pank Αύγουστος 6, 2009 #41 Αύγουστος 6, 2009 εδώ ετοιμάζονται να κόψουν τα θρησκευτικά από σχολεία όπως και την προσευχή...δεν είναι φανατισμός αυτό ρ σεις...είναι πίστη και δεν είναι τυφλή...τόσο πολύ μας ενοχλεί και μας βλάπτει η πίστη στον θεό?Φίλε μου προσωπικά με ενοχλεί, και στο μέτρο του δυνατού και του κόσμιου, θα πω και μια κουβέντα σε κάποιον δικό μου άνθρωπο. Με ενοχλεί που παραπλανήθηκα από σχολείο+οικογένεια+κοινωνία και έπρεπε να γίνω ολόκληρος άντρας για να καταλάβω τι γίνεται. Το θεωρώ ενα καλοστημένο παραμύθι, και εως εκ' τούτου δε θέλω να διαιωνιστεί. Γιατί το βλέπεις τόσο περίεργο ;Θεωρώ πως τα μηνύματα του χριστιανισμού είναι ξεπερασμένα, και δεν αποτελούν εφόδιο για την αντιμετώπιση της σύγχρονης πραγματικότητας.Νομίζω ότι θα προσθέσω ''βαρύδια'' στα παιδιά μου, αμα τους μιλήσω για το χριστιανισμό χωρίς να καταστήσω σαφή την αληγορική(και μόνο) πλευρά του. Αν δεν το κάνω, θα είναι σα να τους μιλάω για το Δια και τον Ήφαιστο. Μα το κυριότερο, θα θεωρώ ότι τους λεω ψέμματα, από τη στιγμή που δεν τα πιστεύω ολα αυτά.Νομίζω ότι είναι διαφορετικό το σημείο εκκίνησης του καθενός. Γι' αυτό και δεν αντιλαμβάνεσαι το μένος που έχουν κάποιοι κατά των θρησκειών. Η καλη και αγαθή κατ' εσένα πίστη, μπορεί να φαίνεται δόλια και επιζήμια σε κάποιους. Ολα πηγάζουν από την προσωπική άποψη του καθενός.αυστηρά ontopic τώρα :με ικανοποίησε το μη κόψιμο του επίμαχου σημείου από το video:)εστω και την τελευταία στιγμή και κατόπιν διαβουλεύσεων.
raven_g20 Αύγουστος 6, 2009 #42 Αύγουστος 6, 2009 Δεν ξέρω τι να πώ. Κυριολεκτικά μένω άφωνος με αυτήν την επιθετικότητα που δείχνετε απέναντι σε ένα διαχρονικό θεσμό. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι πρέπει να έχετε άσχημες προσωπικές εμπειρίες για να αντιδράτε τόσο έντονα. Από τα τελευταία λεγόμενα σας φαίνετε ότι η λύση είναι μπροστά μας τόσο καιρό και δεν το βλέπουμε. Κάψτε λοιπόν της εκκλήσίες, καταργήστε την χριαστονοσύνη, σκοτώστε τους παπάδες και γίνετε αλόθρησκοι. Εύρηκα!! Όσο για τους πολέμους. Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ξεκίνησαν τους πολέμους όχι ο Θεός. Αφήστε τις δικαιολογίες ότι έγιναν στο όνομα της εκκλησίας. Αυτό είναι το τίμημα της Ελεύθερης βούλησης. 'Ολοι στο τέλος θα κριθούμε είτε από τους συνανθρώπους είτε από τον Θεό. Αν θέλετε αποκαλέστε το μια ανώτερη δύναμη. Αρκεί να πιστεύεις σε αυτό. Στο κάτω κάτω χάνεις τίποτα πιστεύοντας στον Θεό? Μην πατήσεις πόδι στην εκκλησία ποτέ αν θες. Αλλά απλά να έχεις πίστη είναι τόσο κακό? Τέλος, επειδή δεν θέλω να συμμετάσχω στην συζήτη αυτή άλλο λόγω της αιτίας που εξήγησα στην αρχή θα σας αφήσω με μια φράση που άκουσα σε μια πολύ παλιά ταινία του Alfred Hitchcock (μου διαφεύγει ο τίτλος, πρέπει να ήταν το Jamaica Inn, αλλά που θα πάει θα το βρώ ), όσο περίεργο και να ακούγετε και μου έκανε μεγάλη εντύπωση: Δεν φταίει ο Θεός για την ηλιθιότητα των Ανθρώπων
pank Αύγουστος 6, 2009 #43 Αύγουστος 6, 2009 Μήπως φταίει ο χριστιανισμός που δε μπορείς να δεχθείς κάτι διαφορετικό από αυτό που είσαι, και τελικά το βαφτίζεις ηλίθιο αποφεύγοντας ακόμα και να το κουβεντιάσεις ; Δεν είδα κάποιον να προσπαθεί να σου επιβάλει την άποψη του. Πιο πολύ προσπαθούμε να σου απαντήσουμε στην ερώτηση : ''Γιατί τόσο μένος κατά της θρησκείας ;'' Και μας ρώτησες, και σου απαντούμε, και μας λες και ηλίθιους
