moonwalker Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2009 γεια σας πριν ενα μηνα ειχα μια 9800 και επειδι καικε αγορασα σε προσφορα απο ενα μαγαζι την PALIT GTX 295 Βασικα εχω καπια ερωτηματα και βασικα ειμαι λιγο απαγοοιτεμευνος για τους εξεις λογους1η gtx 295 ειναι direct 10 αλλα εδω και μερικους μηνες διαβαζω στο ιντερνετ για το direct 11 και για τα νεα παιχνιδια που θα ιποστηριζουνε το direct 11 οπως και για τις νεες καρτες γραφικων gtx 300 εχω καπια ερωτηματα και θελω οσο τον δυνατον γινεται αναλυτικα να μου τα απαντησετε εγω που εχω την gtx 295 ειμαι χαμενος΄΄;;; δηλαδη αμα βγουνε νεα παιχνιδια με direct 11 θα υπαρχει συμβατοτητα με την gtx 295 που εχω΄΄;;; δηλαδη θα μπορω να παιζω τα νεα παιχνιδια με direct 11 ;; με την καρτα που εχω΄΄ δηλαδι θα μπορω να παιζω ολα τα νεα παιχ ιδια με ολα τα νεα χαρακτηριστικα που θα συμπεριλαμβανει το direcxt11;;lll2)! μηπως θα πρεπει να αναγκαστω να αγορασω την gtx 300 οταν βγει πραγμα που το θεωρω αδικια και πεταμενα λεφτα για μενα γιατι μπορει η καρτα που εχω τωρα να μην μπορει να παιζει τα νεα παιχνιδια με direct 11 sto full;;; επισης για να καταλαβο ποσο καιρο περιπου θα κανουνε για βγουνε τα νεα παιχνιδια με direct 11;; στην αγορα΄΄ ;; καπου ειχα διαβασει οτι θα αργησουνε αρκετα για να βγουνε παιδια πειτε μου ακριβος τι πρεπει να κανω γιατι εχο ανχοθει και φοβαμαι οτι η gtx 295 θα παει στα σκουπιδια εαν βγουνε τα νεα παιχνιδια με direct 11 εγο αυρο φοβαμαι βασικα ακομα καπου διαβασα οτι θα ειναι συμβατο το direct 10 με το direct 11 αλλα εχω ενα ερωτημα αμα το direct 11 θα ειναι συμβατο θα εχει ολα νεα χαρακτηριστικα διλαδι η gtx 295 θα εχει ολα τα νεα χαρακτιστικα του direct 11;; βασικα ξερω οτι η gtx 295 εχει direct 10 hardware αλλα τα παιχνιδια που θα βγουνε θα ζητανε direct 11 softoware και οχι direct 11 hardware etsi;; αλλο το direct 11 softoware και αλλο το hardware ,............. μπορειτε να μου δωσετε αναλυττικες απαντησεις στα ερωτηματα μου΄΄;;; δηλαδη ολα τα παιδια που εχουνε καρτες γραφικων με direct 10 θα πρεπει να πανε στισ νεες καρτες γραφικον με direct 11 ;;;; δεν ειναι κοροιδια αυτο΄΄΄΄΄΄;;;;;; ********************************************************************************************** 3)οσοι εχουνε παρει την 285 και 295 και 275 δεν υπαρχει λογος να μεταβουνε στην gtx 300 και σε direct 11 ετσι δεν ειναι΄΄;;;; δηλαδη δεν υπαρχει λογος οπως και πεταμενα λεφτα καπιος να μεταβει απο την 295 σε gtx 300
johnsonb Ιούλιος 26, 2009 #2 Ιούλιος 26, 2009 1) DirectX 10 game να περιμένεις όταν παλιώσει η 295,εδώ καλά καλά ούτε το DX10 δεν έχουν εκμεταλεύτει πλήρως.2) Χαλάρωσε,αν η 295 θα πάει για πέταμα αν βγουν DX11 games,τότε άστα να πάνε,έλεος...Αν βγει κανένα όμως θα σου παίζει καλά ανάλογα και το πόσο βαρί είναι,DirectX 11 γραφικά μην περιμένεις να δεις όμως γιατί δεν υποστηρίζει η 295.Η 295 θα είναι συμβατή με τα DX11 games,όπως και οι DX9 κάρτες με τα DX10 games,απλά δεν θα έχεις DX11,τώρα το πόσο θα αργήσουν ποιός ξέρει.Τα dx software-hardware τα μπέρδεψες... DX11 software είναι πρόγραμμα ή game το οποίο υποστηρίζει DX11,το DX11 hardware είναι η κάρτα γραφικών η οποία υποστηρίζει DX11.Με λίγα λόγια χωρίς DX11 hardware δεν έχεις DX11 αλλά θα παίζουν τα games με DX10 ή DX9.Αν κάποιος με DX10 κάρτα θα πάει σε κάρτα με DX11,δεν θα πάει για το DirectX,αλλά για το ότι θα είναι πιο δυνατή η 300 σειρά καρτών απ'την 200,γιατί τον πρώτο χρόνο σίγουρα θα είναι άχρηστο το DX11.
