Jump to content



Ποιος ήταν ο σημαντικότερος εφευρέτης, όλων των εποχών...?


Ποιος ήταν ο σημαντικότερος εφευρέτης όλων των εποχών  

463 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που επινόησαν και κατασκεύασαν τον πρώτο τροχό για μηχανική χρήση...

Άλλο ένα βραβείο για τον "άγνωστο στρατιώτη"...

Έχω την εντύπωση ότι ήταν οι λαοί της Μεσοποταμίας ή απατόμαι;

Link to comment
Share on other sites

O Tesla. Μακράν. Πρώτον, σήμανε το τέρμα μιας εποχής που κράτησε χιλιετίες. Δεύτερον, ελευθέρωσε τη βιομηχανία από τα χωροτακτικά ενεργειακά δεσμά της με τρόπο ασύγκριτα πιο εύκολο. Τρίτον μετέβαλε άρδην τα μέσα των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα ο Einstein δεν μπορεί να θεωρηθεί "καθαρόαιμος" εφευρέτης, γιατί όπως είπε ο Snips την εποχή εκείνη επιστήμονας-θεωρητικός-εφευρέτης πήγαιναν μαζί, μιας και την δουλειά την έκανε ένας...

Εκεινη την εποχη το επιστημονας και εφευρετης πηγαιναν μαζι?! Την εποχη των μπορ, μαξουελ, σρεντικερ και βασικα ολων των θεωρητικων φυσικων και μαθηματικων που εφτιαξαν την μαθηματικη φυσικη οπως την ξερουμε? Η περιοδος που ο εφερευτης ταυτιζοταν με τον πειραματικο επιστημονα και τον θεωρητικο τελειωσε στον νιουτον οχι το 1900 που ηταν ο αινσταιν. Ο τυπος δεν ειχε πιασει ποτε κατσαβιδι στο χερι του ενα πραγμα.

Ο τεσλα τι τοσο σημαντικο εχει εφευρει πια? Μην το βλεπετε στο στενο πλαισιο της επιστημης που αφορα το site, καλα τα ac μοτερακια αλλα ξες, αποστειροση, μοχλος, γραναζια, ατμομηχανη, αεροπλανα, αυτοκινητα (αληθεια οι ford και wright που ειναι?)...

Link to comment
Share on other sites

Ο Leonardo da vinci ηταν τεραστιος εφευρετης και οραματιστης ,αλλα οι εφευρεσεις του ποσο πραγματικο τεχνολογικο αντιχτυπο ειχαν τελικα ?????

Η ψηφος μου παει στον

624px-FieldsMedalFrontArchimedes.jpg

Έγινε επεξεργασία από Jeronemo
Link to comment
Share on other sites

Αν εξαιρεσουμε το a/c motor που οκ μεγαλη εφευρεση αλλα χλωμιαζει μπροστα ξερω γω στην παστεριοση, τι αλλο εκανε ο τεσλα?

Μην το κοιταμε μονο στα στενα πλαισια του χωρου που μας αφορα αλλα συνολικοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται απλώς για το AC motor. H τεχνολογία που επινόησε ο Tesla άλλαξε τον Κόσμο.

ενω η ηλεκτρικη λαμπα η το τηλεφωνο η η παστεριοση οχι? τι τοσο φοβερο εκανε που αλαξε το κοσμο?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να διευκρινιστεί αν ζητάμε εφευρέτες ή ευρύτερα φυσικούς-ερευνητές. Γιατί αν μιλάμε γενικά οι Tesla, Edison κτλ πατεντιάρηδες δηλαδή δεν πιάνουν μία μπροστά στους θεωρητικούς φυσικούς του 1980-1930,

http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Planck

See also

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

larry:

ε καλα δεν υπαρχει καμια συγκρηση ρε

εχεις δει αυτη την εικονα:

800px-Solvay_conference_1927.jpg

ειναι απο το συνεδριο solvay στο βελγιο. Και ειναι νομιζω...το αθροιστικο IQ εκει μεσα απλα δεν πρεπει να υπαρχει οι ανθρωποι αυτοι εχουν δωσει περισοτερη γνωση οση ολη η υπολοιπα ανθρωποτητα μαζι.

hell οι μισοι εχουν νομπελ!

πλανκ, μπορ, μπορν, λορεντς, κιουρι, ντε προλι, κομπτον, ντιρακ, αινσταιν, σρεντικερ, χαιζενμπερκ, παουλι...λολ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μόλις αποθήκευσα την φώτο. Εκείνη την εποχή υπήρξε ένα πύκνωμα επιστημονικής ευφυίας. 80 χρόνια τώρα εκείνες τις ανακαλύψεις καρπωνόμαστε και θεωρητικά δε νομίζω να προχωράμε όπως τότε.

