσταντινουπολη,οχι για να κλεψουν,αλλα γιατι τους το ελεγε το κορανιο...πιο προσφατα,υποτιθεται οτι γιναν πολλες επιθεσεις αυτοκτονιας,απο μουσουλμανους που θα πηγαιναν στο παραδεισο αφου σκοτωναν τους κακους αντιπαλους και καπακι αυτοκτονουσαν..Πρίν δεν σου είπα ότι και η Αμερική έκανε πόλεμο με αφορμή την 9/11 επίθεση? Αυτός ήταν όμως ο αληθινός λόγος? Όχι αλλά για να ξεσηκώσει τον στρατό και να πάρει έγκριση από το κονγκρέσο έπρεπε να το παρουσιάσει ώς αντίποινα για την επίθεση της 9/11. Τα ίδια λοιπόν συνέβησαν και στα προηγούμενα παραδείγματα. Σε πιο προηγούμενα post σου έχω δώσει πιστεύω την απάντηση και θα την ξαναδώσω:Αυτό είναι το τίμημα της Ελεύθερης βούλησης.Δυστυχώς το πλήρωσαν αρκετοί το τίμημα αυτό. Είναι τα θύματα των προαναφερθέντων πολέμων.Δεν μου απάντησες όμως. Εσύ θεωρείσαι ανώτερος από κάποιον που πιστεύει σε μια θρησκεία? Γιατί αυτό είπες πριν και μάλιστα χαρακτήρησες τους άλλους καθυστερημένους. Γιατί αυτά μου φαίνονται και ακούγονται σαν τωρινά πιστεύω της Άρειας Φυλής. Διότι και αυτή ξεκίνησε ώς απλό δόγμα ανωτέρας φυλής και κατέληξε να γίνετε προπαγάνδα και παιχνιδάκι στα χέρια των Ναζιστών. Δηλαδή ΕΜΕΙΣ και τίποτα άλλο!Πόλεμος στο όνομα της επιστήμης δεν έχει γίνει? Αυτό τι πάει να πεί? Τέρμα η επιστήμες? Εξολόθρευση των ιατρών, εφευρετώ, χημικών, βιολόγους κτλ κτλ? Διότι απ' ότι κατάλαβα για σένα αν γίνει πόλεμος στο όνομα της Θρησκείας σε τρελέναι και καλά κάνεις. Αλλά αν εμπλέκονται άλλα συμφέροντα στην μέση ή αν, μακριά από εμάς, στο μέλλον γίνονται πόλεμοι στο όνομα του Πετρελαίου ή της Πατάτας ή οτιδήποτε άλλο δεν θα σε πειράξει και τόσο ναι? Οκ δεκτή η άποψη σου, τι να πω./edit: Ποτε μου δεν καταλαβα για ποιο λογο καποιος εχει αναγκη να πιστεψει οτι υπαρχει ενας θεος,αδυναμια χαρακτηρα ειναι κατα την γνωμη μου.Παρ ολα αυτα τον σεβομαι.Ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστεψει οτι θελει.Δηλαδή εγώ, όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό πλυθυσμού στο κόσμο, είμαστε αδύναμοι χαρακτήρες? Εξηγούμεθα για μην παρεξηγούμεθα. Επειδή αυτό είναι προσωπικός χαρακτηρισμός καλό θα είναι να μάθεις τον απέναντι σου πρώτα πριν τον αποκαλέσεις αδύναμο. Γιατί δεν μιλάμε για χίλια άτομα αλλά για πολλαααααααααααα περισσότερα και δεν ξέρεις κανείς τι έχει περάσει στην ζωή του για να τον αποκαλείς εσύ αδύναμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Αύγουστος 7, 2009 #63 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Δεν παλεύεσαι ρε φίλε τι να πώ. Μόνος σου τα εξηγείς μόνος σου τα απαντάς. Εμφανίστηκε ο Θεός μπροστά στους 1000000 στρατιώτες και τους είπε "κάφτε τα όλα" όπως η βίσση?? Είμαστε σοβαροί? Δεν διάβασες τίποτα από αυτά που έγραψα πρίν? Ή διαβάζεις μόνο αυτά που σε συμφέρουν? Μένω άφωνος. Μόνος σου απάντησες ότι δεν φταίει η πίστη στον θεό αλλά αυτοί που το εκμεταλεύονται. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μάλλον την θρησκεία (ή αλλιώς την πίστη στον θεό) με την εκκλησία. Αυτό επεσήμανε στα προηγούμενα post και ο Ιαγουάρος και όμως ακόμα τα ίδια λες.νιωθεις τι σου γραφω η εχεις μπροστα σου τη βιβλο και διαβαζεις εκει?καταλαβαινεις την διαφορα της λεξης ΑΦΟΡΜΗ με την διαφορα της λεξης ΑΙΤΙΑ?Πρίν δεν σου είπα ότι και η Αμερική έκανε πόλεμο με αφορμή την 9/11 επίθεση? Αυτός ήταν όμως ο αληθινός λόγος? Όχι αλλά για να ξεσηκώσει τον στρατό και να πάρει έγκριση από το κονγκρέσο έπρεπε να το παρουσιάσει ώς αντίποινα για την επίθεση της 9/11. Τα ίδια λοιπόν συνέβησαν και στα προηγούμενα παραδείγματα. Σε πιο προηγούμενα post σου έχω δώσει πιστεύω την απάντηση και θα την ξαναδώσω:βλεπε προηγουμενη σειρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Αύγουστος 7, 2009 #64 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 φυσικα και υπαρχει και αλλη εναλλακτικη,ο αθεισμος.τι να κανουμε,δε πηγα κατηχητικο οπως εσυ για γινω χρησιμος στη κοινωνια. gl&hf Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_g20 Αύγουστος 7, 2009 #65 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Ακόμα δεν απαντάς. Μαλλον δεν καταλαβαίνω γιατί είναι η ανωτερώτητα σου στην μέση. Πρέπει να ανέβω σκαλιά ε? Απλά πιστεύω. Κάτι το οποίο το, ώς φαίνετε, το μυαλό σου δυστυχώς δεν θα καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ!!! Μην τα συνδυάζεις αυτά τα 2. Δεν γίνετε δηλαδή να πιστεύεις χωρίς να πηγαίνεις εκκλησία? Το θεωρείς αδύνατο?μαλλον ειναι καιρος να καταλαβετε οτι οι θρησκειες επινοηθηκαν για να ελεγχουν τη μαζα.ΕΛΕΟΣ!! Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΕΧΕΙ ΛΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ?? Μήπως υπάρχει η πιθανότητα μερικοί από αυτούς που την μεταδίδουν να είναι σκάρτοι? Υποθετικά και ξαναγυρνώντας πάλι στο παράδειγμα σου μπας και το κάνω πιο λιανά: Ο αυτοκράτορας χρησημοποίησε το όραμα, το οποίο ήταν η αφορμή, για να τα οικονομήσει όπως λές εσύ, οπου ήταν η αληθινή αιτία? Σωστά μέχρι εδώ? Ή μήπως τα βλέπεις αντίθετα?