Gcc Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2009 Καλησπέρα σε όλη την παρεα! Ειμαι καινουργιος στο forum και θα ηθελα τα φωτα σας για το θεμα των ssd. 1ον: Θελω να παρω νεο pc και διαθετω μέχρι 1300 ευρω το μέγιστο. Σπουδάζω πληροφορική και το χρησιμοποιω για προγραμματισμό(Visual Studio, MatLab, terminal), web εφαρμογες, μσν, media player και open office like programms(pdf, word, excel, ppt) πανω σε πλατφορμα Ubuntu 9.04 και σαν 2η πλατφορμα Windows 7 προσεχως. Ο προβληματισμός μου εγκειται στον συνδυασμό επεξεργαστη/mobo απ τη μια και ssd απ την αλλη. Αν διαλέξω ι7/ASUS P6T δεν μπορω να διαθεσω πάνω απο 120 ευρω για ssd ενω αν κατεβασω λίγο τις τιμες παιρνοντας quad core/ASUS φθηνοτερη μπορω να δωσω μέχρι και 200-220 ευρω. Αυτο που θελω εγω είναι να μπορεσω να βρω εναν καλό ssd για να τα συνδυάσω ολα. 2ον: Ξερω οτι η χρήση που κανω στον υπολογιστη δεν απαιτει σώνει και καλα να εχω ι7 αλλα ξερω επίσης οτι οι s775 πεθαινουν σιγά-σιγά γι αυτο θελω να επενδύσω στη νεα τεχνολογια και από πλευράς επεκτασιμότητας αργότερα. Υπάρχουν ομως και οι AMD για τους οποίους δεν ξερω τίποτα σχεδον αλλά ακουω καλα λόγια. Εσεις τι προτείνετε να παρω AMD και να ανεβασω λίγο τον ssd ή να κρατησω ι7 και να βρω μια πιο συμβατική λυση για ssd? Απ οτι ειδα σε προηγουμενες σελίδες, υπάρχουν μαγαζια στο εξωτερικό που πουλαν ssd κοντά στα 100 ευρω οποτε μπορω να εχω μια καλή λύση από εκει! Ευχαριστω προκαταβολικά για την οποια συμβουλη σας και συγγνωμη για το μακροσκελές πόστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimi80 Ιούλιος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Αν το μεγαλυτερο σου κριτιριο ειναι το οικονομικο και δεν εισαι απο αυτους που απλα θελουνε να εχουνε το καλυτερο ( κανενας Ι7 δεν μπορει να συγκρηθει με AMD ή Intel quad) δεν βλεπω το λογο γιατι να μη πας κατευθειαν σε AMD οι οποιοι ειναι ασυγκριτοι σε value for money. Οι s775 μια χαρα κρατανε ακομη ειδομεν τι θα γινει αμα βγουνε οι νεοι i5. Αλλα κι εκει θα θελεις παλι ξανα αγορα ολα απο την αρχη ( επεξεργαστη, μητρικη, και ισως και μνημες). Αρα συμφωνα με τις απαιτησεις σου πρωτεινω AMD phenomII με μια μητρικη AM3 και DDR3 μνημες. Κατα προτιμηση τον Χ3 720 στον οποιο αν εισαι τυχερος μπορει να γινει και 4-πυρηνος.Η για ποιο οικονομικα τον Χ2 550. Η πανε κατευθειαν στον 955 ο οποιος ειναι επισης BE και η κορυφη αυτη τη στιμη ( και για κανα 2 εβδομαδες περιπου εως οτου ερθει ο 965 στα 3,4) . Δεν μας λες αν εχεις απαιτησεις στην καρτα γραφικων (παιχνιδια κτλπ) οποτε μια αριστη λυση και οικονομικη με ενσοματωμενη καρτα γραφικων ειναι : http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1316001&SOCKET=sAM3&page=2&category=69977721&catalog=20και για μνημες : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552219Το καλο με την AMD οτι δεν θα χρειαστεις να αλλαξεις τιποτε αλλο εκτος απο τον επεξεργαστη για αργοτερα. Και σιγουρα κανουνε τα παντα οπως και οι Ιντελ ειδικα στα games που εκει οι Ι7 δεν εχουνε να παρουσιασουνε κατι το ιδιαιτερο. Οσο για τους ssd κατα τη γνωμη μου ειναι ακομη πολυ ακριβοι γιαυτο που προσφερουνε. Παντως με αγορα ενος AMD συστηματος θα δωσεις πολυ λιγοτερα απο τα 1300 ευρω που εχεις βαλει ως οριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούλιος 24, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Τα νέα