Jump to content

Πτυχίο σε 3 χρόνια: Ριζική αλλαγή δεδομένων στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

alexis2044

Recommended Posts

@jaguar one

Στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς τα πάντα είναι εμπορεύματα. Ακόμα και η εργασία ευτυχώς ή δυστυχώς.

Το θέμα είναι ότι ενώ η μείωση της τιμής μιας οθόνης πλάσματος ή ενός σημαντικού φαρμάκου είναι ευπρόσδεκτα για τους ανθρώπους η μείωση των μισθών δεν είναι.

Το έχεις καταλάβει ότι εν έτει 2009-βάσει και πρόσφατου πολ στο δε λαμπ-ο μέσος μισθός κινείται σε επίπεδα(900-1500) που δεν αρκούν ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών κάποιου που μένει σε ενοίκιο;Τί είδους πρόοδος είναι αυτή δεν το 'χω καταλάβεί;

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά έχεις και την υπερκυβέρνηση της ΕΕ να βγάζει ντιρεκτίβες και νόμους κάθε τρεις και λίγο εναντίον μας, τάχα μου για τον ανταγωνισμό.

βρίσκω λάθος τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την μισθολογική μου αναφορά.

Αν ο εργοδότης χρειάζεται "έναν απλό php developer" για απλές δουλειές και δεν το βρίσκει, και πάρει εσένα που έχεις 2 μάστερ και 3 διδακτορικά και απαιτείς και ένα Χ ποσό παραπάνω, το βρίσκεις ανήθικο ή άδικο από πλευράς του εργοδότη που σε θεωρεί ακριβό?

Ή μήπως είναι καλύτερα να αμοίβεσαι για τις γνώσεις που ποτέ δεν θα εφαρμόσεις? Που είναι το έργο σε αυτό?

Όπως είπα, όλοι θέλουν και προσπαθούν για μαστερ phd και δεν ξέρω τι άλλο αλλά όταν φτάσει η ώρα να δουλέψουν νομίζω προτιμάνε την εύκολη λύση του "εργοδότη" αν και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ελευθεροι επαγγελματίες/επιχειρηματίες.

Όσον αφορά την ΕΕ και τις ντιρεκτίβες μην βλέπεις τι κάνουμε εδώ στην ψαροκώσταινα που έχουμε κατα πολύ χαμηλότερους μισθούς από την ΕΕ. Έξω είναι καλύτερα τα πράγματα. Ίσως όχι όπως τα περιγράφουν οι ρομαντικοί αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από εδώ. Και ναι ηταν προϊόν της ΕΕ. Εκτός αν επιλεκτικά ξεχνάμε το τι χρήμα έχει πέσει με τι μορφή επιδοτήσεων στην Ελλαδίτσα (που ως επι το πλείστον το έδιναν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι). Εδώ οι ανίκανοι την βρίσκουν να μας δουλεύουν ψιλό-γαζί και μετά να ρίχουν τις ευθύνες στην ΕΕ...

• Replies 165
  • Created
  • Last Reply
Αυτή η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία δε θα σε βγάλει πουθενα. Όταν πας να δουλέψεις, θα δουλέψεις. Όπως έχει λεχθεί, "Εις τον στρατό, Καραμάνο, δεν γίνονται διακρίσεις. Και επιστήμων να είσαι, ***** θα καθαρίσεις. Αυτό είναι το νόημα της στρατιωτικής θητείας, απανταχού και εις όλον τον κόσμον". Να το θυμάσαι αυτό.

Ίσως εκεί ξεκινά το πρόβλημα. Γιατί σήμερα, ΠΡΕΠΕΙ και μπορεί και στο στρατό να είσαι πληροφορικάριος πέρα από το να καθαρίσεις τα ***** και μερικοί δεν το έχουν καταλάβει αυτό.

Προφανώς όταν πάω να δουλέψω θα δουλέψω. Αν κάποιος με προσλάβει ως DW engineer και ένα πρωί μου πει φτιάξε ένα καλώδιο, θα googlarw και θα το κάνω για να βοηθήσω τη λειτουργία της εταιρίας. Αλλά δεν θα επιδιώξω να προσληφθω ως τεχνικός δικτύων!!! Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, με άλλες βάσεις για αυτή τη δουλειά!