Ε λοιπόν το ίδιο πράγμα δεν λέμε? Οι 1 εκατομύριο δεν είχαν μυαλό ή άλλο τρόπο να καταλάβουν την αληθινή αιτία και ακολούθησαν. Αυτό λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Δεν τους έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό ο emperor και τους είπε πολεμήστε ναι? Δικό σου παράδειγμα είναι δεν ξέρω τι έχει συμβεί απλά κινούμε με λογική. Οπότε τι δεν μπορείς να καταλάβεις? Τους είπε ο ΘΕΟΣ ή ο ΑΛΛΑΧ ή ο ΒΟΥΔΑΣ ή δεν ξέρω ποιος πηγαίνετε να πολεμήσετε για μένα? Τις 10 εντολές τις ξέρεις? Παρτο θερωρητικά. Πως γίνετε η ίδια "οντότητα", αν θές, που έγραψε τις εντολές να είπε στον κόσμο "τραβάτε να σφαχτείτε"??? Πόσο πιο απλά να το εξηγήσω ρ σι..κουράστηκα. Άλλο η πίστη άλλο η εκκλησία άλλο ο αυτοκράτωρ άλλο ο βέγγος. Είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Ρε παιδειά δεν είμαι ξεκάθαρος? Μπας και μιλάω alienικα?? :alien::alien: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Αύγουστος 7, 2009 #66 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Μια απλή ερώτηση στον φίλο Snips αλλά και στα άλλα παιδια. Εσας σας πηγαίναν εκκλησία πιτσιρικάδες? Σας δίδαξαν Θρησκευτικά? Ανάβατε κεράκια? Πιστεύω ότι και έσεις κάνετε τα παραπάνω όπως και ο περισσότερος πλυθυσμός της χώρας. Και τώρα καταλήξατε να έχετε μια διαφορετική άποψη, σεβαστη από όλους και μεγιά σας με χαρά σας! Έγινε κάτι τόσο κακό λοιπόν? Εσυ τι λες ; Δεν έγινε ;Δεν είναι κακό δηλ. που κάποιοι μας επέβαλαν να πιστεύουμε κάτι ; Θεωρείς παράλογο να νιώθουμε παραπλανημένοι όσοι διαμορφώσαμε αντίθετη άποψη μεγαλώνοντας ;Θα έπρεπε να νιώθουμε ευχάριστα που θεωρούμε ότι κάποιοι μας έβαλαν τρικλοποδιές, στη δύσκολη (λόγω ηλικίας) προσπάθεια που κάναμε για να κατανοήσουμε οσα βλέπαμε γύρω μας ; Το αν το θεωρούμε καλώς ή κακώς αυτό, είναι άλλη κουβέντα.Επίσης είναι λογικό από τη στιγμή που έχουμε διαμορφώσει αυτή την άποψη, να θέλουμε να διευκολύνουμε και τις επόμενες γεννιές. Τι αντίθετο θα ήταν σα να τους βάζαμε και εμείς τρικλοποδιές. Θα νιώθαμε συνένοχοι.Το πιο τίμιο θα ήταν να μην τους λέμε τίποτα, και να τους αφήσουμε να διαμορφώσουν μόνοι τους άποψη. Οι άλλοι όμως τους αφήνουν ; Η γιαγιά(οικογένεια) θα μιλήσει στην εγγονή της για τον καλό Χριστούλη. Το ίδιο και η δασκάλα της στο σχολείο, μα και η φίλη της(κοινωνία) εξω από αυτό. Εμένα οσο και αν με ενοχλεί αυτό, το εχω αποδεχθεί. Εσυ γιατί δεν αποδέχεσαι το αντίστροφο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Αύγουστος 7, 2009 #67 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Ακόμα δεν απαντάς. Μαλλον δεν καταλαβαίνω γιατί είναι η ανωτερώτητα σου στην μέση. Πρέπει να ανέβω σκαλιά ε? Απλά πιστεύω. Κάτι το οποίο το, ώς φαίνετε, το μυαλό σου δυστυχώς δεν θα καταλάβει ή δεν θέλει να καταλάβει.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ!!! Μην τα συνδυάζεις αυτά τα 2. Δεν γίνετε δηλαδή να πιστεύεις χωρίς να πηγαίνεις εκκλησία? Το θεωρείς αδύνατο?ΕΛΕΟΣ!! Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΕΧΕΙ ΛΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ?? Μήπως υπάρχει η πιθανότητα μερικοί από αυτούς που την μεταδίδουν να είναι σκάρτοι? Υποθετικά και ξαναγυρνώντας πάλι στο παράδειγμα σου μπας και το κάνω πιο λιανά: Ο αυτοκράτορας χρησημοποίησε το όραμα, το οποίο ήταν η αφορμή, για να τα οικονομήσει όπως λές εσύ, οπου ήταν η αληθινή αιτία? Σωστά μέχρι εδώ? Ή μήπως τα βλέπεις αντίθετα?Ε λοιπόν το ίδιο πράγμα δεν λέμε? Οι 1 εκατομύριο δεν είχαν μυαλό ή άλλο τρόπο να καταλάβουν την αληθινή αιτία και ακολούθησαν. Αυτό λέγεται ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Δεν τους έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό ο emperor και τους είπε πολεμήστε ναι? Δικό σου παράδειγμα είναι δεν ξέρω τι έχει συμβεί απλά κινούμε με λογική. Οπότε τι δεν μπορείς να καταλάβεις? Τους είπε ο ΘΕΟΣ ή ο ΑΛΛΑΧ ή ο ΒΟΥΔΑΣ ή δεν ξέρω ποιος πηγαίνετε να πολεμήσετε για μένα? Τις 10 εντολές τις ξέρεις? Παρτο θερωρητικά. Πως γίνετε η ίδια "οντότητα", αν θές, που έγραψε τις εντολές να είπε στον κόσμο "τραβάτε να σφαχτείτε"??? Πόσο πιο απλά να το εξηγήσω ρ σι..κουράστηκα. Άλλο η πίστη άλλο η εκκλησία άλλο ο αυτοκράτωρ άλλο ο βέγγος. Είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Ρε παιδειά δεν είμαι ξεκάθαρος? Μπας και μιλάω alienικα?? :alien::alien:ναι γινεται να πιστευεις χωρις να πηγαινεις εκκλησια.αυτοι που πανε εκκλησια γιατι πανε?η θρησκεια δεν ειναι κατι υλικο,ειναι κατι θεωρητικο που συντηρειται επειδη καποιοι το θελουν,συντηρειται επειδη υπαρχουν κατι βιβλια,κατι κτηρια και κατι παπαδες.τα 2 τελευταια αδυνατω να κατανοησω την υπαρξη τους.και για ποια ελευθερη βουληση μιλας?που αν καποιος ελεγε εγω δε παω να πολεμησω τον σφαζαν επιτοπου?οχι δεν ειπε ο αλλαχ ο βουδας να πατε να πολεμησετε,αλλα αυτο ισχυριζονται μερικοι για να ελεγχουν τη μαζα.