Dolly Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2009 Καλημέρα παιδία.Ελέω μετακόμισης θα πάρω τηλεόραση για το σπίτι, και ο projector μας άφησε γιατί τελικά πάω για μόνος. Θα πάω για 42” LCD κατά πως το βλέπω, αλλά έχω μερικές απορίες για τους γνώστες. 100 Hz, ναι / όχι ? Μιλούσα με φίλο μου και μου έλεγε πως τα 100Hz είναι καλά αν έχεις σκοπό να συνδέσεις παιχνιδομηχανή πάνω στη TV που ένα PS3 ή XBOX-360 θα το βάλω πάνω, αλλά κάνει τόση διαφορά? Και ρωτάω γιατί είναι 150€ διαφορά και δεν ξέρω ρεαλιστικά αν το χρειάζομαι. Η TV θα είναι Full HD 1080p.Αξίζει να κοιτάξω στα 150€ φθηνότερα για PLASMA ή πάει πέθαναν? Για LED δεν με παίρνει το budget γιατί είδα κάτι 1500άρια + και πόνεσα. Αυτό το ρημάδι το Pixel Plus της Phillips κάνει όντως τόσο καλή δουλειά?Είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω?Ότι έχετε να προτείνεται είναι καλοδεχούμενο. Κάποια που σκέφτομαι (θα παραγγελθεί άμεσα το πράμα) είναι τα εξής. http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=103351http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=115051Αυτές οι 2 είναι ίδιες, με εξαίρεση τα 100Hz , αξίζουν τα 270€ διαφορά που έχουν? (Την πρώτη την «παζαρεύεις» και την παίρνεις πιο κάτω). Και κάτι σε πιο φθηνό http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=102041Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι είμαι όλος μάτι.Ευχαριστώ,
johnsonb Ιούλιος 23, 2009 #2 Ιούλιος 23, 2009 50hz vs 100hz=μεγάλη διαφορά στην κίνηση,δεν μπορώ να στο περιγράψω αν δεν το δεις,αλλά αν βρεις κάποια photo πιστεύω να φαίνεται αυτό που βλέπεις με το μάτι,πρέπει να έχουν demo 50 vs 100 σε πολλά καταστήματα. Oh yeah,ζουν ακόμα οι πλάσμα και με κάθε νέο μοντέλο κάποιας εταιρίας που βγαίνει,άλλη μια απόδειξη για το πόσο ποιοτική και με ζωντανά χρώματα μπορεί να είναι στην εικόνα μια plasma τηλεόραση σε σύγκριση τις lcd.Βέβαια αναλόγως και την tv που έχεις στο μυαλό σου. Η lg πιστεύω ότι δεν συγκρίνεται με τις philips,και αν θέλεις κάτι στο badget της lg,δες τίποτα σε samsung. Όσο για το pixel plus δεν γνωρίζω δυστυχώς... Και αν κάτι χρειάζεται να προσέξεις,αυτό είναι το να μην αγοράσεις ποτέ tv πριν την δεις.
JohnG85 Ιούλιος 23, 2009 #3 Ιούλιος 23, 2009 Θα πρότεινα αυτή αλλά δεν έχει mpeg4 αποκωδικοποιητή και στο μέλλον (δεν ξέρω πόσο κοντά είναι αυτό) δεν θα μπορεί να κάνει αναπαραγωγή hd σήματος. Edit: Το σχόλιό μου για τις plasma: ότι καλύτερο υπάρχει σε τηλεόραση. Edit: Δεν ξέρω πόσα δίνεις αλλιώς το μαραφέτι βγαίνει και σε plasma. (Sorry άκυρο, είδα τα links ) και αυτή αν θες mpeg4.
sstav Ιούλιος 23, 2009 #4 Ιούλιος 23, 2009 ...αλλά δεν έχει mpeg4 αποκωδικοποιητή και στο μέλλον (δεν ξέρω πόσο κοντά είναι αυτό) δεν θα μπορεί να κάνει αναπαραγωγή hd σήματος..Στο Αμέρικα εκπέμπουν ήδη HD mpeg4....στην Ελλάδα "θεωρητικά πάντα" από το 2012 (ναι με την καταστροφή του κόσμου που θα επέλθει :shout:). Ήδη πολλά κανάλια ψάχνονται (διαβουλεύσεις-διαγωνισμοί) για να διαμορφώσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα και datacenters ικανά για την ψηφιακή μετάδοση και επεξεργασία σήματος
Dolly Ιούλιος 23, 2009 Author #5 Ιούλιος 23, 2009 Οπότε μου συστήνεται plasma αντί LCD αν κατάλαβα καλά παιδιά? JognG85 η δεύτερη εκτός πως είναι 46άρα και δεν νομίζω να χωράει άνετα (πλάτος σαλονιού =3,10 μέτρα, => κάθετη απόσταση θέασης είναι κοντά στα 2,70, πάει και λίγο ψηλά στα 1200, θα έλεγα ένα κόφτη κοντά στο 1000ρικο είναι καλά. Για αυτό και κοιτούσα την Phillips την 100αρα που την είδα και Live, απλά είναι LCD αντί Plasma.
