amateur Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Kαλησπέρα,Στον πατέρα μου διαγνώσανε γιγαντοκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, επιθετικής μορφής, με μεταστάσεις στο περικάρδιο και πειραγμένους λεμφαδένες στο λαιμό. Η πρόγνωση του είναι 6 μήνες ζωής, αν είναι τυχερός και τη Δευτέρα ξεκινάει χημειοθεραπεία στο ογκολογικό νοσοκομείο Αγ. Ανάργυροι. Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξής:1. Ποια βήματα-ενέργειες κάνω για να βοηθήσω, να τρέξω την κατάσταση και να τον προστατεύσω από τυχόν ανθρώπινα λάθη και παραλείψεις.2. Ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνω στους γιατρούς?3. Ποια στοιχεία επιτρέπω στον πατέρα μου να γνωρίζει και ποια όχι? Μαθαίνει ο πατέρας μου τις προγνώσεις των γιατρών? Και αν ναι, τις λέω εγώ ή οι γιατροί?4. Που βρίσκω έγκυρη σχετική πληροφόρηση στο Ιντερνετ ή και άλλου?5. Υπάρχει κάποια διατροφή ή δραστηριότητα που βοηθάει?5. Τι άλλα βήματα πρέπει να κάνω? Τι άλλο λαμβάνω υπόψη ώστε να βοηθήσω στην ποιότητα ζωής του?6. Έχει νόημα να το ψάξω για Αμερική, όπως μου πρότεινε ο προιστάμενος μου? Και πως το συζητάω με τον επιβλέπων ιατρό? Ρωτάω, επειδή το να το εγκρίνει το ταμείο θέλει και την έγκριση του επιβλέποντα, ότι εδώ δεν αντιμετωπίζεταιΟποιαδήποτε άλλη ιδέα, συμβουλή ή κατεύθυνση είναι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμηΕυχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Ιούλιος 22, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2009 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι στραφείς σε χώρους με ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία με αυτό ή που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση...Δες αυτό το φόρουμ το οποίο είναι πιο εξειδικευμένο...:http://www.bestrong.org.gr/forum/index.phpΤο μόνο που μπορώ να σου πω εκτός από αυτό, είναι καλό κουράγιο και δύναμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amateur Ιούλιος 22, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2009 Eυχαριστώ για την αμεσότητα και το φόρουμ που παραθέτεις. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Ιούλιος 22, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2009 1.ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Ένα θα σου πω. Προσπάθησε ο πατέρας σου να έχει το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον. 2. ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Μην έχεις αυταπάτες. Όταν οι άνθρωποι φτάνουν σε αυτό το σημείο γνωρίζουν τι συμβαίνει. Απλά για λόγους επιβίωσης δεν το παραδέχονται ή θέλουν να δώσουν έναν τόνο ελπίδας στους δικούς τους ανθρώπους που τους στέκονται. Πόσο μάλλον όταν μπαίνουν σε ογκολογικό.3. ΓΙΑΤΡΟΙ. Πάρε και 2η και 3η γνώμη αν μπορείς. Πριν 4 χρόνια η μητέρα μου είχε μια εμφανή αδυναμία για αρκετό καιρό. Έπειτα από παροτρύνσεις συγγενών και φίλων πήγε σε νοσοκομείο όπου οι εξετάσεις έδειξαν οξεία λευχαιμία! Εγώ ήμουν μακριά με την γυναίκα στον 8ο μήνα και με μια μετακόμιση μπροστά. Καταλαβαίνεις τι ένιωσα όταν το έμαθα. Η θεραπεία ήταν άμεση χημειοθεραπεία με την ανάγκη για συνεχή προσθήκη αιμοπεταλίων από συμβατούς δώτες. ΚΑι η εύρεση έπρεπε να γίνει από τους ανθρώπους της μητέρας μου. Ψάξε-ρώτα- παρακάλα....