αν ειχες γεννηθει στην ουγκαντα θα πιστευες στο θεο που πιστευεις τωρα,η σε καποια τοπικη θεοτητα που εκει πιθανον να θεοποιουν κανα δεντρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Αύγουστος 7, 2009 #68 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 @jaguar και κυρίως raven.Έιστε πέρα για πέρα μπερδεμένοι και δεν σας αδικώ. Αναμενόμενα αποτελέσματα. Προσέξτε όμως. Και οι δύο έχετε ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ την λέξη "ΑΝΩΤΕΡΟΣ" "Ανωτερότητα", χλευάζοντας βέβαια. "Ταπεινότητα" αν μη τι άλλο. Όσο για το σχόλιο μου να είσαι σίγουρος ότι το κατάλαβα πέρα για πέρα. Το υπογράμμισα γιατί απλά δείχνει την πορεία του χριστιανισμού.Αλλά δεν θα κάτσω να δεχτώ τις άσχετες δηλώσεις που διαβάζω εδώ. Προσωπικά δέχομαι όλες τις απόψεις, αλλά δεν είναι άποψη απλά να είσαι οργισμένος σε κάτι που δεν ξέρεις, δεν έμαθες, δεν σε ενδιαφέρει και του οποίου βλέπεις μόνο μια μικρή πλευρα και να λες ότι σου κατεβαίνει.Και ποιο ακριβώς στοιχείο είναι αυτό που κάνει εσένα να διατυπώνεις σχετικές δηλώσεις, να μην είσαι οργισμένος με κάτι που δεν ξέρεις, δεν έμαθες και δεν σε ενδιαφέρει; Και γιατί ΔΕΝ λες ότι σου κατεβαίνει; Ποιο αποδεικτικό στοιχείο υπάρχει ακριβώς πίσω από τα λεγόμενα σου; ΤΟ Δόγμα; Ο Θεσμός; Η Επίσημη Ελληνική Ιστορία;Απλά θέλουν να κοροΙδεύουν αυτό που δεν πιστεύουν. Τρομερό συμπέρασμα. Ναι τελικά όντως το slogan του φορουμ που εμπεριέχει την λέξη ΠΑΙΔΙ έχει επηρεάσει αρνητικά κάποιους. Την κοροιδία και τον χλευασμό μπορείς νομίζω να την διακρίνεις απο μακριά απο ποια μεριά έρχεται.οι θρησκείες δεν μιλάνε. Μόνο οι εκκλησίες τους (και οι εν γένει οργανώσεις τους). Μάθε να τα ξεχωρίζεις αυτά τα 2. Το ξέρω ότι σου είναι δύσκολο αλλά θα σου κάνει καλό.Μάλιστα......Έισαι σίγουρος; Για διαφώτισε μας τότε σε παρακαλώ. Στα δικά σου και στα δικά μου αυτιά πως έφτασε η θρησκεία που ξεκίνησε πριν 2000 χρόνια; Πάντως εμένα δεν θυμάμαι να μου μίλησε κανένας θεός. Μόνο συγγενείς, σχολεία, που με την σειρά τους μάντεψε απο ποιον τα είχαν ακούσει. Μα Ναι....σωστά μάντεψες.. Την Εκκλησία.Μια απλή ερώτηση στον φίλο Snips αλλά και στα άλλα παιδια. Εσας σας πηγαίναν εκκλησία πιτσιρικάδες? Σας δίδαξαν Θρησκευτικά? Ανάβατε κεράκια? Πιστεύω ότι και έσεις κάνετε τα παραπάνω όπως και ο περισσότερος πλυθυσμός της χώρας. Και τώρα καταλήξατε να έχετε μια διαφορετική άποψη, σεβαστη από όλους και μεγιά σας με χαρά σας! Έγινε κάτι τόσο κακό λοιπόν? Μάθατε 2-3 πραγματάκια παραπάνω και ορίστε. Διαμορφόσατε άποψη για την εκκλησία ή και την θρησκεία, ασχέτως αν δεν την έχετε τεκμηριώσει ακόμα και όλα ΟΚΤεκμηρίωσε μου τότε εσύ την δική σου άποψη για την εκκλησία και την θρησκεία. Η εκκλησία θέλεις δεν θέλεις έχει βοηθήσει τον κόσμο αλλά έχει προκαλέσει και ζημίες λόγω μερικών ανεγκέφαλων μελών της. Ένα απλό παράδειγμα. Αν δεν υπήρχε χριστιανισμός θα έβλεπες ποτέ μνημεία όπως το βατικανό? Αγία Σοφία? Για φαντάσου να μην ήξερες τι εστί π.χ. σατανισμός... Να πηγαίνατε με μια ωράια παρέα στο δάσος και να θυσιάζατε μια φίλη ή φίλο στον άρχοντα σας! Η μήπως δεν μετράνε αυτές οι ψυχές? Λίγο τραβηγμένο το παράδειγμα αλλά μπούχτισα Ήδη υπάρχουν αρκετές αιρέσεις. Για φαντάσου πόσες θα υπήρχαν χωρις την εκκλήσία. Και αν θέλεις το μεγαλύτερο δώρο του χριστιανισμού, για μένα, είναι η έμπνευση. Από επιστήμονες μέχρι καλιτέχνες. Πόσα τραγούδια, έργα, εφευρέσεις αμέτρητα είναι. Αλλά μπορεί να κάνω και πάλι λάθος ναι? Αυτά έχουν βοηθήσει καθόλου την κοινωνία σαν σύνολο ναι?Βατικάνο, Αγία σοφία κτλ κτλ. Δηλαδή λες η θρησκεία να "απελευθέρωσε" την φαντασία των αρχιτεκτόνων και των ζωγράφων και άρχισαν ξαφνικά να δημιουργούν αριστουργήματα. Πραγματικά πρωτότυπη προσέγγιση της ιστορίας της τέχνης. Να μένεις στο θέμα του καλλιτέχνη, και όχι στο ταλέντο του. Το ακούσαμε και αυτό.Αυτό το παράδειγμα με τον σατανισμό βέβαια έρχεται να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.... Μάλλον δεν έχεις καταλάβει...αλλά σατανισμός και οι όποιες αιρέσεις είναι δημιουργήματα της ίδιας θρησκείας. Δεν μπορεί να υπάρξει θρησκεία χωρίς ένα μυθολογικό υπόβαθρο από πίσω. Φυσικά το σχόλιο με τον γερμανό στην φώτο, θα το θεωρήσω ως το πλέον κακόγουστο αστείο, λόγω έλλειψης χιούμορ.Ανατρέξτε αν θέλετε σε κάποιο προηγούμενο post μου και δείτε τι γράφω για την ανώτερη δύναμη που υπάρχει. Όλοι πιστεύουν. Αλλά αυτό που έχει διαμορφώσει την ιστορία της ανθωπότητας είναι η ΤΑΜΠΕΛΟΠΟΙΗΣΗ να το πω, αυτής της ανώτερης δύναμης. Και αυτό είναι η θρησκεία. Από την στιγμή που η πίστη του καθενός στον οποιοδήποτε ΘΕΟ, αρχίζει να ταλαντεύεται από ανθρώπινα πάθη και τρόπο σκέψης, ξεφεύγει να είναι πίστη και γίνεται οργάνωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_g20 Αύγουστος 7, 2009 #69 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Εσυ τι λες ; Δεν έγινε ;Δεν είναι κακό δηλ. που κάποιοι μας επέβαλαν να πιστεύουμε κάτι ; Θεωρείς παράλογο να νιώθουμε παραπλανημένοι όσοι διαμορφώσαμε αντίθετη άποψη μεγαλώνοντας ; Θα έπρεπε να νιώθουμε ευχάριστα που θεωρούμε ότι κάποιοι μας έβαλαν