johnsonb Ιούλιος 23, 2009 #6 Ιούλιος 23, 2009 Plasma καλύτερα. Για τον χώρο που λες αν και χωράει και 50άρα αν δεν έχεις τίποτα δίπλα,πιστεύω μια 42άρα να υπερκαλύβει,αν βέβαια δεν θες να βλέπεις και να νιώθεις ότι είσαι σε cinema απ'την μεγάλη οθόνη. Η Philips αν σου αρέσει η εικόνα της,και είναι και μέσα στις επιλογές σου,πάρτην,απλά καλύτερα να πας αν μπορείς να κοιτάξεις γενικώς τις τηλεοράσεις και συγκεκριμένα τις plasma.
jax7480 Ιούλιος 23, 2009 #7 Ιούλιος 23, 2009 http://www.skroutz.gr/s/75866/Panasonic-TX-P42S10-42%2527%2527.html?keyphrase=P42S10E
junior-21- Ιούλιος 31, 2009 #8 Ιούλιος 31, 2009 http://www.skroutz.gr/s/75866/Panasonic-TX-P42S10-42%2527%2527.html?keyphrase=P42S10EΖάχο,την έχεις την συγκεκριμένη να πεις εντυπώσεις?
athlon=greek Ιούλιος 31, 2009 #9 Ιούλιος 31, 2009 μια ερώτηση παίδες,ενεργειακά ποιά συμφέρει;Ποιά θα "κάψει" λιγότερο ρεύμα;
Spanaks Ιούλιος 31, 2009 #10 Ιούλιος 31, 2009 Plasma και οικονομία ενέργειας δεν πάνε μαζί...0,3kWh την ώρα ταινίας (42" hdready plasma με htpc και ηχοσύστημα βγάζω... καλά είναι? :-O)
jpavly Ιούλιος 31, 2009 #11 Ιούλιος 31, 2009 Plasma και οικονομία ενέργειας δεν πάνε μαζί...0,3kWh την ώρα ταινίας (42" hdready plasma με htpc και ηχοσύστημα βγάζω... καλά είναι? :-O) Αν σκεφτείς ότι ένα ψυγείο ενεργειακής κλάσης Α υπόσχεται 1 Kwh το 24ωρο μάλλον όχι Γενικά οι Plasma καίνε το ρευματάκι τους..
SLN Ιούλιος 31, 2009 #12 Ιούλιος 31, 2009 Προσωπικα τα 100 Hz τα θεωρω παντελως αχρηστα, αλλα πλεον οι περισσοτερες τηλεορασεις δεν εχουν τοση μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ 50/100 Hz οσο πριν 1 χρονο οποτε δεν τιθεται ζητημα. Εχω τηλεοραση 100Hz τα οποια ειναι παντα off εδω και 1 χρονο. Σε καμμια περιπτωση δεν θα πληρωνα πανω απο 100 ευρω διαφορα για τα 100Hz... (και πολλα λεω... )Εγω θα πηγαινα σε Samsung (για λου-κου-ντου 40αρα βεβαια) + Panny (για πλασμα). Θα απεφευγα LG + phillips για διαφορετικους λογους την καθεμια. Οι phillips μου φαινονται υπερτιμημενες.Το Saturn ειχε κατι ωραιες προσφορες σε 47" phillips @750 και γενικα τωρα αυτη την περιοδο ειναι πολυ καλη φαση για αγορα.
spc Ιούλιος 31, 2009 #13 Ιούλιος 31, 2009 Τα έχουμε ξαναπει: Αν θες ποιότητα εικόνας: Plasma (Panny G10 η καλύτερη λύση σαν αποδοση / τιμη) Τα 100 Hz είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Ο SLN που δεν ‘τα βλέπει’ μου θυμίζει ένα θειο μου προ 10ετίας που δούλευε με την CRT του στα 60 Hz και όταν του τη γύρισα στα 85 μου είπε ‘δεν βλέπω καμία διαφορά’
SLN Ιούλιος 31, 2009 #14 Ιούλιος 31, 2009 Νταξει αφηνω ενα ενδεχομενο να μην το εχω δει, γιατι την εχω για μονιτορ... Οποτε δουλευει στανταρ στα 60 παντα. Και σε ενα καρο games/movies @60 δεν εχω δει κατι ασχημο... 100 δεν εχει ο driver να επιλεξω. Αν το επιλεξω απο το μενου της τηλεορασης παλι δεν βλεπω διαφορα. Οποτε την γυριζω σε τηλεοραση δεν εχω δει ποτε αναγκη για 100Hz... Περαν αυτου εγω ΔΕΝ καταλαβαινω τι παει να πει Hz στις LCD... Εγω ξερω υγρους κρυσταλλους που πολωνουν το φως. Το ms το καταλαβαινω... το refresh rate ειναι κατι το οποιο πρεπει να εχει ξεμεινει απο τις CRT σαν spec και το χρησιμοποιουν.