Ποτέ κανείς γιατρός δεν μου έιχε πει για πόσο καιρό της δίνουν αλλά όλα δείχναν ότι υπήρχε ΒΟΥΝΟ μπροστά. Ο καιρός περνούσε - ο οργανισμός της μητέρας μου δεν αντιδρούσε θετικά στα χημειοφάρμακα, όσπου μαι μέρα είχαμε το πρώτο εγκεφαλικό. Αφού γλυτώσαμε το μοιραίο, κάποια στιγμή μου λέει μια γιατρός ότι η μητέρα μου δεν θα πρέπει να είνα ξύπνια αλλά να κοιμάται, Η δόση των ηρεμιστικών που τις έιχαν δόσει, κοιμίζει μου είπε και ελέφαντα!!! Φαντάσου τι θέληση έχει ο άνθρωπος να κρατηθεί στη ζωή ακόμα και όταν είναι εξουθενομένος. Φτάσαμε τελικά στο σημείο να βρίσκομαι τα πρωινά στο ογκολογικό μιας πόλης και το απόγευμα στην οικογένεια και στο μαιευτήριο - αφού τελικά είχει γεννήσει η σύζυγος μου. Από την λύπη στην χαρά και το αντίστροφο. Την τέταρτη μέρα του παιδιού της πήγα μια φωτογραφία να δει την εγγονή της. Την επομένη και λίγο αφού βγήκαμε από το μαιευτήριο, με ένα απλό τηλεφώνημα από το ογκολογικό, μου ανακοινώθηκε το μοιραίο. Σαν να "αφέθηκε" όταν πια είδε ότι όλα πήγαν καλά στην γέννα.Χωρίς να θέλω βέβαια να σε προετοιμάσω για τα χειρότερα κτλ κτλ. Να αισθάνεσαι τυχερός που με τον έναν η τον άλλο τρόπο μπορείς να προετοιμαστείς γι αυτό. Να είσαι σίγουρος πως ο άρρωστος δεν μπορει να βλέπει αυτούς που αγαπάει να ταλαιπωρούνται. Και στο ξαναλέω ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ. Αν διαπιστώσεις χάλια κατάσταση στο νοσοκομείο, μην διστάσεις να τον μεταφέρεις αλλού. ΑΦου βέβαια ψαχτείς πρώτα. Δεν είναι τόσο ο πατέρας σου, όσο ΕΣΥ και το τι θα κουβαλάς μέσα σου στην συνέχεια, αν λεσ συνέχεια "Και αν έκανα εκείνο?" "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ". Είναι, πίστεψε με, μεγάλο το βάρος.ΚΟΥΡΑΓΙΟ και ΔΥΝΑΜΗ. Μην αφήσεις να σε πάρει απο κάτω, ούτε εσένα, ούτε τους γύρω σου. Και φυσικά μην σταματάς να πιστεύεις και σε ΘΑΥΜΑΤΑ. Όχι του θεού....άστον αυτόν....αλλά του ίδιου του Πατέρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούλιος 22, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2009 μακάρι να πάει καλά και να ξαναδεις τον πατέρα σου υγιή......δυστυχώς Ελλάδα είμαστε πίσω στο πιο βασικο σε τέτοιες περιπτώσεις που είναι τα κοκταίηλ.ο πατέρας μου έχασε τον καλύτερο φίλο του που ήταν και μεγαλογιατρός μέσα στο Υγεία μέσα σε 2 μήνες από τη διάγνωση.......ο πιο επιθετικός καρκίνος μυελού των οστών που είχαν δει ποτέ τους.....όπως καταλαβαίνεις παρόλη τη φροντίδα ως συνάδελφος τους για 20χρόνια και παρότι του έδωσαν οτι ήταν δυνατόν (τα πιο καινούρια και αποτελεσματικά κοκταίηλ) δεν άντεξε.....μόνο εξωτερικό υπήρχαν ελπίδες αλλά ο χρόνος μέτραγε πολύ γρήγορα αντίστροφα και δε μπορούσαν να χάσουν ούτε στιγμή ακόμα και για ένα ταξίδι με αεροπλάνο 30ωρών.ας μη το βαραίνω άλλο όμως.να πάνε όλα καλά και πάντα να είσαι δίπλα να τον στηρίζεις με όλη σου τη δύναμη και πάντα με καλή ψυχολογία όσο δύσκολο και αν είναι....