τρικλοποδιές, στη δύσκολη (λόγω ηλικίας) προσπάθεια που κάναμε για να κατανοήσουμε οσα βλέπαμε γύρω μας ; Το αν το θεωρούμε καλώς ή κακώς αυτό, είναι άλλη κουβέντα. Επίσης είναι λογικό από τη στιγμή που έχουμε διαμορφώσει αυτή την άποψη, να θέλουμε να διευκολύνουμε και τις επόμενες γεννιές. Τι αντίθετο θα ήταν σα να τους βάζαμε και εμείς τρικλοποδιές. Θα νιώθαμε συνένοχοι. Το πιο τίμιο θα ήταν να μην τους λέμε τίποτα, και να τους αφήσουμε να διαμορφώσουν μόνοι τους άποψη. Οι άλλοι όμως τους αφήνουν ; Η γιαγιά(οικογένεια) θα μιλήσει στην εγγονή της για τον καλό Χριστούλη. Το ίδιο και η δασκάλα της στο σχολείο, μα και η φίλη της(κοινωνία) εξω από αυτό. Εμένα οσο και αν με ενοχλεί αυτό, το εχω αποδεχθεί. Εσυ γιατί δεν αποδέχεσαι το αντίστροφο ; Εγώ σου είπα ποτέ ότι δεν δέχομαι το αντίστροφο? Μέρος της ιστορίας είναι και η θρησκεία. Από εκεί και έπειτα για τον τρόπο με τον οποίο μεταβιβάζεται από δασκάλους, στα παιδικά χρόνια, φταίει ο Θεός ναι? Γιατί την στιγμή εκέινη κατεβαίνει, εισχωρεί στο σώμα του δασκάλου και κάνει μάθημα "πιέζοντας" τα παιδιά να πιστέψουν στο θεό. Πέραν αυτού ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ? Δηλαδή εσύ όταν ήσουν 8 9 ή 10 και έλεγε η γιαγιά σου ή ο δάσκαλο ή ο πάπας ο ίδιος για θρησκεία καταλάβαινες? Εμένα πάλι το μυαλό μου ήταν σε άλλα πράγματα. Τότε να μην διδάξουμε θρησκεία αλλά και τι είναι σωστό και λάθος σωστα? Να διδάξουμε στα παιδειά τι έκανε ο Χίτλερ (λες και θα καταλάβει το 10χρόνο ΌΛΗ την ιστορία) επίσης να ακούσει και την πλευρά των εβραίων, πολονών κτλ κτλ και να αφήσουμε αυτό να κρίνει αν είναι σωστό ή λάθος ναι? Και αν του φαίνεται σωστό τότε είμαστε ΟΚ γιατί έκανε την επιλογή του ναι? Ωραία πράγματα. Κανένας δεν μιλάει για επιβολή σκέψης ή κάτι παρόμοιο. Εσύ το βλέπεις έτσι γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ αποδεχθεί, ούτε καν, τον χριστιανισμό ΩΣ ιστορικό γεγονός αλλά σαν τυφλή πίστη και φανατισμό. Κρίμα. Κώστα. Δεν έχω τίποτα μαζί σου και ούτε με κανέναν αλλά με σένα ρε φίλε δεν θα συννενοηθούμε ποτέ όμως!!! :wall: ναι γινεται να πιστευεις χωρις να πηγαινεις εκκλησια.αυτοι που πανε εκκλησια γιατι πανε? η θρησκεια δεν ειναι κατι υλικο,ειναι κατι θεωρητικο που συντηρειται επειδη καποιοι το θελουν,συντηρειται επειδη υπαρχουν κατι βιβλια,κατι κτηρια και κατι παπαδες.τα 2 τελευταια αδυνατω να κατανοησω την υπαρξη τους. και για ποια ελευθερη βουληση μιλας? που αν καποιος ελεγε εγω δε παω να πολεμησω τον σφαζαν επιτοπου? οχι δεν ειπε ο αλλαχ ο βουδας να πατε να πολεμησετε,αλλα αυτο ισχυριζονται μερικοι για να ελεγχουν τη μαζα. αν ειχες γεννηθει στην ουγκαντα θα πιστευες στο θεο που πιστευεις τωρα,η σε καποια τοπικη θεοτητα που εκει πιθανον να θεοποιουν κανα δεντρο? Τα ίδια λές ρε φίλε με αυτά που σου λέω σε τόσα πόστ τωρα...Το τι ισχυρίζονται μερικοί για να ελέγχουν κάποιους είναι δικαίωμα τους και δικαίωμα των κάποιον να πιστεύουν. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ! Όσο για αυτό που λές ότι τουσ σφάζαν αν δεν πολεμούσαν σε παρακαλώ επειδή δεν το έχω διαβάσει πουθενά αυτό ούτε το έχω ακούσει από κάπου σε παρακαλώ αν μπορείς να που πείς κάποιο βιβλίο ή κάποιο εξιστορημένο γεγονός που αναφέρεται σε τέτοια κατάσταση. Σοβαρά δεν το έχω δεί πουθενά και θέλω να μάθω. Snips... σειρά σου τώρα :triniti::triniti: : @jaguar και κυρίως raven.Έιστε πέρα για πέρα μπερδεμένοι και δεν σας αδικώ. Αναμενόμενα αποτελέσματα. Προσέξτε όμως. Και οι δύο έχετε ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ την λέξη "ΑΝΩΤΕΡΟΣ" "Ανωτερότητα", χλευάζοντας βέβαια. "Ταπεινότητα" αν μη τι άλλο. Όσο για το σχόλιο μου να είσαι σίγουρος ότι το κατάλαβα πέρα για πέρα. Το υπογράμμισα γιατί απλά δείχνει την πορεία του χριστιανισμού. Βλέπε τα post του κώστα όσον αφορά την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ πριν απαντήσεις. Αυτό ΟΝΤΩΣ το χλευάζω γιατί όπως είχα πει και πρίν , αν μη τι άλλο, είναι γκεμπελική άποψη αυτή. ναι και φυσικα ειμαι ανωτερος απο εναν καθυστερημενο που νομιζει οτι με μια προσευχη θα παει μπροστα στη ζωη του. για του λόγου το αληθές. διάβασε κανά πόστ πριν απαντήσεις. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ γιατί πολύ απλά δεν αισθάνομαι έτσι. Ένα πάντα να ξέρεις για μένα πάντα τεκμηριώνω αυτά που λέω. Τεκμηρίωσε μου τότε εσύ την δική σου άποψη για την εκκλησία και την θρησκεία Ξαναδιάβασε τα προηγούμενα μου πόστ. Κουράστηκα να επαναλαμβάνομαι. Βατικάνο, Αγία σοφία κτλ κτλ. Δηλαδή λες η θρησκεία να "απελευθέρωσε" την φαντασία των αρχιτεκτόνων και των ζωγράφων και άρχισαν ξαφνικά να δημιουργούν αριστουργήματα. Πραγματικά πρωτότυπη προσέγγιση της ιστορίας της τέχνης. Να μένεις στο θέμα του καλλιτέχνη, και όχι στο ταλέντο του. Το ακούσαμε και αυτό.Αυτό το παράδειγμα με τον σατανισμό βέβαια έρχεται να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.... Μάλλον δεν έχεις καταλάβει...