raven_g20 Αύγουστος 6, 2009 #44 Αύγουστος 6, 2009 Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν θέλω να συνεχίσω την συζύτηση. Διότι δεν καταλαβαίνετε απ' ότι φαίνετε τίποτα από αυτά που λέω ή εγώ δεν τα εξηγώ καλά. Ηλίθιους δεν νομίζω να σας αποκάλεσα ποτέ. Την τελευταία φράση την είπα αναφορικά με τους πολέμους και αυτούς που τους ξεκινούν και όχι προς εσάς. Επίσης ούτε μίλησα καθόλου για επιβολή άποψης. Για να το καταφέρεις αυτό σε εμένα πίστεψε με θέλει πολύ Απλά παρατηρώ πολύ επιθετικότητα απέναντι στην θρησκεία και συγκεκριμένα στην χριστιανοσύνη. Και επειδή αισθάνομαι ότι θα ξεφύγει το θέμα αποφάσισα να απέχω. Ήδη νόμιζες ότι σας αποκαλώ ηλίθιους. ΑΥΤΟ ακριβώς ήθελα και θέλω να αποφύγω. Μπορεί να μην το έθεσα σωστά. Πιστεύω παρεξήγηση δεν υπήρξε και ούτε υπάρχει. :yes2:
Snips Αύγουστος 6, 2009 #45 Αύγουστος 6, 2009 Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν θέλω να συνεχίσω την συζύτηση. Διότι δεν καταλαβαίνετε απ' ότι φαίνετε τίποτα από αυτά που λέω ή εγώ δεν τα εξηγώ καλά. Έτσι μπράβο. Είδες τελικά που συμφωνούμε... Με μια φράση όλη η ιστορία της θρησκείας...
JaguarOne Αύγουστος 6, 2009 #46 Αύγουστος 6, 2009 το ότι είστε απλά απόλυτοι χωρίς ουσιαστικά παραδείγματα, με γενικεύσεις του τύπου χωρις θρησκείες οι άνθρωποι θα ήταν καλύτερα, και ότι οι μεγαλύτεροι πόλεμοι έγιναν για θρησκευτικούς λόγους νομίζετε ότι είστε καλύτεροι/ανώτεροι?Εγώ βλέπω μια χούφτα παιδιά που είναι το ίδιο κολλημένοι με τους hardcore θρησκευόμενους.
Snips Αύγουστος 6, 2009 #47 Αύγουστος 6, 2009 Έχεις κάμερες και μας λές όλους παιδιά; Ξέρεις σε ποιους αναφέρεσαι; Και προσωπικά δεν είμαι κολημένος με καμία θρησκεία και με καμια αθεϊα αν θες. Απλά είναι καλύτερα να διερευνείς λίγο παραπάνω κάποια πράγματα όταν μπορείς χωρίς να σκέφτεσαι δογματικά. Πραγματικά αν θες ουσιαστικά παραδείγματα και όχι γενικεύσεις έχεις το απόλυτο εργαλείο μπροστά σου που λέγεται internet. Έχεις επίσης και τις βιβλιοθήκες στις οποίες μπορείς να βρεις στοιχεία. Όσες βέβαια μείναν. Χρειάζεσαι ένα φορουμ ολόκληρο για να αναλυθεί τέτοιο ζήτημα, και όχι ένα θέμα σε ένα τεχνολογικό φόρουμ.Επιτέλους δεχτείτε και μια άλλη άποψη. Πρώτα γεννιέται ο άνθρωπος και μετά διαμορφώνει τον οποιοδήποτε ΘΕΟ του.
Kostas007 Αύγουστος 6, 2009 #49 Αύγουστος 6, 2009 το ότι είστε απλά απόλυτοι χωρίς ουσιαστικά παραδείγματα, με γενικεύσεις του τύπου χωρις θρησκείες οι άνθρωποι θα ήταν καλύτερα, και ότι οι μεγαλύτεροι πόλεμοι έγιναν για θρησκευτικούς λόγους νομίζετε ότι είστε καλύτεροι/ανώτεροι?Εγώ βλέπω μια χούφτα παιδιά που είναι το ίδιο κολλημένοι με τους hardcore θρησκευόμενους.μπαινεις ξαφνικα και πετας μια μπαρουφα μονο και μονο για να πεις κατι.πες μου εσυ ενα παραδειγμα/επιχειρημα που εχεις.δε βλεπω κατι.εκτος αυτου δεν ξερεις να διαβαζεις(η να γραφεις).για βρες μου που γραφτηκε οτι οι μεγαλυτεροι πολεμοι εγιναν για θρησκευτικους λογους?ναι και φυσικα ειμαι ανωτερος απο εναν καθυστερημενο που νομιζει οτι με μια προσευχη θα παει μπροστα στη ζωη του.οταν εισαι σε καραβι που βουλιαζει κανε προσευχες και λιτανιες της θρησκειας σου,και ασε με εμενα με το σωσιβιο της κακιας επιστημης.
