elk Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 24, 2009 γεια σε όλους έχω ένα περίεργο πρόβλημα το πρώτο psu που είχα ένα tagan 900w ένα βράδυ λειτουργούσε κανονικά και το πρωί ήταν νεκρό δεν άναβε... πάω αγοράζω άλλο καινούργιο ένα nexus modular 850w και περνώ μαζί του 1 εβδομάδα, ξαφνικά και ενώ ο υπολογιστής ήταν κλειστός και το τροφοδοτικό απλά συνδεδεμένο πάνω στο turbox 1500va ups πέφτει η ασφάλεια του σπιτιού, το Ups κάνει το χαρακτηριστικό ήχο ότι είναι σε battery backup mode και εγώ αμέριμνος ανεβάζω την ασφάλεια και ΜΠΑΜΜΜ :-O ακούγεται από το δωμάτιο με το pc ,έντρομος μπαίνω μέσα και μυρίζω κάτι σαν καμένο πλαστικό πάω να αναψω τον υπολογιστή και τίποτα και αυτο νεκρό, το παίρνω παραμάσχαλα και βουρ για rma μου το αλλάζουν και το ξαναπερνάω στον υπολογιστή, τον ανάβω και όλα λειτουργουν κανονικά...ο προβληματισμός μου είναι ο εξήςμήπως τελικά φταίει το ups και όχι το τροφοδοτικό δηλαδή μήπως όταν από μπαταρία γυρίζει σε ρεύμα κάτι γίνεται και καίει τα τροφοδοτικά μου; υποθέτω ότι έγινε και στην περίπτωση του πρώτου τροφοδοτικού διακοπή ρεύματος ενώ κοιμόμουν και όταν ήρθε πάλι το ρεύμα τα τίναξε και αυτό...μέχρι να αποφασίσω έβγαλα το Ups εκτός λειτουργίας...είχε κανείς παρόμοιο πρόβλημα; τονίζω ότι τα τροφοδοτικά χαλάνε όταν είναι σε standby και όχι σε ώρα λειτουργίας :nada:
eloydark Ιούλιος 24, 2009 #2 Ιούλιος 24, 2009 Χμμμ, πράγματι έτσι όπως παρουσιάζεις φαίνεται να ευθύνεται το UPS. Ειδικά επείδη είναι και TurboX εγώ θα το φοβόμουν περισσότερο. Καλύτερα να το στείλεις για RMA και αν έχει εγγύηση προστασίας περιουσίας (ασφάλεια για ζημιές κτλ) καλό είναι να ζητήσεις τα λεφτά του τροφοδοτικού και των μηχανημάτων που σου έκαψε! Δεν επιτρέπεται UPS να σου κάνει τέτοια ζημιά ενώ το πήρες για προστασία!
Jason Ιούλιος 24, 2009 #3 Ιούλιος 24, 2009 Και εγώ το ups νομίζω είναι αλλα δεν είναι και λίγο κουφό να ανεβάζεις την ασφάλεια και να κάνει BAM το τροφοδοτικό?!
Eskim42 Ιούλιος 24, 2009 #4 Ιούλιος 24, 2009 Ψάχτω μία και στην μητρική μήπως γίνεται κανένα βραχυκύκλωμα αν και το θεωρώ αρκετά απίθανο.Συνέχισε να δοκιμάζεις χωρίς το ups και αν βγάλει πάλι πρόβλημα τότε τσέκαρε μητρική
Alexgk Ιούλιος 25, 2009 #5 Ιούλιος 25, 2009 Το ups ίσως φταίει αν σκεφτείς πως δεν είναι και κάποια γνωστής εταιρίας. Επίσης πρόσεξε τώρα που τον έχεις απ' ευθείας στην πρίζα γιατί όπως τα περιγράφεις οι τάσεις στο σπίτι σου παίζουν συχνά και έντονα.