αλλά σατανισμός και οι όποιες αιρέσεις είναι δημιουργήματα της ίδιας θρησκείας. Δεν μπορεί να υπάρξει θρησκεία χωρίς ένα μυθολογικό υπόβαθρο από πίσω. Φυσικά το σχόλιο με τον γερμανό στην φώτο, θα το θεωρήσω ως το πλέον κακόγουστο αστείο, λόγω έλλειψης χιούμορ. 1. Διάβασε μερικές βιογραφίες μεγάλων καλιτεχνών, επιστημόνων κτλ. και δές από που βρήκαν ΕΜΠΝΕΥΣΗ και ΟΧΙ ΤΑΛΕΝΤΟ. Μην βάζεις λόγια σε μένα. Δεν μπορείς. 2. Δηλαδή ο χριστιανισμός χρειάζεται τον σατανισμό για να επιβιώσει ε? Αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα παραμύθια που έχω ακούσει ποτέ. Εφόσον μιλάς γενικά για θρησκεία για πες μου σε παρακαλώ τις αντίστοιχες "αντίπαλες", αν θές, θρησκείες για τις παρακάτω: Μωμαεθανισμός, Ινδουισμός, Βουδισμός, Κομφουκιανισμός, Ιανισμός, Μαγεία, Δρουιδισμός, Καοδαισμός, Σαιεντολογία κτλ κτλ. Από τα παραπάνω μερικά είναι θρησκείες και μερικά αιρέσεις. Για αυτά δεν γίνετε αναφορά πουθενά και τι επιπτώσεις έχουν στην ζωή κάποιου. Για διάβασε να δεις τι έχουν προκαλέσει οι παραπάνω θρησκείες/αιρέσεις. Μόνοι σας είπατε πριν ότι κόσμος πεθαίνει για τον Αλλάχ. Για αυτό τίποτα όμως ναι? Μόνο ο κώστας έκανε, σωστά κατά την άποψη μου, αναφορά σχετικά με το τελευταίο. Για φαντάσου λοιπόν να μην υπήρχε χριστιανισμός τι θα γινόταν στον κόσμο. Απλά φαντάσου το βάσει γεγονόντων, μην απαντήσες. Όσο για την φώτο όπως είπα και πριν ο γερμανός που βλέπεις είναι ο Joseph Goebbels και έχει να κάνει με το σχόλιο περί ανωτερότητας από τον κώστα. /edit: Συγχωρέστε με για τα ορθογραφικά μου λάθη αλλά λόγω 7ετής διαμονής στην Αγγλία έχασα την μπάλλα. Επιστροφή στον Μπαμπινιώτη για μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Αύγουστος 7, 2009 #70 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Θα μας τρελάνεις τελικά. Λες δηλαδή ότι ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης δεν μπορεί να εμπνευστεί από ότιδήποτε πέραν του χριστιανισμού ε; ΑΝ έχεις ταλέντο φίλε μου, η έμπνευση έρχεται μόνη της. Παραμύθι; Πρώτη φορά; Βρε μήπως δεν είσαι και πολύ χριστιανός και δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Μα ακριβώς καμία από τις παραπάνω θρησκείες δεν επισημοποίησε τον τρόμο όπως ο χριστιανισμός. Που πρωτοαναφέρθηκε ο σατανάς και ο κακός και ο έκπτωτος άγγελος; Καμία δεν "εξύψωσε" το αντίπαλο κακό τόσο πολύ, όπως ο χριστιανισμός. Η τον τρομοκρατούμε τον καυμένο τον άνθρωπο η όχι... Φυσικά φίλε μου αν δέχεσαι σατανάδες και κολάσεις και παραδείσους και τέτοια, δεν έχει νόημα να μιλάμε άλλο. Και δυστυχώς ναι, φαντάζομαι αν δεν υπήρχε χριστιανισμός ΒΑΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ όπως λές τι θα υπήρχε στον κόσμο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ...φαντάζομαι. Προφανώς όμως έχεις τέτοιες παρωπίδες που στο μυαλό σου η μη εφεύρεση του χριστιανισμού θα αποτελούσε αυτόματα την καταστροφή του κόσμου. Δεν μπορείς καν να σκεφτείς την ανθρωπότητα χωρίς την συγκεκριμένη θρησκεία. Δεν μπορείς να δεχτείς ότι ίσως μπορεί και να ήταν εξίσου "καλός" η και καλύτερος. Πριν υπήρχε το απόλυτο ΧΑΟΣ, και μετά επικρατεί το απόλυτο καλό. Ναι! Αλήθεια για πες μου....γιατί υποβαθμίζεις ακόμα και εσύ ο ίδιος τις υπόλοιπες υπάρχουσες θρησκείες με τις οποίες βέβαια δεν έχεις τίποτα να χωρίσεις χάριν της" Ανεξιθρησκείας" και της "ελευθερίας του λόγου" και μπλα μπλα...Αλλά βέβαια ..ανώτερος ο χριστιανισμός, όπως και να το κάνουμε. Αυτή η σιγουριά δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει. Παραδέχομαι όμως τους αρχιιερείς του. Φέρνουμε το παράδειγμα του Άπιστου θωμά στο προσκήνιο και ...καθαρίζουμε. Και σε εκλιπαρώ μην μου ξαναπείς για κακούς παπάδες και κακά συμφέροντα που χρησιμοποίησαν το όνομα του χριστού για να υλοποιήσουν τους στόχους τους κτλ κτλ....Ναι το καταλάβαμε. Και δεν έχεις τεκμηριώσει πουθενά την άποψη σου, παρά μόνο στην...πίστη σου. Αλλά στο ξαναλέω ο όρος ΘΡΗΣΚΕΙΑ απέχει πολύ απο τον όρο ΠΙΣΤΗ. Α! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ αποδεχθεί, ούτε καν, τον χριστιανισμό ΩΣ ιστορικό γεγονός αλλά σαν τυφλή πίστη και φανατισμό Να σαι καλά....συμφωνούμε και κάπου. (2 σημεία μέχρι στιγμής) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Αύγουστος 7, 2009 #71 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Εγώ σου είπα ποτέ ότι δεν δέχομαι το αντίστροφο? Μέρος της ιστορίας είναι και η θρησκεία. Από εκεί και έπειτα για τον τρόπο με τον οποίο μεταβιβάζεται από δασκάλους, στα παιδικά χρόνια, φταίει ο Θεός ναι? Γιατί την στιγμή εκέινη κατεβαίνει, εισχωρεί στο σώμα του δασκάλου και κάνει μάθημα "πιέζοντας" τα παιδιά να πιστέψουν στο θεό. Πέραν αυτού ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ? Δηλαδή εσύ όταν ήσουν 8 9 ή 10 και έλεγε η γιαγιά σου ή ο δάσκαλο ή ο πάπας ο ίδιος για θρησκεία καταλάβαινες? Εμένα πάλι το μυαλό μου ήταν σε άλλα πράγματα. Τότε να μην διδάξουμε θρησκεία αλλά και τι είναι σωστό και λάθος σωστα? Να διδάξουμε στα παιδειά τι έκανε ο Χίτλερ (λες και θα καταλάβει το 10χρόνο ΌΛΗ την ιστορία) επίσης να ακούσει και την πλευρά των εβραίων, πολονών κτλ κτλ και να αφήσουμε αυτό να κρίνει αν είναι σωστό ή λάθος ναι? Και αν του φαίνεται σωστό τότε είμαστε ΟΚ γιατί έκανε την επιλογή του ναι? Ωραία πράγματα. Κανένας δεν μιλάει για επιβολή σκέψης ή κάτι παρόμοιο. Εσύ το βλέπεις έτσι γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ αποδεχθεί, ούτε καν, τον χριστιανισμό ΩΣ ιστορικό γεγονός αλλά σαν τυφλή πίστη και φανατισμό. Κρίμα.