θέματα είναι δωρεάν (Καλώς ήρθες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gcc Ιούλιος 24, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Καλως σας βρήκα!! Αχχ ρε mods, τι μου κανατε, εψαχνα να βρω το πόστ μου στο αλλο νημα και αναρωτιόμουν που το εκανα Ευχαριστω για την αναλυση, δεν παιζω καθολου παιχνίδια, κανω μονο αυτα που προανεφερα με το pc οποτε και ο AMD ειναι μια καλή λύση τελικά! Αυτο που θελω ειναι να μου δωσετε κανενα link απο τα μαγαζια που παραγγείλατε εσεις στο εξωτερικό γιατι οι τιμες εδω ειναι φαρμακείο... Chosen απ οτι ειδα το εχεις ψάξει καλα το θεμα των ssd, θελω τη βοηθεια σου σε παρακαλω :help1: Ενας βαρβατος 32MB θα μου ηταν κομπλέ αυτη τη στιγμη για ubuntu που τον χρειαζομαι ειναι υπεραρκετος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούλιος 25, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 Στο budget για τον SSD κατέληξες; Αν όχι:~€100 -> Δες αυτόν (MLC) ή κανέναν Mtron Mobi 3525 32Gb (SLC) στα ~€150~€200 -> Αβλεπί X25-M 80Gb Gen2 (MLC) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gcc Ιούλιος 25, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 Στο budget για τον SSD κατέληξες; Αν όχι:~€100 -> Δες αυτόν (MLC) ή κανέναν Mtron Mobi 3525 32Gb (SLC) στα ~€150 ~€200 -> Αβλεπί X25-M 80Gb Gen2 (MLC) Αρχικα με ενδιαφέρει να βρω κατι που να αξίζει, τωρα ποιον απ τους δυο θα παρω δεν ξερω στάνταρ, μαλλον τον MLC για αρχή και μόλις πέσουν οι τιμές θα τσιμπήσω και εναν SLC Παρεπιπτόντως δεν εχω βρει στο πλαισιο/eshop κανεναν δίσκο Mtron, που μπορω να τον προμηθευτω σε περιπτωση που βρω καποιον αξιόλογο?? Επίσης, ξερεις μέχρι πόσους ssd μπορούμε να βάλουμε?? Γίνεται δηλαδή να έχω 2 ssd σε raid 0 (primary drive για το ubuntu) και εναν WD HDD για windows/storage?? Αυτο ειναι μελλοντικό βεβαια αλλά για να ξερω.. Ευχαριστω για το χρόνο σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Ιούλιος 25, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 Αρχικα με ενδιαφέρει να βρω κατι που να αξίζει, τωρα ποιον απ τους δυο θα παρω δεν ξερω στάνταρ, μαλλον τον MLC για αρχή και μόλις πέσουν οι τιμές θα τσιμπήσω και εναν SLC Παρεπιπτόντως δεν εχω βρει στο πλαισιο/eshop κανεναν δίσκο Mtron, που μπορω να τον προμηθευτω σε περιπτωση που βρω καποιον αξιόλογο?? Επίσης, ξερεις μέχρι πόσους ssd μπορούμε να βάλουμε?? Γίνεται δηλαδή να έχω 2 ssd σε raid 0 (primary drive για το ubuntu) και εναν WD HDD για windows/storage?? Αυτο ειναι μελλοντικό βεβαια αλλά για να ξερω.. Ευχαριστω για το χρόνο σου!! Λοιπόν πάρε τον intel μια χαρά θα 'σαι. Βέβαια και μπορείς, έως 2 raid0 και ότι περισσέψει από τα 6 sata ports μονούς δίσκους. (Ο ich10r πρέπει να είναι ρυθμισμένος σε raid mode βεβαίως βεβαίως :magic:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούλιος 25, 2009 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 Πώς θα σου φαινόταν κάτι τέτοιο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gcc Ιούλιος 25, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 Καλο φαινεται αλλα εχω σκεφτεί να πάρω κατι πιο συγχρονο σε CPU, Mobo, RAMΓια μπες http://cgi.di.uoa.gr/~std05035/PC.html να μου πεις τη γνωμη σουΒεβαια ολα αυτα κανουν 1430 Ευρω γι αυτο και πρεπει να γινουν μερικές περικοπές να κατεβω στα 1300.Αν βρω τον Intel ssd απο εξωτερικό οπως ειδα απο πολλους εδω μέσα, μπορει να τον πάρω σχεδον στη μιση τιμη και να πέσω στα 1350 περιπου.