Snips Αύγουστος 6, 2009 #50 Αύγουστος 6, 2009 Να ελαφρύνω λίγο το κλίμα να συμπληρώσω στο ποστ του kostas.. Όταν το καράβι βουλιάζει....Who u r gonna CALL??? . . . . . . . . . OR
Thanos123 Αύγουστος 6, 2009 #52 Αύγουστος 6, 2009 το ότι είστε απλά απόλυτοι χωρίς ουσιαστικά παραδείγματα, με γενικεύσεις του τύπου χωρις θρησκείες οι άνθρωποι θα ήταν καλύτερα, και ότι οι μεγαλύτεροι πόλεμοι έγιναν για θρησκευτικούς λόγους νομίζετε ότι είστε καλύτεροι/ανώτεροι?Εγώ βλέπω μια χούφτα παιδιά που είναι το ίδιο κολλημένοι με τους hardcore θρησκευόμενους. Δεν νομίζω κάποιος εδώ μέσα να είπε "EΠ σταματήστε να πιστεύετε ΤΩΡΑ".Απλά λέμε την γνώμη μας,και από κει και πέρα ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. @kostas007 omg με σκότωσες με το "σωσιβιο της κακιας επιστημης" εδιτ: Δεν ξέρω τι να πώ. Κυριολεκτικά μένω άφωνος με αυτήν την επιθετικότητα που δείχνετε απέναντι σε ένα διαχρονικό θεσμό. Όπως το είπες,θεσμός(απο wiki : Ο όρος Θεσμός προέρχεται από το ρήμα τίθημι. Αυτό που έχει τεθεί, και ισχύει ως δίκαιο).Γι αυτό έχει γίνει τόσο θέμα,επειδή μας όρισαν την θρησκεία μας,επειδή δεν είχαμε την επιλογή να διαλέξουμε.
JaguarOne Αύγουστος 7, 2009 #53 Αύγουστος 7, 2009 Έχεις κάμερες και μας λές όλους παιδιά; Ξέρεις σε ποιους αναφέρεσαι; Και προσωπικά δεν είμαι κολημένος με καμία θρησκεία και με καμια αθεϊα αν θες. Απλά είναι καλύτερα να διερευνείς λίγο παραπάνω κάποια πράγματα όταν μπορείς χωρίς να σκέφτεσαι δογματικά. Πραγματικά αν θες ουσιαστικά παραδείγματα και όχι γενικεύσεις έχεις το απόλυτο εργαλείο μπροστά σου που λέγεται internet. Έχεις επίσης και τις βιβλιοθήκες στις οποίες μπορείς να βρεις στοιχεία. Όσες βέβαια μείναν. Χρειάζεσαι ένα φορουμ ολόκληρο για να αναλυθεί τέτοιο ζήτημα, και όχι ένα θέμα σε ένα τεχνολογικό φόρουμ.Επιτέλους δεχτείτε και μια άλλη άποψη. Πρώτα γεννιέται ο άνθρωπος και μετά διαμορφώνει τον οποιοδήποτε ΘΕΟ του.δες το slogan του forum. Είσαι και εσύ ένα μεγάλο παιδί. Τώρα αν αυτή η προσφώνηση σε προσέβαλε, σε λυπάμαι. Δεν ψάχνω και δεν περιμένω κανέναν εδω μέσα να ερευνήσει για να βρει στοιχεία και παραδείγματα. Αλλά δεν θα κάτσω να δεχτώ τις άσχετες δηλώσεις που διαβάζω εδώ. Προσωπικά δέχομαι όλες τις απόψεις, αλλά δεν είναι άποψη απλά να είσαι οργισμένος σε κάτι που δεν ξέρεις, δεν έμαθες, δεν σε ενδιαφέρει και του οποίου βλέπεις μόνο μια μικρή πλευρα και να λες ότι σου κατεβαίνει. Αυτό δεν το λέω προσωπικά σε σένα είναι γενική διαπίστωση.μπαινεις ξαφνικα και πετας μια μπαρουφα μονο και μονο για να πεις κατι.πες μου εσυ ενα παραδειγμα/επιχειρημα που εχεις.δε βλεπω κατι.εκτος αυτου δεν ξερεις να διαβαζεις(η να γραφεις).για βρες μου που γραφτηκε οτι οι μεγαλυτεροι πολεμοι εγιναν για θρησκευτικους λογους?ναι και φυσικα ειμαι ανωτερος απο εναν καθυστερημενο που νομιζει οτι με μια προσευχη θα παει μπροστα στη ζωη του.οταν εισαι σε καραβι που βουλιαζει κανε προσευχες και λιτανιες της θρησκειας σου,και ασε με εμενα με το σωσιβιο της κακιας επιστημης.