Ακριβως αν καταλαβαινα τι μου ελεγαν θα ειχαν απορριφθει εγκαιρα.Στηριζονται στην μειωμενη κριτικη σκεψη των παιδιων, που απλα επειδη δεν καταλαβαινουν τι τους διδασκουν η αποδοχη της πιστης τους ειναι αβιαστη.Δηλαδη τι, μονο οι θρησκειες διδασκουν ηθος? Ωραια, το ακουσαμε και αυτο.Το μαθημα της ιστοριας διδασκει ιστορια. (Πρεπει) να παραθετει τα πραγματα οπως συνεβησαν, και να αφηνει το μαθητη να εξαγει αμεροληπτα συμπερασματα με βαση την κριση του. Για τον χιτλερ ακουσα για πρωτη φορα στην Εκτη δημοτικου,κατοπιν στην τριτη γυμνασιου και τελος στην τριτη λυκειου...και τοτε καταλαβα οτι ηταν ...σχιζοφρενης.Δεν χρειαζεται να εχω αποψη για τα παντα στα 10 μου -παιδι ειμαι και στα 18- και κυριως δεν χρειαζομαι κανεναν να μου την διαμορφωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raven_g20 Αύγουστος 7, 2009 #72 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2009 Πάαααααλι προσπαθείτε να βάλετε λόγια ρε σι? Καταλάβετε το βρε δεν μπορείτε. Ακριβως αν καταλαβαινα τι μου ελεγαν θα ειχαν απορριφθει εγκαιρα.Στηριζονται στην μειωμενη κριτικη σκεψη των παιδιων, που απλα επειδη δεν καταλαβαινουν τι τους διδασκουν η αποδοχη της πιστης τους ειναι αβιαστη.Δηλαδη τι, μονο οι θρησκειες διδασκουν ηθος? Ωραια, το ακουσαμε και αυτο. Το μαθημα της ιστοριας διδασκει ιστορια. (Πρεπει) να παραθετει τα πραγματα οπως συνεβησαν, και να αφηνει το μαθητη να εξαγει αμεροληπτα συμπερασματα με βαση την κριση του. Για τον χιτλερ ακουσα για πρωτη φορα στην Εκτη δημοτικου,κατοπιν στην τριτη γυμνασιου και τελος στην τριτη λυκειου...και τοτε καταλαβα οτι ηταν ...σχιζοφρενης.Δεν χρειαζεται να εχω αποψη για τα παντα στα 10 μου -παιδι ειμαι και στα 18- και κυριως δεν χρειαζομαι κανεναν να μου την διαμορφωσει. Και η θρησκεία είναι μέρος της ιστορίας. Επίσης δεν είπα πουθενά ότι μόνο οι θρησκείες διδάσκουν ήθος. LOL ρε μεγάλε συμφωνείς μαζί μου χωρίς να το καταλάβεις? Ακριβώς, δεν χρειάζεται να έχεις άποψη στα 10. Στα 18 σου κατάλαβες πιος είναι ο Χίτλερ όπως και στα 18 κατάλαβες ότι δεν θέλεις να πιστεύεις στον Θεό ή στην θρησκεία αν δεν κάνω λάθος για σένα. Αν είμαι λάθος ζητώ συγνώμη αλλά μαντεύω διότι δεν σε ξέρω. ΜΕΓΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΟΥ λοιπόν! Δεν έχει κανένας πρόβλημα με αυτό συμπεριλαμβανομένου και εμού!! Θα μας τρελάνεις τελικά. Λες δηλαδή ότι ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης δεν μπορεί να εμπνευστεί από ότιδήποτε πέραν του χριστιανισμού ε; ΑΝ έχεις ταλέντο φίλε μου, η έμπνευση έρχεται μόνη της. Απ.: Σου είπα εγώ ότι μοναδική έμπνευση καλλιτεχνών ή επιστημόνων είναι ο χριστιανισμός? Διαβάστε το γ..... τι πόστ ρε παιδιά..για πολλοστή φορα.... Παραμύθι; Πρώτη φορά; Βρε μήπως δεν είσαι και πολύ χριστιανός και δεν το έχεις καταλάβει ακόμα; Μα ακριβώς καμία από τις παραπάνω θρησκείες δεν επισημοποίησε τον τρόμο όπως ο χριστιανισμός. Που πρωτοαναφέρθηκε ο σατανάς και ο κακός και ο έκπτωτος άγγελος; Καμία δεν "εξύψωσε" το αντίπαλο κακό τόσο πολύ, όπως ο χριστιανισμός. Η τον τρομοκρατούμε τον καυμένο τον άνθρωπο η όχι...Φυσικά φίλε μου αν δέχεσαι σατανάδες και κολάσεις και παραδείσους και τέτοια, δεν έχει νόημα να μιλάμε άλλο. Απ.: Ξανά λοιπόν..Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ! Για ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΧΡΕΑΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ!! Δεν αρνήθηκα τίποτα παρά μόνο το γεγονός ότι δεν ισχύει αυτο που προανέφερς ότι δεν γίνεται να υπάρχει χριστιανισμός χωρίς σατανά. Έλεος πια. Και δυστυχώς ναι, φαντάζομαι αν δεν υπήρχε χριστιανισμός ΒΑΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ όπως λές τι θα υπήρχε στον κόσμο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ...φαντάζομαι. Προφανώς όμως έχεις τέτοιες παρωπίδες που στο μυαλό σου η μη εφεύρεση του χριστιανισμού θα αποτελούσε αυτόματα την καταστροφή του κόσμου. Δεν μπορείς καν να σκεφτείς την ανθρωπότητα χωρίς την συγκεκριμένη θρησκεία. Δεν μπορείς να δεχτείς ότι ίσως μπορεί και να ήταν εξίσου "καλός" η και καλύτερος. Πριν υπήρχε το απόλυτο ΧΑΟΣ, και μετά επικρατεί το απόλυτο καλό. Ναι! Αλήθεια για πες μου....γιατί υποβαθμίζεις ακόμα και εσύ ο ίδιος τις υπόλοιπες υπάρχουσες θρησκείες με τις οποίες βέβαια δεν έχεις τίποτα να χωρίσεις χάριν της" Ανεξιθρησκείας" και της "ελευθερίας του λόγου" και μπλα μπλα...Αλλά βέβαια ..ανώτερος ο χριστιανισμός, όπως και να το κάνουμε. Αυτή η σιγουριά δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει. Παραδέχομαι όμως τους αρχιιερείς του. Φέρνουμε το παράδειγμα του Άπιστου θωμά στο προσκήνιο και ...