daemon13 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18, 2009 Τελευταία ψήνω άγρια να αγοράσω ένα hi-fi για το δωμάτιο μου.Έχω βρει ένα το οποίο λέει ότι υποστηρίζει wi-fi.Σ'ένα ηχοσύστημα τι μπορώ να κάνω με το wi-fi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos80gr Ιούλιος 18, 2009 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2009 Εάν έχεις έναν server τότε μπορείς να streamάρεις το υλικό του (τραγούδια που είναι αποθηκευμένα στους σκληρούς σου) στο hi-fi ασύρματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
john32 Ιούλιος 25, 2009 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2009 Αλλά με συμβιβασμους στην ποιοτητα του ηχου παντα .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos80gr Ιούλιος 26, 2009 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2009 Μπα, σε ένα τόσο φθηνό ηχοσύστημα δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά. Τα ηχεία+ενισχυτική μονάδα εισάγουν τόσα λάθη... Κοίταξε, αν η μετάδοση γίνεται μέσω wi-fi δεν υπάρχει πρόβλημα αφού η πληροφορία δεν επανακωδικοποιείται. Μπορώ να βλέπω ταινία fullHD (ματρόσκα βέβαια, όχι ασυμπίεστο Bluray rip) από το NAS διαμέσου του router στο pc που είναι στο δωμάτιό μου ασύρματα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, με ταχύτητα δικτύου στα 54 Mbps. Άρα το wi-fi υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές για αυτούσια μεταφορά σήματος. Στο Bluetooth ,όμως, επειδή το bitrate του μουσικού αρχείου πρέπει να είναι πολύ χαμηλό λόγω χαμηλής ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων για το συγκεκριμένο πρωτόκολλο γίνεται κωδικοποίηση(συμπίεση)-μεταφορά-αποκωδικοποίηση και σίγουρα έχει απώλειες ποιότητας θεωρητικά. Πρακτικά, με τα ηχειάκια της πλάκας των ολοκληρωμένων συστημάτων το τελευταίο που σε ενοχλεί είναι η ποιότητα της πηγής Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluesattack Ιούλιος 26, 2009 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2009 Μηπως υπαρξουν παρεμβολες απο αλλες συσκευες που μπορει να εχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluesattack Ιούλιος 26, 2009 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2009 Τι σκεφτεσαι να αγορασεις ? Τι ενισχυτη και τι ηχεια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.