Εχει κανεις τους συνδεσμους των καταστημάτων στο εξωτερικο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChSin7 Ιούλιος 25, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 που είδες τον intel φτηνότερα στο εξωτερικό ή "από πολλούς εδώ μέσα" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gcc Ιούλιος 25, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 που είδες τον intel φτηνότερα στο εξωτερικό ή "από πολλούς εδώ μέσα" ?δεν μιλάω συγκεκριμένα για τον intel, απλα σε πιο πισω σελίδες καποια παιδια ελεγαν οτι βρηκαν ssd περιπου 80 ευρω φθηνότερα απο Αγγλια. Μάλιστα ειχαν κανει και ομαδικές παραγγελίες.Θα ηθελα απο καποιον που εκανε τετοια παραγγελία να μας πει τη γνώμη του και τις τιμές που επικρατουν εξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGRIMI Ιούλιος 25, 2009 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 ορίστε και μία πρόταση και από εμένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gcc Ιούλιος 25, 2009 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 ορίστε και μία πρόταση και από εμένα Για AMD το σκεφτομαι κ εγω αν χρειαστεί να ριξω λίγο το κόστος, εχω ακουσει καλα λόγια για τον Phenom II αλλα για s775/quad core δεν το πολυ βλέπω γιατι ηδη εχουν αρχίσει νεες κυκλοφορίες απο Ιντελ ι5/ι7 και θα περασουν λίγο στο περιθώριο Παρεπιπτόντως εστειλα mail για τιμες/μεταφορά στο http://www.ssdisk.eu/ Φαινεται πολύ καλό site, ελπίζω να μου κανουν καλή προσφορά να μην πάω να τα σκάσω στο πλαίσιο τζάμπα και βερεσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούλιος 25, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 το να περιμένεις για τους ι5 το έχεις εξετάσει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gcc Ιούλιος 25, 2009 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 το να περιμένεις για τους ι5 το έχεις εξετάσει? ναι βεβαια το εχω εξετάσει, σε ενα μήνα φτάνουν!! Απλά εγω κοιτάζω και ψαχνω απο τωρα να ενημερωθω καλα για την αγορά και κατά το σεπτέμβρη θα παραγγείλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούλιος 25, 2009 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 ε τοτε αποφασισε κουτι/τροφοδοτικό που είναι ψιλοστάνταρ και αφιέρωσε τον υπόλοιπο σου χρόνο στην απόλαυση του καλοκαιριού....οι τιμές θα έχουν αλλαγές μέχρι τον σεπτέμβρη, οπότε είναι άδικος κόπος....(πάντως μην κάνεις τσιγγουνιές και πάρε έναν intel ssd) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gcc Ιούλιος 25, 2009 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 ε τοτε αποφασισε κουτι/τροφοδοτικό που είναι ψιλοστάνταρ και αφιέρωσε τον υπόλοιπο σου χρόνο στην απόλαυση του καλοκαιριού....οι τιμές θα έχουν αλλαγές μέχρι τον σεπτέμβρη, οπότε είναι άδικος κόπος....(πάντως μην κάνεις τσιγγουνιές και πάρε έναν intel ssd)αν ειδες το παραπάνω λινκ που εδωσα έχω βαλει καλα πράγματα πανω, δεν κανω τσιγγουνιές σε τετοια πραγματα, ειδικα στον ssd που εχουν ακουτει πολλά για τις μουφες που κυκλοφορουν!Τωρα περιμενω την απαντηση από το site που ζητησα τιμοκαταλογο και θα την ανεβασω πάραυτα!Κουτι, τροφοδοτικό, οθονη, ups, coolers, GPU και μνημες εχω καταλήξει. Μενει να αποφασίσω το πακέτο cpu/mobo αφου ερθουν οι ι5 και μετά ο ssd.Εδω θα ειμαστε να τα λέμε :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.