μπαρούφες κώστα έχεις το προνόμιο να λές πριν να μπω στο τοπικhttp://www.thelab.gr/showthread.php?p=1062665459#post1062665459 πλύση εγκεφάλου? γίνεσαι πραγματικά χειρότερος και δεν το καταλαβαίνεις κιόλας.http://www.thelab.gr/showthread.php?p=1062668420#post1062668420 τα χαστούκια τα ρίχνει η εκκλησία σε όλο το λαό? nice, έχεις και την ψευδαίσθηση να νομίζεις ότι είσαι ολόκληρος ο λαός.http://www.thelab.gr/showthread.php?p=1062668449#post1062668449 το ότι εσύ δεν βρήκες κάτι θετικό είναι δικαιωμά σου αλλά επίσης και λάθος σου αν θες να λέγεσαι αμερόληπτος και δήθεν σωστός.http://www.thelab.gr/showthread.php?p=1062668465#post1062668465 Θρησκεία != Εκκλησία (ή ποιο γενικά, Θρησκεία != με την αντίστοιχη οργάνωση της) οπότε το σχόλιο σου είναι μέγιστη μπαρούφα.Δεν νομίζω κάποιος εδώ μέσα να είπε "EΠ σταματήστε να πιστεύετε ΤΩΡΑ".Απλά λέμε την γνώμη μας,και από κει και πέρα ο καθένας πιστεύει ότι θέλει.Μα δεν σχολίασα την επιθυμία κάποιου για αθεΐα ή κάποια άλλη θρησκεία. Είμαι υπέρμαχος της ανεξιθρησκείας η οποία προϋποθέτει σεβασμό για τις επιθυμίες και τα πιστεύω του άλλου. Και ακριβώς αυτό είπα με το ποστ μου νωρίτερα. Απλά κάποιοι ενώ θέλουν να πυροβολούν αδιακρίτως αν τολμήσει κάποιος και αντιτεθεί στα λεγόμενα τους κάνουν σαν 3χρονα που τους πήρανε την καραμέλα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι γίνονται χειρότεροι από αυτό που κατακρίνουν. Και ενώ θα είχα την κάθε καλή διάθεση να ακούσω αυτό που λένε, από τα λεγόμενα τους το μόνο που βγαίνει είναι ότι δεν πιστεύουν σε κάτι καλύτερο από αυτό που κοροϊδεύουν. Απλά θέλουν να κοροΙδεύουν αυτό που δεν πιστεύουν.
Kostas007 Αύγουστος 7, 2009 #54 Αύγουστος 7, 2009 πλύση εγκεφάλου? γίνεσαι πραγματικά χειρότερος και δεν το καταλαβαίνεις κιόλας. ααααα,τωρα σε ενοχλει η υποτιθεμενη πλυση εγκεφαλου ε?αλλα οταν γινεται απο την "καλη" εκκλησια ειναι αποδεκτη,αλλα οταν γινει απο μια ταινια που τη ξερη το 0,001% του παγκοσμιου πληθυσμου σε πειραξε μη φοβασαι,δε προκειται μια ταινια σε 2 ωρες που διαρκει να ανατρεψει την προπαγανδα χιλιαδων ετων.μπορεις να αισθανεσαι ασφαλης. τα χαστούκια τα ρίχνει η εκκλησία σε όλο το λαό? nice, έχεις και την ψευδαίσθηση να νομίζεις ότι είσαι ολόκληρος ο λαός. μαλλον δε καταλαβαινεις,η δε θες να καταλαβεις. πληρωνουν ολοι οι ελληνες κερατιατικα για την εκκλησια?τα χρυσα που εχουν οι εκκλησιες και φορανε οι παπαδες πως αγοραστηκαν?δουλευαν οι παπαδες σε οικοδομες?ολοι οι ελληνες τα πληρωσαν,βεβαια μερικοι μπορει να το γουσταρουνε,προβλημα τους,ας τα πληρωνουν μονο αυτοι ομως. το ότι εσύ δεν βρήκες κάτι θετικό είναι δικαιωμά σου αλλά επίσης και λάθος σου αν θες να λέγεσαι αμερόληπτος και δήθεν σωστός. μου λες οτι δε βρισκω κατι θετικο.αλλα με κατηγορεις εσυ γι αυτο χωρις να μου πεις εσυ κατι απο τα "πολλα" θετικα της εκκλησιας...περιμενω... Θρησκεία != Εκκλησία (ή ποιο γενικά, Θρησκεία != με την αντίστοιχη οργάνωση της) οπότε το σχόλιο σου είναι μέγιστη μπαρούφα. μεγιστη μπαρουφα ειπες εσυ,που γραφω οτι θρησκεια=εκκλησια?:giveup: επισης ακομα περιμενω... για βρες μου που γραφτηκε οτι οι μεγαλυτεροι πολεμοι εγιναν για θρησκευτικους λογους? Είμαι υπέρμαχος της ανεξιθρησκείας ναι το βλεπω...αλλα συμφωνεις με το να πληρωνουμε τις εκκλησιες καργα Το καλύτερο από όλα είναι ότι γίνονται χειρότεροι από αυτό που κατακρίνουν. Και ενώ θα είχα την κάθε καλή διάθεση να ακούσω αυτό που λένε, από τα λεγόμενα τους το μόνο που βγαίνει είναι ότι δεν πιστεύουν σε κάτι καλύτερο από αυτό που κοροϊδεύουν. Απλά θέλουν να κοροΙδεύουν αυτό που δεν πιστεύουν. σε υποχρεωσε κανεις να μην πιστεψεις?κανε οτι νομιζεις. και γιατι θα πρεπει με το ζορι να πιστεψω σε καποια θεοτητα μονο και μονο επειδη πιστευουν οι αλλοι?ειναι που πιστευεις στην ανεξιθρησκεια...