α και

@JaguarOne

Ας μην με πάρει. Αλλά όπως δεν έχει απαίτηση από τον ΤΕΙ να ξέρει τέλεια αλγοριθμους ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο θεωρητικό, ας μην έχει κι απο μένα την απαίτηση να ξέρω τέλεια μια γλώσσα. Μεταξύ αστείου και σοβαρού: Ο εργοδότης πρέπει να έχει ανάγκη τον εργαζόμενο και τη δεξαμενή γνώσεών του, και όχι αντιστρόφως. Όποιος πιστεύει το αντίθετο χαλάει την πιάτσα.

@feanorian82

Έιμαι σίγουρος ότι βγαίνωντας απο το ΤΕΙ/ΑΕΙ αυτοί που ξέρουν τους αλγορίθμους είναι ελάχιστοι να μην πω μόνο μερικοί freaks. Μην μας τρελάνεις δεν γίνεσαι και Tesla παίρνωντας ένα πτυχίο.

Έτσι και αλλιώς το χαρτί που έχεις αυτή την στιγμή είναι ένα εισιτήριο για να σου ανοίξει μια πόρτα για να ξεκινήσεις την καριέρα σου. Από εκεί και πέρα είσαι μόνος σου να μεγαλουργήσεις ή να μείνεις για πάντα στην αφάνεια.

Μέχρι εδώ καλά. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς.

Σκέψου βέβαια και αυτά που σου είπε ο Σωτήρης σχετικά με το ποιοι πηγαίνουν συνήθως σε κολέγια και με τον προσανατολισμό του πανεπιστημίου που είναι η καλλιέργεια του τρόπου σκέψης.

Υπάρχουν καλά και κακά πανεπιστήμια, και έχω και εγώ 2 κολλητούς που μπήκανε πολυτεχνείο, ο ένας τελείωσε σε 5 χρόνια με 9, και τώρα στα 29 βγάζει 4,5κ τον μήνα και ο άλλος τελείωσε πριν 2 μήνες μετά από 12 χρόνια.

Ξέρεις πολλές τέτοιες θέσεις; Ρώτησες τον φίλο σου τί ευθύνες επωμίζεται, πόσες ώρες δουλεύει, πόσα περίπου φέρνει στον ερδοδότη του με τη δουλειά του; Γιατί και εγώ γνωρίζω οικονομικό διευθυντή ο οποίος δεν έπεφτε κάτω από τα 3,5κ και τώρα περιμένει πως και πως να βγει στην σύνταξη γιατί δεν αντέχει άλλο την πίεση και την κούραση.

Τα μεγάλα στελέχη παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι αποφάσεις τους όμως αξίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Χώρια που έφαγαν όλη τους τη ζωή πάνω στη δουλειά τους.

Πρέπει λοιπόν να διαχωρίσουμε την αξιοκρατία, από την οικονομική εκμετάλλευση και να δείξουμε ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Ας δώσω ένα παράδειγμα:

Σε μια πόλη υπάρχει σημαντική ανεργία.

Οι επιχειρήσεις της πόλης προσλαμβάνουν τον πιο άξιο. Αυτό είναι αξιοκρατία.

Αφού προσλάβουν τους πιο άξιους οι εταιρείες τους εκμεταλλεύονται γιατί υπάρχει ανεργία.

Τους βάζουν να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες, τους φορτώνουν συνέχεια νέες ευθύνες και καθήκοντα, τους δίνουν και προαγωγές με αυξηση του μισθού τους, αλλά κάθε αύξηση συνοδεύεται από δυσανάλογη αύξηση των υποχρεώσεων.

Αυτό λέγεται οικονομική εκμετάλλευση.

Άρα αξιοκρατία και εκμετάλλευση δύναται να συνυπάρχουν.

