Jump to content

Coolermaster ή Akasa;

Xzibit

Recommended Posts

Έχω την ψύκτρα Zalman CNPS9500 και θέλω να την αλλάξω με μία καλύτερη που υποστηρίζει και socket 1366 για το μέλλον.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο.

Ποιά προτείνετε;

http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product/cpu.product.tpl&no=181&type=CPU%20coolers&type_sub=Retail%20cooler&model=AK-967

http://www.coolermaster-usa.com/product.php?category_id=1623&product_id=2869

Θα διαφωνήσω κάθετα (όπως και πάμπολλες δοκιμές): μπορεί η Akasa να μην είναι τόσο "θεαματική", αλλά κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από τη V8 (και μάλιστα πραγματικά αθόρυβα!). Τραγική η Coolermaster τόσο με τη V8, όσο και με την ανυπόφορη V10...

Nero δαγκωτό!

Στο "low-budget" τρομερή δουλειά κάνει και η Scythe Μugen 2, σαφώς καλύτερη και από τις δύο προαναφερθέντες...

ΥΓ. Όλες αυτές οι ψήκτρες είναι οριακές για το σόκετ 1366 και μάλιστα για τα ελληνικά (καλοκαιρινά) δεδομένα.

Link δεν έχω, αλλά έχω συγκεκριμένα στοιχεία από ξένο περιοδικό τύπο. Ελλείψει σκάνερ θα φτιάξω ένα μικρό συγκεντρωτικό πινακάκι το συντομότερο και θα το ποστάρω.

Χρήσιμη η συζήτηση...

Σε όλα αυτά που κατατάσεται η True Black 120;

Μπορούμε να βάλουμε μια σειρά;

Τα review στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναξιόπιστα κατά την αποψή μου. Όποτε τα ακολουθώ κάνω λάθος επιλογή. Αντίθετα οι προτάσεις των φίλων από το forum είναι πολύ κοντά σε αυτό που ζητάω...

Cooler 100% (29 dB) / 70% (20,3 dB) / 50% (17 dB)

Megahalems 25 / 27 / 33

IFX14 25,4 / 28 / 34

True Black 27 / 30 / 35

Thor’s Hammer 28,1 / 30 / 35

Mugen 2 28 / 31 / 36,8

Akasa Nero 31,6 / 34,6 / 38,5

V8 33 / 36,5 / 41

V10* 26,8 / 28,4 / 30,3

C2E QX6850, Scythe S.Flex SFF21E (1200rpm), 25C room temp, 0,5m microphone distance, Delta temps (air to CPU).

* O V10 μετρήθηκε με τους δικούς του ανεμιστήρες, οι απόλυτες τιμές είναι πολύ καλές αλλά τα επίπεδα θορύβου ξεπερνούν τα 50 ντεσιμπέλ. Η συμβολή του peltier ήταν μηδαμινή, μόλις 0,5 Κελσίου μικρότερη από ότι μόνο με τη συμβατική ψύξη.

Εννοείται πως με διαφορετικούς ανεμιστήρες/επεξεργαστές οι τιμές θα είναι διαφορετικές (όπως και τα επίπεδα θορύβου), αλλά θεωρώ τις παραπάνω ενδεικτικές. Megahalems rulezzzzz!

Πως γίνεται να πετυχαίνουν room temp με αέρα ???

Μου φαίνεται παντελώς αδιανόητο!!!

Προσωπικά με καλό κουτί, άπειρη δουλειά (και χρήματα) και έχω room + 7 βαθμούς (και να πω την αλήθεια μου φαίνεται ΑΠΟΛΥΤΑ λογικό).

Πως μπορεί ποτέ ο επεξεργαστής να δουλεύει στους 25 ??????????

Delta temps = air to cpu temp. difference! Διαβάζουμε και τα υπομνήματα αγορίνα, γιατί μετά είναι και τα reviews σίγουρα αναξιόπιστα.:)

Στους 25 της ατμόσφαιρας (θερμοκρασία δωματίου) προσθέτουμε τις διάφορες τιμές... Δλδ, την καλύτερη θερμοκρασία πετυχαίνει ο Megahalems με 50 κελσίου με αυτόν τον επεξεργαστή και μάλλον πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου στα 29 dB.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.