Jump to content

Ανακτηση δεδομενων απο χαλασμενο εξωτερικο σκληρο δισκο

PolomanGR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω τον δισκο λιγοτερο απο χρονο,και χθες ενω περνουσα καποια αρχεια στον σκληρο,κολλησε,και μαζι με τον σκληρο ολος ο υπολογιστης,οποτε τον αποσυνδεσα,οταν μετα τον συνδεσα,παρουσιασε το εξης προβλημα,υπερβολικα αργο ρυθμο αναγνωσεις δεδομενων,το φωρτωμα εικονων,ή τραγουδιων γινετε με παρα πολυ αργο ρυθμο(2 λεπτα για να φωρτωσει μικρογραφιες απο 32 εικονες),και δεν γινετε πλεον αντιγραφη απο ή προς τον δισκο,μου βγαζει καθε φορα σφαλμα.

Πηρα στο e-shop (απο οπου ειχα αγορασει τον σκληρο) ,και μου ειπαν οτι αν γινετε να κανουν αντιγραφη απλως τα αρχεια απο τον σκληρο,με απλο copy-paste οπως μου ειπε,τοτε κοστιζει 30 €,ΑΛΛΙΩΣ,μπορουν να κανουν ανακτησει δεδομενων το οποιο θα κοστισει 50 € και θα καταστρεψει την εγγυηση,δηλαδη επειδη ο δισκος βγηκε προβληματικος,και εγω δεν θελω να χασω τα αρχεια θα δωσω 150 € για να τα κρατησω και να παρω αλλον,μου φενετε κοροιδια,και θελω πριν τον στειλω την γνωμη(γνωση σας) για το τι μπορω να κανω....

Δεν θελω να χασω τα αρχεια αλλα δεν σκοπευω να δωσω και 150 € επειδη θελω να σωσω τα αρχεια απο προβληματικο σκληρο (βεβαια παντα υπαρχει η περιπτωση να εφταιγα εγω,αλλα μιλαμε για την περιπτωση που θα καλυπτετε απο την εγγυηση)

Ου μπλέξεις με e-shop.

Δοκίμασε να συνδέσεις το δίσκο σε άλλο υπολογιστή να δεις τι γίνεται. Δοκίμασε, επίσης, να κάνεις ανάκτηση μόνος σου με κάποιο πρόγραμμα, όπως το GetDataBack.

Αν καταφέρεις να πάρεις τα δεδομένα σου από το δίσκο, τότε σου μένει μόνο να τον αντικαταστήσεις, οπότε μπορείς να ζητήσεις RMA από την ίδια την εταιρεία κατασκευής (η WD το κάνει, οι υπόλοιπες δε γνωρίζω)

Χαιρομαι τοτε,ο δισκος μου ειναι WD My Book,μηπως ξερεις και πως μπορω να το διευθετισω αυτο κατευθειαν με την εταιρια και να μην μπλεξω με το e-shop,πως μπορω δηλαδη να επικοινωνισω μαζι τους...;

Κάνε τα βήματα που λέει εδώ: http://websupport.wdc.com/warranty/rmainfo.asp?custtype=end〈=en

Έχε υπόψιν ότι αν ο δίσκος περνάει το διαγνωστικό τεστ (το οποίο θα κάνεις κι εσύ με το Data Lifeguard Tools), σημαίνει ότι δεν είναι προβληματικός, οπότε δεν μπορείς να κάνεις RMA. Τρέξε λοιπόν το διαγνωστικό πρώτα και πόσταρε να δούμε.

Δεν γινετε τιποτα,και το getdataback πεταει error,παρατηρησα κατι ομως,οτι μπορει να διαβαστουν τα αρχεια αλλα με υπερβολικα αργο ρυθμο,οποτε θελω να πιστευω οτι το προβλημα ειναι καπου στην μεταφορα τον αρχειων,οποτε μπορει να επισκευαστει κιολας????

To διαγνωστικό δείχνει να υπάρχει πρόβλημα με το σκληρό. Τα δεδομένα αν τον επιστρέψεις πίσω για να σου δώσουν καινούργιο στα πλαίσια της εγγύησης θα τα χάσεις. Η εταιρία εγγυάται να σου αλλάξει το σκληρό και όχι να σου ανακτήσει τα δεδομένα του.

Καταφερα εσωσα οσα αρχεια χρειαζομουν-ηθελα πολυ-,τωρα συμφωνα με το διαγνωστικο ο σκληρος ειναι χαλασμενος,αλλα τωρα να προτιμισω να των στειλω στο e-shop η στην WD...

Υ.Γ. Παρατηρησα οτι στο e-shop δεν ειναι διαθεσιμο το ακριβες μοντελο,και οταν γινετε αυτο σου δινουν πιστωση στην τιμη αγορας...οποτε ψηνομαι να το στειλω εκει και να παρω καποιον αλλον μεγαλυτερο με σχεδον τα ιδια λεφτα...ασε που πιστευω θα γινει γρηγοροτερα και η ολη αντικατασταση,ε;

Δε χρειάστηκε ποτέ να κάνω αντικατάσταση στο e-shop, όμως νομίζω πως πρώτα θα το ελέγξουν και εκείνοι πριν στον αλλάξουν.

Ου μπλέξεις με e-shop.

Δοκίμασε να συνδέσεις το δίσκο σε άλλο υπολογιστή να δεις τι γίνεται. Δοκίμασε, επίσης, να κάνεις ανάκτηση μόνος σου με κάποιο πρόγραμμα, όπως το GetDataBack.

Αν καταφέρεις να πάρεις τα δεδομένα σου από το δίσκο, τότε σου μένει μόνο να τον αντικαταστήσεις, οπότε μπορείς να ζητήσεις RMA από την ίδια την εταιρεία κατασκευής (η WD το κάνει, οι υπόλοιπες δε γνωρίζω)

Φίλε μου εσύ ξέρεις να δουλεύεις το GetDataBack??Βλέπω όλα τα αρχεία μου αλλά ενώ τα κάνω copy δεν μου τα αντιγράφει,ξέρεις πως γίνεται???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.