JaguarOne Αύγουστος 7, 2009 #55 Αύγουστος 7, 2009 Κώστα, το ότι δεν συμφωνώ με αυτά που λές δεν σημαίνει ότι επιβάλω την θέληση μου επάνω σου, κάθε άλλο. Εσύ παλι άμα δεν συμφωνεί κάποιος μαζί σου είναι εχθρός σου και de facto πιστεύει το αντίθετο από αυτό που λες εσύ ακόμα και εάν δεν το λέει ο ίδιος!!!! Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου είναι το λιγότερο αγένεια αλλά δεν με πειράζει γιατί ούτως η άλλως από τα λεγόμενα σου αγνοείς την έννοια του σεβασμού.και εξηγώ:πληρωνουν ολοι οι ελληνες κερατιατικα για την εκκλησιαδεν είπα ποτέ ότι είναι καλό που πληρώνουμε σαν φορολογούμενοι την εκκλησία, είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό και είμαι υπερ διαχωρισμού κράτους/εκκλήσίας ΚΑΙ κράτους/θρησκείας.Επίσης μιλώντας για δημοκρατία, η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αρέσκεται να πηγαίνει εκκλησία κλπ. ΔΕΝ μπορείς να λές εσύ "μερικοί".Τέλος, είναι γραφικό να λές ότι μόνο η οικοδομή είναι "δουλειά".μου λες οτι δε βρισκω κατι θετικο.αλλα με κατηγορεις εσυ γι αυτο χωρις να μου πεις εσυ κατι απο τα "πολλα" θετικα της εκκλησιας...περιμενω...Ξέρεις υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι που επωφελούνται από το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Δεν θα μπώ στο τρυπάκι να σου λέω τι και πως. Αν θες να μάθεις πραγματικά, αυτά τα πράγματα δεν είναι κρυμμένα, μέσα απο το "απόλυτο εργαλείο", το ιντερνετ μπορεις να μάθεις για μερικά από αυτά, επίσης με ενα τηλέφωνο θα χαρούν να σε πληροφορήσουν για ότι θες να μάθεις.Από την άλλη μπορείς να περιμένεις αιωνίως. Εσύ ξεκίνησες τις κατηγορίες, αν δεν έχεις κάτι χειροπιαστό απλά μη μιλάς.μεγιστη μπαρουφα ειπες εσυ,που γραφω οτι θρησκεια=εκκλησια?:giveup:3.χωρις θρησκειες σιγουρα θα ηταν καλυτερα τα πραγματα,λιγοτερα προβατα να κανουν οτι τους λενε...οι θρησκείες δεν μιλάνε. Μόνο οι εκκλησίες τους (και οι εν γένει οργανώσεις τους). Μάθε να τα ξεχωρίζεις αυτά τα 2. Το ξέρω ότι σου είναι δύσκολο αλλά θα σου κάνει καλό.σε υποχρεωσε κανεις να μην πιστεψεις?κανε οτι νομιζεις.και γιατι θα πρεπει με το ζορι να πιστεψω σε καποια θεοτητα μονο και μονο επειδη πιστευουν οι αλλοι?ειναι που πιστευεις στην ανεξιθρησκεια...Εμένα δεν μου επηρρεάζει κάποιος την πίστη μου.Είπα πουθενά ότι πρέπει με το ζόρι να πιστέψεις εσύ σε κάτι? κάθε άλλο. Έχεις πρόβλημα με τα μάτια σου ή μήπως υπάρχει πρόβλημα κατανόησης? Αυτό που λέω είναι ότι ό,τι δεν καταλαβαίνεις ή τέσπα δεν σου αρέσει το μόνο που κάνεις είναι να το κοροιδεύεις και να το "χτυπάς". Αν μη τι άλλο δεν προσφέρεις καμμια απολύτως εναλλακτική, το κάτι καλύτερο. Αν με αυτό το τρόπο νομίζεις ότι καταφέρνεις κάτι congrats είσαι πιο άχρηστος και από τους πολιτικούς μας.Τέλος, για να το πω και αυτό ο όρος Ανεξιθρησκεία αναφέρεται στην θρησκεία, o όρος Ελευθερία Λατρείας αναφέρεται στο πως λατρεύεις μια θρησκεία, στην περίπτωση μας στα μυστήρια και λειτουργίες της εκκλησίας.