καθαρίζουμε. Και σε εκλιπαρώ μην μου ξαναπείς για κακούς παπάδες και κακά συμφέροντα που χρησιμοποίησαν το όνομα του χριστού για να υλοποιήσουν τους στόχους τους κτλ κτλ....Ναι το καταλάβαμε. Σου είπα εγώ πουθενά ότι αν δεν υπήρχε χριστιανισμός τότε θα επικρατούσε το απόλυτο χάος? Και δεν είναι εφεύρεση είναι γεγονός. Προσωπικά πιστεύω ότι η κοινωνία δεν θα αναπτύσοταν με τους ίδιους ρυθμούς όπως τώρα. Άποψη μου είναι αν θες συμμερίζεσαι αν θές όχι. Είναι ΑΚΡΑ θεωρητική-υποθετική βάσει προσωπικής μόρφωσης-γνώσης. Επίσης, υποβάθμισα εγώ άλλες θρησκείες? Ή κάποιος μπαίνει και κάνει κρυφά άλλα πόστ με το όνομά μου ή εσείς χρειάζεσται γυαλιά, το λιγότερο. Δεν είπα πουθενά τίποτα κακό. Απλά τόνισα τις επιπτώσεις ΚΑΙ των άλλων θρησκειών στις ζωές μας. Ούτε είπα ότι ο χριστιανισμός είναι ανώτερος.Αλλά δεν έχεις διαβάσει ΚΑΝΕΝΑ από τα προηγούμενα μου πόστ ως συνήθως. On a personal note αυτά τε περί ανωτέρων άστα καλύτερα. Μην προσπαθείς τώρα εσύ παίρνοντας τα ηνία από τους προηγούμενους να βάλεις λόγια σε εμένα. Σου είπα είναι ανούσιο. Άλλος ξεκίνησε την ιστορία με την ανωτερώτητα και άλλος την συνεχίζει βλέπω. Και δεν έχεις τεκμηριώσει πουθενά την άποψη σου, παρά μόνο στην...πίστη σου Δεν έχω τεκμηριώσει? ΞΑΝΑ λοιπόν τα ίδια..Διάβασε τα προηγούμενα πόστ μου σε παρακαλώ πριν ξανα-απαντήσεις... Αλλά στο ξαναλέω ο όρος ΘΡΗΣΚΕΙΑ απέχει πολύ απο τον όρο ΠΙΣΤΗ. Αν διάβαζες τα προηγούμενα πόστ θα έβλεπες ότι συμφωνούμε σε 3 σημεία. Άντε να τα κατοστήσουμε. P.S. Πάω για ποτάκι τώρα. Eίναι και Παρασκευή, έχουμε και εξόδους κύριοι!!! :jump: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Αύγουστος 8, 2009 #73 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2009 Τα ίδια λές ρε φίλε με αυτά που σου λέω σε τόσα πόστ τωρα...Το τι ισχυρίζονται μερικοί για να ελέγχουν κάποιους είναι δικαίωμα τους και δικαίωμα των κάποιον να πιστεύουν. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ! Όσο για αυτό που λές ότι τουσ σφάζαν αν δεν πολεμούσαν σε παρακαλώ επειδή δεν το έχω διαβάσει πουθενά αυτό ούτε το έχω ακούσει από κάπου σε παρακαλώ αν μπορείς να που πείς κάποιο βιβλίο ή κάποιο εξιστορημένο γεγονός που αναφέρεται σε τέτοια κατάσταση. Σοβαρά δεν το έχω δεί πουθενά και θέλω να μάθω. ελευθερη βουληση οκ.αλλα η ελευθερη βουληση του επηρεαζει και μενα,γιατι να πληρωνω κι εγω τα κερατιατικα τους? οσο για το αλλο,κανα στρατιωτικο νομο εχεις διαβασει? ξερεις τι γινεται αν λιποτακτησεις σε περιπτωση πολεμου? Και η θρησκεία είναι μέρος της ιστορίας. Επίσης δεν είπα πουθενά ότι μόνο οι θρησκείες διδάσκουν ήθος. LOL ρε μεγάλε συμφωνείς μαζί μου χωρίς να το καταλάβεις? Ακριβώς, δεν χρειάζεται να έχεις άποψη στα 10. Στα 18 σου κατάλαβες πιος είναι ο Χίτλερ όπως και στα 18 κατάλαβες ότι δεν θέλεις να πιστεύεις στον Θεό ή στην θρησκεία αν δεν κάνω λάθος για σένα. Αν είμαι λάθος ζητώ συγνώμη αλλά μαντεύω διότι δεν σε ξέρω. ΜΕΓΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΟΥ λοιπόν! Δεν έχει κανένας πρόβλημα με αυτό συμπεριλαμβανομένου και εμού!! στο τελος θα μας πεις και οτι και η μυθολογια ειναι μερος της ιστοριας... Σου είπα εγώ πουθενά ότι αν δεν υπήρχε χριστιανισμός τότε θα επικρατούσε το απόλυτο χάος? Και δεν είναι εφεύρεση είναι γεγονός. Προσωπικά πιστεύω ότι η κοινωνία δεν θα αναπτύσοταν με τους ίδιους ρυθμούς όπως τώρα. Άποψη μου είναι αν θες συμμερίζεσαι αν θές όχι. Είναι ΑΚΡΑ θεωρητική-υποθετική βάσει προσωπικής μόρφωσης-γνώσης. Επίσης, υποβάθμισα εγώ άλλες θρησκείες? Ή κάποιος μπαίνει και κάνει κρυφά άλλα πόστ με το όνομά μου ή εσείς χρειάζεσται γυαλιά, το λιγότερο. Δεν είπα πουθενά τίποτα κακό. Απλά τόνισα τις επιπτώσεις ΚΑΙ των άλλων θρησκειών στις ζωές μας. Ούτε είπα ότι ο χριστιανισμός είναι ανώτερος.Αλλά δεν έχεις διαβάσει ΚΑΝΕΝΑ από τα προηγούμενα μου πόστ ως συνήθως. On a personal note αυτά τε περί ανωτέρων άστα καλύτερα. Μην προσπαθείς τώρα εσύ παίρνοντας τα ηνία από τους προηγούμενους να βάλεις λόγια σε εμένα. Σου είπα είναι ανούσιο. Άλλος ξεκίνησε την ιστορία με την ανωτερώτητα και άλλος την συνεχίζει βλέπω. δεν ειναι εφευρεση,ειναι ανακαλυψη.επινοηση... τωρα βλεπω εχουμε και καινουριες αποκαλυψεις,οτι ο χριστιανισμος βοηθησε στην αναπτυξη της οικονομιας(ελατε ζωα να αφησετε λεφτα στην εκκλησια),της φυσικης(αυτοματα μετακινουμενα βουνα,θαλασσες),της ιατρικης(αναστησου λαζαρε) ... παρ ολα αυτα δε μου πες τι θα διαλεγες στο καραβι,το σωσιβιο η τη βιβλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Αύγουστος 8, 2009 #74 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2009 @jaguar και κυρίως raven.Έιστε πέρα για πέρα μπερδεμένοι και δεν σας αδικώ. Αναμενόμενα αποτελέσματα. Προσέξτε όμως. Και οι δύο έχετε ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ την λέξη "ΑΝΩΤΕΡΟΣ" "Ανωτερότητα", χλευάζοντας βέβαια. "Ταπεινότητα" αν μη τι άλλο. αλήθεια όμως πως συμπέρανες ότι είμαι μπερδεμένος?