Αν είσαι από ΑΕΙ και χάσεις την δουλειά σου από κάποιον από ΤΕΙ την χάνεις γιατί απλά είναι καλύτερος από εσένα, για αυτό υπάρχουν και οι συνεντεύξεις και τα πάντα.

Όχι απαραίτητα καλύτερος. Μπορεί να είναι πιο φθηνός και βολικός. Εκτός και αν δεχθείς παράνομη κατάργηση των προνομίων που σου δίνει ο νόμος.

ΕΔΙΤ: Μήπως θέλεις να καταργήσουμε και τις ΣΣΕ που προστατεύουν τα δικαιώματα π.χ των πτυχιούχων και ορίζουν κατώτατες αμοιβές καθαρά για κοινωνικούς σκοπούς.

Μήπως να καταργήσουμε και τις συμβάσεις γενικότερα για να διευκολύνουμε τον εργοδότη και να του δώσουμε και το δικαίωμα να τροποποιεί το μισθό κάθε μήνα ανάλογα με την απόδοσή μας το μήνα που πέρασε. Για την αξιοκρατία ρε γαμώτο (όχι για την κοιλιά μας).

Ναι είσαι σίγουρος ότι το θεωρητικό υπόβαθρο παίζει ρόλο...

Έχω δει ΑΕΙτζήδες και αν έχω δει που δεν ξέρουν να πατσάρουν καλώδια και άλλα πολλά όμορφα.

Το θεωρητικό υπόβαθρο αν έχεις το μεράκι και το σαράκι της δουλειάς κατακτιέται.

Ελα ρε Γιωργο... Τι ειναι αυτα που λες τωρα??

Δηλαδη το πρακτικο υποβαθρο (απο παλι καποιον "θεωρητικο" που εχει το μερακι και το σαρακι) ξαφνικα ΔΕΝ κατακτιεται??

Και να σου πω και κατι αλλο...

Εισαι στην ηλικια που εισαι...(που δεν ειναι πλεον 19)... Αν σου πω εσενα κατσε διαβασε 5 βιβλια 1000 σελ για να αποκτησεις ενα θεωρητικο υποβαθρο, θα το κανεις πιο ευκολα απο το να σου πω ελα να σε μαθω να πατσαρεις καλωδια, να κολλας ενα πυκνωτη κλπ κλπ?

Δεν εχω καταλαβει γιατι εχετε κολλησει οτι ΑΕΙ=θεωρητικο και ΤΕΙ = πρακτικο....? ΑΕΙ δεν ειναι παιδια η νομικη και η φιλοσοφικη... Ουτε και ΤΕΙ ειναι μονο οι μηχανολογιες και οι ηλεκτρολογιες...

Γιατι ξαφνικα ολοι οι ΤΕΙτζηδες βγαινουνε ξεφτερια στον παγκο και ρεζιλευουνε τους ΑΕΙτζηδες οι οποιοι δεν ξερουν πως δουλευει το κατσαβιδι?? Με την ιδια απολυτη λογικη, και ο ΤΕΙτζης δεν ξερει τι ειναι πυκνωτης... απλα κολλαει ενα παραλλ/μο πραγματακι σε ενα αλλο παραλλ/μο πραγματακι κρατωντας ενα μακροστενο καυτο πραγματακι που αμα το πιασεις απο την λαθος μερια καιει ενω απο την σωστη πλευρα το κρατας ανετα.....

Ολα τα πανεπιστημια και ολα τα ΤΕΙ που ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ εχουνε ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ... Σε διαφορετικο βαθμο βεβαια.

Ελα ρε Γιωργο... Τι ειναι αυτα που λες τωρα??

Δηλαδη το πρακτικο υποβαθρο (απο παλι καποιον "θεωρητικο" που εχει το μερακι και το σαρακι) ξαφνικα ΔΕΝ κατακτιεται??

Και να σου πω και κατι αλλο...

Εισαι στην ηλικια που εισαι...(που δεν ειναι πλεον 19)... Αν σου πω εσενα κατσε διαβασε 5 βιβλια 1000 σελ για να αποκτησεις ενα θεωρητικο υποβαθρο, θα το κανεις πιο ευκολα απο το να σου πω ελα να σε μαθω να πατσαρεις καλωδια, να κολλας ενα πυκνωτη κλπ κλπ?