Δεν ξέρω αν το χετε δει, του planck του πέθανε γυναίκα, του σκότωσε παιδί ο χίτλερ κτλ, τον εξορίσανε και αυτός πήγαινε και σκεφτόταν για black body radiation. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα, τελείωσε.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις αποθήκευσα την φώτο. Εκείνη την εποχή υπήρξε ένα πύκνωμα επιστημονικής ευφυίας. 80 χρόνια τώρα εκείνες τις ανακαλύψεις καρπωνόμαστε και θεωρητικά δε νομίζω να προχωράμε όπως τότε.

Δεν ειναι τοσο απλο...Η φυσικη εχει προχορησει πολυ απο το 1927...για παραδειγμα πλεον δεν χρησημοποιουμε την κβαντομηχανικη οπως ηταν θεμελιωμενη τοτε, χρησημοποιουμε τις θεωριες βαθμιδας στην κβαντομηχανικη και οκ η γενικη σχετικοτητα εχει μηνει η ιδια αλλα εχει εξερευνηθει πολυ περισοτερο.

Η φυσικη οπως την ξερουμε ΣΗΜΕΡΑ ειναι υποθεση της δεκαετιας του 70, οταν ο φεινμαν πρωτοεβγαλε την κβαντικη ηλεκτροδυναμικη.

Οποτε ναι προχορησαμε, ΠΟΛΥ, απλα ΤΩΡΑ εχουμε κολησει για ενα πολυ απλο λογο:

Δεν εχουμε καινουρια πειραματικα δεδομενα.

Μπορουμε να κανουμε οσες θεωριες θελουμε αλλα αν αν δεν εχουμε κατι καινουριο να μας δωσει μια ιδεα, ενα μπουσουλα, η τεσπα μια επιβαιβεωση κατι δεν παμε πουθενα.

Κλασικο παραδειγμα οι χορδες. Χιλλιαδες διδακτορικα και μεταδιδακτορικα εχουν γραφτει σιτς χορδες, καταπληκτικη θεωρια, ξεκιναει με ΜΙΑ μονο λαγκρατζιανη σε δυο διαστασεις και σου δινει ολο το καθιερομενο μοντελο ΚΑΙ τη βαρυτητα!

Only problem is αναλογα πως θα κανεις το compactification των calabi yau manifolds σου δινει και αλλο καθιερομενο μοντελο...και υπαρχουν 10^500 τροποι να το κανεις αυτο...Μεχρι να μπορεσουμε να βρουμε καποιο καινουριο πειραματικο δεδομενο we are at a complete dead end.

Το ιδιο ειχε γινει επι περιοδο αινσταιν, ειχαν τον μαξουελ και τον χαμιλτονιο φορμαλισμο της μηχανικης του νιουτον και ειχαν κολησει, εβλεπαν οτι δεν ειναι ολα οπως πρεπει κατι πηγαινε λαθος, πχ το μελαν σωμα ειχε ακτινοβολια και κανενας δεν ηξερε γιατι.

Ακομα και οι θεωριες ηταν μεταξυ τους ασυνεπεις, η νιουτονια μηχανικη μας ελεγε οτι οι ταχυτητες ειναι σχετικες και ο μαξουελ μας ελεγε οτι οκ ολα ειναι σχετικα αλλα η ταχυτητα του φωτος ΠΡΕΠΕΙ να ειναι σταθερη, και ολοι σκεφτονταν wtf?

Οποτε βγαινουν μερικα τυπακια και λενε ξερετε τι, μπουλο το εχουμε ολο λαθος, η ταχυτητα του φωτος ειναι παντα σταθερη και ο χρονος και η αποσταση ειναι σχετικα και δεν μπορουμε να ξερουμε ταυτοχρονα θεση και ταχυτητα γιατι το σωματηδιο ειναι μαζι κυμα και σωματηδιο και ειναι ενα συνεφακι πιθανοτητας.

και στην αρχη πηγαν ολοι να βαλουν τα γελια αλλα το βουλοσαν οταν εσκασαν τα πρωτα πειραματα που επιβεβαιωναν την ειδικη σχετικοτητα και την θεωρια πινακων ολοι αρχισαν να τις αποδεχονται και εγινε το μπουμ.

Παλι το 1960 ειχαμε κολησει στην κβαντο, δεν ξεραμε τι διαολο παιζει με τις πυρηνικες δυναμεις, δεν εβγαζε τιποτα νοημα, και τοτε βγαινει ενας τυπος και λεει "ξερεις τι, δεν ειναι τρεις δυναμεις ειναι δυο και τα πρωτονια εχουν εσωτερικη δομη και η πυρινικη δυναμη δουλευει σαν ελατηριο"

Και βεβαια ολοι γελασαν, αλλα εκαναν πειραματα και βρηκαν τα κουαρκ...

ΤΩΡΑ δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κανουμε πειραματα...

Ειναι ασυληπτες οι ενεργειες που χρειαζονται για να προσεγγισουμε τις πειραματικες ενδειξεις που θα επιβεβαιωνουν η θα αποριπτουν τις προσεγγισεις που εχουμε τωρα.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.