η καλή ψυχολογία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την έκβαση μιας θεραπείας....μην το ξεχάσεις στιγμή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Ιούλιος 23, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2009 το βασικότερο είναι η ποιότητα ζωής του απο εδώ και πέραεξασφάλισε να μήν πονάει και ας χάσει κάποιο μήνα ζωήςέχασα πρόσφατα συγγενικό πρόσωπο παρόμοια και ευτυχώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν πόνεσε καθόλουελπίζω να κάνανε λάθος διάγνωση (ότι καλύτερο δηλαδή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 23, 2009 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2009 Πριν 6 χρονια διαγνωασανε στην μητερα μου καρκινο παχεως εντερου κ μας γονατισαν λεγοντας κατι για 2-3 χρονια ζωης. Πηγαν στην Αμερικη σε ενα νοσοκομειο το οποιο εξειδικευεται σε καρκινωματα κ εγιναν αναλυσεις με ανατριχιαστικη λεπτομερεια. Της εδωσαν συνταγη για συγκεκριμενη χημειοθεραπεια και ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ, ολες οι 3/6 μηνιαιες εξετασεις βγαινουν σχεδον αψεδιαγαστες. Αν θες παραπανω πληριοφοριες για νοσοκομεια σε ΗΠΑ και Αγγλια, πες μου να σου στειλω. Ενα παρα παρα πολυ σημαντικος παραγοντας ειναι και η ψυχολογια. Πρεπει ΣΥΝΕΧΕΙΑ να ειστε σε φαση -Δεν ειναι τιποτα -Θα περασει κλπ. Ειναι παρα πολυ δυσκολο, το ξερω, το εχω περασει κ εχω λυγισει μετα μονος. Περαστικα στον πατερα σου και οτι θες εδω ειμαι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
amateur Ιούλιος 24, 2009 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Καλημέρα και ευχαριστώ για το χρόνο σας και τις συμβουλές, Λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη το κομμάτι "Ποιότητα ζωής"@ Snips ότι καλύτερο σε σένα και στην κόρη@ greekfragmaόταν λες εξωτερικό, αναφέρεσαι γενικά ή έχεις στο μυαλό σου συγκεκριμένες χώρες και νοσοκοκομεία@YDinopoulosΌταν μπορέσεις στείλε μου πληροφορίες για τα νοσοκομεία σε Αμερική και ΑγγλίαΜερικές ιστοσελίδες :http://www.kentri.gr/index.php/med/350------qq.htmlhttp://www.kentri.gr/index.php/med/351-1-.htmlhttp://www.kentri.gr/index.php/med/77-7------.htmlhttp://www.kentri.gr/index.php/med/85-8------.htmlΔεν αποδέχομαι απαραίτητα όλα όσα γράφονται, αλλά ο προβληματισμός που δημιουργούν ίσως φανεί χρήσιμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Ιούλιος 24, 2009 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Έχω ένα θείο που τώρα δεν κάνει ιατρείο ποια λόγω ηλικίας, αλλά είναι καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Αθηνών, και γενικά άριστος πνευμονολόγος με φήμη και απ’όλα. ΟΤΙ θες μου λες, να σε φέρω σε επικοινωνία, για 2η γνώμη, άποψη, ότι μπορεί να χρειαστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούλιος 24, 2009 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Προσωπικα πιστευω οτι περισσοτερο μετραει η θεληση του αλλου για ζωη και η πιστη στον ιδιο του τον εαυτο. Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα βοηθηματα. Η βοηθεια στον πατερα σου θα ερθει απο εσας αρχικα και μετα απο τον ιδιο του τον εαυτο. Ειναι απειρος ο κοσμος ο οποιος διαγνωστηκε με την συγκεκριμενη ασθενεια και μετα απο τα 3μηνα/6μηνα ζωης που ακουσε απο γιατρους, ζει και βασιλευει σχεδον 10+ χρονια.Προσωπικη αποψη παντα, χωρις να θελω να ανοιξω συζητησεις.Κουραγιο αδερφε, τα εχω περασει κι εγω με τον πατερα μου (οχι σε τετοιο βαθμο) και ξερω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CENTRAL Ιούλιος 24, 2009 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2009 Αν και δεν έχω να προτείνω κάτι, θα ήθελα να ευχηθώ ότι καλύτερο!Να είστε όλοι δυνατοί και να παλέψετε μαζί του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
amateur Ιούλιος 25, 2009 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 @ DollyTέλη εβδομάδας που θα έχουμε και τα πρώτα συνολικά αποτελέσματα θα αρχίσω να ψάχνω και για μερικές δεύτερες γνώμες. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση, ενδεχομένως να χρειαστεί να έρθω σε επικοινωνία με το θείο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Ιούλιος 25, 2009 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 Επειδη περασα/περναω μια τετοια κατασταση,εχω να σου προτεινω τα εξης.2.Δεν υπαρχουν ερωτησεις που πρεπει να κανεις στους γιατρους.Δεν κατεχεις αυτη την επιστημη,δεν μπορεις να ρωτησεις κατι συγκεκριμενο και να παρεις μια εξτρα απαντηση.3.Ναι,πρεπει να ξερει.Ολοι το ξερουν οτι αυτη η ασθενεια τελειωνει με ενα τροπο.Αν πας να "παρηγορησεις" τον ασθενη,κανει μπαμ και τον κανεις να αισθανεται ασχημα.4.Δεν εχει νοημα να ψαξεις.Θα βρεις ιατρικα πεηπερς.Και?Ειναι εξειδικευμενα,και καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.5.Ηθικο ακμαιοτατο να εχει.Μονο αυτο6.Δεν νομιζω πως το εξωτερικο εχει νοημα.Εχω γυρισει δεκαδες γιατρους σε ολες τις ακρες της γης.Κανεις δεν εφτασε να μου πει κατι διαφορετικο απο αυτο που μου ειπαν στην αρχη.Οι γιατροι του δημοσιου αντικαρκινικου νοσοκομειου εχουν πολυτιμη εμπειρια και αυτη ειναι που μετρα πιο πολυ νομιζω.Ουτε στην Αμερικη μενουν τπτ μαγοι/γιατροι με μυστικη τεχνολογια.Οταν ενα νεο φαρμακο/μεθοδος ανακαλυφθει.ειναι θεμα ημερων να φτασει στο ελλαντα(case study:velcade)Απο εκει και περα.Πρεπει να συνειδητοποιησεις,οτι αργα η γρηγορα θα συμβει αυτο.Ισως πεσει εκτος των προγνωσεων των γιατρων (πιθανοτατα).Αλλα ,η ζωη συνεχιζεται.Μην παρατησεις τις δραστηριοτητες σου και ολα αυτα που κρατουν την ζωη σου σε κινηση.Αλλιως θα ξυπνησεις μια μερα,θαχει τελειωσει το πενθος,και κατα ενα παραξενο τροπο,θαχεις μεινει πισω.Μην πιστεψεις σε καμμια περιπτωση τους απατεωνες που πωλουν συμπληρωματα διατροφης που νικουν την ασθενεια αυτη η υποσχονται να την θεραπευσουν με μυστικες μεθοδους αλλα καταδιωκονται απο το κατεστημενο της ιατρικης βιομηχανιας.Ειναι 100% γελοιοι.