Kostas007 Ιούλιος 25, 2009 #6 Ιούλιος 25, 2009 κοιτα για καμια διαρροη στο δικτυο σουκαι σιγουρεψου οτι η πριζα που τα βαζεις εχει γειωση!
GriGaS Ιούλιος 25, 2009 #7 Ιούλιος 25, 2009 μήπως παίζει τίποτα με τα active PFC τροφοδοτικά και τα UPS που δεν δίνουν συνημίτονο στην έξοδό τους???
elk Ιούλιος 25, 2009 Author #8 Ιούλιος 25, 2009 μήπως παίζει τίποτα με τα active PFC τροφοδοτικά και τα UPS που δεν δίνουν συνημίτονο στην έξοδό τους???και εγώ κάτι τέτοιο νομίζω, το έχω συνδέσει σε άλλο pc με άλλο τροφοδοτικό να δω πως θα πάει αν και ψήνομαι να το αλλάξω να πάρω ένα πιο ποιοτικό...
MUL Ιούλιος 26, 2009 #9 Ιούλιος 26, 2009 Το UPS ειναι πάνω σε πολυμπριζο ή κατευθειαν πανω σε μπριζα στο τειχο?
elk Ιούλιος 27, 2009 Author #10 Ιούλιος 27, 2009 Το UPS ειναι πάνω σε πολυμπριζο ή κατευθειαν πανω σε μπριζα στο τειχο?είναι πάνω σε απλό πολύμπριζο χωρίς προστασία
MUL Ιούλιος 27, 2009 #11 Ιούλιος 27, 2009 Σε ρώτησα γιατι στο ενα απο τα 3 UPS που εχω και λειτουργούν παρουσιάστηκε προβλημα (βάραγε μεσα στην νυχτα,δεν εδινε ρευγμα παντα στο PC κτλ..)απο την στιγμή που άρχιζαν οι ζεστες.. το εψαχνα απο εδω και απο εκει και τελικά ανακάλυψα οτι το φανταστικό ακριβό πολύμπριζο που ειναι στην μπρίζα του σπιτιού (το UPS παίρνει απο εκει ρέυμα) κανει μικρούς σπινθηρισμούς ετσι το εκλεινε ή εκανε τρελα.:giveup:. Αντιθέτα ενα πολύμπριζο της πλάκας που εχω δεν δημιουργέι κανενα πρόβλημα.. Περιτό να σου πώ οτι μια εβδομαδα νόμιζα οτι έκαψα την motherboard και το τροφοδοτικό του πισιου..
elk Ιούλιος 28, 2009 Author #12 Ιούλιος 28, 2009 Σε ρώτησα γιατι στο ενα απο τα 3 UPS που εχω και λειτουργούν παρουσιάστηκε προβλημα (βάραγε μεσα στην νυχτα,δεν εδινε ρευγμα παντα στο PC κτλ..)απο την στιγμή που άρχιζαν οι ζεστες.. το εψαχνα απο εδω και απο εκει και τελικά ανακάλυψα οτι το φανταστικό ακριβό πολύμπριζο που ειναι στην μπρίζα του σπιτιού (το UPS παίρνει απο εκει ρέυμα) κανει μικρούς σπινθηρισμούς ετσι το εκλεινε ή εκανε τρελα.:giveup:. Αντιθέτα ενα πολύμπριζο της πλάκας που εχω δεν δημιουργέι κανενα πρόβλημα.. Περιτό να σου πώ οτι μια εβδομαδα νόμιζα οτι έκαψα την motherboard και το τροφοδοτικό του πισιου.. δεν νομίζω να φταίει αυτό, στο ίδιο πολύπριζο είναι άλλα 2 pc με τα δικά τους ups δεν είχαν ποτέ πρόβλημα... μέχρι στιγμής που δοκιμάζω πάντως το ups σε άλλο τροφοδοτικό δεν υπάρχει πρόβλημα μάλλον από ότι διάβασα και αλλού είναι θέμα ασυμβατότητας...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.