moonwalker Ιούλιος 26, 2009 Author #3 Ιούλιος 26, 2009 δηλαδη δεν υπαρχει λογος οπως και πεταμενα λεφτα καπιος να μεταβει απο την 295 σε gtx 300
johnsonb Ιούλιος 26, 2009 #4 Ιούλιος 26, 2009 Κοίταξε,η 295 είναι δυνατή για τώρα αλλά οι 300 σειρά θα είναι πιο δυνατή,και αν θέλεις να πας από την 295 σε κάποια της 300 σειράς,θα είναι μόνο η υσχή και όχι το DX11 γιατί όπως είπα στην αρχή θα είναι άχρηστο.Το πόσο θα αντέξει τώρα... Κανείς δεν ξέρει,αναλόγως τι παιχνίδια θα παίζεις σε τι settings και πόσο βαριά θα είναι τα νέα που βγαίνουν.
neuromancer Ιούλιος 26, 2009 #5 Ιούλιος 26, 2009 Μια χαρά κάρτα έχεις φίλε. Πάντα θα βγαίνουν νέες καλύτερες κάρτες και νέα DX. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρελαθούμε κιολας. DX11 games θα αργήσεις να δεις - ακόμη καλά-καλά δεν είδαμε DX10. Κι αν δηλαδή τα παίξεις σε DX10 επίπεδο θα χαλαστείς τόσο πολύ?
csaris Ιούλιος 27, 2009 #6 Ιούλιος 27, 2009 Μια χαρα ειναι η καρτα σου φιλε μου.. Δεν νομιζω η gt300 να ναι καλυτερη στα DX10 απο οτι η 295 αν αναλογιστουμε οτι η 9800GX2 ηταν καλυτερη απο την 280.
The_Blade Αύγουστος 4, 2009 #7 Αύγουστος 4, 2009 Δυστυχώς η αγορά super-high end καρτών όπως η gtx295 δεν μπορεί ποτέ να εξασφαλίσει το μέλλον, εκτώς εξαιρέσεων όπω ήταν η 8800 gtx 768 στις μέρες της. τώρα σε ποιά κατηγορία ανήκει η 295 θα το δουμε όταν βγεί η νέα γενιά. όσο για το dx 11 λέγεται ότι θα επιτρέψει κολπάκια που αυξάνουν την απόδωση και τα οποία η microsoft κρατούσε κλειδωμένα από εποχής dx 8.1, τα παιχνίδια dx 11 θα εμφανιστούν τα χριστουγενα.
neuromancer Αύγουστος 4, 2009 #8 Αύγουστος 4, 2009 ...άρα μέχρι τα χριστούγεννα να μη φάμε γιατί θα σφάξουμε γλάρο για να γιορτάσουμε τα κρυμμένα features της MS, από την εποχή του DX8.1 (ανατρίχιασα!)Θέλω να πώ.... μη μασάς, τόνοι μαρκετινγ είναι με δυσδιάκριτα ίχνη αλήθειας.
def Αύγουστος 4, 2009 #9 Αύγουστος 4, 2009 χαλαρα......ΤΟ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ..........χαλασαμε περιουσια στις καρτες γραφικων,αλλα τα ιδια και τα ιδια,μια 9800GX2 ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ-ΑΡΚΕΤΗ
eloydark Αύγουστος 4, 2009 #10 Αύγουστος 4, 2009 Μην μπαίνετε στον κόπο να απαντάτε σοβαρά παιδιά, δεν θα οδηγήσει πουθενά!http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=49478
sebastian Αύγουστος 4, 2009 #11 Αύγουστος 4, 2009 Moonwalker εχεις γυρισει ολα τα site και λες το ιδιο πραγμα! Γκαλοπ κανεις? Οι εκλογες περασανε....Eloydark εχει παει και σε αλλα site, γυρω σε 5 τον εχω δει να λεει τα ιδια και τα ιδια....και εγω εχω 295 απο πρωτη μερα αλλα δεν κανω ετσι Η 295 ειναι ΚΟΛΑΣΗ! COOL man δεν θα μεινεις ξεκρεμαστος απο θεμα δυναμης....
neuromancer Αύγουστος 4, 2009 #12 Αύγουστος 4, 2009 Εντάξει ο Moonwalker την έκανε (από τα 2 πρώτα posts του τον "έκοψα" τι μάρκα ήταν και βγήκε στον τάκο). Για τον blade λέμε τώρα. sebastian: ...και εγω εχω 295 απο πρωτη μερα αλλα δεν κανω ετσι :sarcastic:
johnsonb Αύγουστος 4, 2009 #13 Αύγουστος 4, 2009 καλά το χα καταλάβει εγώ ότι έριχνε δούλεμα,αφού 10 φορές το ίδιο έλεγα εγώ,το ίδιο έλεγε και αυτός,αλλά δεν χαμπάριαζε... τεσπα το βλέπω για μαύρη τρύπα και βαθιά μάλιστα...