Οταν τελειωσει αυτη η κατασταση,θα εισαι πια αντρας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούλιος 27, 2009 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2009 @ Tsako, αν κ δεν θελω να ανοιξω διαλογο περι αυτου γιατι το θεμα ανοιχτηκε για αλλο λογο, στο .3 θα διαφωνησω. Καλο ειναι ναΜ ΜΗΝ ξερει ολη την αληθεια. ΠΡΕΠΕΙ η ψυχολογια (οσο μπορει !) να ειναι ακμαιοτατη. Δεν το λεω ετσι η γιατι μου το εχουν πει φιλοι/γνωστοι μπλα μπλα, αλλα προ 6ετιας ειχαμε πολυ σοβαρο θεμα με την μητερα μου, (Καρκινωματα σε παχυ εντερο και σε αρχη -ευτυχως- σε λεμφαδενες). Ακομα κ οι γιατροι μας ειπαν οτι καλο ειναι να μην ξερει στο 100% την σοβαροτητα, γιατι ισως χαθει η "διψα" για την ζωη και εκει παιζεται το μεγαλο μερος του παιχνιδου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas007 Ιούλιος 27, 2009 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2009 @ Tsako, αν κ δεν θελω να ανοιξω διαλογο περι αυτου γιατι το θεμα ανοιχτηκε για αλλο λογο, στο .3 θα διαφωνησω. Καλο ειναι ναΜ ΜΗΝ ξερει ολη την αληθεια. ΠΡΕΠΕΙ η ψυχολογια (οσο μπορει !) να ειναι ακμαιοτατη. Δεν το λεω ετσι η γιατι μου το εχουν πει φιλοι/γνωστοι μπλα μπλα, αλλα προ 6ετιας ειχαμε πολυ σοβαρο θεμα με την μητερα μου, (Καρκινωματα σε παχυ εντερο και σε αρχη -ευτυχως- σε λεμφαδενες). Ακομα κ οι γιατροι μας ειπαν οτι καλο ειναι να μην ξερει στο 100% την σοβαροτητα, γιατι ισως χαθει η "διψα" για την ζωη και εκει παιζεται το μεγαλο μερος του παιχνιδου !αυτο μπορει να ειναι δικοπο μαχαιρι ομως,αν ξερει μπορει να ζησει οσο προλαβει καλυτερα,αν δε ξερει μπορει να ζησει λιγο ανεμελα απλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Οκτώβριος 19, 2009 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2009 μια ευγενικη τσακωνοπροσφορα,περιληψη της αποφασης του αρειου παγου νουμερο 74/2009Απάτη κατ` εξακολούθηση. Πραγματικά περιστατικά. Η κατηγορουμένη παρέστησε ψευδώς ότι είναι ιατρός παθολόγος-διαιτολόγος, διδάκτωρ ομοιοπαθητικής, γνώστης διαφόρων εναλλακτικών θεραπειών, όπως βιοενεργειών κλπ., καθώς και ότι χρησιμοποιεί διάφορα σκευάσματα για θεραπεία διαφόρων ασθενειών, ενώ η αλήθεια είναι ότι κατέχει μόνο το πτυχίο της οδοντιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών και έτσι έπεισε τους πολιτικώς ενάγοντες να της καταβάλουν χρήματα για να θεραπεύσει δήθεν κάποιες ασθένειες. Χρόνος τελέσεως του αδικήματος συμπίπτει με αυτόν κατά τον οποίο ο δράστης ενεργώντας με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο περιουσιακό όφελος πραγμάτωσε και τελικώς ολοκλήρωσε την απατηλή συμπεριφορά. Αδιάφορος ο τυχόν μεταγενέστερος χρόνος κατά τον οποίο ο παραπλανηθείς προέβη στη ζημιογόνο ενέργεια, παράλειψη ή ανοχή καθώς και ο μεταγενέστερος χρόνος επέλευσης της περιουσιακής βλάβης. Πειθαρχική τιμωρία από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων.ΥΓ:Η συγκεκριμενη εμφανιζοταν και στην τηλεοραση,και μερικα απο τα κατορθωματα της συμφωνα με το τευχος 127 ου περιοδικου ποινικη δικαιοσυνη:Πωλησε "φαρμακο" αξιας 25 ευρω παι ρνοντας 1000 ευρω απο ασθενη που επασχε απο κιρρωση του ηπατος.Το φαρμακο αυτο οχι μονο δεν εκανε τιποτα αλλα επεταχυνε και τον θανατο της ασθενους,ο οποιος επηλθε 1μιση μηνα μετα την εναρξη της "θεραπειας"Και φυσικα,χορηγουσε και ληγμενα σκευασματα.