raven_g20 Αύγουστος 7, 2009 #56 Αύγουστος 7, 2009 Αχ αχ δεν με αφήνετε να ηρεμήσω λιγάκι. Αμάν πια! :jump: Παράθεση: Αρχικό μήνυμα απο raven_g20 Εμφάνιση μηνυμάτων Για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν θέλω να συνεχίσω την συζύτηση. Διότι δεν καταλαβαίνετε απ' ότι φαίνετε τίποτα από αυτά που λέω ή εγώ δεν τα εξηγώ καλά. Έτσι μπράβο. Είδες τελικά που συμφωνούμε... Με μια φράση όλη η ιστορία της θρησκείας... Μεσιέ Snips. Προφανώς δεν είδες το τεράστιο Η με ΤΟΝΟ ενδιάμεσα το οποίο μας δείχνει ότι μια από τις 2 προτάσεις ισχύει. Αλλά μετά το comment σου και των λοιπών παιδιών βλέπω πως δεν ισχύει καμμία από τις 2 προτάσεις αλλά η εξής: Δεν ΘΕΛΕΤΕ να καταλάβετε ή δεν δέχεστε. Είστε ισχυρογνώμων, μένετε στις απόψεις σας επειδή λογικά έχετε τεκμηριώσει αυτά τα οποία πιστεύετε και αυτό είναι σεβαστό. Αλλά και πάλι, ταπεινή μου άποψη, κατηγορείτε ή, όπως είπε και ο Ιαγουάρος , κοροϊδεύετε κάτι το οποίο δεν ΘΕΛΕΤΕ να καταλάβετε, δεν δέχεστε καμμία άλλη άποψη και κατηγορείτε για πολλοστή φορά χωρίς στοιχεία! Έ οχι ρε παιδιά και έτσι. Ήμαρτον όπως λέει και γνωστός "δημοσιογράφος" Επιτέλους δεχτείτε και μια άλλη άποψη. Πρώτα γεννιέται ο άνθρωπος και μετά διαμορφώνει τον οποιοδήποτε ΘΕΟ του. ΟΚ fine by me. Αυτό δεν έλεγα προηγουμένως? Είναι λογικό ότι ΟΣΕΣ φορές και να σε πάνε εκκλησία πιτσιρικά και να σε ταράζουν για θρησκεία κτλ κτλ όταν μεγαλώσεις και αρχίσεις να ερευνάς τότε μπορεί να αλλάξεις. Το πίστευε και μη ερεύνα για μένα δεν στέκει. Είναι ΛΑΘΟΣ. Όμςς είναι τόσο κακό να σου μαθαίνουν θρησκευτικά στο σχολείο? Είναι ΚΑΙ κομμάτι της ιστορίας μας μην ξεχνάμε. Μια απλή ερώτηση στον φίλο Snips αλλά και στα άλλα παιδια. Εσας σας πηγαίναν εκκλησία πιτσιρικάδες? Σας δίδαξαν Θρησκευτικά? Ανάβατε κεράκια? Πιστεύω ότι και έσεις κάνετε τα παραπάνω όπως και ο περισσότερος πλυθυσμός της χώρας. Και τώρα καταλήξατε να έχετε μια διαφορετική άποψη, σεβαστη από όλους και μεγιά σας με χαρά σας! Έγινε κάτι τόσο κακό λοιπόν? Μάθατε 2-3 πραγματάκια παραπάνω και ορίστε. Διαμορφόσατε άποψη για την εκκλησία ή και την θρησκεία, ασχέτως αν δεν την έχετε τεκμηριώσει ακόμα και όλα ΟΚ. Γιατί λοιπόν δεν δέχεστε ότι μερικοί ΔΕΝ άλλαξαν γνώμη για θρησκεία όυτε για Θεό ούτε για τίποτα και συνεχίζουν να πιστεύουν. Είναι τόσο απλό. Και για να είμαι ειλικρινής, προσωπικά, δεν πηγαίνω εκκλησία παρά μόνο το Πάσχα. Αλλά πιστεύω στον Θεό και είναι αρκετές φορές που έχω επικαλεστεί την βοήθειά του και έχει βρεθεί λύση όχι γιατί κατέβηκε ο ίδιος κάτω και μου έδειξε την λύση!! αλλά γιατί για κάποιο περίεργο λόγο ηρέμησα και έβλεπα τα γεγονόντα πιο καθαρά. Δούλεψα το μυαλουδάκι μου και βρήκα την λύση στο πρόβλημά μου. Μπορεί να σας φαίνετε αστείο αυτό. Δεν έχω πρόβλημα, δεν με ενδιαφέρει και ούτε με ενοχλεί. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ! Ούτε τυφλός φανατικός είμαι, ούτε κυκλοφορώ με ράσσα ούτε τίποτα. Απλά πιστεύω στον Θεό και στις ικανότητες μου και στον χαρακτήρα μου. Simple as that. Αλλιώς δεν θα έβγαζα λεφτουδάκια από μετοχές CIT!! (Sorry για αυτό ξέρω ότι είναι άσχετο εντελώς αλλά είμαι πολύ χαρούμενος xixixixix!! :P ) μπαινεις ξαφνικα και πετας μια μπαρουφα μονο και μονο για να πεις κατι.πες μου εσυ ενα παραδειγμα/επιχειρημα που εχεις.δε βλεπω κατι. εκτος αυτου δεν ξερεις να διαβαζεις(η να γραφεις). για βρες μου που γραφτηκε οτι οι μεγαλυτεροι πολεμοι εγιναν για θρησκευτικους λογους? ναι και φυσικα ειμαι ανωτερος απο εναν καθυστερημενο που νομιζει οτι με μια προσευχη θα παει μπροστα στη ζωη του. οταν εισαι σε καραβι που βουλιαζει κανε προσευχες και λιτανιες της θρησκειας σου,και ασε με εμενα με το σωσιβιο της κακιας επιστημης. Sorry μεσιέ αλλά ούτε εσύ έχεις δείξει κάποια επιχειρήματα. Αμάν πια με τους πόλεμους. Είπαμε γίνονται από ανθρώπους και ΟΧΙ από την θρησκεία ή τον Θεό. Δηλαδή η Αμερική που ξεκίνησε πόλεμο με Αφγανιστάν και Ιράκ στο όνομα του ιερού πετρελαίου είναι ΟΚ? Δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί ναι? Ασχέτως αν ακόμα και τώρα πεθαίνει κόσμος και κοσμάκης