Δεν εχω καταλαβει γιατι εχετε κολλησει οτι ΑΕΙ=θεωρητικο και ΤΕΙ = πρακτικο....? ΑΕΙ δεν ειναι παιδια η νομικη και η φιλοσοφικη... Ουτε και ΤΕΙ ειναι μονο οι μηχανολογιες και οι ηλεκτρολογιες...

Γιατι ξαφνικα ολοι οι ΤΕΙτζηδες βγαινουνε ξεφτερια στον παγκο και ρεζιλευουνε τους ΑΕΙτζηδες οι οποιοι δεν ξερουν πως δουλευει το κατσαβιδι?? Με την ιδια απολυτη λογικη, και ο ΤΕΙτζης δεν ξερει τι ειναι πυκνωτης... απλα κολλαει ενα παραλλ/μο πραγματακι σε ενα αλλο παραλλ/μο πραγματακι κρατωντας ενα μακροστενο καυτο πραγματακι που αμα το πιασεις απο την λαθος μερια καιει ενω απο την σωστη πλευρα το κρατας ανετα.....

Ολα τα πανεπιστημια και ολα τα ΤΕΙ που ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ εχουνε ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ... Σε διαφορετικο βαθμο βεβαια.

Μα ρε Σόλωνα αυτό κάνω για να είμαι ανταγωνιστικός στη δουλειά μου αλλιώς κλάψε με...

Ξέρεις πολλές τέτοιες θέσεις; Ρώτησες τον φίλο σου τί ευθύνες επωμίζεται, πόσες ώρες δουλεύει, πόσα περίπου φέρνει στον ερδοδότη του με τη δουλειά του; Γιατί και εγώ γνωρίζω οικονομικό διευθυντή ο οποίος δεν έπεφτε κάτω από τα 3,5κ και τώρα περιμένει πως και πως να βγει στην σύνταξη γιατί δεν αντέχει άλλο την πίεση και την κούραση.

Τα μεγάλα στελέχη παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι αποφάσεις τους όμως αξίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Χώρια που έφαγαν όλη τους τη ζωή πάνω στη δουλειά τους.

Ξέρω κάμποσες, όχι αμέτρητες, και σου ανέφερα ένα λίγο ακραίο παράδειγμα.

Και εγώ δεν είμαι του χώρου του ΕΜΠ και παίρνω πολύ καλά λεφτά τι πάει να πει αυτό?

Δηλαδή τι θέλεις? Να δουλεύει 8ωρο και να παίρνει τόσα λεφτά? ΚΑΝΕΙΣ δεν τα χαρίζει τα λεφτά και εννοείται πως για να σου δίνει κάποιος 4κ τον μήνα του ΠΑΡΑΓΕΙΣ 30και 40 χιλιάρικα, είναι εκμετάλλευση αυτό?

Α) αν το νομίζεις τράβα γίνει δημόσιος υπάλληλος με 0 ευθύνες, και 0 άνχη αλλά παίρνε 1000-1200 € μέχρι να πεθάνεις.

Β) Αν πάλι θες τα 40κ που παράγεις τράβα άνοιξε μια αντίστοιχη εταιρία, με προσωπικό, μηχανήματα, γραφεία, και βγάλτα. Μπορεί να το κάνεις στο μέλλων αλλά τώρα δεν μπορείς γιατί ακόμα δεν έχεις τις γνώσεις ή το κεφάλαιο πολύ πιθανών, οπότε κάνεις υπομονή και αποταμιεύεις και λεφτά και γνώσεις.

ΟΠΩΣ και να έχει για 4κ στην Καλκούτα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα δουλεύεις 12ωρο, και Σάββατα, και θα έχεις ΑΠΕΙΡΕΣ ευθύνες, και άνχη.