Μεγαλη προσοχη σε οποιον υποσχεται θεραπεια χωρις ναναι γιατρος μαγκες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Οκτώβριος 21, 2009 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2009 Κουράγιο και δύναμη, εύχομαι ότι καλύτερο. Έχω περάσει καρμπόν την ίδια κατάσταση, έχε υπόψιν σου τα εξής.1> Όχι συμπληρώματα διατροφής/μάγους/εξωτικά φάρμακα από ανειδίκευτους κτλ. Είναι μια βιομηχανία εκμετάλλευσης ελπίδων. 2> Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω για το αν ο πατέρας σου θα πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια, ή πόση από αυτή θα πρέπει να γνωρίζει. Από προσωπική αλλά και επαγγελματική εμπειρία (εργάζομαι στον τομέα της υγείας), έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως ασθενής που νομίζει πως γιατροί και συγγενείς του αποκρύβουν την αλήθεια για την κατάστασή του έχει χειρότερη ψυχολογία και παλεύει λιγότερο. Αλλά αυτό εξαρτάται από τον χαρακτήρα αλλά και το περιβάλλον του, οπότε δεν είναι κανόνας.3> Μέγιστη, συνεχής και ειλικρινής ψυχολογική υποστήριξη. Καταλαβαίνω (πολύ καλά μάλιστα) πως τα πράγματα είναι δύσκολα για σένα, αλλά σε αυτή την φάση ο πατέρας σου σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. 4> Μην σκέφτεσαι το εξωτερικό. Το δημόσιο αντικαρκινικό μας σύστημα είναι από τα αρτιότερα παγκοσμίως, να είσαι σίγουρος πως ότι μπορεί να γίνει θα γίνει ιατρικώς. Μόλαταύτα, είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη να πάρεις όσες περισσότερες γνώμες μπορείς, καθώς και να εξαντλήσεις όλες τις δυνατότητες όσον αφορά την διάγνωση του προβλήματος. 5> Μίλησε με τους γιατρούς για το πρόβλημα, και ζήτα όσες πληροφορίες χρειάζεσαι για να καταλάβεις ακριβώς την κατάσταση. Μην κάνεις μόνος σου έρευνα, θα χαθείς. Ή ακόμα χειρότερα, θα φτάσεις σε λανθασμένα συμπεράσματα.6> Το σημαντικότερο ζήτημα σε αυτές τις καταστάσεις είναι η διατήρηση υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής για τον πατέρα σου. Να γνωρίζεις πως τα αποτελέσματα κυρίως της χημικής θεραπείας δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα σε ψυχολογικό επίπεδο. Με άλλα λόγια, όσο προχωράει η θεραπεία, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα. Να είσαι έτοιμος για αυτό. Και να έχεις πάντα υπόψιν σου πως το να είσαι αισιόδοξος δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα, τόσο για σένα όσο και για τον πατέρα σου. Και πάλι καλή δύναμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Οκτώβριος 21, 2009 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2009 Dante έχουν περάσει ~3 μήνες από τότε που ξεκίνησε η χημειοθεραπεία. Θα ήταν προτιμότερο να ακούσουμε τις τελευταίες εξελίξεις πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dante80 Οκτώβριος 22, 2009 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2009 Δυστυχώς, ο κόπανος είχα δει μόνο το τελευταίο μνμ πριν ποστάρω...:sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Οκτώβριος 23, 2009 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2009 amateur θέλεις να μας πεις τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.