tragikos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2009 Γεια σας, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα πολυμηχάνημα με όχι περισσότερα από 300€ (κάτι ελάχιστο παραπάνω φυσικά και είναι αποδεκτό αν πραγματικά αξίζει), αλλά αφού δεν είχα ποτέ αντίστοιχο, ούτε έχω καλή σχέση με εκτυπωτές scanner κτλ. δεν έχω ιδέα. Τα χαρακτηριστικά του, θα ήθελα να ικανοποιούν τα εξής: Ξέρω ότι καλό είναι να έχει πχ >3 δοχεία μελανιών (toners αντίστοιχα) αντί για 1, γιατί πχ είναι πιο οικονομικό. Αν ισχύει κάτι άλλο ενημερώστε με. Αν και δεν είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό, βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάποια έχουν δυνατότητα fax, αλλά δεν καταλαβαίνω πως ορισμένα μπορούν να δέχονται fax χωρίς να έχουν modem για σύνδεση με τηλεφωνική γραμμή. Πάραυτα, είναι ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο. Επειδή θα χρησιμοποιηθεί από διακοσμήτρια, ψάχνω για ικανοποιητική ανάλυση εκτύπωσης και scanαρίσματος (άραγε στις προδιαγραφές αυτά είναι αλληλένδετα; ) Σε αυτά τα λεφτά λογικό είναι ότι μιλάμε για Α4 έτσι; Σίγουρα πρέπει να έχει θύρα Ethernet αλλά δεν θα έλεγα όχι να έχει και WiFi. Αν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης ακόμα καλύτερα. Θεωρώ αυτονόητο ότι με ενδιαφέρει η οικονομία στην εκτύπωση και να μην είναι μελανοφίδι . Αυτό απ' ότι μπορώ να κρίνω από τις τιμές των toner, καθιστά τα laser πολυμηχανήματα ακριβά στην συντήρηση τους. Δεν είναι απαραίτητη η οθόνη Η μνήμη τι επηρεάζει; Αυτά τα λίγα ( ;; ) μου έρχονται τώρα. Παρατήρησα ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά, αλλά όπως φαίνεται είναι αρκετά συγκεκριμένα αυτά που ζητάω, οπότε ρίξτε οποιαδήποτε πρόταση έχετε. Ευχαριστώ υγ: επειδή κυρίως με ενδιαφέρει η after sales υποστήριξη του προϊόντος θα ήθελα να δοθεί σημασία στην αξιοπιστία του καταστήματος (πχ ΠΛΑΙΣΙΟ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούλιος 24, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Μελάνι = οικονομία στην απόκτηση μηχανήματος και μελανιών, ΑΛΛΑ μεγάλη κατανάλωση ανά σελίδαΤονερ = μεγαλύτερο κόστος μηχανήματος και αναλωσίμων αλλά θα ξεχνάς την τελευταία φορά που άλλαξες τόνερΜελάνι μονόδρομος για ΑΠΟΛΥΤΑ φωτογραφική ποιότηταΤόνερ = σιγά σιγά οι entry level έγχρωμοι λέιζερ παράγουν αξιολογότατα φωτογραφικά αποτελέσματα. Διακοσμήτρια είναι η φίλη σου , όχι επαγγελματίας φωτογράφοςΜελάνι - χρονοβόροΤόνερ - "μισό λεπτάκι να σας τυπώσω και την πρότασή μου ...(30 δευτερα μετά)... ορίστε , έτοιμοι"Κάτι μου λέει ότι θα δυσκολευτείς να βρεις στα 300 και διπλής όψης και ethernet σε laser Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnG85 Ιούλιος 24, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Οτι βρίσκει, βρίσκει. Π.χ αυτό έχει εκτύπωση διπλής όψης, fax, ethenret, wifi και εκτυπώνει και σε cd/dvd ! Tο θέμα για μένα είναι ότι πρέπει πρώτα να παρθεί η απόφαση για το αν θα προτιμηθεί inkjet μηχάνημα ή laser. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούλιος 24, 2009 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι θα ήταν πιο εύκολο να είχα πει από την αρχή για μία κατηγορία, απλά δεν ήθελα να αποκλείσω κάποια πιθανή περίπτωση. Από τη στιγμή που όντως τουλάχιστον σε αυτά τα χρήματα, ένας laser θα ήταν "ασύμφορος", κλίνω και εγώ προς inkjet εκτυπωτή. Ακούω λοιπόν τις προτάσεις σας, αν και θα ήθελα και μια μικρή αιτιολόγηση αν γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης Ν Ιούλιος 26, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2009 Όταν δίνεις μια εκτύπωση, ο εκτυπωτής φορτώνει όλα τα δεδομένα στην μνήμη του και από εκεί τα εκτυπώνει. Δεν γίνεται απευθείας εκτύπωση απότο PC (εκτός βέβαια αν το επιλέξεις εσύ σε μερικά μοντέλα).Αν τώρα έχεις μεγάλο πλήθος εγγράφων ή πχ ένα σχέδιο σε Corel , PhotoshopAutoCad κτλπ που πιάνει αρκετά MB και θέλεις να εκτυπώσεις και πολλά αντίγραφα, καταλαβαίνεις ότι ο εκτυπωτής δεν μπορεί να τα φορτώσει στην μνήμη του όλα μαζί και θα αργήσει πολύ να τα εκτυπώσει γιατί αυτό που θα κάνει είναι να φορτώνει και να εκτυπώνει διαδοχικά.Θα πρότεινα αυτό γιατί είναι πολύ πιο φτηνό απο τοΗΡ περίπου ίδιες δυνατότητες αλλά τα ναλώσιμα του για περισσότερες σελίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Ιούλιος 26, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2009 Εγώ πάντως σε επαγγελματία θα πρότεινα laser. Καλοι οι inkjet για το σπίτι που θέλουμε λίγο απ'όλα αλλά όταν δίνω έγγραφο σε τρίτο θα ήθελα να είναι σε laser. Η ποιότητα και η ταχύτητα εκτύπωσης για τα πάντα εκτός από φωτογραφίες δεν συγκρίνεται. Το ίδιο και η αντοχή του εγγράφου στο χρόνο, την υγρασία, κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.