Και εγώ όταν δούλευα Λονδίνο που έβγαζα πιο πολλά, έτσι με πήγαινε. ΔΕΝ έχω βρει ακόμα την δουλειά που σε πληρώνει έτσι χωρίς να σε λιώνει, αν τα θες και θες 8όρο κοιμάσαι όρθιος.

Όχι απαραίτητα καλύτερος. Μπορεί να είναι πιο φθηνός και βολικός.

Άρα και εσύ αντίστοιχα μπορεί να είσαι over qualified για την θέση αυτή και να υποπληρώνεσε. Προφανώς αν θέλω περιπτερά θα πάρω τον ΤΕΙ που ζητάει 1κ, και όχι τον ΑΕΙ που ζητάει 1,5κ.

Μήπως να καταργήσουμε και τις συμβάσεις γενικότερα για να διευκολύνουμε τον εργοδότη και να του δώσουμε και το δικαίωμα να τροποποιεί το μισθό κάθε μήνα ανάλογα με την απόδοσή μας το μήνα που πέρασε. Για την αξιοκρατία ρε γαμώτο, όχι για την κοιλιά μας.

Πας στα άκρα και γενικεύεις. Έχω γράψει εδώ τουλάχιστον άλλες 3 φορές, πως ο καθένας πρέπει να διεκδικεί και να μάχεται για ότι ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει με τον εργοδότη του, και να μην σκύβει το κεφάλι σε ότι του πούνε εαν και εφόσον τον παίρνει.

Ξέρεις εσύ κάπου σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χώρα που δεν πάει να σε εκμεταλλευτεί ο εργοδότης σου?

βρίσκω λάθος τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την μισθολογική μου αναφορά.

Αν ο εργοδότης χρειάζεται "έναν απλό php developer" για απλές δουλειές και δεν το βρίσκει, και πάρει εσένα που έχεις 2 μάστερ και 3 διδακτορικά και απαιτείς και ένα Χ ποσό παραπάνω, το βρίσκεις ανήθικο ή άδικο από πλευράς του εργοδότη που σε θεωρεί ακριβό?

Αν ο εργοδότης χρειάζεται έναν απλό developer να πάρει έναν πτυχιούχο-με ό,τι άλλο έχει-και να τον πληρώνει το βασικό μισθό του πτυχιούχου.

Πρέπει να εξασφαλίζονται οι πτυχιούχοι, να λαμβάνουν μια ελάχιστη προστασία βάσει των τυπικών τους προσόντων αλλιώς πάμε σε οικονομία "άμέρικαν μπαρ" όπου τίποτα δεν είναι βέβαιο και επικρατεί το δίκαιο του λιονταριού.

Δηλαδή τι θέλεις? Να δουλεύει 8ωρο και να παίρνει τόσα λεφτά? ΚΑΝΕΙΣ δεν τα χαρίζει τα λεφτά και εννοείται πως για να σου δίνει κάποιος 4κ τον μήνα του ΠΑΡΑΓΕΙΣ 30και 40 χιλιάρικα, είναι εκμετάλλευση αυτό?

Είναι, αλλά επειδή συμβαίνει κατα κόρον δεν σου προξενεί εντύπωση.

Προσωπικά βλέπω άτομα στη δουλειά μου να βγάζουν ολόκληρα πρότζεκτ που αποφέρουν στην εταιρεία πολλές χιλιάδες ευρώ(1 περίπου μήνα κάθε πρότζεκτ) και να αμοίβονται με 1500€ περίπου. Δεν παίρνουν τα τρελά λεφτά και όμως λιώνουν. Βέβαια φεύγοντας μπορούν να χτυπήσουν πολύ καλύτερα ποσά(2κ και πάνω) αλλά η εταιρεία(όπως και άλλες σε αυτόν τον χώρο) εκμεταλλεύεται την προϋπηρεσία που τους δίνει όσο μπορεί περισσότερο.

Το μόνο ελπιδοφόρο στην σύγχρονη οικονομία είναι το γεγονός ότι βγάζοντας πολλά λεφτά αν κοπιάσεις έχεις τη δυνατότητα να γίνεις μια μέρα οικονομικά ανεξάρτητος και να τους γράψεις όλους, δημόσιο και ιδιώτες. Αν και για να γίνει αυτό χρειάζονται μεγάλες θυσίες.

