Jump to content

Εργαλεια για lapping ψυκτρας

Gregorypeg1000

Recommended Posts

Καλησπερα.Θα ήθελα να μου πειτε τι υλικα χρειαζομαι και που μπορω να τα βρω ωστε να λαπαρω μια thermalright ultra 120.Θα δω αρκετη διαφορα στις θερμοκρασιες?εμενα και 5 βαθμοι κατω μου ειναι υπεραρκετοι.

Μια επιπεδη επιφανεια 20x20 cm η και μεγαλυτερη για να απλωσεις το ντουκοχαρτο.Εγω χρησιμοποιησα γυαλι.

Μερικα ντουκοχαρτα απο 800αρι που ειναι σχετικα τραχυ μεχρι 2000 που ειναι το πιο ψιλο.(αυτα νομιζω πανε με βημα 200 αρα 6-7 διαφορετικα).Δεν πειραζει αν δεν βρεις καποιο αλλα να ξερεις οτι τα μεγαλα νουμερα κανουν την διαφορα.

Δεν ξερω αν θα δεις 5βαθμους...Δεν εχω δει απο κοντα την βαση της ultra 120 αλλα σε οτι λαπαρα εγω δεν ειδα κατι τετοιο ασχετα που η διαφορα εμφανισιακα ηταν μεγαλη.Μονο σε μια cpu που ηταν τελειως στραβη ειχε καλο αποτελεσμα.

δλδ δν αξιζει να την λαπαρω?δν εχω προβλημα με τις θερμοκρασιες απλα δουλεια να εχουμε να κανουμε τωρα που δν εχει σχολειο και δν παιζει δουλεια ακομα.

Δεν ξερω σε τι κατασταση ερχεται απο το εργοστασιο η ψυκτρα σου...θα σου πει καποιος που το εκανε.Αν γινει σωστα ολο και κατι θα κερδισεις.Ειναι δουλιτσα που θελει αρκετη ωρα..δεν πρεπει να βαζεις δυναμη αλλιως θα την κανεις χειροτερα.Παντως σε οτι ακους,κρατα και μικρο καλαθι... :)

για να μην ανοιγω νεο topic θα ήθελα να ρωτησω αν ξερετε αν παιζει ρολο στις θερμοκρασιες η τοποθετηση της ψυκτρας.δλδ αν ειναι οριζοντια ή καθετα.αναφερομαι στην thermalright 120.βλεπετε στη φωτογραφια πως ειναι τοποθετημενη.αμα την βαλω οριζοντια(δλδ τα heatpipes κατα μηκος τον πυρήνων) θα εχω εστω και λιγο καλυτερες θερμοκρασίες??

post-12934-1416074072,4363_thumb.jpg

Εγώ λάππαρα την Τρού Μπλάκ κ τον διπύρηνο Ε6850 κ είδα σχεδόν 10 βαθμούς διαφορά αν κ ακόμα δεν έχει ''πατήσει'' η AS5.

Είχα δει να λένε κάποια παιδιά για αρκετή διαφορά αλλά μόνο όταν το είδα στο πισί μου πείστηκα.

Το κάτω μέρος της ψύκτρας ήταν τραγικό στραβό.Ο διπύρηνος ήταν σχεδόν επίπεδος.

Η ώρα που έφαγα με την ψύκτρα με εξουθένωσε ψυχολογικά.Πάλευα κοντά στο τρίωρο -ενώ η όλη διαδικασία με πήρε γύρω στο πεντάωρο- αφού τα γουμαροδάχτυλά μου δυσκόλευαν το πιάσιμο κ όπως αναφέρθηκε παραπάνω θέλει να κάνεις κινήσεις χωρίς να ασκείς καθόλου δύναμη,μόνο το βάρος της ψύκτρας.

Τελικά άξιζε τον κόπο κ το ίδιο θα κάνω με τον Q6600 μετά το καλοκαίρι.

Lapping σε μία Ultra 120 έδωσε καλό αποτέλεσμα.

Είναι στην πολυκατοικία μου ένας που συντηρεί παλιά ξύλινα έπιπλα.

Μου έδωσε ένα εργαλείο που είχε μία εντελώς επίπεδη πλάκα με πολύ λεπτούς κόκκους διαμαντιού. Το νούμερό του, όπως έχουν αντίστοιχα τα γυαλόχαρτα, πρέπει να ήταν 3000 ή 4000 (αν θυμάμαι καλά).

Έτριψα με αυτό την ψύκτρα και αρχικά έπαιρνε μόνο το κέντρο της επιφάνειας (δηλαδή στον επεξεργαστή θα πάταγε μόνο λίγο στο κέντρο πριν το lapping).

Μετά από αρκετή ώρα τριψίματος το εργαλείο αφαιρούσε υλικό ομοιόμορφα από την επιφάνεια της ψύκτρας (είχε φανεί ο χαλκός παντού άρα η βάση είχε γίνει απολύτως επίπεδη).

Μετά άρχισε το προσεκτικό γυάλισμα με ψιλές αλοιφές αυτοκινήτου, οι οποίες έδωσαν το εκπληκτικό φινίρισμα καθρέπτη.

Δε μέτρησα διαφορά, αλλά σίγουρα θα κέρδισα 3-4 βαθμούς.

Μόνο και μόνο για το αποτέλεσμα πάντως, αν δεν έχεις κάτι άλλο να ασχοληθείς, αξίζει να κάτσεις να το παλέψεις ;)

θα το κανω μολις γυρισω απο τις διακοπες αλλα μονο στην ψυκτρα.δν διακινδυνευω να χασω την εγγυση του επεξεργαστη.

Έτσι σκεφτόμουνα κ γω αλλά μόλις έτριψα πρώτα τον παλαιότερο κ άνευ εγγύησης διπύρηνο κ μετά την Τρού Μπλάκ,τώρα έχω σκοπό να το κάνω κ για τον ''εγγυημένο'' 4πύρηνο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.