εκεί. Δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί έτσι? Αλλά αν γινόταν στο όνομα της Θρησκείας θα γινόταν της ...... εδώ μέσα!! Επίσης ξεχνάμε μήπως την Χιροσίμα? Αυτό πάει να πεί ότι ο Einstein είναι μακάκας ναι? Μην μπλέκεις πολέμους. Πλειοψηφία τον πολέμων μας έχει δείξει, δυστυχώς, ότι υπερισχύει η μακακία του μυαλού του ενός που θέλει να επιβάλει με βία το πιστεύω του σε άλλους. Τέλος επειδή κάποιος άλλος θέλει να προσεύχεται γιατί αυτό του δίνει χαρά, ελπίδα ή ότι άλλο θέλει ζωή του είναι καθυστερημένος ε? Και εσύ ανώτερος? Ωραία λογική. Μηπως το πρότυπό σου είναι ο κύριος αυτός : Γιατί από την μια δεν θέλεις να επιβάλεις απόψεις από την άλλη μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα? Το δικό σου ή τίποτα? My way or the highway? Συγνώμη αλλά θα προτιμήσω την επιλογή Νο 2 (Highway) γιατί είναι πιο άνετος και μεγάλος ο δρόμος και με περισσότερες επιλογές. Η εκκλησία θέλεις δεν θέλεις έχει βοηθήσει τον κόσμο αλλά έχει προκαλέσει και ζημίες λόγω μερικών ανεγκέφαλων μελών της. Ένα απλό παράδειγμα. Αν δεν υπήρχε χριστιανισμός θα έβλεπες ποτέ μνημεία όπως το βατικανό? Αγία Σοφία? Για φαντάσου να μην ήξερες τι εστί π.χ. σατανισμός... Να πηγαίνατε με μια ωράια παρέα στο δάσος και να θυσιάζατε μια φίλη ή φίλο στον άρχοντα σας! Η μήπως δεν μετράνε αυτές οι ψυχές? Λίγο τραβηγμένο το παράδειγμα αλλά μπούχτισα Ήδη υπάρχουν αρκετές αιρέσεις. Για φαντάσου πόσες θα υπήρχαν χωρις την εκκλήσία. Και αν θέλεις το μεγαλύτερο δώρο του χριστιανισμού, για μένα, είναι η έμπνευση. Από επιστήμονες μέχρι καλιτέχνες. Πόσα τραγούδια, έργα, εφευρέσεις αμέτρητα είναι. Αλλά μπορεί να κάνω και πάλι λάθος ναι? Αυτά έχουν βοηθήσει καθόλου την κοινωνία σαν σύνολο ναι? Σημ: Δεν θέλω να επιβάλω απόψεις απλά λέω την δικη μου βάσει αυτών που ακούω. Επίσης ευχαριστώ τον Ιαγουάρο για το backup :P Just kidding.
Kostas007 Αύγουστος 7, 2009 #57 Αύγουστος 7, 2009 δεν είπα ποτέ ότι είναι καλό που πληρώνουμε σαν φορολογούμενοι την εκκλησία, είμαι κάθετα αντίθετος με αυτό και είμαι υπερ διαχωρισμού κράτους/εκκλήσίας ΚΑΙ κράτους/θρησκείας.Επίσης μιλώντας για δημοκρατία, η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αρέσκεται να πηγαίνει εκκλησία κλπ. ΔΕΝ μπορείς να λές εσύ "μερικοί". Τέλος, είναι γραφικό να λές ότι μόνο η οικοδομή είναι "δουλειά". εχεις κανει κι εσυ καποια ερευνα και ξερεις οτι πανε οι περισσοτεροι στην εκκλησια?μη μου πεις για το πασχα,γιατι εκει πανε για να ψωνιστουν και να πεταξουν δυναμιτακια.αρα δεν μπορεις να λες εσυ "οι περισσοτεροι". οχι δεν ειναι μονο η οικοδομη δουλεια,αλλα η δουλεια του παπα δεν προσφερει απολυτως τιποτα,και ειναι το χειροτερο δημοσιουπαλληλικι μακραν+τα μαυρα τα αφοροληγητα λεφτα+τα λεφτα της κλεψιας. Ξέρεις υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι που επωφελούνται από το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Δεν θα μπώ στο τρυπάκι να σου λέω τι και πως. Αν θες να μάθεις πραγματικά, αυτά τα πράγματα δεν είναι κρυμμένα, μέσα απο το "απόλυτο εργαλείο", το ιντερνετ μπορεις να μάθεις για μερικά από αυτά, επίσης με ενα τηλέφωνο θα χαρούν να σε πληροφορήσουν για ότι θες να μάθεις.Από την άλλη μπορείς να περιμένεις αιωνίως. Εσύ ξεκίνησες τις κατηγορίες, αν δεν έχεις κάτι χειροπιαστό απλά μη μιλάς. μα φυσικα,οταν δεν εχεις τι να πεις τη κανεις με ελαφρα,και μου λες να ψαξω στο google:giveup: αυτο ειναι το χειροπιαστο που εχεις εσυ και δεν εχω εγω,χαιρομαι που μου μιλας με επιχειρηματα. οι θρησκείες δεν μιλάνε. Μόνο οι εκκλησίες τους (και οι εν γένει οργανώσεις τους). Μάθε να τα ξεχωρίζεις αυτά τα 2. Το ξέρω ότι σου είναι δύσκολο αλλά θα σου κάνει καλό. ακομα περιμενω να μου δειξεις που εγραψα οτι εκκλησια=θρησκεια,τα quote που εκανες ηταν πληρως αποτυχημενα. Αν μη τι άλλο δεν προσφέρεις καμμια απολύτως εναλλακτική, το κάτι καλύτερο. Αν με αυτό το τρόπο νομίζεις ότι καταφέρνεις κάτι congrats είσαι πιο άχρηστος και από τους πολιτικούς μας. φυσικα και υπαρχει και αλλη εναλλακτικη,ο αθεισμος.τι να κανουμε,δε πηγα κατηχητικο οπως εσυ για γινω χρησιμος στη κοινωνια.