Αν και πτυχιουχος ΑΕΙ, θεωρω πως η πρακτικη ασκηση, που λετε πως γινεται στα ΤΕΙ, ειναι πολυ βασικότερη - βεβαια το ΑΕΙ μου δεν εχει αντιστοιχο ΤΕΙ, οπότε δεν γίνεται συγκριση...Από την αλλη, θεωρω πως και στα 2 προσφερεται γνωση με λαθος τροπο: στα μεν ΑΕΙ, μπολικη θεωρια και λιγότερη πραξη αρα μακρια από την αγορά εργασίας, ενω στα ΤΕΙ μπολικη πράξη μη συνδεμενη όμως με την αγορά εργασιας..γι αυτο και ερχεται το ξενο πανεπιστημιο - επειδη το γνωρισα και αυτο, σε πολυ πρακτικό τμημα, θεωρω πως αν γινει με τον ιδιο τροπο όπως εκει (Hν. βασίλειο), θα εχουμε περισοτερα οφελη..ναι, με την εμπορικη εννοια της εκπαιδευσης, να πληρωνεις και να σπουδαζεις - ειναι καλυτερο απο το να πληρωνεις και να παιρνεις το πτυχιο στο σπιτι σου - αλλα και με την αμεση συνδεση με την αγορά εργασίας...

πχ, υποχρεωτικά να εργαζεσαι σε εταιρεια η οποια θα πληρωνεται από το ιδρυμα-πολιτεια για ενα 6μηνο και να εφαρμοζεις αυτα που σπουδασες, οχι να κανεις γραμματειακη υποστηριξη, μονο και μονο για το θεαθηναι!!

Τελος, να κλεισουν ΤΕΙ-ΑΕΙ που επικαλύπτονται και να απαραμεινουν-ανοιξουν σχολες οι οποιες θα παιρνουν τον διαχωρισμό ΑΕΙ-ΤΕΙ βασει αξιολογησης και απορροφησης των πτυχιουχων!!

...και μετα ξυπνησα!!!!:giveup::giveup::giveup:

Είναι, αλλά επειδή συμβαίνει κατα κόρον δεν σου προξενεί εντύπωση.

Προσωπικά βλέπω άτομα στη δουλειά μου να βγάζουν ολόκληρα πρότζεκτ που αποφέρουν στην εταιρεία πολλές χιλιάδες ευρώ(1 περίπου μήνα κάθε πρότζεκτ) και να αμοίβονται με 1500€ περίπου. Δεν παίρνουν τα τρελά λεφτά και όμως λιώνουν. Βέβαια φεύγοντας μπορούν να χτυπήσουν πολύ καλύτερα ποσά(2κ και πάνω) αλλά η εταιρεία(όπως και άλλες σε αυτόν τον χώρο) εκμεταλλεύεται την προϋπηρεσία που τους δίνει όσο μπορεί περισσότερο.

Αν λοιπών όπως σου είπα το πιστεύεις αυτό και εσύ και τα παιδιά γιατί δεν πάτε να το ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ? Εσύ που κάθεσαι στο γραφείο σου και αράζεις και κάνεις το project και παίρνεις τα 2κ και κλές και από πάνω, έχεις κάτσει να σκεφτείς τι επιπλέον στοιχίζεις στον εργοδότη σου έμμεσα, σε μορφή υλικού, υπολογιστών, λογαριασμών, τηλεφώνων, ενοικίου κλπ? Πίστεψε με, μόνο στα 2κ ΔΕΝ είσαι.

Αν είσαι τόσο γαμάτος και νομίζεις πως μπορείς, άραξε σπίτι σου, πάρε το project μόνος σου, και βγάλε τα 50κ. Αλλά επειδή ακόμα δεν μπορείς όπως σου είπα γιατί εκτός αν ο μπαμπάς σου έχει την εταιρία, πρέπει να ξεκινήσεις από κάπου σιγά σιγά, κάνεις υπομονή και όπως λες αργότερα τους γράφείς όλους και πάς μόνος σου.