sebastian Αύγουστος 5, 2009 #14 Αύγουστος 5, 2009 Δυστυχώς η αγορά super-high end καρτών όπως η gtx295 δεν μπορεί ποτέ να εξασφαλίσει το μέλλον, εκτώς εξαιρέσεων όπω ήταν η 8800 gtx 768 στις μέρες της. τώρα σε ποιά κατηγορία ανήκει η 295 θα το δουμε όταν βγεί η νέα γενιά. όσο για το dx 11 λέγεται ότι θα επιτρέψει κολπάκια που αυξάνουν την απόδωση και τα οποία η microsoft κρατούσε κλειδωμένα από εποχής dx 8.1, τα παιχνίδια dx 11 θα εμφανιστούν τα χριστουγενα.θα τα δουμε στη πραξη ολα, προς το παρων η 295 καλα κραταει! Το crysis το παιζω πολυ καλα και με την προσθηκη του ssd intel. Ολα τα αλλα παιχνιδια, αναγκαζομαι να βαζω τονους ΑΑ και AF για να πω οτι την χρησιμοποιω την καρτα....Ειμαι και εγω περιεργος με το dx11 και την εικονα που θα δινει με τα νεα χαρακτηριστικα του στα παιχνιδια...κοντος ψαλμος λοιπον....
The_Blade Αύγουστος 6, 2009 #15 Αύγουστος 6, 2009 χωρίς να πιστεύω ότι ακούω το dx 11 ανάμεσα σε άλλα θα επιτρέψει το εξής:Την αναπαραγωγή ομοειδών αντικειμένων χωρίς την επανασχεδίασή τους από την κάρτα γραφικών, δηλαδή τα φύλλα ενός ή πολλών δέντρων πχ θα γίνονται render 1 φορά αντί για χιλιάδες που γίνονται τώρα. Αυτό το είχε πετύχει η ΑΤΙ από εποχής dx 8.1 δηλαδή της περίφημης ΑΤΙ 9800. Μετά όμως η microsoft σταμάτησε να το υποστιρίζει και αρνιόταν την πιστοποίηση whql στους driver της ΑΤΙ αν δεν το αφαιρούσε . Εάν αυτό ισχύει θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις, όπως το είχε πετύχει και η ΑΤΙ τότε.Γενικότερα είμαι σκεπτικός με τη Microsoft όμως το δχ 10.1 είχε σαν στόχο την αύξηση επιδόσεων και το πέτυχε, ta windows 7 είναι πιο ελαφρά και γρήγορα από τα Vista,το dx 11 έχει και αυτό σαν στόχο τις επιδώσεις (και μεσω GPU Compute δηλαδή physx για όλους) οπότε είμαι αισιόδοξος.Η GTX 295 έχει τεράστια δυναμικότητα, και θα έχει για τα επόμενα χρόνια, όμως το dx 11 έχει τα φόντα (στα χαρτιά) να γίνει τόσο συμαντικό ώστε να το θέλουμε όλοι στα μηχανήματα μας. φυσικά αν δεν βγούν οι πρώτες εφαρμογές δεν θα ξέρουμε τίποτα στα σίγουρα.
Arxagelos Αύγουστος 6, 2009 #16 Αύγουστος 6, 2009 Το dirt2 θα έβγαινε το Σεπτέμβριο αλλά η έκδοση για PC θα καθυστερήσει μέχρι τον Δεκέμβριο για να ενσωματώσουν στην μηχανή γραφικών το DX11. Ισως επιτέλους δούμε κάτι καλό σε σχέση με το τελείως αποτυχημένο DX10.Τα οφέλη του DX11 αν υπάρξουν δυστυχώς δεν θα τα χαρείς γιατί σε αυτά τα θέματα η nvidia είναι στενόμυαλη.
Billys Αύγουστος 6, 2009 #17 Αύγουστος 6, 2009 Μιας και ειμαι χωρις καρτα τωρα..να παρω την 275gtx να τελειωνω,η να παρω καμια 8500gt να κανω την δουλεια μου,και οταν βγουν οι DX 11 να χτυπησω μια?Sorry για το offtopic..
Arxagelos Αύγουστος 6, 2009 #18 Αύγουστος 6, 2009 Κοίτα, αν πάρουμε το παράδειγμα της Codemasters με το dirt2 που χρειάζεται μόνο 3 μήνες επιπλέον για να ενσωματώσει τα επιπλέον χαρακτηριστικά του DX11 στο παιχνίδι, ίσως δούμε και απο άλλες εταιρείες παρόμοιες τακτικές και στην τελική δουμε DX11 παιχνίδι νωρίτερα απ'ότι περιμένουμε. Στην θέση σου θα έμενα με την 8800GTX μέχρι τέλος του χρόνου και όταν βγει με το καλό το dirt2 και δούμε αν έχει οφέλη με το DX11 και δικαιολογεί την αγορά τέτοιας κάρτας.
Billys Αύγουστος 6, 2009 #19 Αύγουστος 6, 2009 Δεν την εχω την 8800 ρε συ..αν την ειχα φυσικα θα περιμενα. Με βλεπω να παιρνω την 275 να τελειωνω.. Thanks..
def Αύγουστος 6, 2009 #20 Αύγουστος 6, 2009 παλι τα ιδια,δηλαδη περιμενετε να δειτε διαφορα καλα.............
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.