junior-21- Ιούλιος 31, 2009 #15 Ιούλιος 31, 2009 Προς TV guru: η panasonic που πρότεινε ο Ζάχος αξίζει? Σε λεφτά εώς 800 ευρώ υπάρχει κάτι καλύτερο? Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για HTPC χρήση και λιγότερο σαν TVτα φώτα σας (να παραγγείλω εώς αύριο)
Spanaks Ιούλιος 31, 2009 #16 Ιούλιος 31, 2009 Προς TV guru: η panasonic που πρότεινε ο Ζάχος αξίζει? Σε λεφτά εώς 800 ευρώ υπάρχει κάτι καλύτερο? Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για HTPC χρήση και λιγότερο σαν TVτα φώτα σας (να παραγγείλω εώς αύριο)Όχι... χαλια είναι...ΧΑΑΧχα πλάκα κάνω. Στα λεφτά της σκίζει.Αλλά θέλει λίγη προσοχή στην αρχή... (όχι στατικές εικόνες πάνω από τέταρτο κλπ...)
Shaman Ιούλιος 31, 2009 #17 Ιούλιος 31, 2009 Τα έχουμε ξαναπει:Αν θες ποιότητα εικόνας: Plasma (Panny G10 η καλύτερη λύση σαν αποδοση / τιμη) Τα 100 Hz είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Ο SLN που δεν ‘τα βλέπει’ μου θυμίζει ένα θειο μου προ 10ετίας που δούλευε με την CRT του στα 60 Hz και όταν του τη γύρισα στα 85 μου είπε ‘δεν βλέπω καμία διαφορά’ QFT.
spc Ιούλιος 31, 2009 #18 Ιούλιος 31, 2009 Νταξει αφηνω ενα ενδεχομενο να μην το εχω δει, γιατι την εχω για μονιτορ... Οποτε δουλευει στανταρ στα 60 παντα. Και σε ενα καρο games/movies @60 δεν εχω δει κατι ασχημο... 100 δεν εχει ο driver να επιλεξω. Αν το επιλεξω απο το μενου της τηλεορασης παλι δεν βλεπω διαφορα. Οποτε την γυριζω σε τηλεοραση δεν εχω δει ποτε αναγκη για 100Hz... Περαν αυτου εγω ΔΕΝ καταλαβαινω τι παει να πει Hz στις LCD... Εγω ξερω υγρους κρυσταλλους που πολωνουν το φως. Το ms το καταλαβαινω... το refresh rate ειναι κατι το οποιο πρεπει να εχει ξεμεινει απο τις CRT σαν spec και το χρησιμοποιουν. Ωπα, για να μην σε αδικώ (έχεις τραβήξει πολλά άλλα, μην σου φορτώσουμε και αυτό ) : Αν μιλας για LCD, όντως αλλάζει το πράγμα. Δεν εχω ιδία πείρα αλλά λογικά, κρίνοντας από το Monitor, όντως δεν πρέπει να παίζει τρελή διαφορά. Αυτό όμως όσον αφορά τη χρήση ως monitor. Στις ταινίες ίσως αλλάζουν τα πράγματα (εκεί αρχίζουν να παίζουν και τα συστήματα προσθήκης frame κλπ). Στις Plasma πάντως, η διαφορά είναι τεράστια.
Black_Maba Ιούλιος 31, 2009 #19 Ιούλιος 31, 2009 Και εγω στο ψαξιμο 42αρας ειμαι, αντε να βρουμε κατι σωστο.Ασχετως χρηματων, η τωρινη επενδυση σε μια led tv (πρωιμη τεχνολογια κλπ) αξιζει?Η τσιμπαμε μια lcd/plasma και σε κανα 5αρι χρονια παμε σε led?
Spanaks Ιούλιος 31, 2009 #20 Ιούλιος 31, 2009 Προς το παρόν θεωρώ ότι οι led είναι αρκετά ακριβές. Ενω η τεχνολογία είναι αρκετά υποσχόμενη, στην παρούσα φάση είναι απλά lcd με πολύ καλύτερο backlight (τα φθηνότερα μοντέλα που έχουν σκάσει μύτη).π.χ. ανάμεσα σε http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1295500&TV_TYPE=LED-TV&category=69980053&catalog=19 και http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1274619&TV_TYPE=Plasma+TV&category=69980053&catalog=19προφανώς θα πήγαινα στην plasma...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.