Τα ΠΑΝΤΑ είναι θέμα επιλογών, δεν γίνεται να κλέμε γιατί δεν μπορούμε στα 23-24 να γίνουμε διευθυντές με 8όρο, 10κ τον μήνα, και ανεξαρτησία και να μην χάνουμε δουλειές από άξια άτομα που απλά μπορεί να μην έχουν πτυχία ΑΕΙ.

Και όπως σου είπα, σε ΠΟΙΑ χώρα στον κόσμο και σε ΠΟΙΑ εποχή, ΔΕΝ παρατηρήτω αυτό το φαινόμενο.

Αυτή η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία δε θα σε βγάλει πουθενα. Όταν πας να δουλέψεις, θα δουλέψεις. Όπως έχει λεχθεί, "Εις τον στρατό, Καραμάνο, δεν γίνονται διακρίσεις. Και επιστήμων να είσαι, ***** θα καθαρίσεις. Αυτό είναι το νόημα της στρατιωτικής θητείας, απανταχού και εις όλον τον κόσμον". Να το θυμάσαι αυτό.

Ακριβως....συμφωνω απολυτα...

Ετσι οπως το αντιλαμβανομαι οι ΑΕΙ-τζιδες δεν διψανε για αναπτυξη...απλα δεχονται αυτα που εχουν μαθει και παραμενουν στο ιδιο επιπεδο συνεχως...δεν μιλαω βεβαια για ολους...Ο ΤΕΙ-τζης ειναι αυτο που διψα να βγαλει περισσοτερα χρηματα...που δεν επαναπαβεται ποτε στο γραφειο του και ειναι συνεχως στο ποδι...

Στην σχολη μου εχω ατομο 35 χρονων υδραυλικο που ****** στο χρημα και ειμαστε συμφοιτητες, του λεω ρε συ τι κανεις εδω...μου λεει θελω να εχω πτυχιο Μηχανολογου με ειδικοτητα στα ενεργειακα...και συγκεκριμενα στο φυσικο αεριο...βλεπεις δηλαδη ατομα που εχουν δουλεια ηδη και διψουν και για κατι παραπανω...ξερω και απο εδω μεσα ατομο που κανει ακριβως αυτο...και πραγματικα οταν μου το ειπε του εδωσα τα ευσιμα....!

LOL!

Κόψε κάτι!

Πιστεψε με δεν εχω λογο να σου πω ψεματα...:)

@Dolly

Τα πάγια έξοδα επιμερίζονται σε >600 εταιρείες πελάτες.

Πολλές φορές επικεφαλής τίθενται παλιοί senior associates(1500) και όχι μάνατζερς για λόγους κόστους.

Εκμετάλλευση υπάρχει σε όλες τις δουλειές εξαιτίας της ανεργίας κυρίως. Εργαζόμενοι ίδιας ευφυίας και εργατικότητας, σε παλαιότερες εποχές που δεν υπήρχε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού απολάμβαναν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθούς. Σήμερα οι άνθρωποι αγωνίζονται περισσότερο ακόμα και για τα βασικά(ενοίκιο, τρόφιμα κτλ).

Δεν σου είπα εγώ ότι οι επιχειρηματίες είναι άχρηστοι και δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Εγώ μιλάω για τρομακτική άνοδο του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων που σχεδόν εκμηδενίζει τα οφέλη της τεχνολογική πρόοδο των τελευταίων ετών. Γι'αυτό, μεταξύ άλλων, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Στην τελευτέα σου παράγραφο δεν διαφωνώ πουθενά, απλά είναι λογικό, γιατι όταν παλία ο πατέρας μου πχ για να φέρω παράδειγμα είχε ΜΒΑ και ήταν ένας στους 20 στην Ελλάδα, τώρα είναι ένας στου 200,000 οπότε ναι είναι δυστιχός λογικό και αναμενόμενο αυτό που λες.