Thanos123 Αύγουστος 7, 2009 #58 Αύγουστος 7, 2009 Επειδή βαρέθηκα να λέτε συνεχεια και συνεχεια ότι λέμε λόγια του αέρα,χωρίς κάτι χειροπιαστό,ορίστε: http://www.zeitgeistmovie.com/ (ZEITGEIST: THE MOVIE)
Narzul Αύγουστος 7, 2009 #59 Αύγουστος 7, 2009 και οπως γραφει και το δολλαριο....In Go(l)d we trust.
Kostas007 Αύγουστος 7, 2009 #60 Αύγουστος 7, 2009 Sorry μεσιέ αλλά ούτε εσύ έχεις δείξει κάποια επιχειρήματα. Αμάν πια με τους πόλεμους. Είπαμε γίνονται από ανθρώπους και ΟΧΙ από την θρησκεία ή τον Θεό. Δηλαδή η Αμερική που ξεκίνησε πόλεμο με Αφγανιστάν και Ιράκ στο όνομα του ιερού πετρελαίου είναι ΟΚ? Δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί ναι? Ασχέτως αν ακόμα και τώρα πεθαίνει κόσμος και κοσμάκης εκεί. Δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί έτσι? Αλλά αν γινόταν στο όνομα της Θρησκείας θα γινόταν της ...... εδώ μέσα!! Επίσης ξεχνάμε μήπως την Χιροσίμα? Αυτό πάει να πεί ότι ο Einstein είναι μακάκας ναι? Μην μπλέκεις πολέμους. Πλειοψηφία τον πολέμων μας έχει δείξει, δυστυχώς, ότι υπερισχύει η μακακία του μυαλού του ενός που θέλει να επιβάλει με βία το πιστεύω του σε άλλους.αντε παλι,μαλλον αδυνατεις να καταλαβεις καποιες απλες λεξεις,και κυριως την διαφορα της λεξης αφορμη με τη λεξη αιτια.καποτε,ενας αυτοκρατορας ηθελε να κατακτησει καποιες αλλες χωρες,σκεφτοταν πως θα πεισει 1εκ ηλιθιους να πανε να πολεμησουν και να ψοφησουν για να τα κονομησει αυτος και οι "φιλοι" του,και σκεφτηκε να τους πει οτι ειδε ενα οραμα...καποτε καποιοι που λεγονταν σταυροφοροι πηγαν και κατακτησαν τη μιση ευρωπη,εις το ονομα του...σταυρου,φυσικα δεν καταστρεψαν,δε σκοτωσαν,δε κλεψαν,αλλα διδασκαν το εργο της θρησκειας.καποτε παλι,μπηκαν οι τουρκοι στη κωνσταντινουπολη,οχι για να κλεψουν,αλλα γιατι τους το ελεγε το κορανιο...πιο προσφατα,υποτιθεται οτι γιναν πολλες επιθεσεις αυτοκτονιας,απο μουσουλμανους που θα πηγαιναν στο παραδεισο αφου σκοτωναν τους κακους αντιπαλους και καπακι αυτοκτονουσαν..οσο για τους αμερικανους που λες,πηγαν για το πετρελαιο,αλλα για να μπουν ανενοχλητοι κατασκευασαν ιστοριες που τους επιτιθενταν ταλιμπανοιρακινοι τρομοκρατες εις το ονομα του ισλαμ.αυτα ειναι μερικα παραδειγματα το πως καταφερνει η θρησκεια να πεισει προβατα να κανουν οτι τους πουνε.φυσικα θα μου πεις παλι οτι δε φταιει η θρησκεια αλλα αυτοι που την χειριζονται.μαλλον ειναι καιρος να καταλαβετε οτι οι θρησκειες επινοηθηκαν για να ελεγχουν τη μαζα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.