Jump to content

USB WiFi

skate

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα, χθές πήρα ένα usb WLAN adapter, συγκεκριμένα αυτό, ενώ ήθελα να το συνδιάσω με το καινούργιο modem/router που πήρα. Το πρόβλημά μου είναι οτι η σύνδεση έγινε, αλλα πρώτων το σήμα δέν είναι τόσο δυνατό όσο πίστευα, δηλαδή το router είναι στο δωμάτιο μου και ο υπολογιστής στο σαλόνι και πιάνω 2-3 μπαρες απο τις 5, (μη σας γελά το γεγονός αυτό, εχω και στο δωματιο μου υπολογιστή :p, και οχι δε κανω μοστρα :no:), και δέυτερον όταν έβαλα το usb στον υπολογιστη του δωματίου μου η μεγιστη ταχυτητα που επιανα ήταν 135Mbit/δευτ... γιατί αυτό?? παρακάτω σας επισυνάπτω τις ρυθμίσεις του router μου: Να σας ενημερώσω οτι θα ήθελα την λειτουργεία Ν στο Wifi γιατι προορίζεται για πολλες λειτουργειες (clouding streeming HD movies, internet, online games ταυτοχρονα και μη, γιαυτο....) κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη :T:

routerhue.jpg

*edit: να ενημερώσω πως μπορω να επιστρέψω το usb WLAN και τη δυνατότητα αντικατάστασης του με όποιο άλλο προϊόν άν χρειαστεί.

ευχαριστώ και πάλι :)

παιδια ακόμα το παλεύω και δέν βγάζω άκρη... το usb το έχω δοκιμάσει και σε usb 1 αλλά καί σε usb2... σκεύτηκα μήπως το usb καθυστερεί την ταχύτητα και η μέγιστη που μπορεί να βγεί απο usb είναι τα 135 Mbit/δευτ... έχω τη δυνατότητα να τα αλλάξω και τα 2 (modem και usb wireless)... pls help?

Φίλε εντάξει, και 135Mbit δεν είναι λίγα. Είναι 35 παραπάνω από το μέγιστο θεωρητικό του 100BASE-TX ethernet!!!

Η πτώση του σήματος μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Όπως πχ ή η πηγή ή ο δέκτης ή και οι 2 να βρίσκονται κοντά σε συσκευές ή αντικείμενα που επηρεάζουν το σήμα. Για παράδειγμα, ακόμα και ένας λαμπτήρας φθορισμού παράγει "θόρυβο". Φρόντισε το ρούτερ, να είναι σε "καθαρή" θέση.

Τώρα, για την απόσταση σαλόνι-υπνοδωμάτιο δεν ξέρω για τι απόσταση μιλάμε.

Και παρεμβάλονται τοίχοι.

Φυσικά, είναι και το Draft-N που υποτίθεται ότι έχει αυξημένη εμβέλεια σε σχέση με τα 802.11b/g..

αν και εντάξει δέν μπορώ να πω... καλά είναι τα βίντεο δέν κολλάνε, ιντερνετ σφαίρα, μεταφορές αρχείων κτλ ικανοποιητικά, αλλά περίμενα περισσότερα... απο άποψη εμβέλιας τουλάχιστον...θέλω να πω οτι αν εστω το max που μπορώ να πιάσω λόγω των προϊόντων μου είναι 135Mbit, πιάνω 13,5-108... δέν ακούγεται λίγο "κάπως" αυτό? :weep:

η απόσταση είναι γύρο στα 10-15 μέτρα... έκανα μια ζωγραφιά με το τμήμα του σπιτιού για να καταλαβετε πως είναι...

housed.jpg

edit* άλλαξα την ζωγραφιά με μια πιο κατατοπιστική πιστέυω

Σε κλειστούς χώρους μην κοιτάς την απόσταση σαν μέτρα.

Παίζουν ρόλο εμπόδια, Ηλεκτρομαγνητικός Θόρυβος κ.α.

Μια χαρά είσαι πιστεύω.

Εγώ με 802.11g και παρόμοιο χώρο και αποστάσεις, πάει κάπου στα 22...(αν και καμία σχέση με το Draft-N)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.