Ετσι οπως το αντιλαμβανομαι οι ΑΕΙ-τζιδες δεν διψανε για αναπτυξη...απλα δεχονται αυτα που εχουν μαθει και παραμενουν στο ιδιο επιπεδο συνεχως...δεν μιλαω βεβαια για ολους...Ο ΤΕΙ-τζης ειναι αυτο που διψα να βγαλει περισσοτερα χρηματα...που δεν επαναπαβεται ποτε στο γραφειο του και ειναι συνεχως στο ποδι...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γενικότητα απο αυτό στον πλανήτη ΟΛΟ.

Και στα 2 υπάρχουν οι δουλευταράδες που θα πάνε μπροστά και οι παίχτουλες.

Αν είναι έτσι με τα ΤΕΙ γιατί τότα ολοι αυτοί οι δουλευταράδες που θέλουν να πάνε μπροστά δεν διαβάσανε να πάνε σε ΑΕΙ?? ή μήπως πήγαν στο ΤΕΙ απο επιλογή και δεν βάλανε καν ΑΕΙ στο μηχανογραφικό??? μην τρελαθούμε.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη γενικότητα απο αυτό στον πλανήτη ΟΛΟ.

Και στα 2 υπάρχουν οι δουλευταράδες που θα πάνε μπροστά και οι παίχτουλες.

Αν είναι έτσι με τα ΤΕΙ γιατί τότα ολοι αυτοί οι δουλευταράδες που θέλουν να πάνε μπροστά δεν διαβάσανε να πάνε σε ΑΕΙ?? ή μήπως πήγαν στο ΤΕΙ απο επιλογή και δεν βάλανε καν ΑΕΙ στο μηχανογραφικό??? μην τρελαθούμε.

Με ποιο απο τα δυο μπορεις να διεκδικησεις περισσοτερα χρηματα...?

Ακριβως....συμφωνω απολυτα...

Είσαι λάθος! Εντελώς όμως! Πτυχίο σε δίκτυα, πιάνω δουλειά, την παρατάω σε 2 μήνες για μεταπτυχιακό σε άλλο τομέα (data mining) και απο Σεπτέμβρη αρχίζω να ψάχνω για δουλειά. Σε 3 χρόνια το πρόγραμμα μου έχει MBA. Σου ακούγεται για ίδιο επίπεδο; Τα πάντα είναι στον άνθρωπο! Αν θέλει ο άλλος να βαλτώσει μπορει με οποιοδήποτε πτυχίο. Αλλά, δύο άνθρωποι που έχουν την ίδια θέληση δεν αποκτούν τις ίδιες βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Και προφανώς περισσότερα χρήματα μπορείς να διεκδικήσεις από ΑΕΙ γιατί μπορείς να δεις πέρα από την επαναλαμβανόμενη δουλειά που κάνεις κάθε πρωί. Ξαναλέω, υπάρχουν και άτομα που αξίζουν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στους ΤΕΙτζήδες. Αλλά επειδή θα είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους. Όχι για αυτά που ξέρουν...

Είσαι λάθος! Εντελώς όμως! Πτυχίο σε δίκτυα, πιάνω δουλειά, την παρατάω σε 2 μήνες για μεταπτυχιακό σε άλλο τομέα (data mining) και απο Σεπτέμβρη αρχίζω να ψάχνω για δουλειά. Σε 3 χρόνια το πρόγραμμα μου έχει MBA. Σου ακούγεται για ίδιο επίπεδο; Τα πάντα είναι στον άνθρωπο! Αν θέλει ο άλλος να βαλτώσει μπορει με οποιοδήποτε πτυχίο. Αλλά, δύο άνθρωποι που έχουν την ίδια θέληση δεν αποκτούν τις ίδιες βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Να σε ρωτησω κατι αλλο?

Το 70% των επαγγελματων των ΑΕΙ...δεν ειναι δουλειες γραφειου? Περα απο τα ιατρικα και τους αρχιτεκτονες....τα αλλα επαγγελματα των ΑΕΙ ποσα χρηματα σου προσφερουν σαν μεσο ορο...τον μηνα παντα...!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.