επίσης θέλω με quote να μου δείξεις που γράφω την λέξη "ΑΝΩΤΕΡΟΣ" και που ακριβώς χλευάζω. Εντυπώσεις και μεγάλα λόγια.Επίσης το να συνδέεις την υποστήριξη μου με ότι "είναι αναμενόμενο να είμαι μπερδεμένος" δείχνει ακριβώς το μέγεθος του φανατισμού που σε προκαταβάλει: "Αν τολμάς και λες κάτι διαφορετικό από εμάς είναι φυσκό και επόμενο να είσαι μπερδεμένος".congrats, γίνεσαι και εσύ χειρότερος από αυτό που χλευάζεις.Μάλιστα......Έισαι σίγουρος; Για διαφώτισε μας τότε σε παρακαλώ. Στα δικά σου και στα δικά μου αυτιά πως έφτασε η θρησκεία που ξεκίνησε πριν 2000 χρόνια; Πάντως εμένα δεν θυμάμαι να μου μίλησε κανένας θεός. Μόνο συγγενείς, σχολεία, που με την σειρά τους μάντεψε απο ποιον τα είχαν ακούσει. Μα Ναι....σωστά μάντεψες.. Την Εκκλησία.Καιρό πριν οργανωθεί η "Εκκλησία" όλα αυτά ήταν word-of-mouth και τοπικοί ιερείς (στην τότε εποχή μπορείς να πεις ότι ιερέας ήταν κάποιος που είχε το πάθος να κάνει αυτό, καμμια σχέση με τους τωρινούς ιερείς...).Η πίστη στον θεό/χριστό/βούδα/αλλάχ, δηλαδή η ΘΡΗΣΚΕΙΑ δεν έχει ανάγκη την εκκλησία/ναό/τέμενος και την καθαρά τεχνοκρατική οργάνωση που τα περιβάλει.Το είπα ότι είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κώστας, προφανώς είναι δύσκολο και για σένα να τα διαχωρίσεις.Anyway, δεν έχω κάποιο ενδιαφέρον για μια συζήτηση που έχει αντικειμενικό σκοπό τις προσωπικές επιθέσεις και απλά την εκδήλωση οργής.όπως είπα και πριν στον κώστα GL & HF ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Αύγουστος 8, 2009 #75 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2009 Δ Εμένα πάλι το μυαλό μου ήταν σε άλλα πράγματα. Τότε να μην διδάξουμε θρησκεία αλλά και τι είναι σωστό και λάθος σωστα? Να διδάξουμε στα παιδειά τι έκανε ο Χίτλερ (λες και θα καταλάβει το 10χρόνο ΌΛΗ την ιστορία) επίσης να ακούσει και την πλευρά των εβραίων, πολονών κτλ κτλ και να αφήσουμε αυτό να κρίνει αν είναι σωστό ή λάθος ναι? Και αν του φαίνεται σωστό τότε είμαστε ΟΚ γιατί έκανε την επιλογή του ναι? Ωραία πράγματα. Κανένας δεν μιλάει για επιβολή σκέψης ή κάτι παρόμοιο. Οντως σου βαζουμε λογια που δεν εχεις γραψει, αλλα εννοησει , εκτος αν ερμηνευσα λαθος το παραπανω.Οπως και να χει , αφου συμφωνησαμε τουλαχιστον στο οτιΑκριβως αν καταλαβαινα τι μου ελεγαν θα ειχαν απορριφθει εγκαιρα.Στηριζονται στην μειωμενη κριτικη σκεψη των παιδιων, που απλα επειδη δεν καταλαβαινουν τι τους διδασκουν η αποδοχη της πιστης τους ειναι αβιαστη............Δεν χρειαζεται να εχω αποψη για τα παντα στα 10 μου -παιδι ειμαι και στα 18- και κυριως δεν χρειαζομαι κανεναν να μου την διαμορφωσει. μπρουμε να παμε την συζητηση λιγο παραπερα:Λογικο επακολουθο δεν ειναι η καταργηση της πρωινης προσευχης στα σχολεια -και γενικοτερα χριστιανικης κατηχησης- καθως και του μαθηματος των θρησκευτικων οπως τουλαχιστον διδασκεται τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Αύγουστος 8, 2009 #76 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2009 Με λίγο χιούμορ http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o Link to comment Share on other sites More sharing options...
0x13 Αύγουστος 13, 2009 #77 Κοινοποίηση Αύγουστος 13, 2009 Το γεγονος οτι δεν μπορει κανενας ανθρωπινος νους να ερμηνευσει την δημιουργια του σύμπαντος, ήταν και ειναι αυτό που ανάγκασε τον άνθρωπο να δημιουργήσει και να πλάσει ιστορίες πιστευοντας σε κατι ανώτερο.Εγω όντως πιστευω οτι υπάρχει μια δύναμη που δεν μπορώ να την εξηγήσω και το αποδέχομαι. :alien::alien::alien:Τυφλή υποταγή σε μία αυτοαποκαλούμενη εξουσία να μου λείπει με την μορφη που έχει σήμερα. Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Αύγουστος 15, 2009 #78 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 ...http://www.youtube.com/watch?v=gJIT3yBqxN0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
elpadrone Αύγουστος 15, 2009 #79 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 ΕΛΕΟΣ!! Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ? ΕΧΕΙ ΛΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ??σαν ιος, οι θρησκιες ειναι εξελικτικο υποπρωιον, ενα λαθος του εγγεφαλου μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezdim Αύγουστος 15, 2009 #80 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2009 Εγώ μάγκες πήγα σήμερα και κοινώνησα, έπειτα κατέβασα μισό κιλό τυρί και άλλο τόσο άρτο, έκανα το τεστ ζαχάρου και είχα πολυυυ κάτω από το όριο και ας είχα φάει ένα κάρο άμυλα. Αυτό για μένα είναι θαύμα. Δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είναι ιατρικό παράδοξο σύμφωνα με τον διευθυντή Β' Παθολογικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.Ας ακούσω τώρα ότι είναι σύμπτωση που συνέβη την ημέρα της γιορτής της Παναγίας...Ας ακούσω επίσης ότι με αυθυποβολή κατάφερα να το ρίξω το ζάχαρο...Ας μου δώσει κάποιος διαβασμένος μια εξήγηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.